Cum să faci schele cu mâinile tale

Cum să faci schele cu mâinile tale

Construirea unei case este un exercițiu responsabil care necesită o abordare deliberată, materiale, instrumente și adaptări. Pentru aceștia din urmă pot fi clasificate pădurile de construcție. Aceste structuri servesc pentru a face posibilă efectuarea lucrărilor de finisare la altitudine mare.

Lăcașurile permit efectuarea unei astfel de lucrări la o altitudine de 4 până la 10 metri:

 • să coaseți pedimente,
 • face siding,
 • instalați un canal de scurgere și așa mai departe.

De fapt, lucrările de finisare sunt mai mult decât suficiente. Mai mult decât atât, schele poate fi făcut chiar și peste 10 de metri, dar există un lucru, acest design necesită capacități industriale și cunoștințe de inginerie corespunzătoare. Este puțin probabil să reușești să o faci singur cu mâinile tale, în conformitate cu toate normele.

Atenție! Trebuie să țineți cont de faptul că munca pe schele este riscantă. Prin urmare, puterea lor nu trebuie să fie îndoită.

Mulți oameni decid să construiască schele pe cont propriu deoarece leasingul lor este încă un tratament foarte scump. În plus, este necesar să plătiți mult pentru livrare. Având în vedere faptul că lucrările de finisare pot dura mai multe luni, este mai profitabil să vă construiți singur structura.

Alegem materialul

În principiu, există doar două alternative. Puteți face schele cu mâinile tale din metal sau lemn. Și fiecare opțiune are propriile plusuri și minusuri.

De exemplu, luăm păduri metalice. A face cu mâinile tale nu este atât de ușor. Mai mult, necesită echipamente și materiale speciale, care, cel mai probabil, vor trebui să fie cumpărate. Dar, în același timp, acest tip de construcție are o stabilitate incredibilă și o durată de viață. Vă permite să faceți cea mai dificilă lucrare la o înălțime considerabilă.

consiliu! După finalizarea lucrărilor, schela metalică poate fi închiriată. În cazuri extreme, ei se pot relaxa și pot pune în garaj.

Dacă vă bazați pe experiența persoanelor care au întâmpinat această problemă, majoritatea oamenilor tind să creadă că schela metalică se poate face numai dacă aveți metalul necesar. Achiziția se dovedește a fi destul de costisitoare. Dar dacă doriți să scoateți această afacere, costurile trebuie să fie plătite.

Schelele din lemn cu mâinile lor sunt destul de simple. În plus, după utilizare, ele pot fi ușor dezasamblate, iar plăcile, de exemplu, pot fi arse într-un șemineu sau într-un aragaz. De fapt, aceasta este o structură unică, distrusă după un ciclu de exploatare sau dată unui vecin.

Desigur, fiabilitatea pădurilor lemnoase, care pot fi făcute cu propriile mâini, la un moment inferior analogului metalic. Dar nu costau practic nimic. În plus, în fiecare secțiune dacha găsiți materiale adecvate. Principalele instrumente în acest context sunt ciocanul și unghiile.

Principalul dezavantaj al pădurilor din lemn este forța lor scăzută și stabilitatea scăzută. Desigur, dacă totul se face bine, atunci acest design poate fi folosit. Prin urmare, este foarte important să urmați exact instrucțiunile.

Atenție! Schelele din lemn realizate de mâini proprii sunt destul de greu de păstrat, deoarece lemnul fără prelucrare dă greutăți.

Plastic - realitate sau ficțiune

Acum, mai des decât să construiți forumuri, puteți vedea teme întregi dedicate pădurilor de construcție din plastic. Desigur, ele există și au multe avantaje importante față de produsele din lemn și din metal. Dar nu este încă posibil să le producem în termeni industriali.

Atenție! Desigur, dacă aveți o imprimantă 3-D, puteți face schele de plastic cu propriile mâini.

Construirea de diferite tipuri de structuri


Realizarea de schele din lemn

Acesta este cel mai simplu design pe care îl puteți face cu propriile mâini, într-o zi. Pentru a obține în cele din urmă o structură solidă și fiabilă, urmează doar această instrucțiune:

 1. Luați o placă de șase metri lungime, puneți-o pe perete.
 2. În paralel, plasați a doua placă.
 3. Strângeți-le împreună cu traverse. În același mod, faceți un al doilea sprijin.
 4. Așezați podeaua.
 5. Pentru a asigura o rigiditate sporită, luați scândurile. Utilizați solul ca opritor.
 6. Măriți nivelul până când ajungeți la o înălțime suficientă.

După cum puteți vedea, realizarea schelelor din lemn cu propriile mâini nu este atât de dificilă, dar există multe nuanțe care sunt necesare. În caz contrar, proiectarea nu poate dura mai multe zile.

Este foarte important să se facă dimensiuni optime pentru design. Pentru că canonul este considerat a fi o distanță de doi metri între răsărituri. Dacă este necesar, poate fi mărită la două și jumătate. Lățimea podelei este exact la un metru.

O altă nuanță importantă în construcția schelelor este cea a elementelor de fixare utilizate. De obicei există doar două opțiuni: cuie și șuruburi. Merită să recunoaștem că ambele au propriile plusuri și minusurile lor.

Luați, de exemplu, șuruburi cu auto-apăsare. La prima vedere, ele sunt elemente de prindere ideale pentru realizarea schelelor de către propriile mâini. Dar nu toate sunt atât de neechivoc. Principalul lor dezavantaj este fragilitatea excesivă.

De asemenea, șuruburile cu care puteți face schele cu mâinile proprii sunt destul de sensibile la sarcini de șoc. Pur și simplu zboară de pe pălărie. Firește, acest lucru poate duce la distrugerea completă a structurii.

Prin urmare, cea mai bună opțiune pentru a crea schele cu mâinile tale va fi unghiile. Și este mai bine să folosiți produse de 120 mm. Pentru fixare mai bună, vârfurile lor sunt îndoite.

Principalul motiv pentru fragilitatea șuruburilor de auto-tăiere este faptul că sunt realizate din metal călit. De aceea, sub sarcini grele, deseori se descompun. Cuiele sunt altceva. Ele se bazează pe metale moi. Se poate îndoi, dar nu se rupe. De aceea, dacă vrei să faci schele cu mâinile tale, e mai bine să le folosești.

Din păcate, în ciuda avantajelor sale incontestabile, unghiile nu sunt ideale. Principalul dezavantaj al acestor dispozitive de fixare este că nu este posibilă dezasamblarea structurii cu ușurință. Trebuie să o rupem. Firește, a doua oară produsul nu va funcționa.

Prin urmare, constructorii cu experiență din toți cei care au decis să facă schele cu mâinile proprii recomandă ca varianta de bază să fie fixată cu șuruburi de auto-înșurubare, iar cea finală trebuie fixată cu unghii.

Facem pădurile din metal prin propriile noastre mâini

În primul rând, trebuie să oferim o clarificare importantă. În această versiune, structura de bază este făcută din metal, iar terasele sunt realizate din lemn. Aceasta este combinația optimă, permițând obținerea unor performanțe ridicate.

Atenție! În mod excepțional schela metalică nu este realizată de către sine.

Ca metal pentru cadru, puteți folosi aluminiu. Are o greutate mică, deci nu ar trebui să existe dificultăți cu instalarea. Cu toate acestea, nu este capabil să reziste prea mult la stres și trebuie luat în considerare. Cel mai bine este ca fiecare zbor să aibă următorii parametri:

 • lățime - 100 cm;
 • înălțime - 150 cm;
 • lungimea de la 165 la 200 cm.

Acesta este canonul care va permite construcției, create de propriile mâini, stabilitatea necesară.

Când creați o structură metalică, trebuie să vă pregătiți corespunzător, deoarece aici calitatea materialelor este de o importanță deosebită, veți avea nevoie de:

 • profil pătrat,
 • conducte pentru stâlpi,
 • profil pentru conectarea inserturilor,
 • panouri pentru podele,
 • scara,
 • elemente de conectare.

Bineînțeles, nu se poate limita la materiale pentru a crea un proiect propriu, veți avea nevoie, de asemenea, de mai multe instrumente printre care:

 • ferăstrău pentru metal,
 • burghiu
 • bulgară,
 • mașină de sudură.

Cu acest instrument puteți construi un dispozitiv auxiliar metalic cu propriile mâini.

Construirea unei păduri de construcție cu mâinile tale începe cu compactarea terenului în care va sta produsul. Acest lucru va asigura creșterea fiabilității întregii structuri. Mai mult decât atât, nu doare pentru a face un drenaj.

Atenție! Drenajul este un element indispensabil dacă fațadele sunt terminate pentru o perioadă lungă de timp.

Oriunde va fi sprijin, trebuie să vă puneți mâinile pe panouri. Acest lucru va asigura o mai mare stabilitate. În acest caz, nici o precauție nu va fi inutilă, deoarece cea mai mică acțiune poate duce la faptul că schelele se vor prăbuși și nu puteți face nimic.

Pentru a face schela din tubul de profil, urmați acest algoritm:

 1. Tăiați conductele. Pentru stâlpi diagonali - 200 cm, iar pentru orizontală - 96.
 2. Terminalele țevilor orizontale trebuie să fie aplatizate. Acest lucru este necesar pentru a vă conecta la profil.
 3. Așezați posturile verticale cu mâinile. Pentru aceasta, utilizați secțiunile profilului.
 4. Conectați secțiunile orizontale cu șape.
 5. Strângeți orificiile de șuruburi pe coloane și distanțiere.
 6. Setați nivelurile și prindeți elementele.
 7. Când conectați secțiunile, utilizați adaptoare.
 8. Puneți lagărele.

Pentru a proteja schelele de coroziune, trebuie să faceți un strat de protecție. Adevărat lichid anti-coroziune și vopsea specială.

rezultate

Puteți face schele cu propriile mâini. Complexitatea designului depinde direct de materialul pe care îl alegeți, de exemplu, structurile de plastic se pot realiza numai în producția industrială. Cea mai simplă opțiune este o structură din lemn.

 • Amestec pentru cărămidă de zidărie

 • Aparat de apă pentru apă

 • Cum sa scapi de mirosul panourilor din plastic

 • Umplere interioară a dulapului

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map