Cum să sudați poarta cu propriile mâini

Cum să sudați poarta cu propriile mâini

Pentru o persoană care știe cum și care iubește lucrul cu metalul, a face garduri și porți de intrare nu este dificilă. Situația este mai complicată dacă sugem și asamblează structuri metalice, singure, din rezistență de două ori pe an. În acest caz, la fabricarea porților autoportante din tabla profilată și din cadrul oțelului, se pune întrebarea cum să sudăm poarta corect, astfel încât cadrul porții să nu "conducă", iar rezistența conexiunii este destul de ridicată.

Porti sudate, schema de producție

In prezent obiectivul de realizare fabricarea mâinile în afara țevii profilate și căptușeala din carton ondulat poate fi cu siguranță numită optim cost-calitate și a obținut, dar cu o condiție de a alege materialul corect și modurile, permițând o rezistență maximă sudură cusătură.

Este clar că pentru fabricarea structurii de poartă nu este suficient să se știe cum să se sudeze poarta, va fi necesar să se efectueze mai multe etape la fel de importante:

  • Pentru a tăia tubul piesei de prelucrat cât mai exact posibil;
  • Pentru realizarea unei capse de sudare sau a unei mese cu dimensiuni mai mari, astfel încât un set de profile tăiate pregătite pentru asamblare să poată fi sudate nu în "genunchi", ci în condiții normale;
  • Ridicați o mașină de sudură de calitate care vă permite să sudați un metal subțire cu controlul maxim al calității cusăturii.
Pentru informații! Pentru a face mai ușoară sudarea pereților subțiri ai unei conducte profilate, experții recomandă folosirea scuturilor de sudură cu sticlă instantanee. Chiar și fără experiența de a suda metalul și a menține decalajul dintre electrod și cusătura cu un astfel de "Chameleon" este mult mai ușor.

Cum să sudați grinzile

Toate variantele de porți pe bază de cadre sunt gătite într-o singură schemă. Inițial, prin dimensiunile indicate în desen, este necesar să se taie bucăți individuale ale profilului pentru fiecare parte a cadrului. Cel mai bine este să tăiați piesa de prelucrat cu un cerc subțire de tăiere cu ajutorul unei mașini de colț. Pentru a reduce în mod corespunzător profilul pus inițial în afara de o dimensiune necesară linie de lăcătuș și marcați linia de tăiere subțire Valium vârful temperat Marker. Apoi, folosind un lăcătuș, trageți o linie de tăiere în jurul corpului conductei. În acest caz, este posibil să tăiați profilul de-a lungul conturului, aprofundând discul subțire cu grosimea peretelui 2-3 pipe.

Pentru a suda toate elementele cadrului, astfel încât acestea să fie amplasate în același plan, trebuie să faceți o alunecare sau să stați sub rama porților viitoare. Acesta este cel mai potrivit pentru acest scop o placă de beton suprafață plană rigidă sau doborâte de placi si acoperite cu foi de metal, lemn worktop workbench.

Cum sa faci o poarta cu mainile tale

Cea mai ușoară cale este să obțineți o sudură de înaltă calitate, dacă utilizați o mașină de sudură semiautomată cu dioxid de carbon. Dar un astfel de echipament este destul de scump și este disponibil numai în reparații auto, prin urmare, acasă poarta poate fi sudată numai de un invertor convențional sau de un transformator de sudură.

Pentru sudarea calitativă a ramei porții, va trebui să pregătiți următoarele echipamente și materiale:

  1. Invertor sau transformator cu un set de cabluri și o cheie de sudură și o clemă de împământare, câteva duzini de electrozi de sudură numărul trei și patru;
  2. Mască de sudură, mănuși, o perie cu perii de metal, un ciocan cu două ciocane, patru cleme cu șurub și o bandă;
  3. Capacitate cu apă și cârpe.
Sfat! Dacă sudați carcasa porții cu un transformator de sudură, în plus față de echipamentele listate, veți avea nevoie de un set de rezistențe de balast utilizate pentru a netezi caracteristicile actuale ale circuitului secundar.

Marcați și asamblați cadrul porții

Pentru sudarea ramei portilor swing este cel mai usor nu ca clape separate, ci ca un cadru solid. Mai mult, după determinarea punctelor de aliniere și atașare pe baldachinele cadru și pe piloni, este posibil sudate în două suporturi verticale și tăiate în două clape rectangulare.

Oricât de ciudat ar părea acest lucru, este mai greu să marcați și să fixați corect elementele ramei porții înainte de sudură decât să sudați cadrul în sine. Mai întâi, alegem metoda de îmbinare a profilului tubular în articulațiile de colț. Cea mai robustă este cusătura oblică, atunci când capetele segmentelor sudate sunt tăiate la un unghi de 45 °despre.

La etapa inițială, secțiunile tăiate ale profilului sunt așezate pe masa de sudură de-a lungul laturilor viitorului cadru al porții. Apoi, pe colț, aliniați cele patru unghiuri drepte ale cadrului viitor al porții și fixați-o cu cleme pe masa de masă a mesei de sudură. Înainte de a suda piesa care a fost fixată pe masă, este necesar să se măsoare și să se compare lungimea diagonalelor dreptunghiului. Diferența nu trebuie să depășească 2 mm.

Portul porții este cel mai ușor de sudat pe conductor sau pe placa OSB tăiată la dimensiunile ușilor porții.

Sudare cu garanție de calitate

Înainte de începerea lucrărilor, experții vă sfătuiesc să exersați și să sudați cativa centimetri cusăturile de pe cusăturile de profil. Nu contează cât de netedă și frumoasă este cusătura, principalul lucru este să faci o conexiune fără arsuri sau fisuri. În primul caz va fi necesară sudarea armăturii cusăturii, în al doilea rând rezistența porții va fi insuficientă, iar cadrul porții se va desprinde sub propria greutate.

Conectați rama porții în două seturi. Tăiate inițial și fixate pe masă, secțiunile țevilor sunt unite în colțuri prin puncte de sudură, două sau trei pentru fiecare îmbinare a profilelor. După un timp, după ce metalul sa răcit, piesele interioare și distanțierele sunt montate pe cadru și sudate în același mod.

Dacă este gătit corect, cadrul sudat va fi suficient de puternic pentru a-l transporta și chiar îl instala în deschiderea porții pentru a marca locurile pentru sudarea buclelor. Dacă nu există nicio observație asupra cadrului ramei, este posibil să înlocuiți sudarea la loc cu cusături lineare complete. Cel mai bine este să sudați îmbinările de pe aceeași masă unde a fost realizată asamblarea prealabilă.

Pentru a evita supraîncălzirea și deformarea, este necesar să faceți o pauză la fiecare cîțiva centimetri de cusătură de sudură. În plus, cadrul metalic în imediata apropiere a locului de sudură poate fi acoperit cu o cârpă umedă, ceea ce va accelera răcirea.

Înainte de sudarea următoarelor cusături, trebuie să bateți cu precizie zgura și să o periați pentru a vedea eventualele defecte. Probleme corecte numai după ce metalul sa răcit complet.

Caracteristici ale operațiilor de sudură cu un cadru cu pereți subțiri

Este cel mai convenabil să sudați un cadru tubular cu un invertor pulsatoriu. Calitatea necesară poate fi obținută numai dacă curentul de sudură este selectat corect. La invertor, selectarea modului se face prin rotirea obișnuită a regulatorului de pe panoul frontal al dispozitivului. Pentru o ușă metalică subțire folosiți de obicei polaritatea directă și curentul de sudare până la 40A, valoarea exactă poate fi obținută numai prin testarea în practică a mai multor moduri. Mașinile de sudură cu invertor funcționează la tensiune constantă, deci, înainte de a începe lucrul, este necesar să verificați polaritatea conexiunii. În caz contrar, puteți arde ușor metalul atingând mai întâi electrodul.

Este mult mai dificil să sudați poarta cu un transformator de sudură. Principala problemă este selectarea caracteristicilor rigidității cerute. Pentru a obține curentul cel mai mic și în continuă creștere, atunci când arcul este aprins, balasturile de mare putere sunt conectate în serie la circuitul secundar al transformatorului. Schimbând numărul de rezistențe din cușcă, puteți obține o creștere aproape perfectă a curentului de sudură.

În acest caz, pereții subțiri de doi milimetri ai cadrului vor fi sudați fără deformare și arderea băii de sudură.

concluzie

Dacă nu aveți experiență de sudură, nu încercați să sudați cusături pe o suprafață verticală, să sudați un metal diferit sau să lucrați în ploaie sau cu electrozi uzi. Astfel de factori ar trebui să fie imediat excluse din lista condițiilor de muncă.

  • Fabricarea portilor si portilor din tabla ondulata

  • Cum sa faci o poarta cu mainile tale

  • Poartă metalică pliant: GOST, greutate, dimensiuni

  • Porți metalice cu ușă pietonală

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map