Flanșă de țeavă pentru țeava de profil

Flanșă de țeavă pentru țeava de profil

Tuburile de profil câștigă popularitate. Diverse modele, care pot fi executate de la ei, au adesea forme originale. De aceea, este necesară schimbarea formei conductelor. Totuși, sunt necesare adaptări speciale pentru acest lucru. Ele sunt numite benders. Astfel de dispozitive pot fi cumpărate în magazin sau făcute de ei înșiși.

Mașinile de îndoire a țevilor din serii diferă în funcție de tipul de antrenare și de caracteristicile de funcționare. De asemenea, funcționarea lor necesită o experiență. Cu toate acestea, achiziționarea unui astfel de dispozitiv poate afecta grav bugetul. De aceea merită să faceți o manevră hidraulică de conducte hidraulice pentru o conductă de profil cu propriile mâini. În timpul executării lucrării, se utilizează de obicei mijloacele improvizate și materialele disponibile.

Articolele necesare

Există multe modele diferite de bendere de țevi. Selectarea desenului benderului pentru paleți manuale depinde de materialele disponibile pentru utilizare. O versiune mai simplă este un produs frontal compus din:

 • Arborii pe care se sprijină produsul pliat;
 • axa de rotație;
 • lanț, care asigură transferul forței pe arborele de antrenare;
 • mecanism care asigură mișcarea tuturor elementelor dispozitivului;
 • Profile care vor deveni cadrul viitorului dispozitiv.

Adesea, mașina pentru țevi de profil îndoit este realizată cu role din lemn sau din plastic. Atunci când alegeți un produs cu astfel de detalii, merită să vă gândiți la caracteristicile țevilor îndoite. Dacă ele sunt suficient de mari, elementele tubulaturii nu pot rezista încărcăturii și nu se pot rupe.

Pentru a înțelege procesul, este important să știți cum este îndoită conducta pe unul sau alt dispozitiv. Tehnologia de îndoire poate avea propriile caracteristici. În general, se folosește procesul de laminare sau laminare. Acest lucru ajută la reducerea riscului de zgâriere.

Pentru a efectua îndoirea, pur și simplu trebuie să introduceți țevile de profil în dispozitiv (între role) și să rotiți mânerul. Dacă utilizați acest mecanism simplu, puteți face o îndoire a razei dorite fără a cheltui mult timp și efort.

Pentru construirea unui dispozitiv simplu aveți nevoie de următoarele elemente:

 • Jack;
 • arcuri rigide;
 • unitate de lanț;
 • profile metalice;
 • arbori.

Pentru a îndoi țevul, acesta trebuie plasat între rolele (rolele). Capetele produsului se vor baza pe 2 dintre ele, iar al treilea va aplica presiune asupra părții medii a țevii. Pentru a crea o îndoire necesară, butonul trebuie rotit până când produsul îndoit ajunge în forma dorită.

Caracteristicile de producție

Pentru construirea unei bucle manuale de conducte este necesar să se efectueze o serie de acțiuni succesive. Efectuați fiecare pas cu atenție și cu atenție. Etapele necesare:

 • Pregătirea cadrului. Părțile sale sunt conectate unele cu altele prin sudare sau prin șuruburi.
 • Arbori și axe de montare. Pentru a modifica raza de îndoire a produsului, ar trebui să măriți sau să micșorați distanța dintre arbori.
 • O unitate de lanț este utilizată pentru a conduce dispozitivul. Poate fi luat dintr-o mașină veche. Veți avea nevoie, de asemenea, să găsească mărimea necesară de viteze.
 • Pentru a îndoi țevile, aveți nevoie de un mâner conectat la rola de presiune. Când se rotește, se creează o anumită forță care acționează asupra arborelui de strângere.

Luând în considerare astfel de particularități ale construcției tubului de forfecare a țevilor, este posibilă asamblarea propriului său aparat pentru produsele de profil îndoit. De asemenea, este necesar să se ia în considerare caracteristicile produselor pliate. Acesta va asambla cel mai eficient dispozitiv.

instrucție

Puteți face o manevră manuală pentru o țeavă de profil utilizând o instrucțiune simplă. Fiecare etapă ar trebui analizată mai detaliat:

 • Uneltele, precum și inelele cu lagăre de o anumită dimensiune, sunt atașate la arborele de prindere. Înainte de a face acest lucru, efectuați un desen precis al arborelui. Turnerul profesional este angajat în răsucirea piesei. Sunt fabricate numai 3 role, dintre care 2 vor fi pe laturi și 1 - în mijloc, pe arcuri.
 • Pentru a face caneluri și pentru a tăia o sculptură, este necesar să se găsească în găuri speciale găuri.
 • După aceea, se face raftul. În acest moment, șuruburile și echipamentele de sudură vor fi utile. Mai întâi, montați cadrul.
 • După ce sunt instalate picioarele curbei, raftul este suspendat. Se fixează arborele de prindere. În acest scop, folosiți izvoare. Apoi, arborii laterali sunt instalați pe benderul țevilor. Un pix este atașat la unul dintre ele.
 • Odată ce toate aceste acțiuni sunt finalizate, puteți instala o crică pe bender.

Este necesar să se ia în considerare mai multe nuanțe ale instalației. Rola de presiune este fixată mai întâi pe raft și apoi este atârnată pe arcuri. Lanțurile de acționare sunt tensionate folosind un unghi magnetic. Atunci când pinioanele sunt răsucite, este necesar să utilizați cheile de la grover. Pentru a realiza o înșurubare de țevi auto-construită pentru o țeavă de profil, a fost convenabil să funcționeze, este necesar să se facă un mâner cu un tub rotativ. Cricul este montat pe o platformă în stare suspendată. Pentru conectarea lor, se utilizează de obicei o mașină de sudat.

Lucrul cu acest dispozitiv necesită anumite abilități. Prin urmare, este mai bine să invitați un sudor profesionist.

Tubul hidraulic al tubului

Fabricarea unui bender pentru țevi hidraulice este un proces complex și de lungă durată. Acest dispozitiv este echipat cu opritori, precum și un compresor și un cilindru hidraulic. Cu toate acestea, mecanismul poate fi construit simplu:

Proiectarea benderului pentru țevi hidraulice include următoarele elemente:

 • Cric hidraulic, care are o capacitate de ridicare de aproximativ 5 tone;
 • un pantof - un produs îndoit este plasat în el;
 • rolele - două dintre ele sunt susținute de o țeavă și, cu ajutorul a 3, se aplică un efort;
 • canal;
 • plăci din metal.

Pentru a efectua îndoirea necesară, trebuie să introduceți țevile de profil în pantof și să le fixați în siguranță. După aceasta, un cric intră în vigoare, ceea ce pune presiune pe rola de presiune. Ca rezultat, conducta se îndoaie. Când se atinge unghiul de încovoiere, este posibilă scoaterea conductei de la dispozitiv. Pentru a face acest lucru, rotiți mânerul dispozitivului în direcția opusă.

Procesul de fabricație:

 • În conformitate cu schema pregătită pentru a produce o structură pentru montarea rolelor și încălțămintei. De asemenea, merită să montați scheletul.
 • Pe platforma de jos, fixați placa metalică. Apoi este necesar să instalați o mufă pe ea. Apoi dispozitivul este înșurubat și echipat cu un mâner de antrenare.
 • Cea mai importantă este alegerea mărimii rolelor pentru conducta de profil. Ar trebui să fie suficient de strânse pentru ao prinde cu suprafața lor de lucru. Ca una dintre opțiuni - pentru a face rola singură. După aceea, este necesar să instalați încălțămintea. Trebuie să fie sub role.
 • Pentru a fixa rolele și pantofii, aveți nevoie de câteva șuruburi.

Cunoscând astfel de caracteristici ale construcției conductei hidraulice, puteți asambla singur produsul.

Metode de îndoire a țevilor

Procesul de îndoire nu este legat de mari dificultăți. Cu toate acestea, dacă cunoașteți tehnologia, puteți efectua îndoirea cât mai repede posibil, fără a face greșeli grave. Există două metode principale - rece și cald. Aceasta din urmă implică încălzirea porțiunii îndoite.

Astfel, prin îndoire manuală, este suficient de ușor să îndoiți o conductă de profil. Există 2 moduri:

 • fierbinte;
 • rece.

Metoda rece este una dintre cele mai ușoare căi de îndoire. Înainte de a începe lucrul, este necesar să umpleți produsul cu sare sau nisip. De asemenea, pentru această sarcină, apa rece este utilă. Datorită acestui preparat, este posibil să se obțină o îndoire fără deformarea țevii.

Sfat! Când îndoiți o țeavă cu pereți groși, este mai bine să utilizați metoda fierbinte.

recomandări

Pentru a îndoi conductele cât mai repede posibil, merită să urmați sfatul unor specialiști cu experiență. De exemplu, merită luată în considerare faptul că rolele detașabile de diferite dimensiuni permit îndoirea nu numai a profilelor, ci și a tuburilor rotunde (fără profil).

Recomandări utile:

 • Pentru a îndoi țeavă cu un bender pentru țevi de mână, puteți face fără asteriscuri. În acest scop, se utilizează un singur tip de rolă de antrenare. Șurubul de fixare înlocuiește cricul.
 • Dacă lucrarea se face pe un model, merită să folosiți cârlige ca opriri. Acest lucru va împiedica alunecarea conductei.
 • Dacă a fost necesar să se îndoașă conducta astfel încât să se obțină o rază mare, merită folosită o presa de țeavă cu 3 role.
 • Pentru a obține o mașină universală, rolele dispozitivului pot fi alunecate. Datorită acestui fapt, puteți schimba cu ușurință raza de îndoire.

Pentru a menține mărimea exactă a curbei, este mai bine să folosiți un șablon pre-pregătit din lemn. Chiar și în cazul unui simplu bender de țevi, este posibilă realizarea unei curbe, ale cărei caracteristici au fost stabilite exact la un milimetru.

Se pare că este posibil să se construiască un bobinator de țevi din materiale improvizate. Pentru a face acest lucru, va trebui să găsiți toate componentele pentru a efectua un calcul precis al designului. Dispozitivul propriu-zis va permite îndoirea țevilor de profil cu dimensiunile necesare. Este posibilă asamblarea unui aparat universal capabil să îndoaie tuburi de diferite dimensiuni.

 • Cuțitele de tăiere au propriile mâini

 • Fabricarea plaselor din zidărie

 • Cum de a alege un bender pentru o conductă de profil

 • Mașină de sablare cu mâinile proprii

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

66 − = 62

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map