Garaj de panouri sandwich + fotografii și recenzii

Garaj de panouri sandwich + fotografii și recenzii

Printre numeroasele modele de garaje de sistem modern panou materiale de tip sandwich poate fi considerat un mod cu adevărat high-tech de a construi clădiri, relativ ieftine, dar nu este inferior la caracteristicile de bază ale metodelor tradiționale de construcție. În ciuda experienței extensive de utilizare, un număr semnificativ de constructori preferă să nu construiască garaje din panouri sandwich, până când în practică construiesc cel puțin un garaj de panouri sandwich.

Principiul ridicării clădirilor din panouri sandwich

De fapt, construcția unui garaj care utilizează panouri sandwich nu este neobișnuită, astăzi este o tehnologie obișnuită de construcție industrială a depozitelor, a clădirilor de producție, a clădirilor centrelor comerciale. Sandwich-ul este un strat gros de fibre minerale presate, numite încă lamele, lipite pe ambele părți de o foaie profilate. Pentru pereți se folosesc plăci cu o suprafață relativ netedă sau cu ondulări mici. Pentru a aranja acoperișul, dimpotrivă, profilate cu o proeminență profundă și canelură.

Procesul tehnologic de ridicare a unei clădiri de garaj constă în următoarele etape:

  • Pregătirea amplasamentului pentru construcție și fundație în conformitate cu cerințele pentru sistemele de fundație ale clădirilor convenționale;
  • Asamblarea unui cadru metalic sau de sprijin din lemn, pe care panoul de tip sandwich va fi ulterior fixat;
  • Montarea pe baza scheletului pregătită. Acoperișul se pune, izolația este izolată, portița de intrare este atârnată, iar podeaua din interiorul garajului este așezată.
Pentru informații! Principala caracteristică a construcției panourilor sandwich este principiul modular de ridicare a pereților clădirii, în timp ce acestea execută o funcție protectoare și decorativă, toată încărcătura din greutatea structurii fiind asigurată de un cadru din oțel sau lemn.

Principalele temeri și temeri sunt asociate cu forța insuficientă a zidurilor. În practică, două foi de oțel de panouri sandwich fixate pe un cadru din oțel asigură un exces de rigiditate și rezistență a peretelui. Adesea, cea de-a doua foaie de oțel de sandwich, care va fi rotită în interiorul camerei, este înlocuită cu o placă OSB sau plastic.

Puterea peretelui nu suferă deloc. O bună ilustrare a modului în care garajul panourilor sandwich este robust poate servi ca numeroase exemple de modele non-standard, cu înălțimi mai mari ale plafonului și dimensiuni ale spațiilor de plafon deasupra capului. Dacă doriți, aveți posibilitatea să construiți un garaj cu două etaje deplină, de la panouri sandwich, de exemplu, ca în fotografie.

Garaj de panouri sandwich, etape de montare

Construcția clădirilor din panouri sandwich gata făcute se referă la tehnologia construcției industriale. Acest lucru înseamnă că toate elementele principale ale clădirii viitoare sunt făcute în linie de sudură, turnare, turnare, forma aproape terminat sunt transportate la locul de construcție al garaj sau orice alt obiect, care, de fapt, există structura de asamblare finală.

Pentru a obține o clădire solidă și în același timp ușoară ca rezultat al construcției, va trebui să realizați un proiect detaliat al garajului panourilor sandwich cu detalii complete despre cadrul de susținere. Conform calculelor dvs., principalele elemente de putere, rafturi, ferme, acoperișuri, plafoane transversale vor fi tăiate, sudate, vopsite și livrate pe șantier.

De exemplu, un garaj pentru două mașini poate fi construit cu două sosiri separate sau o intrare comună. Ambele variante sunt utilizate pe scară largă în practică, dar în proiectarea și construcția celui de al doilea caz devine mai dificilă din cauza lipsei unui fascicul de suport intermediar, iar cadrul de susținere trebuie să facă mai masive, ceea ce mărește considerabil costul construcției de garaj.

Este de remarcat sensibilitatea crescută a panourilor sandwich atunci când acestea sunt fixate în timpul instalării pe pereți:

  1. La așezarea primului rând pe fundația de beton a fundației, este obligatoriu să se folosească o folie de căptușeală care izolează partea finală a materialului de umiditatea care se acumulează pe beton. În unele cazuri, marginea inferioară a panourilor sandwich este ridicată în mod deliberat peste baza de beton cu 3 până la 5 cm, iar spațiul creat este umplut cu polietilenă expandată și spumă poliuretanică;
  2. Pentru a asigura o îmbinare puternică și strânsă la îmbinarea celor două panouri, este necesar să se asigure închiderea completă a proeminenței dintr-un panou în canelura celui de-al doilea. În acest caz, îmbinarea de blocare este tratată cu un dispozitiv de etanșare, garnituri de etanșare, îmbinări. Încercările de salvare a materialelor de etanșare slăbesc în mod semnificativ articulația și conduc adesea la scurgerea apei prin fisuri;
  3. Pe linia de îmbinare a celor două panouri, dispozitivele de fixare sunt fixate cu șuruburi speciale pentru a fixa grinzile orizontale ale cadrului. Astfel, linia articulației de blocare, care este cel mai slab punct din peretele panourilor sandwich, este fixată pe un cadru rigid.
Remarca! Cea mai importantă etapă în asamblarea panourilor sandwich este instalarea și strângerea șuruburilor de montare, cu care plăcile sandwich sunt atașate la cadru. Dacă nu reușiți să strângeți, adică fixați cu o clemă insuficientă, încuietoarea rămâne deschisă, dacă trageți, placa sandwich este deformată.

Pregătirea fundației

Cel mai adesea, sub construcția de garaje de panouri sandwich, se folosește o fundație dublă, de fapt, este o fundație de panglică cu granulație superficială conectată la o placă monolitică. Banda este armată cu un cadru standard realizat dintr-o tijă cu un diametru de 8-10 mm, plasa de armare este așezată în baza plăcii înainte de turnare și este bandajată cu cadrul benzii.

În acest caz, se obține o bază ușor și, în același timp, tare. Placa monolită va executa simultan funcția podelei garajului. Spre deosebire de pereții din cărămidă, ansamblurile de panouri ușoare, în ciuda utilizării unui cadru din oțel, au rigiditate foarte slabă. Pentru a evita "creepul" și rostogolirea rafturilor verticale, cadrul garajului panourilor sandwich este întărit în mod necesar cu o fundație de bandă. Simultan, sarcina din greutatea pereților și a grinzilor de oțel este transferată la cel mai solid element al fundației - o bandă superficială.

Caracteristici ale operațiunilor de asamblare și finisare

După asamblarea și instalarea panourilor sandwich, nu sunt de obicei necesare operații suplimentare de finisare.

Fundația subsolului și partea de subsol a pereților trebuie să fie închise cu șorțuri în formă de foaie de bord, este instalat un sistem de drenare și drenaj. În unele cazuri, la cererea proprietarilor, fațada garajului este tăiată cu plastic decorativ sau siding pentru a închide îmbinările dintre panouri. Acoperișul acoperișului acoperișului este realizat conform schemei standard, cu izolarea, impermeabilizarea și filmul pentru bariera de vapori. Ca acoperire cu acoperiș este adesea folosită o placă ondulată sau metal.

concluzie

Montarea ramei de garaj din panouri sandwich este singura operație care necesită cunoștințe profesionale privind instalarea și sudarea structurilor metalice din grinzi și ferme. 90% din succesul construcției garajului depinde de acuratețea și puterea muncii efectuate. După puțină practică, este foarte posibil să efectuați operațiile rămase independent cu propriile mâini.

  • Garaj de panouri autoportante

  • Garaje din carton ondulat cu mâinile tale

  • Garaj de profile metalice cu mâinile lor

  • Construiți garajul cu mâinile proprii

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 26 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map