Rafturile de perete cu mâinile lor

Rafturile de perete cu mâinile lor

Completarea armonioasă a designului camerei este capabilă de rafturi de perete. Gama de destinație este foarte largă. În funcție de opțiunile de amplasare și aplicare, se alege materialul pentru fabricarea acestora și se ia în considerare proiectarea. Ce caracteristici trebuie luate în considerare înainte de a începe să creăm un raft de perete de către propriile noastre mâini și care sunt principalele etape ale procesului, ne vom familiariza în detaliu.

Varietate de construcții de pereți

Scopul principal al raftului de perete este de a plasa multe obiecte mici, combinând în mod organic funcțiile de depozitare și decorare a interiorului. În funcție de aceasta, se determină opțiunea de instalare a unei structuri de mobilier. Pot exista mai multe:

 • Cea mai obișnuită metodă de plasare este aceea de a forma o perete atunci când produsul este atașat de un perete, de multe ori alte elemente de mobilier (canapea, pat sau masă) sunt adesea situate în partea de jos.
 • Un punct culminant deosebit printre modelele de perete poate fi un raft suspendat realizat de mâini proprii. Diferența esențială este modul de fixare: în locul brațelor și buclelor tradiționale se folosesc frânghii, lanțuri și curele.
 • În funcție de organizarea spațiului de locuit, există o necesitate periodică de a realiza un raft de colț. Și, pe lângă modul larg de utilizare a zonelor interioare, uneori colțul exterior al camerei este folosit armonios.

O mică imaginație, și de a face propriul dvs. perete de proiectare a rafturilor poate fi în diferite variante. Distribuția pe scară largă a următoarelor modele:

 • Simplitatea fabricării prin mâini diferă consola - regimentul fixat perpendicular pe un perete.
 • Dacă se dorește, designul este completat de pereții laterali și închide partea din spate.
 • Pentru a crea propriile mâini un fel de raft, este suficient să se unească mai multe console unice.
 • Recent, o largă popularitate a obținut exemplare combinate cu un aranjament neobișnuit de ziduri orizontale și verticale.
 • Originalitatea numeroaselor modele decorative ale rafturilor de perete. Principala lor funcție este de a crea un element de design exclusiv în conformitate cu stilul ales.

Ocazional, fațada construcției, realizată din mâini proprii, este completată cu sticlă. Acest lucru este practic atunci când stocați elemente care nu au o funcție decorativă. O mică parte a construcției raftului de perete pe care o puteți decora este prezentată în desenele de mai jos:

Nuanțele selecției materialelor în timpul proiectării

Nici o lucrare de construcție nu este completă fără un plan preliminar.

remarcă! Înainte de a începe proiectarea raftului cu propriile mâini, trebuie să determinați materialul pentru bază.

Atunci când alegeți, luați în considerare locul în care va fi instalată structura mobilierului și funcțiile sale principale. Domeniul de aplicare al rafturilor de perete este următorul:

 • Iubitorii de cărți și studenți vor avea cu siguranță nevoie de rafturi, pe baza cărora se află copacul și derivatele acestuia.
 • Pentru a stoca în bucătărie borcane de mirodenii sau obiecte decorative (în rolul cărora sunt plăcile originale sau cani exclusive), utilizați rafturi înguste echipate cu fețe joase. Este cel mai potrivit în acest caz să se utilizeze lemnul pentru fabricare, deși, în funcție de designul ales, specimenele de sticlă pot arăta, de asemenea, armonioase.
 • Aranjamentul băii nu se poate face fără instalarea rafturilor de sticlă, completate de elemente cromate. Acest lucru se datorează cerinței de bază pentru material - trebuie să aibă un nivel ridicat de rezistență la umiditate.
 • Este posibil să se demonstreze imaginația prin alegerea materialului pentru fabricarea independentă a rafturilor universale. Ele sunt destinate instalării de flori sau diverse suveniruri, iar baza este aleasă luând în considerare designul general al camerei. Acesta poate fi un lemn clasic, un metal puternic, suplimentat cu elemente forjate sau sticlă, creând un efect de luminozitate.

Opțiuni de montare

Tipul de fixare joacă un rol important în proiectarea structurii peretelui raftului. După ce ați studiat opțiunile de fixare, vă va fi mai ușor să determinați metoda cea mai potrivită.

Loops clasic

Fixarea tradițională a rafturilor de perete este utilizarea balamalelor. Optimal se potrivesc cu produsele din lemn și derivații săi. O condiție importantă este că materialul trebuie să aibă o grosime suficientă. Întregul proces are loc în mai multe etape:

 • Balamalele sunt fixate pe partea laterală a structurii de mobilier prin șuruburi.
 • După măsurarea distanței dintre găuri, segmentul necesar este marcat pe perete.
  Atenție! Respectarea liniei orizontale este un moment important când se fixează raftul de perete.
 • La punctul desemnat, sunt forate găuri de diametrul necesar, concepute pentru a introduce diblul.
 • În dornul înfundat, se înșurubează un șurub cu o pălărie pur pe care este atârnat raftul.

Fixarea rafturilor din sticlă

Utilizarea buclelor nu se potrivește tuturor materialelor. Instalarea rafturilor din sticlă de perete se realizează cu ajutorul unor dispozitive speciale de prindere pentru produse fragile. Elementele de fixare sunt fabricate din două părți și sunt adesea completate cu garnituri elastice, iar raftul de sticlă este introdus între ele. Partea inferioară a dispozitivului pentru fixarea fiabilă a structurii peretelui este prevăzută cu un șurub de strângere.

Un model comun de fixare pentru un raft de sticlă este un specimen numit pelican, capabil să mențină o structură de perete cu o grosime de 8 până la 34 mm. În plus față de sticlă, poate fi folosit pentru a atașa alte materiale cu dimensiuni similare.

Montajul orizontal și suporturile decorative

Simplitatea și originalitatea se disting prin instalarea secretă a raftului de perete. În acest caz, hardware-ul este complet deghizat. Esența acestei metode este după cum urmează:

 • la capătul structurii din lemn este pregătit un canal sub știft și corpul dispozitivului de fixare;
 • Mensoloderzhatel fixat pe perete, după care este pus pe raft.

Creați un design individual al camerei permite rafturile de perete cu paranteze decorative. Ele pot fi făcute într-o manieră de producție sau se pot referi la exemplare exclusive. Fotografiile rafturilor de perete, decorate cu paranteze, realizate de ei înșiși, sunt prezentate mai jos:

Procesul de fabricație

În funcție de designul ales și de materialul utilizat, procesul de fabricare a peretelui de sine propriu are caracteristici proprii.

lemn

Dacă doriți să vă creați propriile mâini un raft de perete original din lemn, veți avea nevoie de:

 • Material pentru substrat. În plus față de speciile naturale de lemn, puteți lua MDF, PAL sau GVL, ceea ce va facilita foarte mult procesul de tratare a suprafeței.
 • Pulverizator electric care poate înlocui ferăstrăul.
 • Sfredel și măcinat.
 • Ruler cu un creion.
 • Nivelul clădirii.
 • Inele de lipire sau unghii lichide.
 • Lacul sau pete.
 • Console, dibluri și șuruburi.

Întregul proces de producție cu mâinile pe raftul de perete este simplu. După întocmirea unui plan sau luarea ca bază a proiectului finalizat, dimensiunile structurii sunt transferate pe material. A văzut mai bine o bază din lemn cu un jigsaw care oferă o tăiere perfect netedă.

Toate elementele rafturilor din lemn sunt supuse unei măcinări minuțioase, în prezența unor defecte semnificative, am aplicat shpaklevlevku de lemn. La etapa inițială va fi necesară șlefuirea nr. 40 și o hârtie de șlefuit pentru numărul 80 și 120 va permite obținerea unei suprafețe perfect netede.

Conectați detaliile structurii de perete cu unghii lichide sau adeziv pentru tamplarie.

În continuare, raftul este tratat la discreția sa. Puteți alege vopseaua, vopseaua sau vopseaua luminată pentru camera copiilor.

Pe raft și pe perete se fac etichete pentru fixare. Parantezele sunt conectate la raft, iar în perete se face o forajă cu ajutorul unui burghiu, după care se introduc dibluri.

Șuruburile sunt înșurubate la etapa finală, iar raftul de perete este suspendat.

sticlă

Ansamblurile cu o suprafață mică sunt mai bine echipate cu rafturi de perete din sticlă, formând o atmosferă de luminozitate și spațiu vizual în creștere. Dacă experiența de lucru cu sticlă nu este suficientă, este mai bine să vă adresați unor specialiști care, simultan cu ruperea materialului fragil, vor efectua calitativ procesarea tăieturilor. Următorii pași pentru montarea raftului de perete sunt posibili pentru orice persoană capabilă să dețină un instrument și care sunt similare cu procedura de fixare a unei structuri din lemn:

 • Folosind nivelul, punctele de fixare sunt marcate pe perete.
 • Construcția Pelicanului necesită două dibluri.
 • După îndepărtarea capacului decorativ, veți găsi găuri în care trebuie să înșurubați elementele de fixare.
 • Capacul decorativ este pus în poziție și geamul este introdus.
 • În etapa finală, strângeți șurubul.

La această lucrare de instalare a structurii de perete de sticlă este terminat.

concluzie

O combinație competentă a raftului de perete cu restul mobilierului va crea un design armonios al camerei, care se deosebește prin individualitatea sa.

 • Rafturi de perete pentru flori

 • Rafturile de perete deschise

 • Rafturi de perete pentru echipamente

 • Proiectare de rafturi de perete

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map