Bagaimana untuk memasang papan lapang plastik luaran

Bagaimana untuk memasang papan lapang plastik luaran

Langit lantai adalah profil hiasan, yang dipasang di sekitar perimeter lantai yang menutupi ruang. Fungsi utamanya adalah untuk memberikan lantai penampilan yang selesai, sementara tiang itu boleh bertindak sebagai unsur bebas dekorasi. Di samping itu, papan skirting menyembunyikan tempat-tempat lampiran permukaan serentak (lantai dan dinding) dan jurang di antara mereka, dan juga membolehkan anda secara diam-diam meletakkan wayar.

Pengilang menawarkan profil dari pelbagai bahan: kayu tradisional, MDF, aluminium dan seramik, poliuretana dan gabus. Walau bagaimanapun, papan skirting luaran plastik tetap menjadi yang paling popular dan permintaan kerana serba boleh, fungsi, pelbagai bentuk, penyelesaian warna dan tekstur permukaan, kos.

alas lantai

alas lantai

plinth luar

alas lantai

alas lantai

alas lantai

plinth luar

Hartanah dan dimensi papan skirting plastik

Profil plastik dibuat dengan saluran kabel atau pepejal. Saluran kabel disusun di bahagian utama produk dan ditutup dengan jalur hiasan. Anda boleh meletakkan wayar atau menggantikannya pada bila-bila masa tanpa membongkar produk. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu mengeluarkan jalur hiasan, melakukan kerja penggantian, meletakkan bar ke tempat dan kliknya.

plinth luar

plinth luar

plinth luar

aras pelan lantai

Profil pepejal (buta) di bahagian belakang mempunyai alur di mana ia mungkin untuk meletakkan wayar. Di bahagian belakang terdapat juga tempat untuk mengikat klip pemasangan.

alas lantai

Sifat profil plastik

Papan skirting yang dibuat daripada foin polyvinyl chloride (PVC) mempunyai beberapa perbezaan:

 • Mereka mudah dipasang dan mempunyai berat badan yang rendah. Pinggir fleksibel selat sesuai dengan baik dan rapat terhadap hampir semua dinding. Anda boleh memasang profil sedemikian dengan cara yang berbeza.
 • Bersedia untuk pemasangan tanpa memerlukan pra-rawatan.
 • Mereka tahan lama dan kuat.
 • Mereka tahan terhadap ultraviolet dan rintangan kelembapan.
 • Tidak toksik, yang membolehkan anda memasangnya di mana-mana bilik di apartmen.
 • Jangan memerlukan rawatan khas semasa operasi.
 • Pilihan tekstur, penyelesaian warna dan lukisan yang dicadangkan membolehkan anda memilih tiang untuk kebanyakan jenis lantai. Profil dihasilkan dengan tiruan permukaan batu, logam, kayu semula jadi.
  skim warna

Dimensi skirting plastik

Profil terbuat dari plastik mempunyai panjang standard 2.5 meter. Panjang produk ini mudah dipasang dan membolehkan anda mengangkutnya dalam pengangkutan. Dalam bahagian tiang dapat dari 15 hingga 22-25 mm, dan ketinggian - dari 30 hingga 100, dan bahkan 150 mm.

Profil yang paling menuntut mempunyai ketinggian dalam lingkungan 50-60 mm. Tapak seperti ini boleh dipasang di kebanyakan bilik, oleh itu ia biasanya dipanggil sejagat.

aras pelan lantai

Untuk bilik-bilik kecil dengan siling rendah, hanya papan skirting sempit yang sesuai, tetapi untuk bilik yang luas dengan ketinggian siling yang baik diperlukan untuk membeli profil dari 80 mm.

Penting! Apabila memilih papan skirting, sebagai tambahan kepada warna dan bentuk, cuba gunakan jadual ini:
 • Siling di dalam rumah sehingga 2.5 meter - profil sehingga 70 mm tinggi.
 • Siling di dalam bilik sehingga 3 meter adalah profil dengan ketinggian 70 hingga 90 mm.
 • Siling di dalam bilik adalah lebih dari 3 meter - profilnya adalah 90 mm tinggi.

Dipandu oleh peraturan ini, anda hampir selalu akan mengambil untuk apartmen anda dengan skirting ketinggian optimum. Walau bagaimanapun, peraturan peraturan itu, tetapi jika anda mempunyai bingkai siling sebanyak 100 mm atau lebih dalam satu bilik dengan siling 3 meter tinggi, dipasang ketinggian yang sama di atas lantai.

aras pelan lantai

aras pelan lantai

aras pelan lantai

Memasang papan lantai lantai plastik

Profil untuk lantai dari plastik boleh dibentuk dengan cara berikut:

 1. Untuk gam atau kuku cecair.
 2. Pada klip pemasangan yang tersembunyi.
 3. Pada skru dowel.

Pilihan kaedah pemasangan ditentukan oleh reka bentuk profil itu sendiri dan keadaan permukaan dinding. Jika dinding tidak sejajar, maka dua cara pertama adalah lebih baik untuk ditinggalkan. Pilih produk dengan kelebihan atas fleksibel dan pemasangan dowel-screw. Menjimatkan masa, saraf, dan kebolehpercayaan pengancing akan menang.

Pemasangan aksesori

Pemasangan lantai skirting lantai sangat memudahkan pembebasan komponen oleh pengeluar, penggunaan yang membolehkan anda lakukan tanpa memotong profil pada sudut, dan kemudahan yang skirting dari plastik dapat dipotong dengan melihat logam dengan gigi halus.

Aksesori dijual secara berasingan. Anda akan memerlukan plag sisi (topi akhir dan kanan dibeli secara berpasangan), elemen penghubung dan sudut dalam dan luar. Dengan bantuan unsur penghubung, panjang profil meningkat dalam kes-kes apabila dinding lebih panjang daripada panjang standard tiang. Blind dipasang di tempat di mana, atas sebab tertentu, profil tidak boleh diletakkan, dan di tempat yang bersebelahan dengan pintu.

aras pelan lantai

Majlis. Kirakan bilangan komponen yang anda perlukan untuk memasang skirting di dalam bilik, dan beli dengan margin kecil. Tidak mempunyai pengalaman pemasangan, anda boleh merosakkan beberapa item, dan stok akan berguna. Mereka murah, mereka harus dipilih dalam warna profil.

aras pelan lantai

Alat untuk kerja

Untuk pemasangan lantai lantai plastik alat profesional yang anda tidak perlukan. Proses ini agak mudah, dan anda akan mengurus sepenuhnya alat yang ada di rumah:

 • Anda akan memerlukan pukulan, anda perlu menggerudi dinding konkrit atau batu bata di bawah dowels. Untuk dinding gipsokartonnyh akan ada latihan yang mencukupi.
 • Pemutar skru atau pemutar skru. Walaupun sebilangan kecil skru dowels, yang perlu diskrukan untuk memperbaiki profil, lebih baik untuk skru dengan pemutar skru daripada dengan pemutar skru konvensional.
 • Hacksaw untuk logam dengan gigi kecil untuk menggergaji profil.
 • Shiloh. Dalam skirting anda perlu membuat lubang melalui lubang untuk sekrup dowel.
 • Tukul kecil.
 • Roulette dan pensil.
 • Tahap bangunan. Ia diperlukan untuk menyemak kedudukan mendatar klip pemasangan.
 • Bergantung pada kaedah yang dipilih untuk memasang paku, gam atau cecair kuku, klip pemasangan, dowels-screws masih diperlukan.

Memeriksa selat

Lantai plastik lantai tidak perlu berdiri selama 48 jam di dalam rumah, supaya ia menyesuaikan diri dengan kelembapan dan suhu. Dan untuk menyebarkan semua selat sebelum meletakkan dan periksa naungan masing-masing - perlu. Ia berlaku bahawa dalam satu profil pakej mempunyai warna yang berbeza warna yang sama. Pilih bar dari naungan yang lebih gelap dan merancang susunan mereka di hadapan sumber cahaya. Perbezaan di bawah naungan dalam kes ini tidak akan dapat dilihat.

Ciri-ciri pemasangan

Adalah disyorkan untuk memulakan kerja dari sudut jauh dinding terpanjang. Profil diletakkan di sudut dalam, dan bar digunakan pada dinding. Jalur ini masuk ke sudut, palam dan elemen penyambung untuk 3-5 mm pada setiap sisi. Ini harus diambil kira semasa memasang.

Anda boleh memasang profil pada pelekat dengan syarat dinding di dalam bilik adalah sama. Jika tidak, terdapat masalah dengan kelebihan bar di tempat-tempat tertentu. Gam yang sesuai untuk plastik, atau cecair kuku digunakan pada bahagian belakang profil, selepas itu ditekan ke dinding. Kemudian ikuti arahan pengeluar - adakah anda perlu berehat selama beberapa minit untuk membolehkan gam kering sedikit. Tekan profil dengan dinding dengan usaha. Lebihan gam dibersihkan segera dengan kain atau span. Ingat bahawa kaedah ini bermaksud bahawa anda tidak boleh kemudian membongkar profil tanpa kerosakan.

Untuk mengikat klip pemasangan atau skru dowel di dinding dengan inden dari sudut 40-50 mm, satu tanda dibuat untuk dowel pertama.

Penting! Ingat bahawa memasang produk pada klip adalah disyorkan apabila dinding adalah sama. Apabila memasang klip, anda mesti sentiasa memantaunya supaya ia berada pada baris yang sama.

aras pelan lantai

Lubang gerudi di dinding digerudi dan plag plastik dimasukkan. Sekiranya perlu, dia sedikit ditumbuk dengan tukul. Untuk pemasangan klip, klip pertama dilekatkan pada dinding dengan skru mengetuk diri. Untuk pemasangan pada skru dowel di lokasi dowel di papan bas, anvil dibuat oleh stylus di bawah skru. Skru skru, tetapi sedemikian rupa sehingga topinya tidak merosakkan profil.

Sekiranya dinding lebih panjang daripada profil, sebelum skru mengetuk diri terakhir diskru ke bar, elemen penyambung dipakai, yang dipotong ke saiz di sebaliknya.

Dalam profil dengan saluran kabel, skru diskru melalui saluran dan ditutup dengan jalur hiasan.

aras pelan lantai

aras pelan lantai

Di seluruh alas, topi sendiri mengetuk dilindungi dengan palam hiasan.

Bergantung pada keadaan dinding, lubang untuk dowels digerudi pada jarak 300-500 mm. Sekiranya dinding tidak merata, lebih baik mengurangkan padang. Menggerudi semua lubang di satu dinding, segera keluarkan debu dengan pembersih vakum, ia akan menjadi lebih mudah dan lebih menyenangkan untuk anda bekerja.

aras pelan lantai

Kabel diletakkan di saluran kabel. Anda boleh melakukan ini pada bila-bila masa, hanya dengan mengeluarkan bar hiasan. Tetapi jika anda memasang baseboards tanpa saluran kabel, dan ia adalah perlu untuk memegang wayar, atau untuk membuka skru mengetatkan mereka (dalam kes ini, ia akan berada di bawah skru), atau selepas mereka anda diskru ke dalam kayu penetap. Meninggalkan jarak antara dinding dan profil dalam had 10 mm, meletakkan wayar dan mengetatkan skru terhadap berhenti. Wayar akan terletak pada mereka. Untuk mendapat akses kepada wayar anda perlu melonggarkan skru lagi. Sudah tentu, tiang dengan saluran kabel jauh lebih mudah.

aras pelan lantai

aras pelan lantai

Dalam bentuk kesimpulan

Bekerja pada meletakkan lantai plastik lantai tidak membayangkan masalah bagi mana-mana orang yang mempunyai sekurang-kurangnya sekali mengadakan gerudi dan pemutar skru. Ini adalah salah satu sebab populariti mereka. Apabila melakukan pemasangan, berhati-hati dan berhati-hati, dan anda akan membuat sentuhan indah yang terakhir dalam reka bentuk lantai.

 • Papan skirting kayu untuk lantai

 • Plinth lantai fleksibel

 • Foto papan skirt seramik diperbuat daripada MDF

 • Aluminium luaran

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map