Bevestigingsmiddelen voor gipsplaat

Bevestigingsmiddelen voor gipsplaat

Reparatie is een integraal onderdeel van het moderne leven geworden. Aan de woning was niet alleen mooi, maar ook duurzaam, het is noodzakelijk om alleen betrouwbare en hoogwaardige materialen te gebruiken. Het is ook de moeite waard om het type bevestigingsmiddel te overwegen - de levensduur van de opgerichte structuren hangt ervan af. Zelf-snijders voor gipsplaat zijn een uitstekende variant van bevestigingsmiddelen.

Er zijn veel soorten en maten, dus het is de moeite waard om ze te behandelen voordat je naar de winkel gaat. Met speciale schroeven voor gipskarton kunt u zo gemakkelijk en snel mogelijk met populair materiaal werken.

Zelftappende schroeven voor hout en metaal

Het bevestigingsmiddel voor gipsplaat wordt gekozen afhankelijk van de methode van het monteren van het materiaal. Als u bijvoorbeeld metalen profielen gebruikt, kiest u zelftappende schroeven voor metaal. Dit zorgt voor maximale sterkte van de geïnstalleerde panelen. Om de vellen op een houten kist te bevestigen, kopen ze zelftappende schroeven voor gipsplaat op hout.

Afspraken voor de afspraak kunnen qua uiterlijk worden bepaald. De belangrijkste verschillen zijn in het type draad. Voor een boom bijvoorbeeld, wordt de draadspoed spaarzamer uitgevoerd dan voor een metaal. Om de gipsplaat op het versterkte profiel te bevestigen, moet u het type schroeven selecteren met een boormachine. Dit zal helpen om het voorboren van de plaat te verwijderen en de tijd om de gipsplaat te installeren aanzienlijk te besparen, zelfs als u er rekening mee houdt dat er een korte afstand tussen de bevestigingsmiddelen is. De schroef voor gipsplaat voor metaal wordt gekenmerkt door een grotere frequentie van draadsnijden.

Elke schroef die wordt gebruikt voor gipsplaat, ongeacht het type, heeft een aantal onderscheidende kenmerken:

 • Het is uitgevoerd in zwarte kleur. Dit kenmerk is een bewijs van betrouwbare bescherming van de schraper tegen corrosie - het bevestigingselement heeft een gefosfateerde of geoxideerde coating.
 • Draad, die is gemaakt als een scherpe spiraal. Met dit ontwerp kunnen zelftappende schroeven sneller op elk oppervlak worden geschroefd.
 • Het hoofd van het Johannesbrood. Bij het vastschroeven van de parker is deze volledig ondergedompeld. Dit maakt het mogelijk om de daaropvolgende afwerking zonder problemen uit te voeren.
 • Phillips slot PH-2 biedt eenvoudig schroeven schroeven zoals in handmatige modus, en bij gebruik van een schroevendraaier. Door de aanwezigheid van kruisvormige bijlagen voor de sleuf kunt u kiezen tussen bevestigingsmiddelen van verschillende prijscategorieën.

Naast het bepalen van de kwaliteit van zelftappende schroeven, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de afmetingen van de bevestigingsmiddelen.

Selectie op maat

Het bevestigingsmiddel voor gipskarton omvat een verscheidenheid aan producten van verschillende lengtes. Dit komt door de diversiteit van de nagestreefde doelstellingen. Als u bijvoorbeeld twee vellen tegelijk wilt bevestigen, hebt u een langere schroef nodig. Ook hangt de keuze af van het houttype waarin de bevestigingselementen worden geschroefd. Om deze redenen zijn er self-cutters van verschillende lengtes voor verschillende taken.

De afmetingen van het bevestigingselement worden meestal "met het oog" bepaald. Er is echter een andere manier om de markering van het product te zien. Als het bijvoorbeeld 4,5х80 is, heeft de parkerschroef een diameter van 4,5 mm en een lengte van 80 mm. Het is de moeite waard eraan te denken dat de bevestigingselementen met 1 mm in de gipsplaat moeten worden verdronken.

Tekenen van kwaliteit bevestigingsmiddelen

Elke ervaren werknemer weet dat wanneer een defecte batch valt, het verbruik van zelftappende schroeven aanzienlijk toeneemt. Meestal is dit te wijten aan toezicht. U kunt echter op dergelijke nuances letten bij het kiezen van zelftappende schroeven:

 • Verschijning. Alle elementen moeten dezelfde grootte hebben. Als de schroeven verschillende defecten hebben (beschadigingen, krommingen), moeten ze als defect worden beschouwd. Sterktekarakteristieken van dergelijke bevestigingsmiddelen laten veel te wensen over.
 • Het gat voor de gleuf op de schroeven is duidelijk zichtbaar en bevindt zich direct in het midden van de dop. Als het zichtbare uitstulpingen, deuken of scheurtjes zijn, is het de moeite waard om een ​​andere batch te kiezen. Als u bevestigingsmiddelen van slechte kwaliteit gebruikt, kunt u niet alleen de schroef op de juiste manier schroeven, maar ook de schroevendraaierbevestiging beschadigen.
 • Elke schroef moet zwart zijn Is een teken van een speciale coating die corrosie van metaal voorkomt.
Belangrijk! Elke belangrijke producent, die alleen producten van hoge kwaliteit produceert, past etikettering toe op zijn producten.

Bevestiging van gipsplaat kan met verschillende deuvels worden uitgevoerd. Ze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • plug-nagel;
 • "Umbrella";
 • «Molly»;
 • "Butterfly";
 • «Driva».

Ten eerste, let op de deuvel-spijker. Het wordt gebruikt voor bevestiging aan een gipsplatenplaat, die aan de muur wordt geplakt. Bij het gebruik van deuvel is het belangrijk dat er een contactpunt is op de plaats waar deze verstopt is. Dit betekent dat de luchtspleet afwezig moet zijn. Deze bevestigingsmethode levert geen problemen op.

De situatie met gipsplaat die op profielen is bevestigd, is gecompliceerder. Het is meestal moeilijk om te voorspellen waar het profiel is geïnstalleerd. In dit geval is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de bevestigingsmiddelen die speciaal voor dergelijke gevallen zijn ontworpen.

«Molly»

Dergelijke pluggen voor gipsplaat zijn de meest voorkomende bevestigingsmiddelen. Ze verwijzen naar de uitbreidingsproducten. Tijdens het schroeven, klemt deze plug het gipsplaatpaneel tussen zijn twee delen - voor- en achterkant. "Molly" is vrij duur, maar deze keuze is gerechtvaardigd als de betrouwbaarheid van de installatie hoog moet zijn. Het belangrijkste voordeel van "Molly" is het vermogen om tot 35 kg belasting te weerstaan. Indien nodig kunnen deze pluggen eenvoudig worden gedemonteerd.

Hoe te repareren gipsplaat met deze plug? In het proces van het draaien van "Molly" ontstaan ​​er geen moeilijkheden. Eerst is het noodzakelijk om een ​​gat met een diameter van 8 mm te maken. Daarna wordt er een deuvel in geplaatst en wordt de rand met behulp van de tanden naar beneden gedrukt om te voorkomen dat er wordt geschoven. Dan is het noodzakelijk om de schroef in te schroeven, die de achterkant van de plug in het paneel van de gipsplaten drukt. Dit geeft aan dat de installatie is voltooid. Zelftappende schroeven zijn niet nodig. Dergelijke pluggen worden gebruikt voor platen van gipsplaat met de grootte van 1,2х2 tot 1,2х3,6 m.

"Umbrella"

De deuvel-paraplu is zo genoemd volgens het principe van actie. Het ontwerp omvat twee platen, die worden vrijgegeven door een veer. De bevestiging met een dergelijke plug is vrij eenvoudig. Werk zal niet moeilijk zijn, zelfs niet voor een beginner. Voor deuvels is het noodzakelijk om van tevoren een gat te boren.

Daarna wordt er een paraplu in gestoken. Op dit moment bevinden de platen zich in een gecomprimeerde toestand. Zodra ze de vrije ruimte bereiken, begint de lente ze uit elkaar te halen. Hierdoor is de plug stevig in de muur of het plafond bevestigd. Met behulp van zo'n bevestiger kun je een kroonluchter ophangen. Het plafond van gipsplaat is echter niet bestand tegen een bokspeer.

Belangrijk! Deze pluggen kunnen niet worden gedemonteerd. Daarom moet speciale aandacht worden geschonken aan de markering en bepaling van het bevestigingspunt.

"Butterfly"

De gebruikelijke bevestigingsmiddelen omvatten de plug "Butterfly" voor gipsplaat, die goed bestand is tegen de taken van veilige bevestiging van het populaire materiaal. Het is een beetje zoals de stok "Molly". Het belangrijkste verschil is dat dergelijke elementen zijn gemaakt van plastic. Ook de bevestiging van de gipsplaat wordt uitgevoerd met een kleiner montageoppervlak. De toegestane belasting op een dergelijke plug is ook aanzienlijk lager dan op "Molly"

Alleen het installatieprincipe verschilt niet. Eerst is het noodzakelijk om een ​​gat te boren, daarna om de plug niet in de stop te steken en terwijl u het product met een tang vasthoudt, schroef de schroef tot de opening van de stronk. Wanneer dit gebeurt, wordt de plug in de aanslag gedrukt en wordt de staaf vastgedraaid. Fixatie is voldoende betrouwbaar.

«Driva»

Vooral populair onder de pluggen die worden gebruikt voor gipsplaat, is de "Driva". Het is eenvoudig te installeren, goedkoop en betaalbaar. Ook zijn dergelijke deuvels kunststof en metaal. Polyethyleenproducten komen veel vaker voor. Een speciale eenvoud is de bevestiging van de "Driva" plug in de gipswand. Eerst moet je een gat boren en dan de plug erin plaatsen en vastschroeven volgens het principe van de schroef.

Door het ontwerp van de bevestigingsmiddelen kunnen deze veilig in het gips worden bevestigd. De toegestane belasting op dergelijke pluggen is 25 kg. Net als Molly hoeven dergelijke pluggen echter niet te worden geladen. Het kruisvormige gat is niet alleen bedoeld voor het bevestigen van de plug. De schroef is erin geschroefd, wat overeenkomt met de maat.

De voordelen van de Driva-pluggen zijn hun korte lengte. Ze hebben geen gipsruimte nodig.

uitslagen

Om te begrijpen hoe u gipsplaat repareert, moet u op dergelijke producten letten:

 • "Molly" - geschikt om lasten tot 35 kg te weerstaan;
 • "Butterfly" - een lichtere versie van deuvels "Molly";
 • "Paraplu" - een uitstekende keuze in het geval van het bevestigen van kroonluchters;
 • "Driva" - is bestand tegen belastingen tot 25 kg.

Voordat u een bouwmarkt bezoekt, moet u de kwaliteit controleren van de bevestigingen die u koopt. Het is noodzakelijk om de juiste keuze te maken. Als de aankoop van pluggen en schroeven vaak gepaard gaat met de aanschaf van een schroevendraaier en bijlagen, verwaarlozen veel bouwers vaak de beschermingsmiddelen. Allereerst moet je je handen beschermen. Hiervoor is het de moeite waard handschoenen te kopen.

 • Hermetisch siliconen sanitair

 • Profiel onder gipsplaat

 • Vochtbestendig gipsplaat: eigenschappen en kenmerken

 • Afdichtmiddel voor hout

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 + = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map