Het apparaat van de concrete portiek

Elke huiseigenaar wil een betrouwbare veranda maken die tientallen jaren meegaat. Een van de meest betrouwbare materialen is beton. Een betonproduct kan zonder veel moeite aan zowel een bakstenen huis als een houten huis worden bevestigd. Om te beslissen over de oprichting van een dergelijke veranda, is het de moeite waard de voordelen van de structuren van het beschreven materiaal te overwegen.

 

Voordelen van de veranda van beton

Het bouwen van een portiek van beton kan zelfs iemand zijn die geen ervaring heeft met vergelijkbaar werk. Betonnen constructies hebben de volgende voordelen:

 1. Sterkte. In tegenstelling tot andere bouwmaterialen kan beton tientallen jaren dienen en zijn vroegere staat behouden. Tegelijkertijd hebben de materialen die nodig zijn voor de constructie acceptabele kosten.
 2. Eenvoud van creatie. Om een ​​betonnen veranda te bouwen, hoeft u geen machines te huren of professionele gereedschappen te gebruiken. Om te werken, hebt u alleen materialen nodig voor het maken van mortel, wapening en hout voor bekisting. Een kenmerk van de betonnen veranda is de monolithiciteit, die bijdraagt ​​aan de toename van de sterkte.
 3. Het vermogen om met het uiterlijk te experimenteren. Voor het afwerken van de veranda van beton, kunt u hout, tegels en andere materialen gebruiken. De eigenaar van het huis kan elk materiaal kiezen dat er bij het ontwerp van het huis goed uit zal zien.

De constructie van de betonnen veranda duurt een kleine hoeveelheid tijd, maar om al het werk correct te doen, moet je een assistent vinden.

Het ontwerpen van de veranda

Om een ​​betonconstructie op de juiste manier te kunnen bouwen, moet u de afmetingen nauwkeurig bepalen. Ook worden het aantal stappen, hun hoogte en breedte berekend. De optimale breedte van de gehele veranda is een afstand van anderhalve meter. Als de veranda al is, zullen twee volwassenen het moeilijk vinden om zich te verspreiden wanneer ze elkaar bij de ingang van het huis ontmoeten.

De hoogte van de treden is meestal 15-20 cm, wat afhangt van de gemiddelde groei van de mensen die in het huis wonen. De breedte van elke stap mag niet minder zijn dan 267 cm, anders zal de volwassene zich er ongemakkelijk door bewegen. De tekening die de structuur van de structuur beschrijft, moet de dimensies van alle elementen van de toekomstige structuur bevatten.

Als de veranda is gemaakt voor een nieuw houten huis, moet deze lager zijn dan het niveau van de deur. Dit komt doordat na het krimpen de deur lager kan zijn dan de ontworpen constructie. Pas nadat de tekening is opgesteld, waarop de inrichting van de veranda gedetailleerd wordt beschreven, kan worden begonnen om de bekisting te maken.

Oplossing Creatie

De veranda van beton is bijna hetzelfde gemaakt als de lintfundering. Tijdens het gebruik van de oplossing is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze de holtes in het frame volledig vult. Als er niet-gebruikte ruimtes in de structuur zijn, kan deze tijdens het gebruik vervormen. Om de oplossing voor te bereiden, zijn de volgende componenten vereist:

 • steenslag;
 • zand;
 • cement.

De oplossing wordt gemengd in een verhouding van 5: 3: 1. Om de juiste hoeveelheid beton te berekenen, moet het volume van het toekomstige ontwerp worden bepaald. Om geen tijd te verspillen met het maken van een mengsel, kunt u een kant-en-klare betonoplossing kopen. Na het mengen moet het beton een zodanige consistentie hebben dat het van de schop stroomt, maar niet uit elkaar valt.

Wat betreft wapening, om een ​​solide structuur te creëren, is het de moeite waard om vóór de bouw metalen staven te kopen. Je kunt het frame zelfs zelf vastmaken. Om dit te doen, is het voldoende om de locatie van elke staaf correct te berekenen en ze met draad vast te zetten.

Stadia van de bouw van de veranda

Het proces van het maken van een betonstructuur is verdeeld in verschillende fasen:

 1. Markering van het territorium. Nadat de grootte van de veranda is bepaald, wordt het gebied met zijn eigen handen gewist. In dit stadium wordt naast het reinigen van bouwresten een markering aangebracht met een koord en meerdere pinnen geïnstalleerd op de plaatsen waar de hoeken van de bekisting zullen worden geplaatst. Ook tijdens de voorbereiding worden alle planten verwijderd in het gebied waar de veranda zal worden geplaatst.
 2. Creëren van een funderingssloot ongeveer 340 mm diep. Na grond grondig te hebben verdicht, wordt het puin met de hand neergeslagen. De dikte van de laag moet ongeveer 10 cm zijn.
 3. Installatie van bekisting en wapening. In dit stadium wordt een structuur gemaakt van een boom, waarvan de interne afmetingen precies moeten overeenkomen met de afmetingen van de toekomstige veranda. Nadat de zijstukken zijn gemaakt, wordt een verstevigingsframe aan de onderkant van de uitgraving geïnstalleerd. De verbinding van de elementen kan handmatig worden uitgevoerd met behulp van een draad. Lasstaven kunnen niet worden gelast, omdat corrosie op het oppervlak van het metaal kan optreden.

Tip! Het metalen frame moet niet alleen op grind worden geplaatst, maar op houten pinnen, zodat na het gieten van beton het frame volledig in oplossing is. Dit voorkomt het verschijnen van corrosie op het materiaal.

Na het werk worden de resterende elementen van het formulier gefixeerd, waarna het frame geschikt wordt voor het storten van beton. Bij het aanleggen van de veranda is het niet nodig om het te verbinden met de fundering van het huis, omdat in het voorjaar het terrein kan lijden tijdens het ontdooien.

Mortel gieten

Het vullen gebeurt alleen als het frame volledig is gemaakt en goed is gefixeerd. Dat de veranda betrouwbaar was en geen holtes had in het beton, het is de moeite waard om het materiaal tegelijk in te gieten. Na de voorbereiding van de oplossing wordt het gegoten en genivelleerd.

Om ervoor te zorgen dat er geen holten in het materiaal worden gevormd, kan een houten paal worden gebruikt, die de ruimte tussen de staven van de wapening doorboort. Maar het is het beste om een ​​bouwvibrator te gebruiken. Door trillingen wordt de compositie gelijkmatig verdeeld over de bekistingruimte. Als dit niet gebeurt, kunnen er holten in het beton verschijnen, wat tot scheuren in de afgewerkte structuur zal leiden.

Nadat de vulling is voltooid, wordt het beton bedekt met een film. In dit stadium blijft het alleen wachten tot het materiaal volledig droog is. Het is de moeite waard eraan te denken dat de toplaag niet volledig mag opdrogen, omdat dit tot scheuren zal leiden.

De bekisting wordt na ongeveer 5 dagen verwijderd, maar de toename in sterkte vindt plaats in de volgende maand.

Bouw- en afwerkingsopties

Als u het huis mooi wilt maken, moet u nadenken over het creëren van een halfronde veranda gemaakt van beton. In dit geval wordt hout niet als materiaal voor de bekisting gebruikt. En blikvellen. Anders is het constructieproces niet anders dan het beschreven. Met bekisting kunt u een andere vorm van constructie maken, waardoor deze beter geschikt is voor een bepaald huis.

Voering kan ook anders zijn. Meestal wordt als afwerkingsmateriaal porseleinsteengoed gebruikt. Dit komt door het feit dat het duurzaam is en in verschillende tinten kan worden gemaakt. Tegelijkertijd kun je alles zelf doen, ook als je geen ervaring hebt.

U kunt andere materialen gebruiken, zoals natuursteen, hout of composietmaterialen. Maar in ieder geval is het de moeite waard om aandacht te besteden aan verschillende vereisten voor het afwerken van de veranda:

 1. Het oppervlak van de veranda mag niet glad zijn. Als u een materiaal gebruikt met een glad oppervlak, tijdens de regen of het uiterlijk van ijs, kan het verplaatsen van de veranda tot verwonding leiden. Zelfs als je een mooi materiaal hebt gekozen, dat wordt gecombineerd met de stijl van het inrichten van een huis, is het in de eerste plaats de moeite waard om de veiligheid ervan te beoordelen.
 2. Weerstand tegen slijtage. Voor de veranda is zijn vorige verschijning in enkele jaren nog niet verloren, het is de moeite waard om dergelijk materiaal te kiezen dat niet krast en saai wordt bij frequent gebruik.
 3. Esthetische kenmerken. Nadat u het meest betrouwbare materiaal hebt bepaald, moet u nadenken over de schoonheid ervan.

Voering van het bekledingsmateriaal

Om de bekleding te leggen, is het niet nodig om ervaring op te doen in de bouw. Om dit te doen, is het voldoende om het oppervlak van het beton te reinigen van stof en vuil en het materiaal te repareren. Als er tegels worden gebruikt, wordt er een laag lijm op het beton aangebracht, waarna elk element van de bekleding voorzichtig tegen het oppervlak wordt gedrukt. Tussen de tegels zitten gestapelde kunststof kruisjes, zodat de afstand tussen hen gelijk is en elk element precies op de rest ligt.

Wanneer de lijm opdroogt, is het noodzakelijk om de voegen te coaten met een kit. Daarna is de veranda klaar voor gebruik. Zo wordt de bouw van een betonnen veranda met hun eigen handen ongeveer anderhalve maand besteed. Om de veranda een voltooid beeld te geven, is het noodzakelijk om een ​​vizier erboven te installeren.

Verschillende stylingstijlen

Over hoe de veranda wordt ontworpen, is het de moeite waard om in de ontwerpfase van tevoren te overwegen welke materialen vereist zijn. Meestal kiezen huiseigenaren een van de volgende stijlen:

 1. Classic. Bij het kiezen van deze stijl voor het afwerken van de veranda, tegels of hout worden gebruikt. De veranda in dit geval is gemaakt met ronde balusters en de overkapping is gemaakt door een gevel.
 2. Veranda en patio. Vergelijkbare structuren lijken op terrassen en hebben een grote ruimte waarop winkels, tafels en stoelen.
 3. In de stijl van "kasteel". De veranda is afgewerkt met een steen en ziet er enorm uit. Decoratieve elementen in dit geval zijn lampen in de vorm van fakkels en metalen roosters.
 4. Oude Russische stijl. Het afwerkingsmateriaal bestaat voornamelijk uit hout. Voor het maken van stappen kunt u bijvoorbeeld in lengterichting gezaagde logboeken gebruiken. Een kenmerk van de veranda in de oud-Russische stijl is ook de aanwezigheid van zware steunen en ruimtelijkheid van de structuur.
 5. Franse stijl. Op de veranda in deze stijl bevinden zich houten meubels en worden de bloemen in decoratieve potten gehangen.
 6. Europese stijl. De eigenaardigheid van de structuur met dit ontwerp is in ingetogen lijnen en een kleine hoogte van de structuur. Voor het betegelen wordt tegel of steen gebruikt.

Wanneer u een stijl kiest, kunt u de veranda met uw eigen handen versieren zonder professioneel gereedschap. Maar dit is alleen waar als de bouwer volledig voldoet aan alle beschreven regels en de volgorde van de constructie van de constructie.

 • Hoe een veranda met beton te gieten
 • Opties voor het ontwerp van de veranda van een houten huis
 • Houten veranda
 • Het apparaat van de veranda in het houten huis