Hoe een open haard te maken

Hoe een open haard te maken

In de meeste gevallen is de open haard zo'n heldere zon: het verwarmt en behaagt de meester in vochtig en ongeschikt weer. De hitte van het verbranden van hout, de geur van een hout dat wordt verhit door vuur, wordt geassocieerd met comfort. Mode op de open haarden zal in honderd jaar niet voorbijgaan. Een huis of een appartement ermee is duurder, zelfs als een open haard door uzelf wordt gemaakt.

Het apparaat van de open haard is op het eerste gezicht eenvoudig en om het zelf te maken, is er geen speciale apparatuur vereist. Dit is waar, maar alleen als we de technologie en de stapsgewijze instructies volgen voor het monteren van de open haard met onze eigen handen op de foto en beschrijving. Dit, in de eerste plaats.

Behoeften waarvoor ze besluiten om hun eigen open haard te bouwen in een woonkamer met open haard:

 • De open haard in de datasja, gemonteerd door onze eigen handen, stelt ons in staat om het probleem van het verwarmen van een huis op te lossen, het zal niet worden gesleept door schurken, het is eenvoudig en betrouwbaar;
 • Je houdt van de open haard, als een onderdeel van het interieur, het is nodig om een ​​psychologisch gevoel van comfort en gezelligheid te creëren;
 • De open haard die door eigen handen in huis wordt gemaakt, zal het mogelijk maken om minder kosten te maken voor verwarming van bewoning en zelfs om de bouw van waterverwarming en ketelinstallatie te weigeren.

Ten tweede, als de doelstellingen van de ernstige en de beslissing om een ​​vuur te bouwen met zijn eigen handen gemaakt, is het noodzakelijk om ramingen voor de bouw piek kosten. Besparen op kleine dingen zal zeker terugkomen in de toekomst. Open haard bouw je voor jezelf, met je eigen handen, zodat zijn tanden, dure kopen, de meest beproefde van hoogwaardige materialen. Als u er vertrouwen in en weten hoe te bedienen, dankzij de stap voor stap instructies over hoe je een brand met zijn eigen handen te maken, geven het maximale budget voor de aankoop van hoogwaardige materialen. In het tegenovergestelde geval kunt u de kwaliteit van uw werk nivelleren.

Kies en plaats alles op de planken

De meest populaire schema's die u zelf kunt maken, zijn een wandhaard, een fornuis - een open haard of een open haard - een vuurpot. Alle drie versies van de open haard kunnen met de hand in het huisje worden gedaan. Voordat u begint met het verantwoorde metselwerk van de open haard, is het de moeite waard om zelf een van de varianten van straatopenhaarden of barbecue-ovens te maken, zoals op de foto. Maar in elke benadering heeft u een stabiele vaardigheid nodig in eenvoudig metselwerk met een hoop hoeken en een correcte uitlijning van rijen. Als voor u deze taken niet moeilijk zijn, zullen we vóór de werkzaamheden een beetje voorbereiden.

We koppelen het project aan de plaats

Je kunt eenvoudig op het web een geschikte schema-tekening vinden met ordening en dimensionale ketens, zelfs een stapsgewijze instructie met video over het leggen van de openhaard met je eigen handen. Het is moeilijker om een ​​eigenhandig project te binden met een voltooid project met aangepaste afmetingen op de site van het metselwerk.

Kies uit een groot aantal verschillende opties de optie die het dichtst bij de voorgestelde optie ligt en de eenvoudigste manier om dit te doen:

 • Op het verwarmde gedeelte en de afmetingen van de verbrandingskamer;
 • Door de afmeting van de schoorsteen en de vorm ervan, moet ventilatie worden aangebracht;
 • De locatie van de kamer of het huis.
belangrijk! Als je geen ervaring hebt met het berekenen van de basisparameters van de constructie van de open haard, probeer dan niet het gewenste project over te zetten door simpelweg een proportionele reductie of een groter formaat aan te passen aan jouw afmetingen. Het is niet altijd mogelijk om een ​​geslaagde versie van een verkleinde of vergrote kopie van een open haard of kachel succesvol te maken.

Op internet kunt u een bestelling plaatsen voor een voltooid project, er is een mogelijkheid om eenvoudig de berekeningsmethoden en manieren te begrijpen om decoratieve elementen met uw eigen handen te leggen. Dit vereist inspanning, tijd en rekenvaardigheden, als die er zijn, zult u veel geld besparen, maar krijgt u de kans om zelf een fout te maken bij het plannen.

De beste keuze zou zijn om het gedetailleerde ontwerp van de open haard om de grootte van de verwarmde ruimte en de installatie ruimte te bestellen, terwijl het grootste deel van het werk aan de bouw en installatie van de open haard kan worden gemaakt met je eigen handen. De wizard wordt geschat dat heet - "very expensive" - ​​van 30 duizend, wat zorgt voor minder genomen hacks. Niet slecht werk voor een tijdje om een ​​pauze te nemen, maar om het netwerk een video over hoe je een vuur te maken met zijn eigen handen te herzien.

Varianten van open haarden voor het maken van uw eigen handen

Als een haard om puur praktische redenen nodig is en er geen behoefte is om te veel te betalen voor originaliteit en domheid, maak dan de eenvoudigste optie. Het zal niet warmer zijn, het kost een orde van grootte goedkoper, en een eenvoudig ontwerp maakt het mogelijk om de koppeling zonder problemen met uw eigen handen te maken. Het project van zo'n openhaard is eenvoudig te vinden op het internet of voor slechts een cent te kopen.

De voordelen van het project voor de open haard zijn onder meer:

 • de thermo-technische perfectie, het minimale gewicht en de afwezigheid van contact met de binnenwand geeft een goede warmteafvoer van het verwarmingsoppervlak, waardoor u de ruimte snel kunt opwarmen.
 • Een directe schoorsteen geeft een uitstekende trek voor het verbranden van onbewerkt brandhout en briketten;
 • Een eenvoudig en betrouwbaar ontwerp zal ons niet toestaan ​​om met onze eigen handen fouten te maken, het zal werken zelfs als er geen metselwerkervaring is;
 • Het aantal materialen en de kosten van een orde van grootte lager dan de projecten van de "gemiddelde hand".
raad! Gebruik geen gips voor de buitenbekleding van de haard, het is het beste om te proberen een oppervlak in de meest nauwkeurige geometrie te maken terwijl u de wanden aanlegt en de beste stenen voor het leggen gebruikt.

Als je op zoek bent naar een haardproject om het zelf te doen op de datsja, dan is er geen betere optie.

Erachter te komen hoe een eenvoudige open haard te maken met zijn handen, en vertrouwd gemaakt met de basisprincipes van het werk, kun je proberen je hand op een zeer vergelijkbaar ontwerp als de grootte van het Engels vuur bases 3-5 bakstenen. Er is al een speciale steiger van de randsteen, die brandbescherming biedt.

Bereken de hoeveelheid en kies het materiaal

Voor de succesvolle bouw van de open haard, zelfs een zeer eenvoudige, maar precieze berekening en kwalitatieve leggen baksteen serie, moet u uw eigen handen te maken een paar vooronderzoek voor het controleren van de kwaliteit van de bakstenen en mortel bindmiddel. Het grootste probleem bij het leggen met de hand voor de open haard, barbecue of conventionele oven is altijd de sterkte van de bindernaad.

Pak een baksteen en klei

Gebruik het volgende om het hoofdframe van de open haard te vormen:

 1. driehonderd keramische bakstenen van het merk M 175-200;
 2. anderhalf honderd vuurvaste chamotte SB # 8;
 3. een bindmiddeloplossing van klei en zand - liter 100;
 4. oplossing op basis van chamotte - liters 40-50.

De basisvereiste voor een steen is altijd de geometrische vormnauwkeurigheid en sterkte geweest. Voor de berekening van de open haard zelfs kopen een mooie baksteen rode kleur, en gebruik geen licht of donker met een echtscheiding opties. Het materiaal mag geen scheur of afwijking in grootte hebben. Verzamel zoveel mogelijk met je handen glad en zelfs stenen. In sommige gevallen wordt de master aanbevolen voor eenvoudige metselwerk open haarden niet vuurvaste verbrandingskamer inserts, met het argument dat de boer oven stonden al tientallen jaren zonder enige vuurvaste. Zonder chamotte warmt de oven veel sneller op, maar neemt het risico op scheurvorming ook toe. Daarom zal het gebruik van vuurvast materiaal voor de verbrandingskamer de haard betrouwbaar maken.

Bereid de bindmiddeloplossing voor

Het is de moeilijkste taak om met uw eigen handen een bindende oplossing van de vereiste kwaliteit te maken. Voorbereiding van de bindingsmassa van 1 maat zand en 2 maten muntklei. Er zijn geen uniforme exacte recepten, er zijn niet helemaal begrijpelijke aanbevelingen.

In theorie kan elk zuiver zand en klei worden gebruikt om het bindmiddel te bereiden. Het zand wordt grondig uit de insluitsels gewassen. De klei wordt doorboord, het water wordt afgevoerd. Boven de permanente kleilaag wordt een laag gedroogd zand gemaakt. Sneden bewegingen van boven naar beneden, schuin, onder een kleine hoek, roeren tot een homogene massa wordt verkregen.

We zullen de kwaliteit van de oplossing met onze eigen handen controleren. We kneden onze vingers met een mengsel en vormen een natte cake, die we kloppen op het schone oppervlak van de staalplaat. Droog met een temperatuur van 50-60overC om het drogen te voltooien en de sterkte van de laag te beoordelen:

 1. Als er barsten worden gevormd, moet zand worden toegevoegd;
 2. Er zijn geen scheuren, maar de compositie is aan het verbrokkelen - om een ​​correctie voor de klei te maken;
 3. Het bleek sterk en stevig gehecht aan het metaal "Korzhik" - de proporties worden nauwkeurig geraden.

Voor een aantal ongevoelige, fijne chamotte wordt aan de oplossing toegevoegd.

Een open haardmuur bouwen

Voor het begin van het leggen van de baksteen, is het noodzakelijk om een ​​waterdicht te maken. Daarboven wordt een puinfundering gelegd of een betonnen plaat geïnstalleerd, waarbij de positie en oriëntatie langs de horizon zorgvuldig wordt gecontroleerd met behulp van het gebouwniveau.

De eerste rij bakstenen wordt droog gelegd, zonder mortel, waarbij de positie van de stenen zorgvuldig wordt aangepast, rekening houdend met de dikte van de veronderstelde openingen op de mortel. Daarna, op een verticale loodlijn, opgehangen in het midden van de schoorsteen, moet je een rij maken en een baksteenlay-out uitvoeren op de tweede cirkel.

Alvorens op een bos stenen te leggen gedurende 20-30 minuten ondergedompeld in water, is de dikte van de naad bestand tegen maximaal 8 mm, voor vuurvaste metselwerk - 5 mm. Indien nodig kan de maat van de steen nagel of trim "Bulgaars" worden gemaakt.

Op de derde en vierde cirkel is een gietijzeren rooster gemonteerd. Montageplaatsen op het rookkanaal en de klepdeur vliegen nis werken met geleider naad asbest koord of vuurvaste vezelbundel toegevoegd asbest.

De overgang naar het schoorsteenkanaal kan worden uitgevoerd met speciale items - de haspel, in elk geval, op de plaatsen waar het dak met het dak behulp extra onbrandbare warmte-isolator.

Het belangrijkste! Bij het leggen van de steen, haast je niet om je eigen werk te doen in de kortst mogelijke tijd. Openhaard, evenals oven, metselwerk biedt soms onverwachte verrassingen, dus elke serie moet het niveau een paar keer dubbel controleren. Gemiddeld is het mogelijk om een ​​koppeling met uw eigen handen te maken in 5-6 werkdagen.
 • Verticale landschapsarchitectuur in het interieur van het appartement

 • Ontwerp van vloeibaar behang in het interieur van het appartement

 • Het interieur van de woonkamer, gecombineerd met de keuken 18, 20, 25 m²

 • Ontwerp van grote woonkamer in combinatie met keuken

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 69 = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map