Hoe een veranda met beton te gieten

Hoe een veranda met beton te gieten

Als de kelder van het huis hoog is, moet je bij de ingang een volledige veranda uitrusten. Als u een duurzame constructie wilt maken, is het het beste om beton als hoofdmateriaal te gebruiken. Maar voordat u de veranda vult, is het de moeite waard om gedetailleerd te leren over alle stadia van het werk.

Kenmerken van de veranda gemaakt van beton

Om veel problemen in de constructie van de veranda te voorkomen, is het beter om het te maken tijdens de bouw van het huis. In dit geval heeft de structuur een gemeenschappelijke basis en waterdichtheid met het huis. Het creëren van een isolerende laag is een van de belangrijke stadia van het werk. Immers, nadat ze zijn uitgevoerd, kan de veranda tientallen jaren meegaan en niet vervormen. Als simultaan bouwen met het huis onmogelijk is, is het de moeite waard om de constructie onder het deurniveau ongeveer 5 cm te installeren.

Om een ​​veranda te maken, moet u cement M400 nemen. Als het merk lager is, kan het materiaal een constante belasting niet verdragen. Oprichting van de veranda gebeurt in verschillende fasen:

 1. Voorbereiding van. In dit stadium is de site voorbereid op de veranda, evenals de berekening van de afmetingen.
 2. Hoofdfase. In dit stadium, de installatie van houten bekisting en gieten van beton.
 3. De laatste fase. Nadat het beton is uitgehard, is het materiaal klaar.

Na het bekijken van de video over het bouwproces, zult u niet alleen kunnen ontdekken wat er moet gebeuren, maar ook over enkele belangrijke nuances van dergelijke activiteiten.

Voorbereiding van het grondgebied

Als er een oude veranda aan de voorkant van het huis was, zou deze volledig moeten worden verwijderd, waardoor er ruimte overblijft. Nadat het oppervlak van de aarde is verwijderd van bouwafval, wordt een put onder de fundering gemaakt. De diepte moet ongeveer 30 cm zijn, de breedte van de put moet 3 cm meer zijn dan die van de veranda.

Tijdens de voorbereiding van het gebied, is het noodzakelijk om de planten op de site volledig te verwijderen. En ontwortel ook de overblijfselen van de wortels van bomen, als ze zich dicht bij de veranda bevinden. Nadat het grondgebied is opgeruimd en de put voor de basis is uitgegraven, valt het puin naar beneden, gevolgd door zand. Tijdens dit proces moet erop worden gelet dat alle holtes in het grind met zand worden gevuld.

Bekisting maken

Na de berekening wordt de bekisting gemaakt. De hoogte moet de hoogte van de veranda met 30 cm overschrijden, omdat de planken op deze afstand gewoon naar de grond zullen gaan.

De zijgedeelten van de bekisting worden verstevigd door baleinen, zodat ze niet onder de druk van het beton uiteenvallen. Het resultaat is een houten structuur. Welke heeft risers en kanten. Om geen grote hoeveelheid beton op het gieten van veranda's te spenderen, vullen velen de ruimte binnen de bekisting met cellenbeton en andere soortgelijke materialen. Dit gebeurt op zo'n manier dat er ruimte tussen de blokken is, die wordt gevuld met een oplossing.

Als de veranda al is voorzien van zijhekken gemaakt van steen of baksteen. De bekisting is slechts een verhoging. Het is de moeite waard eraan te denken dat vóór de bevestiging van de bekisting een frame van versterkende metalen is geïnstalleerd, wat nodig is om de vorm van de graden te behouden na het storten.

Het proces van het maken van een veranda gemaakt van beton

Om de veranda goed te vullen met beton, is het de moeite waard om elke fase van het werk in detail te bekijken:

 1. Bepaling van het type stappen. In dit stadium wordt de grootte en configuratie van de stappen bepaald. Dit is waar het gemak van de veranda van afhangt. Stappen moeten breed genoeg worden gedaan om er een voet op te zetten. Maar als je ze te breed maakt, zal het ongemakkelijk zijn om de veranda te beklimmen. De gehele structuur kan een rechthoekige, vierkante of trapezoïdale vorm hebben. Als het aantal stappen meer is dan drie, moet u een leuning installeren.
 2. versterking. Binnen de bekisting wordt een frame van metalen staven gemaakt, dat de contouren van de ladder herhaalt en doordringt in de ruimte gevuld met beton.
 3. vullen. Aangezien beton voor de veranda veel nodig heeft, is het voor het mengen beter om een ​​elektrische betonmixer te gebruiken. De oplossing wordt bereid in de volgende verhouding: 1 deel cement en 2 delen puin en zand. Water wordt toegevoegd totdat de oplossing een deegachtige consistentie heeft.
 4. Rijping van beton. De bekisting wordt na ongeveer 5 dagen verwijderd. Maar voordat u de constructie gaat gebruiken, is het de moeite waard eraan te denken dat beton ongeveer een maand aan kracht wint.
 5. De laatste fase. In dit stadium wordt de veranda geconfronteerd met het beton. Meestal is de betonconstructie afgewerkt met een kunstmatige of natuursteen. Als het huis is gemaakt van hout, is het beter om hout of composietmateriaal te gebruiken voor de bekleding.

Om de veranda betrouwbaar te maken, moet elke actie correct worden uitgevoerd, zonder de regels te negeren. Als je niet zeker weet of je alles goed wilt doen, moet je de video zorgvuldig bestuderen, die het proces van het voltooien van het werk laat zien.

Hoe een tegel te kiezen en de veranda te versieren

Een van de beste materialen die op een betonnen veranda is geïnstalleerd, is een tegel met een ruw oppervlak. Het is niet gevoelig voor schimmel en is bestand tegen temperatuurveranderingen.

Als u het origineel van de veranda wilt maken, kunt u een tegel met verschillende kleuren kiezen om een ​​origineel ontwerp te maken. Als u tegels kiest, kunt u ook materiaal kopen voor graden van dezelfde kleur en voor stootborden een andere kleur kiezen.

Tegelafwerking is als volgt:

 1. Eerst wordt het stof van het oppervlak van de betonnen veranda geblazen en wordt het vuil verwijderd.
 2. Breng daarna lijm aan op het beton en op de tegel. Het is de moeite waard eraan te denken dat de laag niet dik moet zijn.
 3. Vervolgens wordt de tegel tegen het beton gedrukt.
 4. Tussen alle materialen zijn plastic afstandshouders geplaatst, waardoor de tegel niet kan bewegen.
 5. De volgende dag na de uitvoering van deze werken worden de voegen samengevoegd met een speciale samenstelling, die moet worden afgestemd op de kleur van het afwerkingsmateriaal.

Geconfronteerd met steen

Steen als een veranda afwerking kan worden gebruikt om een ​​bakstenen en houten huis te maken. Kies meestal de volgende materialen:

 • marmer;
 • kwarts;
 • graniet.

Dergelijke materialen hebben niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar zijn ook bestand tegen zware belastingen en kunnen tientallen jaren meegaan. De meest populaire steen is graniet, omdat je hiermee een uiterlijk kunt creëren in zowel klassieke als moderne stijlen. Voor het afwerken van de veranda kunt u al afgewerkte platen kiezen of grondstof kopen en wachten tot deze is gezaagd.

Veel eigenaars van landhuizen kiezen voor puin. Deze gevelbekleding is extern heel anders dan graniet, maar is uitstekend geschikt voor het ontwerpen van vakantiewoningen. Dergelijk materiaal wordt gekozen door diegenen die hoogwaardige materialen willen ontvangen tegen een lagere prijs dan graniet.

Gebruik van beton en tegels

Betontegel is een goedkoop materiaal dat kan worden gebruikt om stappen te maken. Met verschillende opvullers kunt u afwerkingsmaterialen van verschillende kleuren en structuren maken. Het populairst is de straatsteen, die de steen nabootst.

Het nadeel van dit materiaal is een glad oppervlak, dus na afwerking is het noodzakelijk om de voering te installeren. Met deze tegel kunt u de grens tussen de paden in de tuin en de veranda wissen.

Keramiek en klinker tegels

Een onderscheidend kenmerk van keramische tegels is de beschikbaarheid van een verscheidenheid aan kleuren en texturen. Het kan zijn:

 • glossy;
 • matt;
 • opluchting.

Maar in tegenstelling tot andere soortgelijke materialen is zo'n tegel breekbaar en niet ontworpen voor zware lichamelijke inspanning.

Clinkertegels zijn gemaakt van leisteen en kunnen verschillende vormen hebben. Een dergelijk bekledingsmateriaal is bestand tegen vorst en niet bedorven door blootstelling aan agressieve chemicaliën. Het oppervlak van de tegel is ruw, dus ideaal voor veranda's.

Porseleinen tegels

De volgende componenten worden gebruikt bij de productie van dit materiaal:

 • klei;
 • mineralen;
 • kwarts;
 • veldspaat.

Ondanks het feit dat dezelfde materialen ook worden gebruikt bij het maken van keramische tegels, is porseleinaardewerk veel betrouwbaarder, omdat het met een andere technologie wordt geproduceerd. De tegel is bestand tegen vocht en kan worden gebruikt als afwerkmateriaal voor een betonnen terras of veranda. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat dit materiaal hoge kosten met zich meebrengt.

Als alle beschreven acties correct worden uitgevoerd, wordt de veranda niet alleen een betrouwbare en duurzame constructie, maar ook een mooi element van het huis. Voor meer informatie, is het de moeite waard om de video te bekijken.

 • Opties voor het ontwerp van de veranda van een houten huis

 • Houten veranda

 • Het apparaat van de veranda in het houten huis

 • Veranda gemaakt van hout

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 14

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map