Hoe maak je een vloer op de veranda met je eigen handen

Hoe maak je een vloer op de veranda met je eigen handen

De veranda is een uitbreiding van de kamer, die een adapter is tussen het huis en de straat. Bovendien biedt het een uitstekende gelegenheid om tijd door te brengen in de natuur onder gunstige omstandigheden. Omdat de veranda niet wordt verwarmd, moet de vloer er net zo comfortabel en met een lange levensduur worden gemaakt.

De vloer op de open veranda is blootgesteld aan vele invloeden, zoals:

 • significante temperatuursveranderingen;
 • hoge luchtvochtigheid;
 • droogte;
 • vuil, stof;
 • mechanische invloeden (lopen in schoenen, meubels verplaatsen en dergelijke).

Om bovenstaande redenen moet het materiaal voor de vloer op de veranda aan de volgende eisen voldoen:

 • vorstbestendigheid;
 • niet blootgesteld aan vocht;
 • is niet bang voor mechanische invloeden;
 • duurzaam;
 • duurzaam;
 • bestand tegen ultraviolette straling;
 • beschermd tegen bacteriën, schimmels en schimmels.

Helaas kunnen alle bovenstaande vereisten niet voor één materiaal gelden, dus het is beter om verschillende hulpmiddelen te combineren.

stichting

Wat zal de basis zijn - hangt af van het geselecteerde materiaal voor de vloer op de veranda en de mogelijkheden van de eigenaar. Maar de meest gebruikte is een fundament van baksteen of betonnen pilaren waaraan lussen zijn bevestigd. Als gevolg hiervan, bijvoorbeeld als u van plan bent om een ​​vloerbedekking op een open veranda van de planken te maken, zullen ze direct aan deze zeer lange looptijden worden vastgemaakt.

In elk geval moet het platform onder de vloer worden vrijgemaakt van gras, waterpas gemaakt, bedekt met zand of grind en het best worden opgevuld met beton.

Vloermaterialen op de open veranda

Overweeg verschillende soorten vloerbedekkingen op een open veranda.

hout

belangrijk! Let tijdens de aanschaf van het materiaal op de toestand ervan, zodat er geen schimmel of rot is en er bij voorkeur geen knopen zijn.

Een houten vloerplaat voor een open veranda is een van de gemakkelijkste en meest geprefereerde manieren om te bedekken. Hout is tenslotte een ecologisch en aantrekkelijk bouwmateriaal.

Voor een open veranda, gebruik alleen hardhout, want het is beter bestand tegen elke vorm van impact.

raad! Voordat u begint met het bedekken van de vloer op de open veranda, moeten het bord en de boomstammen worden behandeld met geld van rot en insecten, zodat de vloer veel langer meegaat.

Bekijk nu gedetailleerder hoe je met je eigen handen een houten vloer op de open veranda kunt maken.

Zoals eerder vermeld, wordt de gehele vegetatieve laag eerst verwijderd. Het gebied wordt genivelleerd en een laag beton wordt aangebracht. Daarna wordt op een afstand van 1 m van elkaar liggen kolommen van beton of steen hoogte van 20 cm. Verder geïnstalleerd balken door middel van bevestigingsmiddelen en daaraan bevestigd craniale bars, die vervolgens geschroefd (bieden) boards "ruwe" sex of spaanplaat. En in de laatste fase wordt het bord van de toekomstige verdieping aan de boomstammen bevestigd.

voorzichtig! De platen moeten worden gelegd met een opening (3-5 mm).

Decking (een terrasplank) kan ook worden gebruikt om de vloer op de open veranda te bedekken. Zo'n bord is veel beter bestand tegen alle gevolgen dan het gewone en zal dienovereenkomstig veel langer dienen, maar de prijs is veel hoger.

Een ander groot pluspunt van het terrasbord - het hoeft niet constant met emulsies te worden verwerkt. Ze produceren het met een oppervlakte van twee soorten:

 • glad
 • opluchting

Experts raden het gebruik van een reliëf-terrasplank aan, omdat dit een betere grip zal zijn en dus veel minder kans maakt om te glijden.

belangrijk! Tussen het terrasbord is het ook nodig om gaten te laten voor luchtcirculatie.

Een ander soort terrasplank is een vloeibaar hout (houtplastic). Het is gemaakt van houtafval, zaagsel en polymeermassa. Het lijkt op een boom, maar het is veel sterker.

voordelen:

 • niet bang voor temperatuurveranderingen;
 • Laat niet vervagen onder de zonnestralen;
 • vereist geen kleuring en impregnatie.

Het wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als een gewoon terrasbord.

linoleum

Linoleum en hout, is een van de meest populaire materialen.

De voordelen:

 • betaalbare prijs;
 • uitstekende externe kwaliteiten;
 • eenvoudige installatie;
 • eenvoudige bediening.

Linoleum wordt op een houten vloer, spaanplaat, beton gelegd. Het belangrijkste is dat de vloer vlak en schoon moet zijn voor installatie.

raad! Ten minste één dag voor installatie moet linoleum worden uitgesmeerd om het glad te maken.

Sommige linoleum krimpt (raadpleeg de fabrikant voordat u koopt), dus tijdens het snijden moet u het langer maken, minimaal 20 mm. Snijmes gebruik alleen zeer scherp.

De installatie van linoleum wordt als volgt uitgevoerd:

 • bitumenmastiek wordt aangebracht op het oppervlak van de vloer met een getande troffel en wordt gedurende ten minste een half uur gehandhaafd;
 • leg linoleum met een lichte overlap, ongeveer 20 mm;
 • terwijl ongeveer 10 cm van de rand van het linoleum onbedekt blijft, zodat het gewricht dan zo dicht mogelijk is;
 • linoleum glad om alle onregelmatigheden te verwijderen en lucht uit te drijven;
 • na 3-4 dagen wordt het overschot afgesneden en worden de randen met hetzelfde mastiek verlijmd.

Keramische tegels

Tegels kunnen worden gebruikt voor een open veranda, zowel keramiek als graniet.

De preventie! Kies een tegel met een antislip toplaag om vallen en verwondingen te voorkomen.

voordelen:

 • prachtige verschijning;
 • eenvoudige verzorging.

nadelen:

 • de vloer zal altijd koud zijn;
 • wanneer een zwaar voorwerp valt, kan een stuk tegel barsten of splijten;
 • ongemakkelijke installatie.

De installatie mag alleen worden uitgevoerd op een perfect vlak oppervlak en slechts op één niveau. De basis van de oplossing mag niet langer zijn dan 2 cm en moet de openingen tussen de tegels zorgvuldig bewaken (plastic kruisjes helpen bij het controleren van dezelfde dikte).

belangrijk! Ter bescherming tegen het binnendringen van vocht, moeten naden tussen tegels worden behandeld met een vorstbestendige fuga.

Gebruik bij het plaatsen van de tegels alleen een rubberen hamer.

Vloer vullen

De vloer is ook geschikt om de vloer op de veranda te bedekken.

voordelen:

 • niet bang voor temperatuurveranderingen;
 • brandveilig en vochtbestendig;
 • er zijn geen naden en breekt niet.

Om in bulk te bedekken, kan elk oppervlak worden gebruikt. Het belangrijkste is om het goed schoon te maken, glad te strijken en alle scheuren op te lossen. Verder is het noodzakelijk om te bedekken met een primer en te wachten totdat deze volledig droogt. Vul de vloer met een oplossing in kleine porties, die vervolgens netjes geëgaliseerd worden.

De vloer kan na één dag volledig drogen.

De laatste stap is om het oppervlak te coaten met een beschermende vernis. Een dergelijke mate van bescherming zal de gebruiksperiode aanzienlijk verlengen.

Op deze manier kunt u de vloer op de veranda bedekken en met uw eigen handen, omdat dit geen bepaalde vaardigheden vereist.

Hoe de vloer te isoleren op een gesloten veranda

Laten we verschillende manieren van opwarming overwegen, om te begrijpen hoe de vloer op de veranda het best kan worden geïsoleerd.

Het verwarmen van de vloer op de veranda kan ook met hun eigen handen gebeuren, zonder de hulp van specialisten in te schakelen.

Gebruik voor isolatie de volgende materialen:

 • penofol;
 • minerale wol;
 • polystyreenschuim.

Penofol is de eenvoudigste methode om te verwarmen. Ze breken gewoon door de plaatsen waar het nodig is om ze te verwarmen.

Opwarmen met minerale wol of polystyreen is een beetje moeilijker.

Fundamenteel, wordt de stichting van de veranda's gebouwd van de vertraging en een ruwe vloer wordt gemaakt. Dat is gewoon op deze ruwe vloer tussen de lagers en de isolatie is gestapeld.

belangrijk! De verwarmer moet precies tegen de lagers passen, maar ertussen en de vloer (boven) moet ruimte zijn voor luchtcirculatie.

Minerale watten moeten worden gewikkeld in waterdichting. Als er ergens nog barsten zijn, worden deze gesloten met montageschuim.

Hoe beter de vloer is geschilderd op de open veranda

De verf, vernis of andere verfmiddelen worden gekozen afhankelijk van het type coating. Maar voordat een verdieping op een open veranda wordt geschilderd, moet deze goed worden voorbereid.

Om de houten vloer te beschermen tegen elke vorm van impact, is het beter om een ​​set gereedschappen te gebruiken:

 1. Impregnatie met antisepticum.
 2. Primer van diepe penetratie.
 3. Verf, vernis of andere coating.

Let bij het kiezen van een antisepticum op de diepte van de impregnering in de vezels, hoe dieper, hoe beter.

De primer zal beschermen tegen vocht en rot, en zal ook de hechting van de vloer met de coating verhogen.

Dan een houten vloer schilderen op een open veranda - een vraag die complex genoeg is, maar de beste varianten, volgens deskundigen, zijn terraolie en vloeibaar plastic.

De preventie! Het wordt niet aanbevolen om te gebruiken voor de vloer op de open veranda, gewone emailverven en vernissen voor gebouwen, zoals in complexe straatomstandigheden zoals een coating zal niet duren voor een seizoen.

Als u de natuurlijke schoonheid van hout wilt behouden, moet u een combinatie van beits en een speciale lak gebruiken. Eerst wordt de vloer geïmpregneerd en vervolgens bedekt met een speciale laklaag die het oppervlak tegen ultraviolette straling beschermt. Maar vergeet niet dat vernis met UV-bescherming erg duur is.

Als het houtpatroon niet hoeft te worden bewaard, wordt een speciale acrylverf op de open veranda gebruikt (deze verf wordt gebruikt voor het afdekken van jachten).

voorzichtig! Breng deze verf alleen strikt aan volgens de instructies van de fabrikant.

Voorbereiding van het oppervlak

Het is van de juiste voorbereiding van het oppervlak dat de levensduur van de coating afhangt.

 • Zorg ervoor dat u de oude hoes verwijdert.
 • Als de boom nog nooit is geverfd, krijgt deze een grijze tint, dus moet deze worden geschuurd tot een lichte kleur.
 • Vervang beschadigde borden door hele stukken.
 • Alle scheuren en spleten moeten worden afgedicht.
 • Verwijder alle stof en vuil.

Breng impregnering en primer aan, maar hun toepassingsmethoden zijn afhankelijk van het materiaal en de fabrikant (lees altijd de instructies).

belangrijk! Gebruik bij het werken met antiseptica beschermende kleding, handschoenen, een gasmasker, een bril, omdat deze giftig zijn.

Nu wordt de hoofdcoating aangebracht, bijvoorbeeld terraolie (het aantal lagen olie of verftoepassing is ook afhankelijk van de fabrikant).

Alle bovengenoemde materialen en kleuren zijn geen verplichte regel voor het bedekken van de vloer op de veranda, het hangt allemaal af van uw wens en uw financiële mogelijkheden.

 • Open de veranda bij het huisje

 • Hoe een goede kippenhok te bouwen voor 20, 30, 100 kippen

 • Veranda aan het huis

 • Barbecue op de veranda thuis

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map