Instructies voor het gebruik van gipspleister Yunis Teplon

Instructies voor het gebruik van gipspleister Yunis Teplon

Het pleisterwerk van het bedrijf dat in alle opzichten wit is gemaakt voldoet aan de eisen voor deze afwerkingsmaterialen. In de samenstelling introduceert de fabrikant een extra component - perliet, die de uithardingstijd van de oplossing verkort. Perliet produceren uit natuurlijk natuurlijk mineraal - mica, verhogend na uitharding, uitstekende thermische isolatie-eigenschappen verkrijgen.

Gipspleister unis Teplon verschilt van andere pleisters met een laag gewicht, esthetische uitstraling dit materiaal vervult de functie van thermische beveiliging van een woning.

Een van de belangrijkste voordelen van Teplone gipspleister is dat professionals de maximale sterkte van de resulterende coating onderscheiden. De pleisterlaag kan over het gehele behandelde oppervlak worden aangebracht tot een dikte van maximaal 5 cm, om onregelmatigheden in de diepte van 5-7 cm te elimineren.

voorzichtig! Dit gipspleister kan in meerdere lagen worden aangebracht, nadat eerder een mes op het oppervlak is aangebracht met een spatel.

De toepassing van pleister Teplon op het oppervlak van het plafond

Mortelpleister Teplon, zowel verticale wanden als horizontale plafonds. Gebruik bij plafonds voor pleisterwerk het standaardalgoritme, waarbij de dikte van de plamuurlaag wordt verkleind tot 3 cm.

Technische parameters Teplon voor plafond:

 • verbetering van de thermische isolatie-eigenschappen van het plafond;
 • Onbetekenende belasting op dragende structuren;
 • grijpbaarheid van de oplossing;
 • sterkte van het resulterende oppervlak;
 • gemakkelijk in gebruik (gebruiksgemak door het lage gewicht van het mengsel, uitstekende ductiliteit, homogeniteit van de consistentie van het gipsmengsel).

Wanneer deze compositie op het plafond wordt aangebracht, zijn er geen problemen, wordt deze snel gladgestreken, gemakkelijk genivelleerd. De coating heeft een kenmerkende gladheid, glanzend of mat uiterlijk.

raad! Als de White Teplone-oplossing wordt toegepast in overeenstemming met alle technologische kenmerken, is het in dit geval niet nodig om extra afwerkplamuur aan te brengen (u zult een aanzienlijke besparing van geld voelen).

Hoe te werken met gipspleisterunis

Bij het werken met gipspleister moeten de volgende stappen worden ondernomen:

 1. Voorbereiding van het oppervlak. Met Eunice gipspleister kunt u een glad, uniform, glad oppervlak creëren zonder angst voor krimp als u de muur (het plafond) op de juiste manier voorbereidt voor het werk. Eerst moet je de sterkte van het oppervlak controleren, droog het. Oude verf, gips, stopverf, die onstabiel aan de muur is, verwijderd met een bouwspatel. Het behandelde gebied wordt gereinigd van stof, wordt ontdaan van olie of bitumenverontreinigingen. Maak indien nodig 2-3 cm op het oppervlak, waardoor de hechting tussen de pleisteroplossing en het oppervlak toeneemt.
  Tip! Het is wenselijk oppervlaktebehandeling uit te voeren met sterk binnendringende verbindingen, door ze te selecteren rekening houdend met de specificiteit van de basis (voor gasbeton, schuimbeton, 2-3 lagen priming wordt uitgevoerd).
 2. Voorbereiding van de oplossing. Het is belangrijk om zorgvuldig de verhoudingen water en mengsels in acht te nemen, die op de verpakking van het mengsel zijn aangegeven. Om het mengsel de maximale technische eigenschappen te geven, is het belangrijk om de componenten grondig te mengen met behulp van een elektrische mixer met spuitmonden. Laat na het eerste mengen de oplossing 10-15 minuten inwerken en meng dan opnieuw. De introductie van een mengsel van gipsbindmiddelen versnelt de uithardingstijd, dus het mengsel moet binnen 40-50 minuten na bereiding worden gebruikt. De tweede keer om het mengsel te verdunnen wordt niet aanbevolen, de oplossing heeft lage technische kenmerken.
 3. Toepassing van een oplossing. Voor het aanbrengen van gipspleister heeft Yunis Teplon een spatel of troffel nodig. Optimale gereedschappen worden gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (niet gecorrodeerd). Voordat het mengsel begint te "grijpen", is het belangrijk om het gepleisterde oppervlak te behandelen met een regel, waardoor ongelijkheid en ruwheid worden geëlimineerd. Na 1,5-2 uur na het uitharden wordt de aangebrachte laag witte gipspleister Yunis Teplon behandeld met een speciale sponsachtige rasp. Zodra het gipsmengsel is opgedroogd, kunt u beginnen met het schilderen van de muur (plafond) of het behangen van het oppervlak met behang. Het is niet nodig om tijd en geld te verspillen aan het aanbrengen van afwerkplamuur.

Toepassingsgebieden van gips-unis

Dit afwerkingsmateriaal is geschikt voor verschillende activiteiten:

 • uitvoering van gevelwerken;
 • interieurafwerking.

Dergelijk gipspleister garandeert egalisatie van plafonds en wanden in ruimtes met normale vochtigheid (gipssamenstelling is niet geschikt voor het egaliseren van oppervlakken in badkamers en toiletten).

Pleistersamenstelling Yunis Teplon is geschikt voor baksteen, beton, houten wanden, het hoofdbestanddeel is gips met minerale additieven.

voorzichtig! Voor elk type oppervlak zijn hun eigen primersamenstellingen ontwikkeld.

Unis Teplon White: technische parameters

Gipspleister Unis Teplon White heeft de volgende technische parameters:

 • De sterkte is 2,5 MPa per 1 cm (het afgewerkte oppervlak is bestand tegen de druk tot 25 kg). De hechtingskracht van het mengsel op het oppervlak wordt geschat op 0,1 MPa, wat goed is voor mengsels die worden gebruikt voor het interieur van gebouwen.
 • Het is niet nodig om een ​​wapeningsnet te gebruiken bij het werken met Teplnom White. Wat de samenstelling van het basisoppervlak ook is, priming is een must. De dikte van de afgewerkte afwerking is 50 mm. Werken met Teplon betekent niet de installatie van bakens in de eerste werkingsfase, ze zijn vereist bij het afwerken van het gepleisterde oppervlak. De nieuwe laag wordt pas aangebracht nadat de vorige laag volledig is opgedroogd.
 • Het gemiddelde verbruik van Gipspleister Teplon is 4,5 kg voor 10 kg. De duur van de levensvatbare periode van de voltooide pleister is 50 minuten. De fabrikant biedt een mengsel van 15 en 30 kg, keuze voor de koper.
 • De temperatuur van de binnenlucht moet binnen het bereik van -5 tot +30 graden liggen. Een dergelijk temperatuurregime maakt het mogelijk dat gipspleister maximale sterkte, thermische isolatie-eigenschappen, krimp, kleine scheurtjes verkrijgt.

Over de economie van Teplon White

 1. Een lichte consumptie van dit mengsel in vergelijking met cementzandcomposities is een uitstekend voordeel van Teplon.
 2. De laag gipspleister in 4-5 mm is vergelijkbaar met metselwerk in 1-1,5 stenen.

conclusie

Gipspleisters met extra weekmakers en teflonvullers zijn geschikt voor complexe oppervlakken van plafonds, ongelijke wanden. Dergelijke mengsels hebben een redelijke kost, zijn gemakkelijk te gebruiken, hebben goede prestaties. Met volledige naleving van alle aanbevelingen van fabrikanten, aangegeven op de verpakking van het mengsel, kunt u verwachten een plat oppervlak te ontvangen dat bestand is tegen pathogene micro-organismen, chemische en atmosferische corrosie.

Moderne gipspleister Yunis Teplon is een modern mengsel dat geschikt is voor het afwerken van plafonds en wanden. Dit materiaal kan een afzonderlijke, onafhankelijke versie van de coating worden, die wordt gewaardeerd door professionele bouwers. Het zal geen vrije ruimte "stelen", wat typisch is voor het kiezen van cementplamuur. Als u een mengsel van teflonwit kiest, krijgt u een duurzaam en duurzaam materiaal voor wanden en plafonds.

 • Knauf Rothband gipspleister - beschrijving en karakteristieken

 • Gips van muren met cement-zand mortel

 • Lamsfest - technologie voor correcte toepassing

 • Hoe maak je getextureerde gips met je handen van stopverf

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 + = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map