Kalkzandsteen

Kalkzandsteen

Het populairste bouwmateriaal in de moderne markt is anderhalve silicaatsteen. Het wordt heel vaak gebruikt voor de bouw van scheidingswanden en dragende vloeren in het huis. Zijn populariteit is te danken aan het feit dat al het werk met dit materiaal snel, efficiënt en vooral economisch wordt uitgevoerd.

Eigenschappen, technische kenmerken

Dit bouwmateriaal wordt geproduceerd door persen in een autoclaaf van een speciaal mengsel, waaronder: kalk, kwartszand, water en modifiers.

Bakstenen van deze categorie hebben zeer hoge prestatiekenmerken:

 1. De thermische geleidbaarheid ligt in de orde van 0,56 W / mOs. Deze indicator is veel kleiner dan die van rood keramisch materiaal, daarom is het handiger om de buitenmuren van het gebouw op te richten vanuit een sand bricks sandwich.
 2. De dichtheid van het element. Volle lichamen zijn tien keer sterker dan holle elementen. Ter vergelijking, de dichtheidindex van een vast lichaam overschrijdt de holle dichtheid met 600 eenheden.
 3. Vochtabsorptie-index. Door de kristalstructuur van dit bouwmateriaal kunt u snel vocht opnemen en snel weggooien. Wees daarom niet bang voor het verschijnen van scheuren op de muren die uit dit materiaal zijn opgebouwd.
 4. Druksterkte en buigsterkte. Het meest populaire merk is 150, de index van zijn kracht is 50 kg / cm².
 5. De weerstand tegen bevriezen en bevriezen is in de orde van 20-35 cycli.
 6. Silicaatstenen zijn de beste optie voor het oprichten van binnenwanden, omdat dit materiaal een hoge geluidsisolatie heeft.
 7. De afmeting van de steen is: 25 * 12 * 8,8 cm.
 8. Het gewicht van één element is ongeveer 4 kg.

voorzichtig! Specialisten raden het gebruik van silicaatstenen voor de bouw van kelderverdiepingen en funderingen niet aan, omdat er in de samenstelling van ondergronds grondwater een grote hoeveelheid zwavelzuur is, dat silicaten ontbindt.

Voordelen van anderhalve steen

Bij de constructie van wanden en plafonds wordt traditioneel een holle baksteen van verdikt type gebruikt. De holtes in dergelijke elementen zijn door en door. In vorm lijken ze op een cilinder en staan ​​ze loodrecht op de basis van het element. Dankzij dergelijke cellen wordt de steen veel lichter, wat de belasting op de fundering van het huis vermindert. Tegelijkertijd worden de thermische isolatie-eigenschappen en de geluidisolerende prestaties vele malen verbeterd.

Als we al het bovenstaande analyseren, zijn de voordelen van het gebruik van dit bouwmateriaal duidelijk:

 1. Bespaar tijd bij het leggen. Het ondersteunende schot is gestapeld in twee rijen plus een extra rij tegenovergestelde steen.
 2. Aanzienlijke besparingen in het verbruik van bindmiddelen.
 3. De levensduur van het opgetrokken gebouw neemt toe.
 4. Hiermee kan de index van vorstbestendigheid en warmtebehoud van de wanden van het huis worden verhoogd.

Anderhalf gevelstenen kunnen in verschillende kleurenoplossingen worden geproduceerd: roze, blauw, rood en geel. Het verkrijgen van zo'n verscheidenheid aan kleuren werd mogelijk dankzij het gebruik van speciale pigmenten, bestand tegen alkaliën. Ze worden aan het mengsel toegevoegd tijdens de productiefase.

Naast het feit dat de gevelsteen de buitenmuren van de taak mooi maakt, laten ze de muur "ademen", wat de levensduur van het oppervlak aanzienlijk verlengt.

Kenmerken van kalksteenzand van kalksteen

Het gewicht en de grootte van een silicaatsteen is iets hoger dan die van een keramische steen. Dit komt door het feit dat kwartszand en kalk, dat de basis vormt van het materiaal, het behoorlijk zwaar maakt. De componenten die worden gebruikt bij de productie van dit bouwmateriaal worden gekenmerkt door een hoge hygroscopiciteit, die ook het gewicht van de steen beïnvloedt.

Met behulp van een silicaatsteen om de muren van het gebouw te bouwen, wordt het conventioneel verdeeld in twee groepen: voorkant, privé. De grootte van het anderhalf element is op geen enkele manier verbonden met zijn soort. De silicaatsteen heeft een standaardafmeting: 25 * 12 * 8,8 cm.

Geconfronteerd met of geconfronteerd met steen onderscheidt zich door een speciale gladde en zeer mooie oppervlak van de gezichten. Ze hebben een perfect glad uiterlijk, wat zorgt voor een mooie, decoratieve styling.

Gewone steen wordt voor verschillende andere doeleinden gebruikt. In de regel wordt het alleen in witte kleur geproduceerd en is het nodig voor de montage van wanden en scheidingswanden. Voor dergelijk werk is niet erg belangrijke gladheid van oppervlakken, het belangrijkst, dat de baksteen een dichte structuur had en sterk was.

De massa van het materiaal is rechtstreeks afhankelijk van de interne structuur. Het vaste element is een stevige dichte massa, zonder gaten, holtes. Weeg een dergelijk element gemiddeld 4,5 kg.

De holle binnenzijde van de steen lijkt op een kruispunt van verschillende gaten, cellen en holtes. Hoeveel de holle baksteen weegt, hangt alleen af ​​van de hoeveelheid ervan. Gemiddeld is dit 4 kg.

Waarom je het gewicht van stenen moet weten

Hoeveel weegt een geometrisch lichaam kan worden berekend met de formule: de dichtheid van het lichaam, vermenigvuldigd met het volume. Dergelijke indicatoren zijn niet erg moeilijk om onafhankelijk te berekenen. Bij het uitvoeren van berekeningen moet rekening worden gehouden met de vochtigheid, de aanwezigheid en het aantal holtes in de silicaatsteen, evenals de aanwezigheid van decoratieve wandafwerkingen. Verschillen in gewichtswaarden zijn afhankelijk van de vochtconcentratie in het materiaal. Een overschat percentage kan het gewicht van het product aanzienlijk verhogen. De grootte van de verschillende holten en cellen in de steen, integendeel, vermindert het gewicht van de steen.

Zoals uit de praktijk blijkt, varieert het soortelijk gewicht van het element tussen 1300-1900 kg / m². Als je de formule voor het berekenen van de massa van één element kent, is het niet moeilijk om te berekenen hoeveel druk er op de fundering van het huis zal worden uitgeoefend.

Als de berekeningen worden uitgevoerd, is het waar, dan is het mogelijk om extra kosten te vermijden voor de bouw van de kelderverdieping. Het gebouwde huis zal sterk zijn en de muren zullen niet worden bedekt met scheuren alleen omdat tijdens de constructie er een fout in de berekeningen was.

De producent van witte silicaatsteen geeft, net als zijn verkoper, altijd de exacte grootte en het gewicht van het eindproduct aan, waardoor het telproces aanzienlijk wordt vergemakkelijkt.

Toepassingsgebied

Dit bouwmateriaal trekt aan met zijn assortiment: verschillende kleuren van het oppervlak van de vlakken, hol, vol, laten de architect creatief het proces van het ontwerpen van een gebouw benaderen en meesterwerken van de architectuur maken.

Polutororny silicaatsteen wordt zeer actief gebruikt voor het leggen van binnen- en buitenmuren. Bij het samenvoegen van een enkele, anderhalf, witte en veelkleurige steen, kunt u over het geheel genomen een zeer mooie en originele decoratie van het gebouw krijgen.

Deskundigen identificeren een aantal factoren, in de aanwezigheid waarvan dit type bouwmateriaal niet mag worden gebruikt. Zoals de praktijk aantoont, is dit voornamelijk te wijten aan de klimatologische omstandigheden van de bouw en de werking van het huis, evenals aan de technische kenmerken van de opgetrokken constructie.

In het geval dat de silicabaksteen wordt beïnvloed door temperaturen boven 600 ° C, wordt de uiteindelijke sterkte gereduceerd, en als gevolg daarvan verschijnen scheuren op het oppervlak ervan. Zo'n steen kan niet worden gebruikt voor de constructie van open haarden, kachels en schoorstenen. Voor deze doeleinden wordt een ander type baksteen gebruikt - brandveilig.

voorzichtig! Transport van silicaatstenen wordt alleen op pallets uitgevoerd. Hiermee kunt u het materiaal opslaan en het proces van het leggen van de wanden van het gebouw duidelijk organiseren.

conclusie

Zoals de praktijk aantoont, is silicaatsteen een bouwmateriaal met de beste technische en operationele kenmerken. Het wordt traditioneel gebruikt voor de bouw van wanden, scheidingswanden en plafonds in het huis. Een belangrijk voordeel van het gebruik van dit materiaal zijn de kosten. Het is vrij klein, waardoor het budget voor het bouwen van een huis aanzienlijk wordt verlaagd.

Hoe kunnen we de plaatsing van polutornogo silicaatstenen goed uitvoeren, laten we het voorbeeld van metselwerkkolommen in de volgende video analyseren

 • Voorbereiding van mortel voor het leggen van stenen

 • Mix voor het leggen van steenoven

 • Mortel voor het leggen van kleibakstenen

 • Is het rendabel om thuis arbolitische blokken te maken?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map