Ketel KCHM 5: technische karakteristieken

Ketel KCHM 5: technische karakteristieken

Traditioneel wordt gegoten gietwerk beschouwd als de beste technologie voor het vervaardigen van behuizingen voor huishoudelijke verwarmingsketels met vaste brandstof. De gietijzeren ketel kan tientallen jaren betrouwbaar functioneren. Methoden van dunwandig gietijzeren gietwerk worden in de industrie al tientallen jaren gepolijst, maar als een resultaat wordt een relatief eenvoudige en betrouwbare in bedrijfeenheid verkregen, bijvoorbeeld zoals ketel KCHM 5, geproduceerd door een mechanische fabriek in Kirov.

Het apparaat van ketels KCHM 5

De constructie van KCHM 5 is gebouwd volgens het traditionele schema, het ketellichaam is verdeeld in drie hoofdsecties: warmtewisselaars, verbrandingskamer en aslade. Het lichaam en de warmtewisselaars van de ketel zijn gegoten van gelegeerd gietijzer, waardoor de fabrikant de levensduur van de KCHM 5-warmwaterunit ten minste 25 jaar kan instellen. Een van de technische kenmerken van KCHM 5 is de vermelding van de belangrijkste:

 • Universeel ontwerp KCHM 5. Bij het ontwerpen van KCHM vastebrandstofketels ontwikkeld voor kolen, turf of brandstofbriket, gesplitst, maar de huidige eenheid na retrofit wijziging maakt het mogelijk om een ​​breed scala van brandstof te verbranden - gas, pellets, hout en zelfs gebruikte stookolie;
 • Lage eisen aan het niveau van de trek in de schoorsteen. Voor normaal bedrijf van de ketel KCHM voldoende onderdruk in de schoorsteen verstrekt - voor laag vermogen 3 in doorsnede patronen, ten minste 15 Pa voor ketels met warmtewisseling secties 7-9 noodzakelijke druppel 25 Pa;
 • Met een set warmtewisselaars kan het vereiste aantal secties in één behuizing worden geïnstalleerd in overeenstemming met het verwarmde gebied.
Voor informatie! De sectionele uitvoering van de warmtewisselaar maakt het mogelijk om de warmteafgifte van de ketel te vergroten zonder een nieuwe te kopen. Bovendien is het veel eenvoudiger om KCHM 5, het meest geladen en verantwoorde deel van de apparatuur, te repareren.

Model KCHM ketel 5 in de basis wordt geproduceerd als een verwarmingsinrichting, maar desgewenst de klant mogelijk doukomplektovat combustor tweede schakeling voor het produceren van warm water.

Kenmerken van het ontwerp en de werking van ketels model KCHM

Het gebruik van een gietijzeren lichaam, naast goede metaalbestendigheid tegen directe blootstelling aan steenkoolwarmte en verbranding, maakt het mogelijk optimale omstandigheden te creëren voor het verbranden van brandstof. Een grote massa metaal, na verwarmen en uitvoeren van de ketel naar de bedrijfsmodus, helpt de warmte in de verbrandingskamer te houden. Dientengevolge bleek KCHM 5 niet pretentieloos voor de kwaliteit van de gebruikte brandstof, de staat van de vuurrails en vereist relatief eenvoudig onderhoud. Volgens de eigenaars heeft de ketel een welverdiende reputatie van betrouwbaar en onpretentieus in het onderhoud van de eenheid verdiend.

Werking van ketel KCHM

Wanneer in dichte rang antraciet verbrandingsinrichting produceert min 26 kW of 21 kW bij de uitlaat van de warmtewisselaar, waardoor de verwarming van woonruimten bieden tot 200 m2.

Belangrijkste technische kenmerken van KCHM 5:

 1. De hoogte en breedte van de eenheid is 110x75 cm, met een gewicht van 240 kg. Dikke 12-millimeter gietijzeren muren maken het mogelijk om de behuizing te gebruiken als een warmteaccumulator;
 2. Het 3-delige ketelmodel is in staat om een ​​efficiëntiefactor van 78-80% te bieden, met de juiste selectie van brandstofverbrandingscondities;
 3. De watertemperatuur en -druk in de warmtewisselaar zijn 95overC en 0,4 MPa. Dit is voldoende voor een efficiënte levering van warmte aan de meest afgelegen hoeken van de behuizing, maar het is veilig voor radiatoren van batterijen;
 4. De verbrandingskamer van het kleinste model in drie secties is 35 liter, voor de krachtigste met 9 secties wordt het volume van de oven verhoogd tot 155 liter. Met dit volume kan een enkele lading van minstens 15 kg standaardbrandstof worden gebruikt, wat zorgt voor een normale verbranding binnen 5-6 uur.

De secties van de warmtewisselaars, de verbrandingskamer en de uitlaten van het hete circuit zijn geïsoleerd met een minerale verwarmer en metalen voering, die het verlies van warmte aan de lucht verminderen.

Voor informatie! Bijzonder krachtige modificatie KCHM 5 voor verwarmingsdoeleinden gebieden dan 400 m2, voorzien van een speciale beschermende flap en een externe warmtewisselaar, waardoor warmte en koelvloeistof dumpstartdruk in noodgevallen.

Installatie en organisatie van het verbrandingsproces

Voor de installatie van de ketel is een aparte ruimte nodig met een ingerichte toevoer- en afvoerventilatie en een systeem voor het verwijderen van verbrandingsproducten. Allereerst is het onder een zwaar, meer dan 200 kg zwaar gietijzeren ketellichaam vereist om een ​​betonnen of metalen basis te maken met een helling van niet meer dan 5over. De afstand van de huiswand ontvlambare en ontvlambare stoffen mag niet kleiner zijn dan 40 cm. Voor de voorwand van de dienen ten minste een meter en de afstand tussen de ketel en de wand van het gebouw minstens 25 cm ruimte.

Voor de organisatie van een effectieve verbranding van vaste brandstof zal het nodig zijn om een ​​schoorsteen uit te rusten met een diameter van 155 mm voor kleine modellen en 210 mm voor krachtiger exemplaren. Hoogte niet minder dan 5 meter. Om tijdens de opstartfase van de ketel een normale luchtstroming te garanderen tijdens het verwarmen van de oven, is in het bovenste deel van de kachelpijp een flap aangebracht, waardoor de rookgasstroom kan worden geregeld.

De beste vaste brandstof voor boilers is antraciet met een fractiegrootte van 40-60 mm. In dit geval zal de stroom voor KCHM 5 ongeveer 3 kg / uur zijn. Met een hoge mate van stuwkracht in de oven is het mogelijk om kolen van grotere fracties te verbranden, tot een grootte van 80 mm.

Het is toegestaan ​​om gemengde brandstoffen te gebruiken, bijvoorbeeld steenkool en zaagsel, turf en steenkoolbriketten. Bij gebruik van droog brandhout daalt het vermogen van de ketel van 21 tot 18 kW, en bij ruwe houtbrandstof met een vochtigheid van meer dan 25% wordt het thermisch vermogen teruggebracht tot 8 kW.

Bij het omzetten van de ketel naar een nieuwe brandstof, veranderen de delen van de warmtewisselaar niet. De installatie van kleppen en ventilatoren van luchtdruk, automatische regeling van de verbranding en een pakket nieuwe branders.

Noem het ketel KCHM 5 uniek ontwerp met uitstekende eigenschappen niet. Efficiëntie lager dan 80% maakt het mogelijk om het te classificeren als een gemiddeld rendement van verbranding en energieconversie, maar de ketel bleek zeer betrouwbaar en eenvoudig, wat niet minder waardevol is dan een effectieve verbranding.

Een ketel voor een zomerresidentie en een landhuis

Warmteopwekking van 21 kW is genoeg voor een privéwoning, maar te veel voor kleine buitenhuizen. Kirov-fabriek op KCHM 5 minder dan drie secties van de warmtewisselaar is niet geïnstalleerd en het gebruik van de unit in een kwart of de helft van de belasting is irrationeel, omdat dit tot grote warmteverliezen leidt.

Daarom voor een huis in de 70-100 m2 Geschikte vaste brandstofketel KCHM 2, bekend als de "Frituur". Drie delen van KCHM 2 werken op antraciet en maken het mogelijk om een ​​thermisch vermogen van 16 kW te verkrijgen. Bij gebruik van gaskolen daalt het thermische vermogen tot 12 kW, voor turf en bruinkool kan de vermindering van het verwarmingscapaciteit tot 10 kW bedragen.

Het ontwerp van de ketel KCHM2 is vergelijkbaar met het vijfde model, maar heeft kleinere afmetingen van de warmtewisselaar en de behuizing. De hoogte en breedte van het ketellichaam KCHM 2 is respectievelijk 106 cm en 40 cm.

Vereisten voor de installatie en installatie van de ketel KCHM 2 zijn vergelijkbaar met het vijfde model.

conclusie

De technologie van gietijzer is de enige die het mogelijk maakt om verwarmingsketels van metaal te produceren. Als kolen worden gebruikt voor het verwarmen van de datsja, is de enige geschikte oplossing voor het aanbrengen van waterverwarming het gebruik van ketels van het KCHM-type.

 • Dubbelkring gasketel "Vaillant"

 • Tweecircuit gasketel "Buderus"

 • Hoe een kamerthermostaat te kiezen

 • Ovendeur voor oven

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map