Landscaping van de site met een zwembad

Landscaping van de site met een zwembad

Aan de rand van de vijvers zijn erg populair geworden, dus het zwembad nu niemand verbaast. Hij is zelfs in Dachas. Maar voordat u het zwembad op de site monteert, is het de moeite waard om van te voren na te denken over de locatie en het ontwerp, zodat dit object er organisch uitziet. Alleen een goed uitgevoerd zwembad zal optreden op de site in aanvulling op de ontspannende functie en decoratief. In dit artikel bekijken we de ontwerpopties voor sites met een zwembad.

Soorten zwembaden

Op dit moment is er een mogelijkheid om een ​​zwembad te installeren in elk deel van de site. Er zijn veel opties hiervoor, waaronder de volgende zijn vooral prominent:

 • opblaasbare
 • Nationale teams
 • plastic
 • stationair

Als in de zomer bewoners voornamelijk kiezen voor opblaasbare of geprefabriceerde modellen die gemakkelijk in de winter kunnen worden opgeborgen voor opslag, decoreren de eigenaren van voorstedelijke gebieden hun bezittingen met stationaire modellen. Dergelijke zwembaden zijn functioneler, maar vereisen veel extra apparatuur voor normaal gebruik.

De stationaire versie van het zwembad kan op elke geschikte plaats worden gemaakt en heeft een ongebruikelijke of klassieke vorm. Dient zulke reservoirs om te zwemmen voor een lange tijd, die meestal niet minder dan 10 jaar is.

De productie van een stationaire pool wordt op twee manieren uitgevoerd. Het kan worden geïnstalleerd in een voorbereide put van een polypropyleen kom en bedrading isolatie of betonneren het oppervlak van de bodem en de wanden van de kom en bekleden ze met tegels.

Maar het stationaire zwembad, zoals op de foto, heeft een aantal nadelen, die de eigenaar van een landhuis kunnen stoppen. Dit, bijvoorbeeld, de duur en complexiteit van de installatiewerkzaamheden en de hoge kosten van de gehele structuur, evenals de behoefte aan onderhoud.

Als alternatief kan een zwembad op de site worden geïnstalleerd, die op de grond wordt geïnstalleerd of in de put wordt gegraven. Volgens landschapsontwerpers verdient de tweede optie de voorkeur, omdat in dit geval het uiterlijk van de site niet verslechtert.

De vorm van een dergelijke tank kan rond, rechthoekig, ovaal of vierkant zijn. Tegen de tijd van de operatie zijn dergelijke modellen niet onderdoen voor stationaire modellen.

Accommodatie functies

Als de eigenaar een vrij gebied heeft, dan is het een zonde om geen modern zwembad te regelen. Als het correct is om een ​​landschapsontwerp van een site te maken, kan de registratie de uitstekende smaak van de eigenaar overbrengen.

Meestal zijn de eigenaren van de site met een badhuis van plan om er een zwembad naast te plaatsen, zodat u na een stoombad een verfrissende duik kunt nemen, maar deze aanpak is niet altijd correct. Er zijn enkele regels bij het plaatsen van een dergelijk object op de site.

Allereerst moet u er rekening mee houden dat het zwembad het beste op de open plek van het terrein ligt, zonder struiken, bomen en andere weelderige vegetatie. Wat de decoratieve kant betreft, zou het natuurlijk goed zijn om een ​​vijver in de omgeving van planten te plaatsen, maar in termen van functionaliteit en bruikbaarheid - dit is een grove fout. In elk geval vallen bladeren of naalden van de bomen, die in het zwembad vallen, en dit vervuilt het water sterk. Dientengevolge zal het reservoir vaker moeten worden schoongemaakt, hetgeen de onderhoudskosten zal doen stijgen. Ook op de schaduwrijke locatie van de site kan water niet opwarmen tot de optimale temperatuur. Wil je het zwembad een beetje verbeteren, dan kun je kleine struiken eromheen in kleine hoeveelheden planten.

Het perceel onder het zwembad moet vlak zijn, zonder terrein. Het is het beste om het op een kleine heuvel te plaatsen, zodat u het uitzicht op het omliggende landschap kunt bewonderen. Als het oppervlak een lichte helling heeft, zal het goed zijn in de organisatie van het afvoeren van het water.

Het is belangrijk om rekening te houden met het niveau van het grondwater in het gebied, omdat stationaire bassins met een kom alleen worden geïnstalleerd waar grondwater diep wordt begraven, omdat ze de kom niet zullen bederven.

Belangrijk! De grootte van het zwembad wordt geselecteerd in overeenstemming met het gebied van de site.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de klimatologische kenmerken van het gebied waar de site zich bevindt. Waar er een korte zomer en een regenachtige herfst is, zal een open constructie nutteloos zijn, want gedurende het grootste deel van het jaar is zo'n zwembad niet mogelijk. Maak in dit geval een verwarmde binnenstructuur of gebruik de opblaasbare modellen in de zomer.

Nu zijn er medicijnen die de filtratie van water verbeteren, dus het is niet nodig om een ​​compleet systeem te installeren. In dit geval kunnen de vorm en locatie van het zwembad willekeurig zijn.

Deskundigen adviseren om reservoirs te maken op een site met de juiste vorm. Als de diepte groot is, kun je niet zonder een ladder. En het laatste moment is de noodzaak om de communicatie aan te sluiten, en dit is het handigst om te doen in de directe omgeving van het huis.

Als er niet voldoende ruimte op de site is voor de opstelling van een rechthoekig bassin, kan een willekeurige vorm worden gemaakt, afhankelijk van de kenmerken van het toegewezen gebied.

Soms worden extravagante versies van zwembaden uitgevoerd, die bijna de hele site beslaan. Deze optie wordt getoond in de onderstaande foto. In het midden van het water staan ​​prieeltjes, die fantastische bruggen zijn. Dergelijke constructies zijn vrij duur in installatie en onderhoud, maar kijk naar het land of de buitenwijken is geweldig.

In gevallen waar het huis op een heuvel ligt, is het mogelijk om een ​​overloopzwembad in het landschap te creëren. Dit ontwerp heeft, naast het verbluffende openingsaanzicht, een praktische waarde: natuurlijke filtratie van water.

Een pool maken op de site

Voordat dit waterlichaam op de site wordt gemaakt, moet worden vastgesteld of het decoratief is of dat het zwemt. In decoratieve, in de regel, de diepte laag is, en om te zwemmen, het is van 1,5 tot 2,5 meter.

Tip! In het bijzijn van kleine kinderen is het zwembad verdeeld in 2 zones met verschillende diepten.

Na het bepalen van de locatie en grootte, ga naar de voorbereiding pit op de site. De diepte is groter dan die bij het zwembad zal zijn. Dit is nodig zodat je het met zand gemalen stenen kussen kunt uitrusten. Het wordt uitgevoerd op de bodem van een dikte van 20 cm en is gecompacteerd.

Daarna wordt een metalen gaas op de bodem neergelegd en met beton gegoten. Nadat de oplossing volledig is opgedroogd, worden geotextielen en geëxpandeerde polystyreenplaten op de plaat gelegd. Aan de bovenkant is waterdicht gemaakt met een polyethyleen film.

De voorbereide put wordt leeggemaakt, de watertoevoer, het filter en de boiler. Als het project voorziet in verlichting, wordt er ook elektriciteit geleverd.

Met behulp van een kraan wordt een kom geïnstalleerd in de funderingsput en aangesloten op alle communicatie. De plaats die overblijft tussen de wanden van de put en de kom wordt gegoten met beton.

Belangrijk! Giet het beton moet geleidelijk en gelijktijdig met water in het zwembad, zodat later de vervorming van de kom niet optreedt.

Nadat de bovenste laag beton is opgedroogd, zijn alle naden bedekt met zand.

De laatste fase is de decoratie van het zwembad, waarop we nader zullen ingaan.

Decoratie van het zwembad

Versier een vijver in het landschap van de site kan worden zoals vereist door de verbeelding. Een veel voorkomende optie is om een ​​terras rond het zwembad te maken vanaf het terrasbord. Dit gebied is een geweldige plek om te ontspannen, waar u tuinmeubilair, ligstoelen of een prieel kunt plaatsen. En zo'n vloer kan worden opgeheven boven het zwembad, en in de vijver om een ​​brede houten trap te leiden, op de trappen waarvan het handig is om te rusten.

Belangrijk! Het hout om de coating te maken moet worden behandeld om vochtbestendig te zijn.

Een alternatief voor een houten coating in het landschap is beton of tegel. Wat er precies moet worden gekozen, hangt af van het algehele landschapsontwerp van de buitenwijk en het huis, evenals van de wensen en kansen van de eigenaars.

Als natuursteen wordt gebruikt in de afwerking, garandeert dit een langdurig gebruik, zonder permanente reparaties en problemen met de mogelijkheid van mechanische schade. Als de muren van het huis zijn gemaakt in lichte uitvoering, dan kun je in contrast spelen en een terras bij het zwembad van donkere kleuren rangschikken, en van boven zet je de zonnebedden in de toon van de muurdecoratie. Er is ook een optie om de eenheid van het kleurontwerp van het landschap te behouden en de tegels van dezelfde kleur op te pikken als het huis heeft.

Als u op de site naast het zwembad, naast het ontwerp van de vloer, een plantaardig frame wilt maken, moet u planten kiezen om een ​​dergelijk plan te implementeren. Voor een exact idee van waar en wat te regelen, kunt u een speciaal computerprogramma gebruiken of een schets op papier tekenen.

De selectie van planten voor het gebied rond het zwembad moet met alle ernst worden behandeld. Natuurlijk zou iedereen zich graag op zijn site willen voelen, zoals op een exotisch strand onder een palmboom, maar het zal nauwelijks mogelijk zijn om het in de middelste zone van ons land te laten groeien.

Ideale toevoeging aan het zwembad zijn decoratieve bloeiende struiken. Ze zijn in staat vogels en vlinders aan te trekken die de juiste sfeer zullen scheppen. Het eigenlijke territorium in dit geval is beplant met een gazon. Hierop kunt u verharde paden leggen naar het huis of andere gebouwen op de site, zoals op de foto.

Het is handig om te groeien in de buurt van het zwembad niet bladverliezende, maar naaldplanten die hun bladeren niet verliezen in de herfst. Ze vereisen geen speciale zorgacties en zien er op elk moment van het jaar geweldig uit in het landschap. Van deze planten kun je bepaalde composities maken die de site zeker zullen versieren.

Landschappelijk zwembaden

Nu is de richting die ervoor zorgt dat het zwembad op de site geen kunstmatig reservoir is, maar het object dat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke natuur ligt, aan populariteit wint. Dergelijke zwembaden zijn gemaakt met een combinatie van esthetiek en naleving van verhoudingen. Wanneer u het maakt, gebruikt u een verscheidenheid aan decoraties, wat helpt om de vijver het landschap van de site binnen te gaan.

Als een gewoon zwembad een vijver is met een aangelegd gebied eromheen, dan is het landschap net zo natuurlijk als een vijver. Voor het decor worden steentjes gebruikt en planten langs de oevers geplant.

Het landschapsontwerp van de site met een zwembad is ontworpen op de volgende niveaus:

 1. Beschikbaarheid van een plek om te rusten en te zwemmen. Hier voeren de tegel en de achtergrondverlichting functies uit die er natuurlijk uitzien.
 2. Aanwezigheid van een decoratieve zone langs de randen van het zwembad. Om het gebruikelijke natuurlijke uitzicht op het meer te creëren, worden aan de oevers van het zwembad op de plaats van een landhuis keien geplaatst, grind gestort en planten geplant. Deze zone kan worden uitgebreid door de aanwezigheid van rotstuinen en bloembedden op de site. Het is niet verboden om kunstmatige watervallen te maken.
 3. Regeneratiezone, wat kan worden uitgesloten. Maar de natuurlijkheid van het ontwerp hangt af van de beschikbaarheid. Het verwijst naar het bassin en wordt gedaan op ondiepe diepten. Kiezels worden op de bodem gegoten en vochtminnende planten worden direct in het water geplant.
 4. Recreatiegebied is verplicht en is een gebied met ligstoelen, meubels of zelfs een barbecue.

Als je nadenkt over het ontwerp van de site met een zwembad, is het de moeite waard om te begrijpen dat de vijver het centrum wordt dat het meest comfortabele en moderne recreatiegebied zal creëren.

Het ontwerp van het zwembad wordt uitgevoerd in overeenstemming met de algemene kenmerken van de site. De meest populaire richtingen in het ontwerp zijn oosterse, dat wil zeggen Japanse of Chinese stijlen.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan het benadrukken. Het kan minimaal zijn en uit meerdere lampen bestaan, en kan de hele compositie omkaderen, waardoor er op de hele site een bepaalde sfeer ontstaat.

Tip! Het beste is om die achtergrondverlichting uit te voeren, die u aan uw wensen kunt aanpassen.

conclusie

De oprichting van een zwembad op een site in een buitenwijk is een moeilijke taak. Maar als alles goed is doordacht en een project is gemaakt, is het mogelijk om een ​​uniek ontwerp uit te voeren dat het centrum van aandacht van alle gasten zal zijn. De gegevens in de artikelfoto en tips zullen zeer nuttig zijn bij het versieren van het zwembad op de site.

 • Landschapsverlichting in landschapsontwerp

 • Landschappelijk ontwerp van het landhuis met een moestuin

 • Landschapstricks

 • Landscaping van schoolterreinen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 82 = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map