Registratie van de veranda bij het huisje

Registratie van de veranda bij het huisje

Je kunt je geen datsja of een huis zonder veranda voorstellen. Dit is het esthetische gezicht van elk huis. In het algemeen is de rol van dit deel van het huis het bieden van een overgang van de straat naar het huis, waarvan de kelder zich op een verhoogd platform bevindt. Daarom bestaat bijna altijd uit stappen. Stappen eindigen met een speciaal platform voor het huis. In grootte kan de veranda vrij klein zijn en deel uitmaken van de veranda of het terras van het landhuis. Het is goed als de veranda je tegen het weer beschermt. Daaronder kun je je tijdelijk verbergen voor de regen of de zon. Hierop kunt u een mat aanbrengen om de bovenste schoenen te verwijderen. Zoals u kunt zien, kan de veranda verschillende functies vervullen: als element van architectuur, als recreatiegebied, als sanitaire zone.

Soorten veranda ontwerp

Voordat u begint met de bouw van de veranda van de villa, moet u goed nadenken over het ontwerp. Allereerst moet het overeenkomen met het uiterlijk van de datacha. De kleurenoplossing moet ook overeenkomen. Als het landhuis is opgetrokken uit hout, moet de veranda van hout zijn. Het is de eenvoudigste constructie, maar van korte duur. Hoewel, als je je inspant en je verbeeldingskracht, het er heel origineel uitziet, en soms als een kunstwerk. Als bij de bouw van een woning baksteen, cellenbeton of betonblokken worden gebruikt, dan moet de ingang van het huis worden opgebouwd uit geëxpandeerde klei, metalen constructies of klinker. De veranda moet er proportioneel uitzien in overeenstemming met het huisje. Voor een klein huisje is het absoluut niet toegestaan ​​om een ​​enorme veranda te bouwen. De foto toont enkele varianten van de hierboven beschreven gebouwen.

Natuurlijk kunt u een veranda ontwerpen met een combinatie van verschillende materialen en kleuren. Maar het is noodzakelijk om het afwerkingsmateriaal, de kleur en de constructie correct te combineren. Het is bijvoorbeeld heel origineel voor een bakstenen huis om een ​​veranda met standaardstappen te bouwen. En als je ze versiert met keramiek van de juiste kleur, krijgen we een heel interessant ontwerp. Dit is heel duidelijk te zien op de foto.

belangrijk! Bij het aanleggen van de veranda voor zijn langdurige dienst is het noodzakelijk waterdicht te maken. Vooral het betreft koude en vochtige klimatologische omstandigheden.

Gebruik bij het ontwerpen van de ingang van het huis soms kolommen. Maar deze optie is niet altijd geschikt om te geven. Ten eerste zijn de kolommen geschikt voor massieve gebouwen met indrukwekkend bouwmateriaal. Ten tweede zijn niet alle materialen in overeenstemming met de kolommen. Dit ontwerp wordt voornamelijk gebruikt voor bakstenen of stenen huizen. Maar er zijn opties voor het gebruik van een zuilvormige veranda voor kleine blokhutten. Het is waar dat de kolommen ook zijn gebouwd met massieve logboeken. Dit type apparaat is zichtbaar op de gepresenteerde foto.

In gebieden met een koud klimaat is het aangewezen om een ​​veranda met beglazing te bouwen. Dit is een nogal moeizaam werk, maar het is het waard. Dit is een betrouwbare bescherming tegen kou en neerslag. Dit soort veranda is een betrouwbare bescherming voor het toegangsgedeelte van de villa.

belangrijk! Het is noodzakelijk om de materiaalkeuze voor de constructie van de veranda precies te bepalen, omdat dit een open structuur is die voortdurend wordt beïnvloed door verschillende destructieve factoren.

Stijl oplossingen

Bij het inrichten van een veranda, moet u zich houden aan een bepaalde stijl en kleur. Overweeg enkele aanwijzingen in het ontwerp van de veranda van het land en voor een grotere weergave, laten we enkele foto's toevoegen, die een bepaalde stijl laten zien.

klassiek - een stijl waarbij een luifel met twee lagen wordt geplaatst. Voor deze stijl is de aanwezigheid van precieze rails en decoratieve ronde balusters verplicht. De materialen voor decoratie zijn decoratieve stenen en tegels. In de klassieke stijl moet je de striktheid van lijnen en terughoudendheid in acht nemen. Alles zou gematigd moeten zijn. Een hoogtepunt is de decoratie van verschillende bloempotten.

Landelijke stijl. Deze stijl is geschikt voor huizen gemaakt van hout. Gebruikte gesneden elementen, verschillende decoratieve patronen. De reling moet worden gemaakt met een speciale charme. Ze moeten niet op anderen lijken. Als bloemen worden gebruikt, is het beter om ze op te hangen. Een houten bank en een houten pad van dezelfde kleur geven een uniek karakter aan de stijl.

Voor kleine huizen is het mogelijk om de veranda in de vorm van een "fort" te versieren. Deze stijl symboliseert de bescherming van het huis. Het ziet er enorm uit en het apparaat maakt gebruik van decoratieve of natuursteen. Om de stijl uniek te maken, is het mogelijk om versiering toe te passen van fakkels, traliewerkconstructies. Planten die langs staven geweven zijn, zien er uniek uit. Hun kleur moet lichte tonen zijn.

Europese stijl in de opstelling van de veranda impliceert de inhoud van heldere vormen en lijnen. Meestal is het gebouwd in zeer kleine afmetingen. Voor het afwerken wordt steen gebruikt. Kan een echte natuurlijke zijn en kan kunstmatig zijn. Maar meestal gebruikte keramische tegels. In de decoratie is er een overvloed aan bloemen en verschillende figuren voor de tuin. Een hoogtepunt is de aanwezigheid van een rieten stoel.

Franse stijl registratie van de ingang van het huis vergelijkbaar met de vorige. Maar toch heeft deze versie enkele verschillen. Het belangrijkste principe van de Franse stijl is de aanwezigheid van een glazen deur versierd met een decoratief opengewerkte grille. Welkom bij de aanwezigheid van meubels geweven uit de wijnstok. De kleuren zijn anders, maar het is de moeite waard om op rustige tonen te blijven.

Gebruik alle stijlen van de veranda en volg enkele algemene vereisten. Als u bijvoorbeeld bloemen in potten gebruikt, moeten deze aan beide zijden van de treden worden geplaatst. Voor meer comfort en extra bescherming tegen de zon, kunt u gordijnen gebruiken. In het geval dat de veranda een element van de veranda of het terras is, moet u gezellig meubilair gebruiken.

Praktisch en creatief van de veranda

Het eerste dat je opvalt als je naar de structuur van het landhuis kijkt, is de ingang naar het huis. Van zijn ontwerp geeft de indruk van de smaak van de eigenaar. Laten we proberen de aandacht van de lezer te vestigen op de meest creatieve oplossingen voor het ontwerp van de veranda. Immers, de datsja zou niet alleen knus moeten zijn, maar hij zou er modern, stijlvol en praktisch uit moeten zien.

Veranda met een kleine luifel

In het moderne ontwerp van de veranda - de overkapping is een voortzetting van het dak. Luifel - dit is geen innovatie in de stijl van de toegang tot het vakantiehuis. Het heeft immers een belangrijke rol: bescherming tegen regen of zon, biedt comfort bij de ingang van het huis.

Als de structuur van de datsja zodanig is dat het niet mogelijk is om het dak te verlengen, dan is het mogelijk om de overkapping afzonderlijk uit te rusten in de vorm van een klein vizier. Het kan worden gemaakt als een rechthoekige vorm en halfrond. Een dergelijke oplossing zal niet alleen de beschermingsfunctie vervullen, maar ook het ontwerp van het huis nieuw leven inblazen en de belangrijkste decoratie ervan zijn.

Ook met behulp van een vizier kan een lichte oplossing worden geboden. Als u een hooglicht rangschikt, is het in het donker een onmisbaar gemak. Op de foto zijn alle potentiële voordelen van dit soort veranda duidelijk zichtbaar.

Klein open terras

Als de villa site het toelaat en er is weinig ruimte, is het zeer praktisch om de veranda te combineren met een klein buitenterras om uit te rusten. Dit is onvervangbaar voor gezinnen met kinderen. Op zo'n gemeubileerde veranda is het erg handig om een ​​speeltuintje uit te rusten voor kleine bewoners. Of u kunt gewoon een recreatiegebied regelen waar u rustige familiethe feesten kunt doorbrengen. De onderstaande foto's bieden een mogelijkheid om de waardigheid van zo'n veranda te beoordelen.

Veranda-terras

In principe is de veranda een beglaasd terras. De veranda kan worden ingericht als een voortzetting van de veranda, en in een moderne oplossing is de glazen deur een perfecte aanvulling op de glazen veranda. Op het juiste moment kun je de deuren openen en een open terras krijgen.

Soorten landschapsontwerp rond de veranda in het land

Een belangrijke rol bij het inrichten van de entree van het huis is het ontwerp van het landschap. Rond de veranda kunt u de voortuinen aanleggen, die veel aangename emoties zullen brengen terwijl u ontspant op de veranda. Nogmaals, om bepaalde doelen te bereiken, moet je je houden aan bepaalde regels in het ontwerp van het landschap:

  • Op een prominente plaats, voor de gevel zijn kleine planten geplant, die een definitieve vorm kunnen krijgen. Ze zijn ook geschikt voor het decoreren van de nadering van de veranda. Daarom kun je ze aan beide kanten van het pad landen.
  • Symmetrie bij het planten moet worden aangehouden. Het geeft een gevoel van harmonie en samenhang.
  • Een zeer populaire manier om de veranda en de gevel van het huis te versieren, is het rijke landschap. Meestal proberen ze aan de randen van het huis hoge bomen te planten en dan zijn de struiken lager. Zo is een bepaalde richting gerangschikt, die de nadering van het huis aangeeft.
  • De hoofdregel is de afwezigheid van grote plantages bij de ingang van het huis. Immers, hoge planten verstoppen de schoonheid van de veranda.

Als het goed en smaakvol is om het tuinieren van het huis uit te rusten, zal het een aantrekkelijk decor vormen en een accent geven aan het ingangsgedeelte.

  • Hoe een veranda aan het huis te bevestigen met uw eigen handen

  • Hoe een houten veranda op straat te schilderen

  • Dan een houten portiek in de straat verwerken

  • Houten leuningen voor de veranda met hun eigen handen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map