Van wat je kunt doen

Van wat je kunt doen

De trap is een belangrijk architectonisch detail, daarom is het noodzakelijk om de keuze van het ontwerp en het materiaal van de vervaardiging serieus te nemen. Je kunt stappen maken van lariks, porselein-aardewerk of glas, projecteren van natuursteen of stoppen op een plastic omhulsel. Wat zijn de kenmerken van deze materialen en in welk geval worden ze beter gebruikt?

Boom voor trappen

Van alle materialen die in de bouw worden gebruikt, is de boom een ​​van de oudste, de tweede alleen van steen. Kies voor de stappen hardhout dat bestand is tegen zware belastingen en uiteindelijk minder snel opdroogt en vervormt. Een houten trap past perfect als het huis bestaat uit steen, baksteen, gemaakt van boomstammen of gevoerd met voering.

Een economische optie wordt als een den beschouwd. Het heeft een aangename lichte tint en een duidelijk patroon van ringen. Dennen stappen worden geïnstalleerd waar er weinig doorgankelijkheid is.

Aandacht alstublieft! Pine is eenvoudig, dus het ondersteunt geen zwaardere structuren. Het is echter inferieur in hardheid voor andere boomsoorten en verslijt snel.

Duurder, maar ook veel duurzamer zijn de treden van lariks. Het rot niet, heeft geen last van bederf door insecten, onderscheidt zich door hoge sterkte. De textuur van het hout is erg mooi en kan in elk huis een sieraad van het interieur worden.

Onder andere boomsoorten die voor trappen worden gebruikt, kunt u as en beuk onderscheiden. De natuur heeft ze hout gegeven, harder dan eiken, en tegen een prijs zijn ze goedkoper. Ashboards zijn licht, geelachtig-grijs of roodachtig van kleur, het hout is elastisch, dicht. Beuken staat bekend om zijn hoge sterkte, maar het zwelt op met een hoge luchtvochtigheid. Dit defect kan echter worden verholpen als we de platen impregneren met vernis.

De boom is altijd populair bij de bouw van trappen vanwege zijn milieuvriendelijkheid, beschikbaarheid en verwerkingsgemak. In de markt kunt u gedroogde en gepolijste stappen kopen, klaar voor toepassing van beschermende coating. Het is voldoende om de juiste optie te kiezen en een lak of verf erop aan te brengen.

Toepassing van natuursteen

Het is moeilijk om natuurlijk materiaal te vinden dat veiliger en duurzamer is dan steen. Stappen gemaakt van steen kunnen tientallen jaren meegaan zonder vervanging of reparatie. De meest voorkomende soorten stenen zijn:

 • graniet - de meest duurzame;
 • marmer - verfijnd;
 • travertijn - sterk en licht;
 • onyx - mooi en betrouwbaar.

Graniet. Gebruik een diamantgereedschap om graniet te zagen. Omdat het graniet bestand is tegen grote temperatuurschommelingen en niet bang is voor vocht, kan het zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Graniet is handig in gebruik als de laddermars recht is.

marmer. Als u luxe en tegelijkertijd raffinement wilt, dan kunt u een marmeren trap maken. Marmer is perfect te combineren met andere materialen, inclusief moderne materialen.

Belangrijk! Marmeren stappen gewist met de tijd, maar ze zijn gemakkelijk te polijsten en stenen beeld beren in de harmonie van de natuur, die met niets te vergelijken.

Travertijn of kalk tufsteen Is een licht, poreus mineraal, lichtgrijs van kleur, soms gelig van kleur. Travertijn werd gebruikt bij de bouw van het Colosseum en de beroemde St. Paul's Cathedral. In het interieur wordt het gebruikt voor het afwerken van vloeren en trappen.

Onyx. Deze steen is vergelijkbaar in zijn fysieke eigenschappen met marmer, maar sterker dan het. Niet iedereen kan stappen betalen van natuurlijke onyxsteen. Deze afwerking wordt als vrij duur beschouwd, maar hij transformeert magisch, veredelt het interieur. Door de onyx-stappen te markeren, kun je de transparante schoonheid van de steen benadrukken.

Kunststeen voor trappen

Je kunt het je niet veroorloven om natuursteen voor een ladder te gebruiken, dus er verschijnen kunstmatige analogen op de markt. De treden van kunststeen hebben een aantal voordelen:

 • sterkte;
 • duurzaamheid;
 • vochtbestendigheid;
 • ruime keuze aan kleuren;
 • heeft geen poriën, daarom is het gemakkelijk schoon te maken.

Van kunststenen voor trappen wordt vaak kwartsagglomeraat gebruikt. Het is een mix van kruimels van natuurlijk kwarts, polyesterhars en pigmenten.

Als resultaat van persen, roosteren en polijsten wordt een materiaal verkregen dat beter is dan natuurlijk in zijn fysisch-mechanische eigenschappen. Het is bestand tegen constante belastingen, vervormt niet, wrijft niet en scheurt niet. Van de steen voor trappen stappen in openbare plaatsen, waar sprake is van een constante stroom van mensen. En het is soms onmogelijk om agglomeraat van natuurlijk materiaal te onderscheiden.

Voor huishoudelijke omstandigheden is acrylsteen uitstekend. Het is zachter en warmer in voelen. Het is leuk om er met blote voeten overheen te lopen. Maak van acrylsteen stappen van niet-standaardvorm, breng het aan in zwembaden, schoonheidssalons, badkamers.

Voor de veranda in de straat en het afwerken van trappen in kamers met een hoge luchtvochtigheid, porselein. Het materiaal reageert niet chemisch met agressieve media, neemt geen water op, is bestand tegen schokken.

Toepassing van kunststof en glas

Als je om de een of andere reden geen houten stappen wilt bestellen, kun je ze uit de KDP halen. Het is een hout-polymeercomposiet, waarvan het merendeel houtmeel is. De samenstelling wordt toegevoegd aan een thermoplastisch polymeer, weekmakers en andere additieven die de kwaliteit van het materiaal verbeteren.

Belangrijk! Stappen van kunststof voor straatladders glijden niet en zijn bestand tegen zware belastingen, ze hebben geen extra bewerking nodig, zoals hout.

De constructie van de WPC is eenvoudig en betrouwbaar, het is geenszins minder dan houten trappen wat betreft esthetische kenmerken. Maar het belangrijkste voordeel van de stappen van de KDP is het economische voordeel. Composite stelt u in staat om geld te besparen door eenvoudige installatie en een lange levensduur.

Voor bakstenen gebouwen en gebouwen met betonnen vloeren zijn trappen met glazen treden ideaal. Glas stelt u in staat om de ruimte visueel uit te breiden, een gevoel van gemak te creëren. Glijbanen glippen niet, gebruik zandstralen, gebruik pads en speciale films.

conclusie

Trappen maken gewapend beton, keramiek en hout, combineren glas en metaal, gebruiken verschillende soorten steen, denk na over kleurencombinaties. Maar het belangrijkste in de ontwerpstadia van trappen moet hun gemak en betrouwbaarheid zijn. Door de ontwerpen en materialen te combineren, kunt u de ideale architectonische oplossing bereiken.

 • Houten trap naar de veranda met hun eigen handen

 • Clinkertegel voor stappen op straat

 • Tegels leggen op een trede

 • Tegels met hun eigen handen onder ogen zien

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map