Veranda in het landhuis met hun eigen handen

Veranda in het landhuis met hun eigen handen

Bij het bouwen van een veranda, is het de moeite waard eraan te denken dat het niet alleen een mooie, maar ook een betrouwbare structuur moet zijn. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het comfort van het bewegen langs de trappen en het platform voor de deur. Om een ​​dergelijke constructie met uw eigen handen te bouwen, moet u op de hoogte zijn van de bouwfasen en de kenmerken van dergelijk werk. Maar in de eerste plaats is het noodzakelijk om het basismateriaal voor de veranda te kiezen.

Voordelen van de veranda gemaakt van metaal

De voordelen van de constructie van metaal omvatten:

 1. Betrouwbaarheid en lange levensduur.
 2. De metalen constructie verzakt niet met de tijd en vervormt niet. Ook, als het goed is verwerkt, roest het materiaal niet en behoudt het zijn uiterlijk, omdat het een sieraad van het huis is.
 3. Relatief klein gewicht, als je de veranda van dit materiaal vergelijkt met massieve houtstructuren.
 4. Het is niet nodig om een ​​fundering te installeren
 5. Esthetiek van de veranda.

Mogelijkheid om snel een veranda te monteren. In het bijzijn van het schema van de toekomstige veranda, is het mogelijk om de gehele constructie in een korte tijd te assembleren. Meestal duurt het ongeveer 3 dagen.

Maar dergelijke ontwerpen hebben nadelen. Bijvoorbeeld de hoge kosten van de veranda, als de elementen op bestelling worden gemaakt. Het is vermeldenswaard dat om een ​​veranda met hun eigen handen te creëren, het noodzakelijk is om een ​​lasmachine te hebben en ervaring te hebben in het uitvoeren van werkzaamheden aan het verbinden van metalen elementen. Om het meer geschikte type veranda te kiezen, volstaat het om verschillende foto's te zien van dergelijke constructies.

Hoe een metalen veranda te bouwen

Meestal wordt een metalen hoek van 40x40 mm gebruikt om de metalen veranda van het landhuis te maken. Ook worden profielbuizen met een doorsnede van 20x40 mm gebruikt. De dikte van de metalen elementen moet minstens 3 mm zijn, anders is het frame niet bestand tegen de belasting die erop werkt.

Een kleine metalen veranda kan worden gemaakt met inachtneming van een bepaalde volgorde:

 1. Eerst wordt het gebied afgebakend en wordt de reeks tussen de berichten getrokken. Op dit punt wordt de geometrie van de markup gecontroleerd, zodat alle hoeken gelijk zijn aan 90 graden als een standaardconstructie wordt gemaakt.
 2. Daarna worden er op de hoeken van de markering metalen palen aangebracht. Als de veranda een grote lengte en breedte heeft, worden de steunen in het midden geplaatst. In dit stadium is het noodzakelijk om de verticale positie van elke steun te controleren. Als de metalen ladder langer is dan 3 meter. Daaronder zijn extra ondersteuningen geïnstalleerd. De installatie is als volgt: de grond is een pijpgedeelte van 50x80 mm en wordt betonnen. Om de juiste positie van de kop van de steunen te behouden, zijn ze verbonden door metalen hoeken.
 3. Vervolgens is de lengte van het zagen gelijk aan de lengte van de ladder. Het zijn deze elementen die zullen worden gebruikt om de stappen te installeren. Het onderste deel van de trap is op een betonnen kussen geïnstalleerd.
 4. Vervolgens wordt de hoek met gelijke hoek in verschillende lengtes gesneden: afmetingen in hoogte, stappen, lengte en breedte. Eerst worden de hoeken van de kleinere lengte aan de basis van de ladder gelast en vervolgens worden de langste elementen, die als basis dienen voor het instellen van de trappen, tussen hen bevestigd. Bij het lassen van de steunen moet het constructieniveau worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de treden horizontaal zijn.
 5. In het laatste stadium vindt de installatie van trappen van verschillende materialen plaats, evenals het bevestigen van de bouwplaats. Er is ook een installatie van een luifel, indien nodig. Kies de stijl van de decoratie zorgvuldig om het uiterlijk van de structuur niet te bederven. Hiervoor is het voldoende om de voorgestelde foto's te overwegen.

Dus, om een ​​metalen veranda met uw eigen handen te maken en deze aan de datsja vast te maken, kunt u in korte tijd een minimale kennis van het werkproces hebben. Om fouten tijdens de constructie te voorkomen, is het de moeite waard om zorgvuldig de voorgestelde foto's te overwegen.

Belangrijk! De kwaliteit van het werk hangt af van de betrouwbaarheid van de structuur die aan het huis is bevestigd, daarom wordt het niet aanbevolen om de verbinding van metalen elementen zonder ervaring te maken.

Voordelen van een houten veranda

Hout is het meest voorkomende materiaal, omdat het verschillende voordelen heeft ten opzichte van metaal en beton. Voor hen is het mogelijk om een ​​eenvoud van installatie van een ontwerp met eigen handen te dragen. Zelfs in de afwezigheid van professionele vaardigheden kan een persoon een betrouwbare en mooie houten veranda creëren en deze aan de datsja bevestigen.

Een ander voordeel is de lage materiaalprijs. De eenvoudigste houten veranda met luifel kan worden gemaakt van de elementen die overblijven na de bouw van het huis. Meestal vereist dit alleen een balk met een doorsnede van 100x200 mm en scherpe randen.

Ook aan de plussen van de veranda is om op te nemen en mooie uitstraling, zoals te zien is op de voorgestelde foto's. Met de juiste afwerkingskeuze wordt het ontwerp een sieraad van het huis. Om een ​​houten veranda te versieren, kunt u kleuren van verschillende tinten gebruiken, waardoor bijna elke stijl kan worden gekozen.

We bouwen een houten veranda met onze eigen handen

Het grootste probleem van onervaren bouwvakkers is het gebrek aan kennis over het installeren van houten steunen onder een houten veranda. Om fouten te voorkomen, moet u een van de opties kiezen die door bouwers worden gebruikt:

 1. Betonnen draagconstructie. Met deze methode wordt het gat onder de basis gegraven tot een diepte van ongeveer 1,2 meter. Daarna wordt de houten drager behandeld met een beschermende substantie en geïnstalleerd op een ongeveer 15 cm dik grind- of gebroken stenen kussen. Daarna wordt de steun geïnstalleerd en wordt het gat met beton gegoten. Om de boom in één positie te houden tijdens het gietproces, worden spacers gemaakt.
 2. Gebruik van een bevestigingsmiddel voor een houten basis. Het is een pen, op het bovenste deel waarvan een U-vormige metalen sluiting met gaten voor het bevestigen van de houten basis is bevestigd. De pen is gebetonneerd en op het oppervlak van de basis bevindt zich een metalen steun voor het houten element. Deze methode is handiger en betrouwbaarder dan de vorige.
 3. Gebruik van een doos voor steunen. Als de betonnen basis voor de veranda al is gestold, wordt er een speciale doos gebruikt met een metalen basis om deze op het beton te schroeven.

Het installeren van een platform en een ladder is een minder moeilijke taak, omdat het in dit stadium alleen nog blijft om het houten frame op de steunen te bevestigen. Om een ​​veranda met uw eigen handen te maken, hoeft u alleen maar de balken te installeren en de dwarsstukken erop te bevestigen. Om de meest eenvoudige trap te installeren, worden 2 planken met een dikte van minstens 5 meter en planken voor trappen gebruikt. Nadat de tekening is gemaakt en het aantal stappen is berekend, worden de metalen hoeken aan de basis bevestigd, waarop de resterende elementen worden bevestigd. Het is vermeldenswaard dat de houten veranda geschikt is voor bijna elk huis, ongeacht het materiaal waaruit het is gebouwd.

Veranda van beton

Als je een betrouwbare constructie wilt toevoegen aan je datsja die niet wordt beïnvloed door ongunstige factoren, is het de moeite waard om het uit beton te halen. Om het ontwerp van dit ontwerp te veranderen, moet je gewoon het afwerkingsmateriaal kiezen dat je leuk vindt en het vervangen door het vorige.

Het voordeel van de betonnen veranda is ook de eenvoud van het constructieproces, het is genoeg om een ​​houten frame te maken voor het storten en om de wapening erin te installeren. Hierna wordt het mengsel gemaakt en in de bekisting gegoten.

Voordat je een veranda aan het huis bevestigt, moet je erover nadenken om het met de fundering van het huis te verbinden. Als de krimp al is voltooid, kunt u gaten in de kelder boren en er metalen pinnen in plaatsen, die de structuur met de veranda verbinden.

Als de krimp van het huis nog maar net is begonnen, ontstaat er een pakking tussen de fundering en de nieuwe betonconstructie. Vóór aanvang van het werk vindt de installatie plaats van planken, omwikkeld met ruberoid. Na voltooiing wordt het materiaal verwijderd en wordt de opening opgevuld met montageschuim. Dus, om een ​​portiek van beton met uw eigen handen te maken, indien gewenst, kunt u en zonder ervaring in de bouw. Maar om geen fouten te maken, moet u zorgvuldig de implementatie van elke bewerking benaderen en de foto van het hele proces bekijken.

Veranda decoratie

Bij het ontwerpen van een veranda, moet je een specifieke stijl kiezen. Als dit niet wordt gedaan, kun je een prachtig gebouw veranderen in een belachelijke uitbreiding van de datsja, die in plaats van bewondering alleen verbijstering zal veroorzaken. De volgende stijlen worden vaak geselecteerd:

 1. klassiek. Bij het kiezen van deze optie wordt een luifel op twee niveaus gecreëerd en zijn beitelbeugels geïnstalleerd. Moet ook decoratieve balusters installeren. Om de treden en de veranda te voltooien, wordt een steen of een tegel gebruikt. Om een ​​dergelijke structuur te versieren, worden potten met bloemen gebruikt. Op de foto ziet u alle kenmerken van deze stijl.
 2. land. Deze stijl is alleen geschikt als het huis is gebouwd van hout. Het belangrijkste kenmerk van de veranda is de ruwe verwerking van de boom. Bij het bouwen in landelijke stijl, moet het huis lijken op een Amerikaanse boerderij of een Mexicaanse hacienda.
 3. Europese stijl. Dit ontwerp impliceert een overvloed aan duidelijke lijnen en standaard vormen. Als basisafwerkingsmateriaal wordt een steen of tegel gebruikt. Op de veranda in de Europese stijl is het plaatsen van een rieten stoel.
 4. Franse stijl. Het belangrijkste verschil met de vorige versie van het ontwerp is alleen de aanwezigheid van een glazen deur beschermd door een metalen opengewerkte grille.

Om precies te bepalen welke stijl je leuker vindt, is het de moeite waard om de foto te bekijken en een dergelijke constructie aan je huis te hangen. Een portiek met je eigen handen maken is geen gemakkelijke taak, maar met een zorgvuldige benadering van je werk zul je geen ernstige problemen hebben.

 • Veranda van profielpijp door eigen handen

 • Veranda voor het bad

 • Hoe maak je een veranda naar de veranda

 • Veranda van beton

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 + = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map