Zandbak voor kinderen gemaakt van hout

Zandbak voor kinderen gemaakt van hout

In de zomer zonder een zandbak niet te doen, is actieve rest van kinderen niets waard als er geen kans is om met zand te werken. Als er in je tuin geen zandbak is voor kinderspellen in de lucht, dan kun je na een tijdje de baby bijna niet meer ophalen van de verse zandstapels in het dichtstbijzijnde district, door iemand gebracht voor reparatie. In dit geval, zonder de bouw van een zandbak van een boom met je eigen handen (op de foto), kun je het gewoon niet doen. Koop het duur om op te staan ​​en handen - gemakkelijker, beter en goedkoper.

Door een constructie van een dergelijk ongewoon object te maken als een houten zandbak voor kinderen, moet het als een speeltje voor een kind worden behandeld, niet als een bouwobject. Doe het je zult niet zijn voor jezelf en je buren, maar in de eerste plaats voor kinderen. Daarom is het noodzakelijk om ernaar te kijken door de ogen van kinderen en degenen die periodiek de orde op een zanderig veld herstellen.

Wat het is - een plek om te spelen en te rusten

Waarom de zandbak van de kinderen precies houten moet worden gebouwd. Er zijn een aantal goede redenen voor deze optie en u moet ze kennen en er rekening mee houden bij het maken van:

 • De boom is een prachtig materiaal, het kan worden gebruikt om een ​​licht en duurzaam lichaam samen te stellen dat gemakkelijk kan worden opgefrist, gerepareerd of opnieuw gemaakt voor een nieuw project;
 • Een houten zandbak vereist een zeer zorgvuldige oppervlaktebehandeling, waarmee de handen van kinderen en volwassenen contact zullen maken;
 • De constructie van het bovenblad - het werkblad moet worden gevernist, als optie kan het houten oppervlak worden genaaid met plaatstaal of geschuurd, met verdere verwerking bestand tegen atmosferisch glazuur;
belangrijk! Als talent en verbeeldingskracht het toelaten - denk aan het ontwerp van de houten structuur voor kinderen, die je echt kunt demonteren met je eigen handen, opruimen voor de winter of naar een andere plaats verhuizen als je een herschikking in de tuin nodig hebt.

Bestudeer de houten zandbakken op de foto, misschien bevatten ze interessante oplossingen.

Sandbox-variant van hout

De optimale versie is 1,5h1,5 meter, met de hoogte van de zijkant in 30 cm en twee parallelle houten tafelbladen met een breedte van 40 cm. Zulke maten laten toe om drie kinderen te bedienen zonder de dreiging van stoten of gewond raken door een val.

Het ontwerp van de zandbak vereist het gebruik van een houten massief karton, bij voorkeur van lariks of grenen, geschaafd en geslepen op een houtbewerkingsmachine. Voor het bouwen van de hoofddoos hebt u acht 30 mm-planken van 15x150 cm en twee 40-cm-kaarten voor werkbladen nodig.

Voor de montage hebt u vier hoeken № 75, lengte 20-25 cm, een paar deurzonwering 120-150 mm, 30 stuks 8x40 schroeven met een platte dop met een kruisvormige voet, zoveel ondersteunende ringen en trimmers en een tiental houtschroeven nodig. Zo'n schroef heeft een kruisvormig element onder de motorkap, snijdt het in het houten oppervlak en fixeert van draaien op het moment dat de moer wordt aangedraaid.

raad! Een van de vier zijden van de houten zandbak kan worden gemaakt om te worden gevouwen, wat het schoonmaken van zand of de vervanging ervan aanzienlijk zal vergemakkelijken en preventief onderhoud zal minstens één keer per maand intensief worden gebruikt.

Als bodemdoek is het beter om een ​​zeildoek te gebruiken, het is zwaarder dan een film en wordt slechter verwijderd, maar het is veel sterker en duurzamer. Vaak worden stationaire houten zandbakken voor kinderen geaard en verhoogd boven de grond, zodat de regenwaterstroming de bodem van de houten zandbak niet wegspoelt.

Voorbereiding van materialen en componenten voor montage

De voorbereiding van het materiaal is niet minder belangrijk dan het assemblageproces. Vóór de montage is het nodig om het oppervlak, in overeenstemming met de schets, in detail te verfijnen om na te denken over de vorm van het product, de betrouwbaarheid ervan, de montagevolgorde en de installatieplaats, het meest geschikt voor kinderen.

Sandbox-assemblagevolgorde

 1. We controleren zorgvuldig en passen de afmeting van de hele set platen aan onder de gewenste lengte van 1,5 meter, markeren de boorlocaties voor de schroeven op de platen en stalen hoeken;
 2. Leg het schuurlinnen handmatig op het houten oppervlak, dat niet voldoende kwalitatief door de machine wordt verwerkt. Zelfs een professionele houtbewerkingsmachine kan geen ideaal oppervlak garanderen dat geen versplintering en inkerving oplevert. Afzonderlijk worden de zijkanten van de kaarten gewist. De toekomstige houten zandbak moet met de hand worden gecontroleerd.
 3. Boor gaten, maak schuurwerk en verwijder de bramen en de opgeheven houten vezels. Ze zijn gevaarlijk voor de handen van kinderen. Na het voltooien van de bewerking wordt het volledige oppervlak van de houten zandbak behandeld met aarde, vernis of lijnolie, afhankelijk van het type verdere verf of vernis;
 4. De montage van de doos is niet moeilijk, zelfs als er geen vaardigheid is in het werken met hout en metaal. Nadat u houten planken hebt bevestigd, bevestigt u de zijtabletten met zelftappende schroeven. Ze kunnen worden geïnstalleerd met 10 cm voorbij de zijkanten. Oppervlaktebeglazingen met primer en beschilderd met een veilige samenstelling voor kinderen.

Een van de varianten van een kindersandbox, samengesteld met zijn eigen handen gemaakt van hout, biedt de mogelijkheid dat een van de zijkanten op luifels wordt gevouwen. Als u het houten bord weggooit, kunt u het oppervlak van het zand gemakkelijk bewerken met harken met een kleine tandafstand, vuil verwijderen of voorwerpen en voorwerpen vinden die verloren zijn gegaan door kinderen.

Aanvullende voorzieningen voor kinderen

Naast een mooie en duurzame doos, moet een houten zandbak voor kinderen een maximum aan comfort en veiligheid bieden. Het is duidelijk dat zand het hoofdbestanddeel van de zandbak is. De zorgregels voor de toestand van de zandmassa zijn eenvoudig, maar het belangrijkste is dat ze regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Voordat u de sandbox vult, plaatst u de doos op de geplande plaats en voert u een kleine tuit uit, 3-5 cm diep in vorm en grootte, overeenkomend met de onderkant van de sandboxbehuizing. Een houten kist wordt in een sloot geïnstalleerd en aan de buitenkant besprenkeld met een mengsel van zand en grind. Bij het laden van zand moet de gehele massa voorzichtig door een rooster met een cel van minimaal 1 cm worden gezeefd.

Voor een houten zandbak is wit grof zand geschikt. Er wordt aangenomen dat de rivier veiliger is voor kinderen wat betreft het gehalte aan zware metalen en straling, maar er is een enorme hoeveelheid ongunstige riviermicroflora voor kinderen, dus het is niet overbodig om met stromend water af te spoelen. Carrièrezand is schoner, maar ruwer voor de kinderhuid.

Wassen zal het mogelijk maken om zich te ontdoen van fijn zand en straatstof. Zelfs het beste zand in een maand dat je in een houten zandbak verblijft, "vangt" heel wat extra's op. Bescherm de houten zandbak tegen vervuiling, bladeren, vogels en zwerfdieren alleen met een tent of hoes. Het is moeilijker als de zandbak voor kinderen zich op de openbare binnenplaats bevindt. In dit geval, voor elke release van kinderen op het zand om de aanwezigheid van flessen en sigarettenpeuken te controleren. Om de een of andere reden zijn het houten zandbakken en speeltuinen die een favoriete nachtrustplek worden voor punkers en bierliefhebbers.

Bescherming tegen bacteriën en brandwonden

Normale omstandigheden voor het gebruik van zand door kinderen vereisen een normale reiniging van vuil, vuil en ziekteverwekkers. Om de eerste twee oppervlakken van de zandbak te verwijderen, moet deze worden afgedekt met een stoffen hoes of hoes. Minstens een of twee keer in de zomer moet zand worden gewassen met regen of kraanwater, gevolgd door drogen in de open zon.

Zonlicht oefent de sterkste bactericide werking op zand uit, droogt het en calcificeert het zelfs. Als je de massa in een dunne laag ontbindt in de open zon, desinfecteren zonnestraling en warmte het zand en de houten delen van de zandbak van de bacteriën. Voor een normaal onderhoud van de sanitaire toestand moet de houten zandbak zo vaak mogelijk worden verwarmd.

Naast gevaarlijke microflora spelen kinderen in een houten zandbak in de open zon en dreigen ze te vallen onder de overmatige ultraviolette straling en de warmte van de zomerzon. Om kinderen te beschermen tegen directe stroming en mogelijke neerslag, is het raadzaam om een ​​luifel of paraplu te gebruiken.

Het kan gemakkelijk over een houten zandbak worden geïnstalleerd als men lassen aan een van de stalen hoeken die de zijkanten verbinden, een stuk metalen pijp met een klem die het mogelijk maakt om de parapoolstok vast te maken. Zo'n segment kan dienen als ondersteuning en ondersteuning voor een parasol of parasol.

Einde van het sandboxseizoen

Aan het einde van het warme seizoen, met de komst van intense regenbuien, wordt het koud en onveilig om in een houten zandbak te spelen. Het moet worden gedemonteerd en overgebracht voor opslag in een droge en geventileerde ruimte. De levensduur van een goed gemaakte houten zandbak kan 15 jaar worden. Vervolgens kunt u een sandbox implementeren als het kind is gegroeid en er geen interesse meer in heeft.

 • Plastic zandbak voor kinderen

 • Typen en kenmerken van zwembaden voor huisjes

 • Hoe hoge bedden te maken

 • Eenvoudig staan ​​voor de bloempot: stapsgewijze foto-instructie

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

89 + = 94

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map