Alternativ för att slutföra toaletten med kakel

Alternativ för att slutföra toaletten med kakel

Som regel är slutstadiet av reparation i lägenheten omvandling av toaletten. Ett seriöst tillvägagångssätt för lösningen av problemet kommer att göra det möjligt att utföra arbeten på en kvalitativ nivå och säkerställa en långsiktig drift av sanitetslokalerna utan ytterligare ändringar. Efter att ha studerat arbetssekvensen och har grävt i detaljerna om att slutföra toaletten med kakel, blir du inte besviken över resultatet av ansträngningarna.

Nyanser av materialvalet

Toalett behandlingsalternativ inställd, den mest populära och kostnadseffektiv lösning - inköp av kakel. Att ta hand när man köper kvalitet material, kommer du att spara tid för reparation, undvika ytterligare åtgärder för att passa icke-standardstorlekar och som belöning får en efterlängtad uppdatering interiören utan brister. Plattor som används för efterbehandling toaletten, har många fördelar:

 • Det är miljövänligt material, avger inte giftiga rök över tiden och skadar inte invånarnas hälsa.
 • Kakelplattan är motståndskraftig mot slipmedel, det gör att du kan behålla renheten i toaletten på en hög nivå utan att förlora ett attraktivt utseende.
 • Ger ett brett utbud av toalettbehandlingar. Användningen av designtrick bidrar till omvandlingen av lokalerna och döljandet av vissa brister.
 • En acceptabel prissättningspolicy.

Innan du köper måste du göra en ungefärlig beräkning av det material du behöver. Förbrukningen beror på installationsalternativet, det kan finnas flera:

 • klassiska;
 • med ett skifte;
 • diagonalt;
 • Julgran;
 • förgäves
 • Modular.

Kakel för att slutföra toaletten köps med en marginal, alternativen för att få ett äktenskap eller förstörelse under trimning av ingen avbruten. Traditionell murverk är mer ekonomisk, det är tillräckligt att köpa 10-15% av materialet ovanifrån. Diagonalalternativet är bättre att försäkra en 20% lager av kakel.

Designalternativ

Keramiska plattor gör att du kan klara toalettrummet i ett stort antal färgpaletter. Materialet kan ha ett glas eller en spegel yta, har ett mönster eller texturerat utskjutande. Ett rikt sortiment ger möjlighet att bo på alternativet, vilket under lång tid kommer att glädja ägare av bostadsyta. För en toalett med ojämna väggar, asymmetriska plan eller en båge, är möjligheten att mosaikplattor efterbehandling optimalt. Ett litet rum rekommenderas att dekorera med ljusa färger med en blank yta. Anhängare av en futuristisk riktning med tillräckligt med toalettutrymme måste likna en yta med hjälp av coola neutrala toner. I det här fallet bör du ta hand om högkvalitativ belysning.

Keramisk granit har ökad styrka och används huvudsakligen för ytbehandling av golv. Innovativa idéer av designers erbjuder i allt högre grad sådant material för dekoration av väggar på toaletten. Ökade kakelstorlekar bidrar till snabbare installation. Det är intressant att titta på alternativet när golvet och den nedre halvan av väggarna står inför en färg och den övre halvan med en annan nyans. Det ursprungliga utseendet är gjord av keramisk granit, imitera ett träbeläggning.

Texturerad kakel - en annan modern trend på toaletten. Ofta används den för att avsluta accentväggen, täcker resten av ytan med ett monofoniskt material. En liknande plats i toalettens design är upptagen av färgade plattor med prydnad.

Tegeln "tunnelbana" eller "björn", imitera tegelformen, förutom att sluta förklädet i köket används ofta i toalettens beklädnad. I takt med det vanliga horisontella murverket erbjuder designersna en vertikal version av mållinjen, "Juleträd" i de snygga tegelstenarna ser sällsynt ut på golvet. När du väljer en golvplatta, ta hand om den grova ytan. Slippery version för toaletten skapar risk för skada. En populär lösning från den sista tiden är en mörk trowel på bakgrunden av en ljus kakel. Om det saknas yrkeskunskaper är det bättre att dölja den klassiska versionen av toaletten.

Förberedande arbete

Mängden arbete som ligger före målläget beror på toaletten, oavsett om det befinner sig i en ny byggnad eller i en gammal bostadsbyggnad. I det första skedet bör du ta hand om tillgängligheten av alla nödvändiga verktyg, armaturer och ytbehandling, för att inte öka den obekväma reparationsarbetet på toaletten. Tänk på proceduren för standardläget för bostäder med lång livslängd:

 • reparationer kan inte kallas fullfjädrad, utan att ersätta gamla vatten och avloppsvatten
 • väggar befrias från föregående efterbehandlingsmaterial;
 • Gips hjälper till att bli av med ojämnhet och sprickor på toalettens sidoytor.
 • Efter fullständig torkning är väggarna täckta med en primer, detta främjar en ökning av antiseptiska och adhesiva egenskaper;
 • med hjälp av en nivå bestäms ojämnheten i golvet i toaletten;
 • Väsentliga skillnader elimineras med hjälp av en screed, mindre avvikelser avlägsnas av kakellösningen.
anmärkning! Beläggning av väggar med oljemaling kräver obligatorisk fullständig avlägsnande av ytmaterialet.

Utformningen av toalettens framtida inredning planeras bäst på förhand på papper, vilket ger alla nyanser.

Stages of finishing

Om det inte finns några plintar, börjar toaletten på golvet. Deras närvaro gör att du kan ändra arbetsordning och börja från väggarna.

Paul

Med tanke på det lilla området på toaletten bör du förbereda dig för att trimma golvplattorna i stora mängder. Alternativ, när den gamla toaletten är kvar på plats, kommer att kräva ytterligare arbete för att justera materialet till den installerade VVS. Få en harmonisk utformning av toaletten är möjlig med symmetri i arrangemanget av plattorna på golvet. Baserat på rekommendationer från specialister utförs arbetet i följande ordning:

 • För att bestämma sätets mittlinje är mitten av rummet markerad.
 • Golvfinishen börjar från dörren mot motsatt sida.
 • Beroende på rummets storlek är det klassiska murverket av stora plattor möjligt i två versioner. På ett kompakt område är det bättre att sätta en kakel i mitten och sedan applicera beskärning på varje sida. Ett mer rymligt område gör att du kan lägga två kakel från mittlinjen i olika riktningar, med efterföljande applicering av trimning på sidorna.
 • Varje bifogad del kontrolleras noggrant av en nivå och i vederbörlig tid eliminerar de uppenbara horisontella avvikelserna.
 • Från de små sakerna finns en allmän bild av toalettens inredning, så det är viktigt att bilda jämn luckor mellan plattorna. Deras optimala bredd är 2 mm, plastkorsningarna mellan plattorna möjliggör förenkling av uppgiften att observera storleken.

Efter att ha lagt plattorna på toaletten, tar det tid för lösningen att stelna. Perioden för fullständig torkning är 2-3 dagar, det beror på luftens temperatur i lägenheten.

väggar

Låt oss överväga en traditionell variant av inredning med en kakel av väggar på en toalett:

 • Iakttagande av villkoret att vändningen uppnås, medan den vetter mot dörren, börjar arbetet från dörrens sidoväggar.
 • En vågrät och vertikal linje dras från golvet. Om toalettens golv ännu inte är klar, skruvas en profil på väggen för att lägga den första raden.
 • Den första plattan läggs strikt på de markerade linjerna, och efterbehandlingen flyttas till ändväggen. Glöm inte att regelbundet övervaka vertikala och horisontella nivåer.
 • I likhet med att arbeta med golvplattor bildas klämmor på 2 mm bredd med plastkorsar.
 • Avslutande delen av väggen ovanför dörröppningen utförs med hjälp av ett stativ, fixerat horisontellt över dörren.
 • Efter att ha lagt sig på sidoväggarna passerar de till änddelen. Efterbehandling utförs i två versioner. Den första är från den centrala sömmen, med avvikelse i sidorna. Den andra är att flytta till stigaren från fri vinkel. I detta fall konsumeras det motstående materialet mer sparsamt. Uaestetiska bitar av plattor är stängda med en låda, där rörstegrarna är maskerade.
 • Vid slutförandet av slutförandet utförs toalettpumpningen. Resterna avlägsnas lätt med en fuktig trasa eller svamp.

Nyckeln till framgången för toalettens kvalitativa slutbehandling är att alla villkor respekteras under de förberedande och huvudsakliga stadierna av arbetet.

 • Än att försegla en fog mellan ett badrum och en kakel

 • Inredning på toaletten i lägenheten

 • Avsluta toaletten med pvc paneler

 • Ryska badrumsplattor

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map