Blomstersängar av stenar med egna händer

Blomstersängar av stenar med egna händer

Traditionella grönsaksbäddsbäddar i förortens ägodelar ger upp sina positioner, och deras plats är säkert ockuperad av välskötta blomstersängar av stenar. Det är inte nödvändigt att involvera en specialist i landskapsdesign i designprocessen, med ett kompetent tillvägagångssätt, kommer en blomsterträdgård som görs av sig själv att se harmonisk och utsökt. Komplexet av arrangemang för arrangemanget av blomsterbädden inkluderar urval av växter, jordbearbetning och montering av fäktning. Stenarna i olika raser används oftast för att bilda gränsen.

Egenskaper för stenar för att skapa blomsterbäddar

Det korrekta sättet att göra en blomsterträdgård en ljus accent av ett landrit är att använda naturstenar när de dekoreras. Harmonisk kombination med vilken stil som helst, stabilitet före påverkan av atmosfärisk nederbörd, miljösäkerhet och hållbarhet - inte hela listan över fördelar som erhållits från beslutet. Det enda hindret kan vara den höga kostnaden för naturmaterial.

Som fäktning till en blomma säng används följande typer av stenar:

 • Kalksten. Det har trevliga naturliga nyanser. Det finns material med en gulaktig kräm eller ljusgrå färg, rosa eller blå halftoner. Med en kreativ inställning att göra på blomsterbädden med egna händer är det inte svårt att hitta en intressant komposition av stenar med en sådan mångsidig palett. Stenens porösa struktur under påverkan av yttre naturfaktorer provar med tiden bildandet av sprickor. Vid inredningen av blombädden elimineras denna egenskap av materialet genom att fylla på jord eller plantera markskydd och mossor.
 • Sandstenen har också en porös struktur, så stenen präglas av snabb förstörelse. Men den yttre överklagan och de olika färgerna gör det möjligt att göra blommans dekoration effektiv.
 • Bland nyanserna av vulkanisk tuff finns: apelsin, rosa, lila, brun grå och även vit och svart. Stens höga styrka i kombination med enkel bearbetning gör det efterfrågan när man dekorerar blomsterbäddar i närheten av reservoarer eller konstgjorda terrasser.
 • När man väljer en säng av stenar från skifferstenar, borde man veta om dess förmåga att dela upp i plattor på grund av sin märkliga skiktstruktur. Skiffergränsen behåller sin ursprungliga överklagande och karakteristiska glans över ett decennium. Specialister av landskapsdesign uppskattar stenen för sin höghållfasthet, vattenmotstånd, plasticitet, motståndskraft mot kemikalier, svamp och temperaturförändringar. Utformningen av förhöjda blomsterbäddar är det huvudsakliga segmentet av användningen av skiffer som ett staket. Betydande kostnad är betalningen för materialets höga kvalitet.
 • Granits slående skönhet åtföljs av resistens mot låga temperaturer och fuktighet under många årtionden.
  Anmärkningen! När man dekorerar blombädden är det nödvändigt att ta hänsyn till stenen för att oxidera jorden, så valet av växter har tydliga begränsningar.

 • Glitter och översvämningar i kvartsitens sol beror på dess förmåga att reflektera ljus. En rik palett av nyanser gör stenen populär i landskapsformgivningen av trädgården.
 • Dekoration av konstgjorda terrasser och förstärkning av backar utförs ofta med en stark basalt.
 • Ett snyggt utseende, acceptabel priskategori och ett brett palett av nyanser är karakteristiska särdrag hos stenar. En blomma säng med stenar med egna händer kommer att se väldigt attraktivt ut om du dekorera konturerna från blommargården från småstenarna. För styrka placeras materialet på cementuppslamningen.

Olika blomsterbäddar med stenar i fotot nästa:

Typer av blomsterbäddar med stenar

Beroende på versionen av stenarna med ett mönster av blommor, utmärks följande typer av blomsterbäddar:

 • Vanliga sängar har vanligtvis en tydlig geometrisk form och upptar ett litet område. Kanterna är skyddade av en kantsten av stenar som läggs ut av ett eller flera lager.
 • Den höjda blomsterträdgården skapar en ljus accent i trädgårdsdesignen. Bland de praktiska funktionerna - odling av blommor i områden med dålig jord och rymdens ekonomi vid en flervägd blomsterbädd. Processen med plantering underlättas av naturligt skydd mot skadedjur och ogräs, inte mindre viktigt behovet av regelbundna lutningar. En annan fördel med en upplyftad blomsterträdgård är möjligheten att skapa förhållanden med sur jord för odling av specifika växter i form av barrträd eller hortensior.
  OBS! Ett hinder mot konstruktionen av en högblomstring kan vara betydande ekonomiska kostnader för byggandet av en kapitalbyggnad. Bland de negativa punkterna konstateras acceleration av markens torkning. Problemet elimineras genom att droppbevattningssystemet monteras.
 • Popularitet får möjlighet att dekorera blomsterbädden i form av gabioner. Principen för arrangemanget är att installera ett barriär av olika konfigurationer från ett metallnät fyllt med stenar. Fördelarna med lösningen är strukturens styrka och utmärkta dränering av jorden.
 • För att göra rockeries, kommer det att krävas att placera pittoreska stenar av en ras på en begränsad tomt. För detta ändamål används kalksten eller skiffer för att dekorera blomsterbäddarna, vilket efterliknar en fjälläng. För stabilitet är stora stenar begravda i jorden, småprover sprids i närheten. Sådana blomsterbäddar är idealiska för att plantera små buskar och krypande växter. Preference ges till enbär, thuja, dvärgspruce, lyng och miscanthus.
 • Den alpina kullen skiljer sig från rockcasting genom det sätt stenarna är ordnade. I rockeries distribueras de längs ett plan, för att bygga en alpinslip av stenar, byggs en flerstegsbyggnad. En populär teknik är installationen i mitten av en stor sten omgiven av mindre stenprover. Optimal flora för utformningen av en sådan blom säng - bergsplanter som har ett utvecklat rotsystem.
 • Berika sluttningen hjälper hans omvandling till terrassen. Längdernas väggar har en annan höjd och form, för sin konstruktion används fasta stenar i form av granit, kvarts eller basalt. Lägg till en terrasserad lutning av picturesqueness till kalksten eller sandsten, vilket gradvis tar det närmare den naturliga bergiga terrängen.
 • En särskiljande egenskap hos den japanska trädgården är övervägande av runda stenar på blomsterbädden, som ligger på avstånd från varandra. Mellan de mosdäckade stenarna i ett begränsat antal planterade växter. Resten av marken är täckt nästan helt av små stenar. För att matcha atmosfären av integritet och isolering i designen av blomsterbädden, används en hedge eller dekorativa staket.

Originalblomstrar av stenar med egna händer på foto och video nedan:

Nyanser av registrering av olika blomsterbäddar

Vid registrering av en blomsterträdgård beaktar de grundläggande faktorerna som påverkar växternas utveckling: en fuktnivå och en viss belysning av en plats. Detta bestämmer valet av typen av blomsterbed och dess sammansättning med vegetation.

Anmärkningen! En hög nivå av grundvatten förekomst eller sannolikheten för vattenstagnation är grunden för utrustningen av gabioner eller upphöjda blomsterbäddar.

För att uppnå harmoni i landskapsplaneringen bidrar det kompetenta valet av blomsterträdgården, beroende på dess typ. Experter rekommenderar att följa följande principer för registrering av en webbplats med stenar:

 • Blommargården bör inte begränsa den fria passagen och organisationen av vattning.
 • En massiv gabion är att föredra att installera längs en vägg eller ett staket. Det är nödvändigt att inse att det är mycket svårt att ersätta displaceringen av bulkbädden.
 • Det bästa stället för arabesker är en öppen gräsmatta med en liten sluttning. Höjdskillnaden ger goda förutsättningar för visuell uppfattning av originalfiguren.
 • Alperna ser också mest spektakulära ut på gräsmattan.
 • Den centrala delen av webbplatsen kommer att dekoreras med en upphöjd blomsterbädd, som lätt kan ses från alla håll.
 • För framgångsrik registrering av rockeries behöver du en webbplats med minsta lutning eller en plan yta. En harmonisk kombination av stenar och stenar är ett oumbärligt villkor för arrangemang av en blomsterbädd med stenar.

Vackra blomsterbäddar är avbildade i följande bilder:

Arrangemangsformer

Att bestämma hur man gör en blomsterbädd av sten beror direkt på vilken typ av blomsterträdgård. Naturmaterial kan fungera som ett staket eller vara ett centralt element i kompositionen. Låt oss överväga några varianter av registrering av en blomsterbädd.

Blomsterträdgård med stenstaket

Kompetent design av en spektakulär blomsterträdgård med ett staket omfattar följande steg:

 • Välja en lämplig plats, markera konturen och beräkna materialbehovet.
 • En grävning är förberedd längs omkretsen för fundamentet, grusdjupet är 20-30 cm.
 • I botten av grävbanan läggs ruberoid eller polyeten. Materialet hälls med cementmortel eller täckt med geotextil.
 • Den tredje delen av vallgraven fylls med sand följt av ramming.
 • Efter att lösningen torkat läggs stenar ut på sandkudden, som börjar med stora prover. Mellanrummen mellan dem är fyllda med en betongblandning, krossad sten eller fint grus kommer att lägga till grunden för styrka. I det nedre lagret rekommenderas att flera hål lämnas mellan stenarna för ventilation.
 • På ytan fortsätter kopplingen med en liten lutning inuti blomsterbädden. Det övre lagret på gränsen är dekorerat med platta stenar av liten storlek.
 • Fyllning med en lösning av hålrum försöker göra från insidan, detta kommer att säkerställa attraktiviteten hos den yttre sidan av blomsterbedshuset.
  Tips! För att underlätta processen att fylla luckorna med cement kommer mortel att hjälpa till att anpassa sig till typen av konfektionsspruta. Resultatet av att dekorera staketet blir mer exakt.
 • I slutet av arrangemanget av kantstenen befrias det inre utrymme av blomsterbäddarna från den övre gräset.
 • Dräneringsskiktet bildas, komprimeras och vattnas.
 • Ovanpå dräneras blommans dränering med en blandning av organiskt material och fylls med bördig jord.
 • Inom några dagar sjunker jorden, varefter de passerar till blommans sista etapp: plantering av växter.

Dekorering av blomsterbäddar med stenelement

Varianter, när stenarna utför funktionen av det ledande elementet i blombäddsammansättningen, kräver noggrann förberedelse. Detta gäller stenpartier, en japansk trädgård och alpin trädgård: placeringen av stora exemplar av stenar bättre pre-målade på papper än upprepat flyttas runt på webbplatsen.

De flesta blomma sängar av stenar behöver ett dräneringslager. Därför fördjupas platsen med den framtida dekorativa designen med en halv meter. Som avlopp finns sand, stort grus eller grus. Detta lager tar bort överskott av fukt från jorden. När det gäller blomsterbäddar som använder krukor, vaser eller andra kärl krävs ett dräneringshål på botten.

Det är bättre att dekorera blomsterbädden i form av en sten trädgård på en liten sluttning. Jordens bördiga lager avlägsnas från ovan, jorden är komprimerad. Efter avloppsavloppet är området åter täckt av bördig jord.

Tips! Stenar som bättre under hösten, till regnperioden kunde prosest, sedan en sten så mycket som möjligt liknar naturlig bergslandskap. Lederna i stenarna finns kvar för ytterligare utgrävnings fickor planter.

För utformning av gabioner är det nödvändigt att köpa färdiga nät av trådnät, som har korrosionsegenskaper. Det enklaste sättet är att göra en rektangulär eller kvadratisk blomsterbädd, omgiven av stenar i ett galler. I närvaro av fingerfärdighet ser gabion i form av en sfär eller spiral ut original.

Gräns ​​av tegelsten

I huvudsak spara budgeten för blomsterbed, där staketet med natursten ersätts av en tegelsten. Principen för operation liknar designen av en blomsterbädd med en stengräns:

 • Den beredda vallgraven är fylld med sand;
 • ett dräneringsskikt bildas av krossad sten eller grus;
 • Vidare finns det en stenläggning.

För ett fullt flöde av vatten bör de nedre två raderna av tegel inte cementeras med cementmortel. Sådana åtgärder kommer att förhindra rötning av växtrötter. Marken inuti blomman är fylld med vatten efter standardberedning. För en bra krympning av mark tar det 10 dagar, varefter det är möjligt att börja dekorera tomten med växter.

slutsats

Processen med att arrangera en blomsterbädd med stenar är individuell och beror på typen av den valda blomsterbädden. Överensstämmelse med alla stadier av design och kompetent urval av växter kommer att förvandla landsbygden utan hjälp av en specialist i landskapsdesign. Videomaterial hjälper dig att lära dig mer nyanser för rätt arrangemang av markinnehav med egna händer.

 • Mönster av blomsterbäddar och blomsterbäddar i landet

 • Blomsterträdgård i landet för nybörjare

 • Förbättring av ett lands hus territorium

 • Lampor i solpaneler i landskapsdesign

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + = 16

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map