En baldakin över verandan i ett privat hus

En baldakin över verandan i ett privat hus

Vi vet alla mycket väl att teatern börjar i klädstället (garderob), men i ett privat hus utförs denna funktion av visir. Med hjälp av det här klassiska elementet kan du inte bara skydda entrén till huset, utan ge också ditt hus ett vackert och originellt utseende.

Designalternativ

Bilden visar verandaens version. En baldakin över ytterdörren (i bilden) kan tillverkas inte bara av professionella ingenjörer utan även av nybörjare.

Tips! Innan du börjar på verandaens konstruktion, tänk på vilka material som är bättre att använda för att inte störa stilen på hela strukturen.

Vad borde en modern baldakin se ut över verandan i ett privat hus? Designvarianten beror på husets ägares smakpreferenser, liksom på vilket material som användes vid byggandet av byggnaden.

I alla fall måste verandaen ha en baldakin som skyddar den från de negativa effekterna av naturliga förhållanden (regn, snö, hagel). En elegant och hållbar visir, som erbjuds på bilden, blir en äkta dekoration av verandan. Hur väljer man rätt material för honom?

OBS! För en visir kommer bara hållbara och praktiska material att passa. Särskild uppmärksamhet ägnas åt deras långa livslängd.

Handlingsplan

För att kunna producera en kvalitet och pålitlig veranda, måste du agera på en tydlig plan.

Det första steget. Först måste du välja materialet från vilket du kommer att skapa en veranda.

Tips! Företräde bör ges till de material som inte korroderas. Aluminiumlegeringar är ett bra alternativ. Av dessa kan du skapa en struktur för baldakinen.

Shed material

På den moderna byggmarknaden erbjuds många takmaterial, du behöver bara noga läsa sina viktigaste tekniska egenskaper för att hitta det perfekta alternativet för att dekorera din entré till huset.

polykarbonat

Om du väljer att använda polykarbonat för att täcka visiret, kom ihåg att det inte kommer att vara lämpligt för ett trähus. Polykarbonat kombinerar perfekt med metallramen, det är lämpligt för tegel- och blockkonstruktioner. Efterfrågan på detta material beror på dess utmärkta prestanda egenskaper, liksom dess utmärkta utseende.

Bland de positiva egenskaperna hos ett så modernt material som polykarbonat kan man nämna sin plasticitet. Det är denna fysiska egenskap som gör det möjligt att skapa polykarbonatvisorer för verandaen i någon geometrisk form. Vi noterar materialets höga styrka till mekaniska stötar. Om en polykarbonatbalk tillverkas över verandaen, kommer materialet att stå emot stort regn, hagel, kraftigt snöfall.

Särskild uppmärksamhet kommer att ges till polycarbonats utmärkta brandmotstånd. Trots ett antal fördelar finns det polykarbonat och vissa nackdelar. Materialet tål inte ultraviolett bestrålning.

Om beläggningen inte har ett skyddande lager, då två år efter start av driften, blir polykarbonatet molnt, alla initiala estetiska egenskaper hos detta takmaterial kommer att gå vilse.

Metallplåtar

Användningen av metall som takläggning betraktas som ett acceptabelt (budget) alternativ. Men att arbeta med takläggningsmetall kommer att kräva vissa färdigheter. Bland fördelarna med denna typ av finish kommer vi att utkalla en lång driftsperiod, tillförlitlighet. Men metallplåtar, som valts som tak, kräver ytterligare skydd mot korrosion.

Tips! Legeringar med anti-frätande egenskaper köps för visirets utformning.

Metallplattor

Ett distinkt drag på denna takyta är ett unikt utseende. Visiret av metallplattor kommer att ha obegränsad livslängd. Dess installation är ganska genomförbar även för dem som ännu inte har nödvändiga byggkunskaper.

Listan över metallkakans positiva egenskaper kompletteras och underhållet enkelt av den färdiga beläggningen. Detta material passar harmoniskt i någon design som valts för att dekorera verandan. Finns det några nackdelar med detta takmaterial? De största nackdelarna med plattor är frånvaron av ljudisolering. Alla ljud av regn kommer tydligt att höras på verandan. När temperaturen i luften stiger uppvärms metallplattan avsevärt.

Profilerad plåt

Arbeta med dessa vanliga takmaterial är mycket enklare än med metall. Dess relevans kan förklaras av en acceptabel kostnad, enkel installation. Den färdiga strukturen har ett estetiskt utseende, kräver ingen ytterligare måleri. Den största nackdelen med detta tak är bristen på motstånd mot mekanisk skada.

Det andra steget. När du har bestämt dig för källmaterialet kan du gå vidare till nästa steg, tänk igenom designvarianten, och välj också visorns form för veranda. För att lösa en så svår uppgift kan du kontakta en professionell designer. Intressanta alternativ för designvisorer presenteras i videofragmentet

Vilka parametrar påverkar designvarianten? Först och främst är det viktigt att bestämma installationsmetoden. Till exempel, om dina planer innehåller skapandet av en massiv struktur, behöver du ytterligare styrka metallrör eller träbjälkar. Upphängande konstruktion behöver inte sådant stöd, du kan bara fixa ramen på väggen.

Genom att välja den övergripande stilen på detta dekorativa och skyddande element är det viktigt att överväga formen på den använda skuren.

Den enklaste anses vara en platt version. Det är en öppen version av visiret, som endast skyddar verandaen från vertikala strömmar av regn och snö. Med tanke på att mestadels snö och regn alltid är förknippade med vindvindar, kan denna design betraktas som ett dekorativt element.

Det blir svårare att installera ett taktak. Med hjälp kan du skydda entrén till huset från en dusch och en snöstorm, starka vindstrålar. För att skapa en liknande design kan du välja material som har korrosionsbeständighet.

Triced canopies lämpliga för metallramar, anses av professionella som mest tillförlitliga och effektiva i bruk.

Designtips

För att ge veranda ett vackert utseende, kan du använda konst smide. Denna teknik ger produkten extra ljushet, förvandlar verandan till ett verkligt konstverk. Med exklusiva smidda baldakiner och visorer presenteras utseende, kommer all materiell och fysisk ansträngning som spenderas på byggandet av en sådan struktur att bli fullt belönad.

Oavsett vad materialet är valt av designers att utforma ingången till huset, utöver de estetiska egenskaperna, är särskild uppmärksamhet åt dess styrka och tillförlitlighet.

slutsats

För närvarande betonas inte bara inredningen av lokalerna utan också att dekorera ingången till huset. Välja ett alternativ för en visir eller en baldakin, var noga med att tänka om det blir trevligt att kombinera med huset. Om du gör en metallingång till ett trähus, kommer intrycket av den skapade bilden bli hopplöst bortskämd.

  • Veranda i polykarbonat i ett privat hus

  • Veranda med baldakin

  • Reparation av veranda i lägenhetsbyggnaden

  • Hur man gör en veranda i ett privat hus

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map