Hur man gör en glasveranda själv

Hur man gör en glasveranda själv

Folk går till bondgården för att vila från vardagen i stenjungeln. När rörelse och rörelse, galen trafik och livets rytm, som slog ut trafikstockningar i öronen - du måste gå ut ur staden och njuta av en lugn tidsfördriv med familj och vänner. Men för resten blir det riktigt bra, du behöver en glasveranda.

Verandaen är en liten bilaga till huset, där du kan koppla av på sommaren och vintern, beundra skönheten i fönstret. Detta är ett utmärkt ställe att tillbringa frukost och middag. Om det behövs kan du öppna alla fönster i verandaen från glaset och njuta av kvällskylningen i juli.

Om du redan har en sommarstuga, men det finns ingen veranda från glaset, tro mig, med sin konstruktion kan du ta ett helt nytt utseende på hela konceptet friluftsliv. Dessutom, på sommaren kan du ordna bullriga partier, samla vänner och bekanta. Användningen av ny teknik i konstruktion gör det möjligt att uppnå en otrolig känsla av utrymme och mysighet.

För att förstå hur ett glasvärme kommer att förändra ditt liv, kolla på bilden ovan. Trots det eleganta utseendet i konstruktionsdesignen är denna förlängning inte särskilt svår. Dessutom spelas en viktig roll inte av konstruktionen utan av det interna arrangemanget.

Tyvärr tror många fortfarande att om en veranda av glas - så säkert en matsal! Men det här är ett stort fel. Därifrån kan du göra ett utmärkt vilolokal, en verkstad och till och med ett kontor, om du till exempel är en författare eller en arkitekt.

Glasveranda är ett stort ljust rum där det är trevligt beläget. Med soffan i fönstret kan du vila lätt och titta på som höst ersätter sommaren, och för det kommer vinter och vår. Kön görs bäst från kakel, men andra alternativ är möjliga. Den största fördelen med den här byggnaden är att du kan öka bostadsområdet med minimala utgifter.

rådet! Mycket ofta från verandaen gör ett hus för gästerna. I det kan dina vänner sluta komma till helgen.

Dessutom kan verandaen av glas fungera som en extra värmeisolering av huset. Det här är en typ av förlovning mellan ytterdörren och gatan. Som ett resultat kommer kall luft inte att komma in i byggnaden. Dessutom kvarstår all smuts som appliceras från utsidan här.

viktigt! Verandaen skapar ett luftgap mellan gatan och det inre av huset.

Om du vill göra en förlovning en förlovning, kommer designen av rummet vara helt annorlunda. Det kommer att finnas hängare för saker, en hylla för skor och så vidare. Enkelt uttryckt kommer förlängningen att spela rollen som korridoren.

Vi gör verandaen med egna händer

Urval av material

Allt börjar med att välja rätt material. Naturligtvis, när du skapar ett projekt utan Windows, kan du inte göra det. Men de kan också vara olika. Först måste du bestämma vilka fönster du vill ha trä eller plast?

Naturligtvis är ett mer praktiskt alternativ för glasskärmen plast. Det behöver inte målas eller något att se efter det på ett annat sätt. Det är nog att torka med en trasa.

Å andra sidan är träfönstren i glasskärmen riktigt autentiska, förutom att deras naturliga lukt ger några punkter till komfort. Men sådana mönster måste isoleras, döljas med lack och lack och övervakar i allmänhet deras tillstånd.

Plastfönster i glasveranda är enkla att installera. De behöver inte bry sig om och vet något om reglerna för deras utnyttjande. En sak är dock värt att beakta i förväg, nämligen antalet kameror. Ju mer av dem desto bättre ljud och värmeisolering. Vanligtvis är tre tillräckligt för att säkerställa maximal komfort.

När du väljer fönster för en veranda av glas, ta hand om valet av kvalitetsbeslag och profiler. De måste ha anti-vandalskydd och inbrottslås.

Glasvaran i 90% av fallen består inte bara av detta material. Faktum är att sådana mönster inte är mycket praktiska. Vanligtvis skapar Windows helt enkelt rätt atmosfär, upptar den större halvan av väggen och låter ljuset flöda fritt inuti. Stiftelsen är gjord av samma material som huset. Bilagor ska inte ligga utanför den allmänna sammansättningen.

Om verandan är 100% gjord av glas, blir det extremt svårt att komma ur den övergripande designen. Även om det är värt att erkänna att den här designlösningen i vissa fall ser väldigt snygg ut.

Ändå är denna design fortfarande mer för en amatör. Som du kan se från bilden ovan var grunden på verandan från glas ett träd, detsamma, varifrån huset gjordes. Resultatet var mer än framgångsrikt.

layout

Vid detta tillfälle skapas inte bara ett utkast till glasgolv, men förfarandet för legalisering av byggnaden genomförs också. Här är det nödvändigt att ge en viktig förfining. Verandaen är byggd antingen med huset eller vid huvuddörren. I det första fallet kan en förlängning vara på vardera sidan av byggnaden och gå ut i trädgården eller på gatan. I den andra varianten är det inte nödvändigt att välja.

Du själv kommer upp med måtten på verandan från glaset. Men det är naturligtvis bättre att göra rummet större. Då blir det inte bara en anteroom, men ett riktigt vilarum, där du kan ha en bra tid, njuter av te och genomföra lugna samtal.

Om din familj består av 5-6 personer, tillräckligt med plats tre med fyra meter. Men antalet familjemedlemmar är inte den bästa metoden att välja det användbara området för förlängningen. Det är bättre att fokusera på ditt hus. Om det är stort, ser en liten veranda extremt olämpligt ut i sin bakgrund.

Lyckligtvis, i motsatt riktning, fungerar inte denna regel. En stor veranda av glas kan enkelt fästas till ett litet hus och det kommer att se mer än mysigt ut.

Lagstiftningen spelar en mycket viktig roll i planeringsprocessen. Dessutom måste det göras inte efter byggnadens slut, men förut. När projektet ska ske, gå till närmaste arkitektoniska avdelning, som är uppdraget att arbeta inom detta område och få tillstånd.

viktigt! Godkännande av projektet kan ta ungefär två månader, så det är bäst att hantera denna fråga på vintern, medan byggandet är omöjligt.

Vi gör grunden

Ta bort det fertila jordskiktet. Anpassa webbplatsen och fortsätt att bryta ned enligt de dimensioner som anges i projektet. Från hörnen av den framtida verandaen stryks järnpinnar i glas. Mellan dem sträckte garnet.

Mest av allt för verandan från glaset är lämplig tejp eller kolonnformig grund. Stiftelsens djup måste motsvara parametrarna för grundkunskapen. I det här fallet är det inte nödvändigt att binda dem i en enda monolit. Faktum är att de två byggnaderna har olika svårighetsgrad, vilket innebär att krympningen är annorlunda. Vill du inte ha sprickor att dyka upp?

viktigt! Verandaen måste ha en separat bas.

För att skapa ett bandfundament måste du göra följande:

 • gräva en gräv
 • göra formen,
 • blanda cement;
 • fyll i den färdiga lösningen.

Formningen är gjord av brädor och sköldar. De försvinner tillsammans och bildar en enda struktur. Betonglösning ska innehålla en del cement, tre delar sand och sex delar av murbruk. Detta är det perfekta förhållandet.

Det första lagret av betonglösning i höjd bör vara ca 10 cm. Det måste stärkas med stenar. Du måste också göra detta med följande lager, förutom det översta lagret.

Betongytan är jämn med en trowel. Det faktum att grunden av verandaen från glaset härdats i minst tre dagar, men det är bättre att vänta en vecka.

viktigt! Vid höga temperaturer bör betongen vattnas från tid till annan för att förhindra sprickbildning.

Vi gör golvet, ramen och fönstren

Fyll basen med expanderad lera. Stiftelsen bör täckas med takfilt, två lager ska vara tillräckligt. Säkra lagsna. Glöm inte att applicera antiseptiska, annars kommer trädet helt enkelt att försvinna. Gör golv från plankorna.

Det är bäst att göra ramen på verandan av glas trä. Det är inte bara vackert, men också praktiskt. Den moderna strålen är impregnerad med en mängd olika medel som säkerställer sin långsiktiga funktion och skyddar den från inflammation, insekter och förvirring.

Algoritmen för att skapa skelettet är som följer:

 1. Placera balkarna på det grova golvet och anslut dem i hörnen med ett rakt lås.
 2. Gör ett spår för ställen.
 3. På stolparna, säkra övre trimstången.
 4. Montera strålen och kör med spjäll.
 5. Montera hissystemet.

När ramen på glasveranda är gjord för hand, montera takkakan. I slutet är fönstren installerade. Byggnaden är täckt med en värmare.

Stor veranda design

Bättre än en stor veranda finns det bara en mycket stor veranda. Begränsa dig inte till fördomar och rädslor som inte passar. Modern teknik gör att du kan skapa ett riktigt mästerverk av designidéer i glaset.

Ovan presenteras en av de mest populära mönster av en stor veranda av glas. Var särskilt uppmärksam på valet av färger. Kaffe matta behöver inte städas ständigt. Och det här är oundvikligt, för det mesta av smutsen från gatan kommer att appliceras på verandan.

viktigt! Om du planerar att besöka huset och på vintern, se till att du gör uppvärmning.

Om du använder ljusa färger i grundkonceptet, se till att golvet är brun eller svart. Det kommer att se mer än estetiskt tilltalande i det allmänna konceptet och kommer inte att lägga till dig arbete med rengöring.

resultat

Veranda från glas är ett stort plus för alla hus. Denna förlängning låter dig vila i din stuga med nöje. Dessutom kan närvaron av ett sådant intressant designelement öka försäljningskostnaden avsevärt.

 • Modernt design av lusthuset med grill och grill

 • Hur man gör ett golv på verandan med egna händer

 • Öppna verandan vid stugan

 • Hur man bygger en bra kyckling coop för 20, 30, 100 kycklingar

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map