Hur man gör en port för en dacha med egna händer

Hur man gör en port för en dacha med egna händer

De enklaste dachaporten består av två grindar, som kan tillverkas av olika material. Ofta är materialet för vända mot ett wellpapp eller ett träd. Om så önskas skapas en grind vid grinden. Den kan också placeras i en separat öppning. Att göra en port till dacha med egna händer är det värt att veta om vilket material som passar bäst för sådana produkter.

Hur man väljer materialet för portarna

Ofta i landet är hus installerade metall och trä grindar. Fler och mer populära är kombinerade strukturer. För tillverkning av metalldörrar används profilrör, fittings och hörn. De mest populära är profiler gjorda av wellpapp, eftersom de har följande fördelar:

 • acceptabel materialkostnad för beklädnaden;
 • snabbhet att skapa en grind;
 • Enkelhet att skapa blad från en wellpapp;
 • långsiktig användning av porten;
 • ingen korrosion på materialet;
 • materialets skönhet.

Det är värt att komma ihåg att det inte borde finnas några defekter på wellpappet, eftersom detta kan orsaka rost på materialet. Minuserna av det beskrivna materialet innefattar:

 1. Otillräcklig styrka. Portar av tunnt wellpapp kan skadas i starka vindar eller i andra fall när en stor belastning appliceras på duken.
 2. Risken för korrosion. För att säkerställa att foderet förblir intakt måste man se till att dess beläggning inte är skadad.

Träportar är mindre populära, eftersom de ersätts av mer pålitliga och billigare mönster. För tillverkning av porten med egna händer kan användas som billiga brädor och sågat timmer från dyrt trä.

Enkla svängportar (som på bilden) kan monteras med egna händer, med standardverktyg. Om du skapar en komplex och vacker design, ska du överlåta arbetet till proffs. Detta beror på att många arbeten i detta fall måste utföras med hjälp av specialutrustning för träbearbetning.

Kombinerade produkter inkluderar strukturer som skapades med flera material. Följande typer av dessa produkter skapas ofta:

 1. Smidda ramar med polykarbonat. Sådana produkter är lätta och vackra samtidigt. Det är värt att komma ihåg att du inte kan göra det själv. Välj detta alternativ är fallet när en sten eller tegelhus skapas på tomten. På de bifogade bilderna kan du se vackra smidda grindar och förstå vad som passar just din webbplats.
 2. Dörrarna är gjorda av plastpaneler. Detta material är fixerat på en metallbas. Du kan skapa en beskriven typ av strukturer med egna händer. Materialen som används är ganska billiga. Detta alternativ är valt av många webbplatsägare som vill arrangera porten på ett sådant sätt att de kombineras med husets utformning.
 3. Gate från nätet. Detta budgetalternativ är valt av ägarna av tomten, som ska spendera det minsta beloppet för att skapa staketet. Sådana klaffar är gjorda av ett profilrör, på vilket nätet därefter fixeras. Innan du gör en sådan port i dacha med egna händer, är det värt att skapa en ritning på vilken dimensionerna av alla element kommer att visas.

Om du vill göra en port med egna händer, bör du välja det tredje alternativet. Också i stället för ett galler kan du använda wellpapp.

Funktioner av tillverkning och drift av olika typer av grindar

Beroende på typ av konstruktion kan grinden delas in i två typer:

 • gunga;
 • rekyler.

Swinging är den mest populära, eftersom de kan tillverkas självständigt. De består av två flikar, vilka är fastsatta på stöden med hjälp av slingor. Det är värt att komma ihåg att de har några nackdelar:

 • Komplexiteten i öppningen på vintern, när en stor mängd snö ackumuleras nära bladen;
 • stor radie med öppning av porten;
 • behovet av extra utrymme.

Man bör komma ihåg att ramen på svängportarna borde ha en stor säkerhetsmarginal, som med tiden börjar sådana strukturer. Om ramen inte är rigid nog, kommer duken snabbt att ske.

När man skapar en ram med svängstrukturer används ett stålrör eller metallprofil. Byggnadselementen är fixerade med hjälp av bultar eller svetsning. Ramen är inramad av galvaniserat stål, profilerad plåt eller trä, som är förbehandlad med ett antiseptiskt material. Använd inte tunga material, eftersom de upprepade gånger ökar belastningen på gångjärnen.

I stängt läge fixeras svängportarna med hjälp av en bult eller hänglås. För mer tillförlitlig fastsättning av broschyren i underdelen är det nödvändigt att installera spärren.

Innan du gör en port på dacha är det värt att tänka på att pelarna kan bli instabila över tid på grund av den konstant skiftande belastningen på dem. Därför är det viktigt att skapa en tillförlitlig grund för pelarna.

Glidande löv är uppdelade i cantilevered och järnväg. De har flera fördelar:

 1. Lätt att använda. När den installeras på automatiseringen sätts öppningen efter en enda knapptryckning. I det här fallet behöver ägaren av webbplatsen inte lämna bilen eller hemma.
 2. Space saving plot. Avvisade strukturer tar upp lite utrymme, eftersom de ligger i det öppna läget längs staketet, vilket kan ses på bilden.
 3. Inget behov av att rengöra området nära grinden. Detta beror på att portens löv inte rör marken och rör sig längs styrningen.
 4. Hållbarhet. Om du installerar glidportarna korrekt kan du använda dem under en lång tid utan att oroa dig för att de deformeras.

Många erfarna byggare är överens om att det bästa materialet mot glidporten är profilerad metall. I en separat grupp är det nödvändigt att skilja en grind i vilken grinden är byggd. Sådana strukturer är byggda med samma teknik, men rammen för wicket är svetsad inuti duken.

Utveckling av projektporten

Innan du skapar ett schema för den framtida designen är det nödvändigt att bestämma var portarna ska placeras. Om huset ligger i mitten av platsen är det värt att placera sashen mittemot byggnadens fasad. Om stugan ligger nära körbanan bör ramarna placeras så långt som möjligt från vägen. Detta beror på det faktum att vid frekvent öppning av porten på platsen får man mycket damm och avgas. I de fall där platsen ligger i den naturliga zonen, kan grinden vara belägen nära fasaden. Med tanke på bilderna på olika platser kan du förstå exakt var det är värt att placera bladet.

För att utveckla en ritning måste du bestämma storleken på den framtida designen. För att göra detta, mäta öppningens bredd och höjd. Vid bestämning av broschyrets högsta höjd bör det beaktas att det ska finnas ett litet mellanrum under dem. Om entrén är täckt med asfalt eller betong, kan du lämna ett gap på ca 7 cm. För olägen mark är det värt att lämna ca 10 cm.

Under skapandet av ritningen är det nödvändigt att jämföra storleken på det vända materialet och ramen. I det här fallet är det bäst att skapa en konstruktion på ett sådant sätt att måtten matchar. Detta gör att du kan utföra arbete på kortare tid. Rätt ritning av en ritning kan du börja välja material.

Verktyg och material för portar

Innan arbetet utförs bör följande material förberedas:

 1. Profilrör för att skapa ramarna för broschyrerna. De vanligaste produkterna är tvärsnitt 60 * 40 * 1.5.
 2. Rör, vilket är nödvändigt för att skapa stöd. Valet av ett visst alternativ beror på vikten av broschyrerna. Om de väger mindre än 150 kg kan du använda ett rör 80 * 80 * 4 mm. När vikterna på broschyrerna är 150-300 kg används rör 10 * 100 * 5 mm. Om de väger mer än 300 kg används rör
 3. Loop.
 4. Lås.
 5. Profilerad plåt.
 6. Måla.

Det är också viktigt att förbereda en bulgarsk, en byggnivå, en spade och penslar för att måla duken.

Sekvens av portens installation

Vid första etappen är det nödvändigt att installera stödpoler. De är metallstöd som är konkreterade till ett djup av mer än 1 meter. Installation sker enligt följande:

 1. Rör rengörs först av rost. I detta fall måste deras yta avfettas och därefter primeras och appliceras färg.
 2. Därefter är det i förutvalda ställen nödvändigt att gräva groparna till ett djup av ca 1,5 m.
 3. I botten av gropen skapas en sandkudde ca 10 cm i höjd. Den är täckt med krossad sten till en höjd av ca 10 cm.
 4. Därefter placeras ett stöd i gropen. Det måste fixeras i upprätt läge, och en förstärkning måste placeras i gropen.
 5. I sista etappen hälls en konkret lösning i, med tillsats av krossad sten.

Efter att ha utfört sådant arbete är det nödvändigt att lämna grunden av stöden till kongen i ungefär en vecka. Den här gången är värt att spendera på tillverkningen av dörrarna. Liknande arbete sker i flera steg:

 1. Först framställs rören för ramen. De rengörs, primeras och beläggs med färg. Om detta inte är klart kan det förekomma rost på materialet under användning.
 2. Efter detta är det nödvändigt att skära rören i 45 graders vinkel i segment.
 3. Då är det nödvändigt att expandera alla segment på en plan yta. Det är viktigt att börja ansluta alla delar för att mäta diagonalerna. Om de är lika, monteras konstruktionen korrekt. Först beslagas alla leder genom svetsning och slutligen svetsas efter mätning.
 4. Hörn är etablerade vid hörnen av den inramade ramen. Detta ökar struktornas styvhet.
 5. Därefter svetsas tvärbalkarna i ramen. Styvarna ska svetsas på ett avstånd av cirka 40-50 cm från bladets kant.
 6. Nästa steg är att polera och måla lederna.
 7. Då utförs mantel med wellpapp. På detta stadium läggs det korrugerade arket på ramen och fixeras med skruvar eller nitar. Fästelement ska placeras i kaviteterna i det angivna materialet. Vid beräkning av antalet skruvar är det värt att komma ihåg att för 1 kvadratmeter behöver du ca 10 stycken.

Efter utförandet av det beskrivna arbetet hänger de skapade produkterna på gångjärnen, vilka är försvetsade till stödstolparna. Många webbplatsägare gör automatiska svängportar. Detta sparar tid medan du lämnar webbplatsen.

 • Dekorativt staket för sommarstuga

 • Staket 3D

 • Skjutportsarrangemang

 • Smidda grindar

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 + = 92

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map