Hur man gör ett fotbollsmål med egna händer

Hur man gör ett fotbollsmål med egna händer

Passion för sport påverkar positivt människors hälsa. Om det under den kalla perioden är bra att hålla en bra fysisk form är det möjligt i olika gym och en simbassäng, så ökar sommaren väsentligt utbildningen. Intresset för fotboll för män försvinner inte genom livet. Att organisera en sommarlov i landet, stödja kroppen i tonus hjälper ditt favoritspel med bollen. Därför, för att inte avbryta regelbundna klasser borta från de civiliserade stadionerna, är det nödvändigt att göra en fotbollsport vid dacha själv.

Typer av strukturer

Innan du börjar utforska de möjliga modellerna av fotbollsmålet, bör du noggrant överväga deras plats. Huvudförhållandet - i närheten borde det inte finnas fönster och andra bräckliga ytor. Det är oönskat att fotbollsmålet installeras framför en vägg eller ett staket, vilket kommer att provocera för tidig förstöring av betong eller skada det mjuka wellpappret.

rådet! I avsaknad av andra möjligheter, bakom fotbollsgrinden kan du göra en skärm från raden av rabitsa, som med framgång kommer att utföra en skyddande funktion.

Helst bör den missade bollen inte falla på trädgårdsplantagen. Efter att ha bestämt platsen och ställa in fotbollsfältets storlek, gå till valet av en lämplig grindmodell. Som en lösning kan konstruktionen göras på egen hand eller plocka upp färdiga portar, i ett brett utbud som presenteras i sportbutiker. Vilka funktioner som varje version har, låt oss överväga mer detaljerat.

Inställningar för Mini Football

Om du gör din egen fotbollsport har du inte tillräckligt med ledig tid, kommer färdiga kopior avsedda för mini fotboll att komma till räddningen. Deras största fördel är rörlighet. Vad är de

 • Den vanligaste bärbara fotbollsporten är gjord av stålrör med olika diametrar.
 • Huvudramen liknar ett sträckt brev P, de vertikala sidostativen kompletteras med raka eller krökta rör. De tjänar till att sträcka nätet och säkerställa stabiliteten i hela fotbollsstrukturen.
 • Individuella modeller av fotbollsporten kompletteras med fixeringsarmaturer i form av fyra metallkrokar för penetration i jorden.

Den maximala lämpliga dörrstorleken är 180/120/60 cm, men du kan välja mer rymliga exemplar om du vill. För att skydda mot korrosion behandlas fotbollsporten med kontrastfärger, vilket gör dem väl synliga på någon terräng. Maskstorleken varierar från minst 40/40 mm, till högst 100/100 mm.

rådet! Om du vill träna noggrannheten i effekten måste en träningsskärm av en nylongänga som har två hål för bollen installeras framför porten.

Stationära och mobila grindar

Det är inte nödvändigt att köpa en standardport, det är mycket mer intressant och billigare att göra en fotbollsbyggnad med egna händer. I vilka fall är det praktiskt att göra stationär inventering? Det finns flera faktorer som påverkar valet:

 • Tillgänglighet av det nödvändiga materialet (trä eller metall) i önskad volym. Detta är viktigt i avsaknad av möjlighet att köpa nya råvaror.
 • Professionell kompetens hos svetsaren eller besittning av träbearbetningsverktyg (beroende på det valda materialet).
 • Drift av fotbollsportar löpande.
 • Förtroende för att i händelse av långvarig frånvaro i landet kommer de inte att drabbas av vandaler.
 • Brist på ledigt utrymme på vintern.

Om svaret på ovanstående punkter i de flesta fall är negativt, är det värt att överväga att göra en mobil fotbollsport. Som en grund för dem används plaströr oftast.

Materialval

Efter att ha studerat egenskaperna hos varje material som används för att bygga ett fotbollsmål, blir det lättare för dig att bestämma en lämplig design.

Om du gillar att arbeta med naturliga råvaror och inte vill delta i säsongsmontering och demontering, är det bäst att göra en träkopia av fotbollsporten med egna händer. Självklart utmärker sig han inte av ökad styrka, men skapandet är enkelt.

Om du vill utrusta en stationär sportstruktur under en längre tid är det praktiskt att göra det av metall. Ett obligatoriskt villkor är tillgången på svetsfärdigheter, säkerheten på vintern spelar också en roll.

Varning! Om dessa krav inte är möjliga, gör metallmodellen mer praktisk med hjälp av självuttagande skruvar.

Optimal version av den mobila fotbollsgrinden - en kopia av plaströr. Den monolitiska designen kan tillverkas med ett speciellt lödstryk. För monteringsversionen krävs PVC-rör med större diameter. Lätthet, styrka och enkel installation är de främsta fördelarna med det valda materialet.

Arrangemang av träportar

Gör ett kvalitetsfotbollsmål utan en preliminär ritning är nästan omöjlig. När du skapar en skiss, överväga det fria utrymmet för spelet och ålderskategorin för spelarna. Tillgängligheten av ett färdigt projekt gör det möjligt för dig att fortsätta att förbereda material och verktyg. Särskild uppmärksamhet ägnas åt anslutningsmetoden. Med tanke på billigheten kan trästrukturer skapas integrerade, men vid transport är det bättre att tillhandahålla en hopfällbar version av strukturen. Så, hela processen med att installera ett fotbollsmål består av följande steg:

 • Trämbommen är sågad till enskilda element enligt de dimensioner som anges på ritningen.
 • Av säkerhetsskäl rekommenderas att alla träkomponenter slipas ordentligt.
 • Rostfria bultar passar som fästelement.
 • Huvudramen kompletteras med strutar och en hållare för att ge större stabilitet. Deras andra syfte är att fixa gallret.
 • Monteringen av strängarna måste ske i en vinkel på 45om.
rådet! Behandling av trästrukturen med en antiseptisk förening hindrar skador på träet genom svamp, insekter och förlänger den totala driftstiden.

I det sista steget är fotbollsramens ram målad med färg, vilket säkerställer deras goda sikt i landskapet på platsen. Den sista handen är fastsättningen av gallret. Hur man gör det och hur man fixar det kommer att diskuteras nedan.

Processen att montera grinden från plaströr

De första stegen för montering av plastkonstruktionen liknar det föregående: det är nödvändigt att göra ett projekt av ett fotbollsmål. Sedan följer:

 • Inköp av beståndsdelar. Det är önskvärt att välja en flexibel plast med ett gummiinnehåll. Detta minskar sannolikheten för dess deformation vid kontakt med bollen eller spelarens kropp.
 • PVC-rör sänks enligt utkastet till fotbollsmål.
 • Nästa steg är att göra två stavar ur rören.
 • Efter att ha flyttat till bildningen av hörn för fotbollsmålet.
 • Vid montering av plaststrukturen uppmärksammas platsen för tee, som kommer att innehålla ytterligare stöd. Bara efter att ha valt rätt lutningsvinkel kan svetssömmen göras med ett speciellt lödstryk.
 • Vidare är det nödvändigt att ansluta te och stavar med plaströr med större diameter.
 • Det rekommenderas att göra en tät montering av nätet på fotbollsmålet med en speciell krage.

Det bör noteras att en fullfjädrad fotbollsmatch kommer att kräva ett par grindar.4

viktigt! Att utesluta målvaktens skada kommer att bidra till att noggrant fixa ramen för fotbollsbyggandet.

Göra ett nät

Självklart kan du köpa och färdiga produkter, men det finns andra alternativ för att utrusta fotbollsstrukturen med ett skyddselement. Det enklaste sättet är att hitta en fiskestång bland de invetererade fiskarna. Men detta är inte helt estetiskt tilltalande - att dekorera den helt nya fotbollsporten med ett gammalt rutnät. Det är bättre att gå till slutet och göra det själv. Välj den lämpligaste metoden från alternativen nedan:

 • Möjlighet att väva ett fiskenät, närvaro av en shuttle och en träplatta för en uppsättning loopar gör att du kan göra ett rutnät för fotbollsmålet för ett par kvällar. Bredden på den avlånga plattan är lika med kvadratens (cell) storlek för det framtida nätet. Som ett material är en nylongänga lämplig. Fördelarna med metoden är produktens styrka, bland bristerna, processens komplexitet och behovet av associerade verktyg noteras.
 • Det är mycket lättare att göra det nödvändiga elementet i fotbollsmålet från klädstrecket. För att göra detta måste du på fotbollsmodellens ram göra hål med en diameter på 12 mm. Linor sträcker sig i två riktningar: horisontella och vertikala. Efter noggrann spänning bör du fixa korsningspunkterna. Celler rekommenderas att göra en storlek på högst 15 cm och vikten av det hemlagade gallret är begränsat till 10 kg.

Tack vare noggrannhet, kommer fotbollsmålet under en längre tid att behaga besökarna.

 • Fotbollsportar: typer och egenskaper

 • Fotbollsinställningar

 • Barnens fotbollsport med egna händer

 • Standard storlekar av fotbollsmålet

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map