Hur man sätter fast en spegel på en vägg med tapeter själv

Hur man sätter fast en spegel på en vägg med tapeter själv

Slut på reparationer efter dammet i en lägenhet eller ett rum, betyder inte slutförandet av bygg kval att mer behöver korrigeras eller ändras, men det första steget är att justera belysning och arbetslampor, justera arbetsfönsterluckor och hänga en spegel i rummet. Först då blir rummet beboeligt.

Enkelt eller svårt att fästa en spegel mot väggen med tapeter

Faktum är att lösningen av problemet med hur man ska fästa spegel på väggen med tapeter, är inte så självklart som det kan tyckas vid första anblicken. Ofta erfarenhet av sådana frågor är inte så mycket, oftast objekt och speglar inklusive kan fästas med hjälp av en plugg, hamras in i väggen i rummet. Men efter reparation, allmän rengöring av lokaler från damm och rullar med tapeter rester slå färskt hål i nätet och släta väggar för att fästa spegeln - på något sätt inte stiger hand. Speciellt att placera en spegel plats kan förändras, är det nödvändigt att bifoga en ny plats och på samma plats efter fästhålen kvar på dymlingar, som tar bort eller mask är inte så lätt att reparera.

Fantasi och tekniskt kunniga frågar oss att du kan fästa en spegel på väggen på ett av följande sätt:

 • Med hjälp av dubbelsidigt skottband;
 • Vilken polyuretanhäftande komposition;
 • Använda dolda korkar.
För information! Om spegeln har dekorativa element och väger mer än två kilo, försök inte fästa den på tapeten på väggen med lim eller liknande.

Även om tapetet är "tätt" fäst vid väggen, kommer tapets ytskikt att tas bort, som en film, och spegeln kommer att bryta.

Gol på fiktion är listigt, fäst spegeln "tätt"

Alla dessa metoder är verkliga och tillgängliga i genomförandet för eventuella tapeter. Bland de ovanstående metoderna används de första två för lätta små speglar, de två sista är faktiskt universella, men mycket mer komplicerade och kräver ökad noggrannhet och noggrannhet.

rådet! Spegeln är bättre att fästa på platser långt ifrån utkastet som kommer att rädda dig från att du regelbundet torkar av damm från glasytan.

Kontrollera och bestämma hur mycket utrymme på väggen är skyddat från damm, tillräckligt lätt. Torka av damm med en fuktig trasa från den planerade platsen på väggen. Ett par dagar att hålla den på handen - om dammet dyker upp, passar inte platsen.

Om tapetets integritet inte är av stort värde kan spegeln fästas på väggen med ett enkelt förfarande - två dycken och ett par konsoler.

Hur man sätter fast en spegel med lim

När det finns behov av att lima något under reparationen, återkallas det mest annonserade limet "flytande naglar" oftast. Men i praktiken kunde den annonserade kompositionen inte alltid fastställa även kvalitativt och snabbt även små föremål på en jämn yta. Därför är det för en relativt tung föremål, såsom en spegel, osannolikt att passa. Också olämpliga för sådana försök är alla populära i reparationskalk kompositioner.

Ett mer framgångsrikt alternativ skulle vara att fästa ett tunt och tungt spegelglas med limkompositioner "Moment" eller montering av polyuretanskum. Det sista alternativet är mer föredraget på grund av den högsta vidhäftningen, även på en dammig yta.

Om du bestämmer dig för att fästa en spegel på tapeten med lim, måste du göra och klistra in en mellanliggande skärm på baksidan av spegeln. Den kan göras för hela spegelns storlek, i form av en bred rektangulär ram som passar snyggt mot spegelets målade planet. Kompositionen som täcker spegelns baksida är mycket dåligt vidhäftad direkt till tapets tunna underlag, så använd ett mellanskikt i form av en skärm.

Det bästa materialet på skärmen är en lätt och hållbar träfiberplatta, 3-5 mm tjock. Rammen ska limas med ett gummi eller annat lim som ger en elastisk söm. Plåt av fiberboard, från vilken ramskärmen är gjord, består av pressat papper. Detta kommer att bidra till att fästa väggdekorgen på ytan och kompensera för skillnaden i termisk expansion av material.

Innan du ansluter en spegel måste du utföra ett antal procedurer:

 1. Bestäm och markera den valda platsen på tapetet för exakt positionering av spegeln, mer exakt, dess topp;
 2. Ta bort och rengör noggrant dammytan och rester av tapetlim.
 3. På den färdiga märkningen, applicera lim på ytan på väggen, applicera lim på spegelskärmen på ett liknande sätt, vänta på en liten torkning av det applicerade skiktet;
 4. Efter 10-15 minuter upprepa proceduren, ta bort överskott av lim och försiktigt fästa spegeln på tapetet.
 5. Efter några timmar kan du ta bort fästarna och rengöra glasytan av damm och fingeravtryck.

Om du använder den för fastsättning med monteringsskum behöver du göra lite annorlunda. Vid en punkt som ligger 40-50 cm från toppen av spegeln skär vi en tunn spik som en nål i den markerade layouten. Med hjälp av en tunn, men stark tråd, fast på toppen av spegelskärmen hänger vi den. På toppen av skärmen kommer vi att applicera några droppar polyuretanskum från burkskummet. Vi vrider långsamt objektet över och applicerar skum på tapeten genom att markera. Tryck och lämna i ett suspenderat tillstånd. Om skum uppträder genom rammens övre del, ta inte bort det. Det är lättare att klippa det efter torkning, med att ha spenderat ett blad av en byggkniv på spegelns överdel. Före limning är det nödvändigt att ta bort damm från de ytor som ska bindas och först och främst från tapeten.

Hur man monterar med ett mekaniskt fästelement

Ju tyngre spegeln desto starkare fixeringen. Objektet med en diagonal på mer än 40 cm kan också fästas med lim, men det finns ingen garanti för säker fastsättning. För tunga speglar kan du använda den gamla farfarens metod - att fästa med två små pluggar och ett par skruvar.

Om spegeln på baksidan inte har en bas av kartong eller plast, måste du använda receptet från föregående stycke och klistra in en hemgjord skärm eller bar. Ju större spegeln är, desto starkare och tjockare ska övergångsramen vara. För glasytor med en diagonal på mer än 50 cm krävs ytterligare förstärkning av en tunn träremsa, för vilken det blir möjligt att fästa rammen mot väggen. Skenan är fastsatt med lim på ett avstånd av ¼ av hela höjden på glaset från toppen. Därefter, på ett avstånd av 5-6 cm från stångens ändar, ska du fästa en självuttagande skruv, men vrid dem inte helt till trädets kropp, lämna ett par millimeter.

Mellan de skruvade skruvarna är det nödvändigt att fixa en stark nylongänga, det är möjligt från kategorin skongängor. Längden är ca 10-12 cm mer än glasets bredd. Övre delen av spänngängan ska inte se ut bakom spegelns övre del. Innan du monterar pluggarna med skruvar i väggens kropp måste du markera tapetet korrekt. För detta drar vi tråden från två sidor i toppriktningen med två pennor, så att avståndet mellan spänningspunkterna är ungefär ¾ bredden på glasytan. Därefter mäta linjans avstånd från toppen av ramen till den spända tråden.

Därefter finner vi det optimala arrangemanget av spegeln på väggen och med en enkel penna markeras positionen av ramens topp på väggen. På de markerade punkterna skjuter vi upp det uppmätta avståndet, varefter vi bestämmer punkterna för pluggarna i väggen.

Använd sedan ett litet knep. Vi behöver borra för att inte skada tapetet. För att göra detta, utför i varje av de valda punkterna med ett skarpt blad ett snitt i form av ett tvärsnitt av 2 x 2 cm och försiktigt böj kanterna på tapeten. I nedre delen, före borrning av hål, är det nödvändigt att fästa en liten kartonghylla med plasticine eller något annat material. Hyllan hjälper till att samla damm och sand från borrning och förhindrar att soporna faller in i klyftan mellan tapens böjda kant och väggen.

I vart och ett av de två punkterna borrar vi hålen för pluggarna i 10 mm diameter. Ju större belastningens vikt desto större diameter och djup på pluggen. Efter att ha blivit damm från lera och hyllan kan avlägsnas skärs de utskjutande delarna av korken i nivå med väggen. Du kan fortsätta till nästa operation - fäst en spegelyta. Skruvar i korkar skruvas inte till änden, lämnar 1-2 mm.

Då kan du fästa objektet på tråden, utan rädsla för att fästet inte kommer att stå emot objektets vikt. Dessutom kan det här sättet att fixera enkelt justera spegelglasnivån. På detta sätt är bilder vanligen kopplade till tapeter och stora dekorativa paneler.

Om efter reparation blev det nödvändigt att fästa objektet på ett annat ställe, kan spåren av pluggarna lätt avlägsnas. För att göra detta, vrider vi ut skruvarna och tar bort pluggarna. De återstående hålen är täckta med kitt, efter torkning, böj kanterna på korsformiga delen av tapeten och försiktigt klistra fast den på plats. Om du gör det försiktigt, kan du inte ens närma dig platsen på tapeten som du en gång bestämt för att fästa en spegel eller en bild.

slutsats

Bland en mängd olika sätt att fästa spegeln för att tapetsera den mest tillförlitliga och beprövade reparera anses lim skum och kork dolt. För ett smart sätt att fästa föremål på tapeten med hjälp av nålar hamrade in i väggen, eller superlim, gör sådana beprövade metoder inte finns, så du måste kontrollera allt på egen risk.

 • Hur man gör persienner från tapeter med egna händer

 • Hur man rengör tapeten från smuts

 • Så tvättar du pennan från tapeten

 • Hur mycket morter behövs per 1 m2 tegel murverk

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + = 17

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map