Veranda av blocken med egna händer

Veranda av blocken med egna händer

Steg till huset byggandet men och ansvarigt, men inte det svåraste. Gör en veranda på egen hand är inte särskilt svårt och tidskrävande arbete. Om man samtidigt väljer materialet, då man arbetar med vilket det finns tillräckligt med allmän kunskap och färdigheter inom byggandet, kommer framgången att garanteras. Till exempel, genom att använda block som huvudmaterialet, är det tillräckligt att ha färdighet att lägga operationer och förmågan att knäda och använda mortel. Bilden är ett utmärkt exempel på ett hus där ett skumblock användes som huvudmaterial.

Blockera fördelar

Varför är det värt att uppmärksamma detta material, när frågan är avgörande - vad ska en veranda vara från? Svaret kan vara en lista över fördelar som blocken har:

 • Lätt vikt. Det bär inte en funktionell belastning, men med ett skumblock minskar arbetsprocessen i processen.

 • Enkel installation. Penoblok mer än en tegel i storlek och därmed behöver den mindre. Detta underlättar konstruktionen och allt arbete kan ske utan stor erfarenhet.
 • Speed. Enligt denna indikator av konkurrenter har penoblok lite. Hälla betongformning eller sprida veranda med en tegel spenderas mycket mer tid;
 • Hållbarhet. Om veranda inte utsätts för destruktiva belastningar under användning, är det inte möjligt att bestämma exakt livstid. Några andra delar av huset förstörs snabbare än skumblokken naturligt. Verandaen kommer att tjäna lika mycket som den mest hållbara, bärande delen av strukturen;
 • Priset. Byggkostnaderna kommer inte att bli en tung börda för ägaren, eftersom själva blocket och dess installation är nästan det billigaste och prisvärda sättet att bygga veranda med ens egna händer.
 • Säkerhet. Penoblok innehåller inte skadliga ämnen. Han kan per definition inte allokera dem. Veranda av detta material kommer att vara miljövänligt, icke brandfarligt och inte brandbeständigt.

Byggandet av kvarteren är perfekt för självständigt arbete, eftersom det inte finns några speciella färdigheter för läggning. Gör en veranda med egna händer och utan hjälpare kan nästan någon man. På bilden är ett av stadierna i byggnaden av verandaen.

Viktigt! Trots den relativt lilla vikten är designen enorm, så platsen är noggrant förberedd.

Tappad med bra jord. Om så är nödvändigt placeras en screed eller högar.

Typer och egenskaper hos skumblåsor

I detta materialsegment klassificeras följande produkter, vilka är lämpliga om det är nödvändigt att bygga en veranda:

 • I storlek Mycket brett val, men att göra en veranda, föredrages att block som har ett ansikte inte mer än 200 mm. I det här fallet är varje lager lika med höjden på standardsteget. Den rekommenderade bredden på 300 mm ger den optimala lutningsvinkeln på stegen. Veranda görs av egna händer, det kommer att visa sig bekvämt och säkert i drift;
 • Material av tillverkning. Beståndsdelarna spelar en avgörande betydelse för produktens densitet. Avgörande betydelse för byggandet av basen under veranda är inte, men det är mycket lättare att arbeta med ljusblock. Så densiteten hos en standard tegel är från 2000 kg / m³. Betong har en ännu större volym. Skumblockens densitet varierar i intervallet 400-1,300 kg / m³. Tillsats av expanderade lerblock kommer att vara 2 gånger ljusare än tegel. Som fyllmedel är inte alltid eller begränsad användning av sand. De bästa egenskaperna noterades vid användning av expanderad lera och andra mineraltillsatser och kemiska tillsatser. Till exempel används i luftbebyggda block ett särskilt blåsmedel, vilket mättar lösningen med luftbubblor;
 • Formen. Skumblocken erbjuds både med plana och profilerade plan, för pålitlig fixering. Det finns också radiella produkter, om det ska bygga en bågeformad veranda. Att skaffa bättre kvalitetskluster med exakta dimensioner, som i bilden.

Projekt- och byggkostnader

När du planerar en veranda bör du bestämma dess mått och finish. Utseende är också viktigt, såväl som funktionalitet, så särskild uppmärksamhet ägnas åt kombinationen av material. Den enklaste lösningen är att göra en veranda av lätta betongblock eller liknande block som liknar ett hus i detta höjd. Om stiftelsen är kaklat, kan steg göras av ett liknande material, med en enda försiktighet. Ytan ska vara säker i fuktigt väder och frost. Speciellt golv, gata och fasadplattor med lämplig beläggning är lämpliga för detta. Veranda kommer att uppfylla kraven. Konstruktivt är det nödvändigt att följa följande rekommendationer:

 • Trappans bredd är opraktisk att göra mindre än 1m. Veranda av mindre storlek kan göras i tillhörande och hushållsbyggnader;
 • Såsom redan nämnts bestäms stegens optimala dimensioner av följande dimensioner: höjden är inte mer än 200 mm och bredden är inte mindre än 300 mm. En breddimensionell linjal är anordnad för lerabetongblock och i produkter med andra fyllmedel;
 • Planerar installationen av räcken och räcken på verandan, tänk igenom systemet av fästet. Penoblok är ett sprött nogmaterial, och i vissa fall är det bättre att passa de inbäddade elementen i strukturen eller göra kaviteter för efterföljande hällning med betong. I försäljningen finns även speciella ankare och klämmor som säkert fixar skumblocket och fästelementet. Några av modellerna visas på bilden.

 • Om verandaen har en höjd på mer än 800 mm, rekommenderas det att förstärka det. Konstruktionen, där blocket inte har mer än 4 lager, behöver inte stärkas.

Huset av expanderade lera kvarter, liksom veranda till det från samma material, är relativt lätt att göra, men utan slutbehandling används den uteslutande för ekonomiska behov. Huset kräver också extra medel och tid för att ge önskat utseende. Blocket har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper, men kräver ytterligare efterbehandling. På bilden finns ett hus och en veranda efter installationen.

För att fixa blocken med varandra kan du använda både traditionell sandcementmortel och lim. Det senare alternativet är att föredra. Bindskiktet blir tunt och skumblocket bättre, i det här fallet behåller värmen. Veranda kommer bli starkare och mer tillförlitlig. Hur man arbetar ordentligt med ett skumblock och lim som visas i videon

Ett tunt lager minskar också limförbrukningen, och en massa element garanteras vara stark. Bilden visar hur limet appliceras och enheten är installerad.

Välja formuläret kan du överge de traditionella balustrarna. Deras funktion kommer att utföras av kolonnerna på byggstenarna, på vilka räcken är monterade. Verandaen kommer att bli massiv, men det kommer också att ha sin egen fördel. Känsla av tillförlitlighet och praktiska egenskaper. Det rekommenderas att sätta skumblocket vid en temperatur från + 5 ° C till + 25 ° C. Om luften är kall, nära noll och lägre, förlorar lösningen dess egenskaper. Vid temperaturer över + 25 ° C flyr för mycket fukt från limet till enheten. I det här fallet är det lämpligt att våta ytan med vatten. Beroende på fasaden av huset kan du avsluta veranda med trä och metall. Tekniska ämnen hjälper till att slutföra skumblokken med egna händer.

Efter att ha bestämt formuläret och ytterligare element kan du börja räkna utgifter. Priset för ett skumblock är vanligtvis indikerat individuellt. Om det är nödvändigt att köpa ett material som saknas, kommer kostnaden att läggas till transportkostnader. Jämförande med liknande projekt kan du se till att verandaen, där huvudmaterialet är valt skumblok, är billigare, är snabbare och tjänar längre än många andra alternativ. Processen med att bygga upp huset är fast i bilden, där en veranda av en stängd typ startades på en speciellt förberedd plats.

Nuans av självbyggande av blockens veranda

Precis efter designen och iakttagandet av dimensionerna av konstruktionen möter mästaren några besvär som hör samman med den stora storlek som blocket har. Det är inte alltid rimligt att ändra proportionerna, som bestämdes av en harmonisk kombination med andra delar av fasaden. Verandaen kommer att dyka upp med andra dimensioner, och den stilistiska organiteten kommer att brytas. Penoblok lätt bearbetad, inklusive sågad. Använd en hacksåg för att trä är opraktiskt. Använd det då för det avsedda ändamålet inte fungerar, och efter flera nedskärningar i blocket, kommer prestanda märkbart att försämras. Det finns speciella hacksåg för denna typ av arbete. Om denna skärningsmetod är vald, är det bättre att göra markeringen cirkulär. Du kan använda en fyrkant eller precis markera varje ansikte från basplanet. Det är också rekommenderat att sågar kanterna på ett cirkulärt sätt, för att undvika att sågbladet avlägsnas. Bilden kan ses som skumblocket skärs med en speciell såg.

Skärning görs bättre före utspädningen av limkompositionen, på vilken blocket är packat, eftersom tiden för dess åtgärd är begränsad beroende på varumärket från 15 minuter till 2 timmar. Ordningen med att lägga enskilda delar är lättare (om verandaen är komplex i form och många detaljer) som markerar varje färdigt element. Skumblocket är sågat till en del. Ange lager och serienummer. Du kan ändra projektet i den utsträckning det inte strider mot designidén. Stegbildningen kan utföras genom att skifta varje successivt skikt med den erforderliga bredden. Penoblock är bra för det här jobbet och det kan ses på bilden.

Veranda för arbetskraft är svår att tillskriva komplexa och långa operationer, eftersom du kan sätta av kvarteret med en vanlig bulgarsk. En vanlig skivskiva för metall kan användas, men det går långsamt. Verktyg för bearbetning av sten med en diamantkant för att klara avskärning är mycket effektivare. Nackdelen med denna metod är mycket damm, men verandaen är klar på gatan, så det finns inget hemskt i det. Bulgarier med en liten skiva passar inte. Penoblok är för stort föremål för dem och på jobbet finns det inte tillräckligt med skärsnitt. En skiva med en minsta diameter på 250 mm krävs. Med det här verktyget kan du göra en veranda med egna händer, med hjälp av en penoblock i arbetet.

Viktigt! Glöm inte säkerheten. Arbete med lim görs i handskar och operationer med en bulgarer i glasögon.

Veranda av lättviktigt material, som är penoblok, är pålitligt och hållbart, men själva elementen är mjuka nog i struktur. Om under konstruktionen av en kista eller monteringen av fästanordningar krävs, är det värt att kontrollera tillförlitligheten hos deras fixering. Penoblok har en porös struktur, så att inte alltid tillfredsställande resultat uppnås med hjälp av plastproppar och en nagelspik. Ibland uppnås ett positivt resultat genom att använda förankringsbultar eller inbäddade element. Veranda, trimmad med kaklat material, kräver ingen ytterligare förstärkning. Till exempel visar fotot en veranda med konstruktionen av vilken ett block applicerades och den dekorativa finishen gjordes med pavers.

Med ett skumblock kan du inte bara skapa en veranda med egna händer utan bygga även mer allvarliga byggnader - ett sommarkök, en bastu, en ladugård. Förtroende för sina färdigheter gör det möjligt för oss att ta upp byggandet av ett bostadshus.

 • Hur man gör en halvcirkel veranda

 • Hur man bygger en veranda med egna händer

 • Veranda med egna händer av trä med baldakin

 • Halvcirkelformad veranda av betong

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 31 = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map