Bygg en veranda til huset med egne hender

Bygg en veranda til huset med egne hender

Sjelden hva et privat hus gjør uten veranda. Den enkleste måten å bygge den sammen med huset på samme grunnlag, men oftest blir spørsmålet om konstruksjon utsatt av økonomiske og organisatoriske grunner for en ubestemt periode. Derfor skal byggingen av verandaen til huset i 90 tilfeller ut av 100 utføres i form av en forlengelse til hovedbygningens stabiliserte og avgjorte grunnlag.

Hvilken type konstruksjon er foretrukket for bygging på et landplot

I utgangspunktet beregnes oppførelsen av verandaen som et rom som er maksimalt tilpasset for hvile og hjelp, spesielt i den varme årstiden. Verandaen på hytta er forbundet med en lett uoppvarmet struktur som du kan lagre noen av husholdningenes ting på, og til og med bruke den som en entré. For et bolighus, slik en premiss, kan det være en vinterhage, en del av et pantry og til og med en vestibule.

Alle eksisterende ordninger på verandaen kan deles inn i to store grupper:

 • Varme eller varme bygninger;
 • Kaldstrukturer, ofte med et halvt åpent eller helt åpent rom;
 • Universelle systemer der vinduåpninger kan lukkes med glidende, svingbare eller flyttbare rammer med glass.

Hvilken design er best for ditt hjem, avhenger av egenskapene til bygningen selv og den tiltenkte bruken. Den enkleste måten er å bygge en åpen veranda med egne hender. For å arrangere en vinter hytte eller et hus utstyrt med et varmesystem, vil det være nødvendig å bygge og forankre et fullverdig fundament til huset med egne hender.

Valget av byggevalg for konstruksjonen i dacha begynner alltid med en lett åpen konstruksjon, vanligvis på en tre- eller stålramme. Hvis du plasserer i forstadsområde viste seg å være vellykket, huset gradvis gjengi beboelig og isolert, snu den til en vinterversjon. Prosessen fases ordningen forstads området fører til bygging av en kjeller, garasje, hytta veranda transformert i termisk isoleringsstruktur for fritids- og overført til terrassen eller i akselen.

I tillegg må utformingen og arrangementet av verandaen svare til utformingen av huset. For et tømmerhus eller et profilert strålehus er rammekonstruksjonen perfekt, en mursteinskasse vil kreve bygging av en mer kapital og massiv ordning, i hvert fall på en steinfundament.

Hvor og hvordan å arrangere en veranda

Selv den enkleste konstruksjonen av sommeren verandaen kan ikke begynne før det er truffet beslutning om de viktigste problemene ved konstruksjonen:

 • Først velger du størrelsen og plasseringen av nettstedet;
 • For det andre, materialet og metoden for å bygge fundamentet;
 • For det tredje, å tenke over arrangementet av taket på rommet.

Oppbyggingen av verandaen kan gjøres i form av:

 • Streknet langs husets vegg er en smal og lang bygning;
 • Fest til hovedbygningen en struktur i form av et rektangel, et torg, et karnappvindu, en avrundet eller polygonal form;
 • Del rommet i parringsdeler i form av et brev D, plassert langs husets parringsvegger.

Viktig! Den fremtidige strukturen i kjelleren og taket avhenger av verandaens materiale og form.

Et lukket rom med langstrakt, rektangulær form kan festes til et mindre plan til fasaden eller bakveggen til bygningen. Denne ordningen brukes oftest ved bygging av en varm veranda, for eksempel som hvilested eller studie, med vinterhage eller et miniatyrhus.

Standardkonstruksjonen av takkonstruksjonen innebærer bruk av et enkelt-dekksystem eller overlappingen av kjelleren på balkongen i andre etasje.

Hvis bygningen av verandaen krever blind beskyttelse mot regn og vind, er det mulig å bruke takplater som grunnlag for en åpen terrasse.

Konstruksjonen av ovennevnte skjema vil kreve en liten, men tilstrekkelig stiv base med konstruksjonen festet til lagerelementene i bygningen, derfor er slike verandaer oftest konstruert av limte bjelker på en betongstrimmel.

Byggematerialer for innretning av verandaen

For bygging av verandaer skrotten blir sjelden brukt som bærekonstruksjoner i stål og platemetallprofilen, metalloprofilnyh bruk av kostbare elementer rettferdiggjøres om design og konstruksjonsspesifikasjoner eller søyler krever en ekstremt sterk, stiv og lett materiale.

Hvis belysningen i rommet er av avgjørende betydning, kan veranda-boksen settes sammen av aluminiumsdugvinduer eller ved hjelp av trerammer laget av lær eller valnøtt.

Ved konstruksjon av de fleste strukturer av amatør og profesjonell utførelse, limt eller profilert tømmer, brukes en rekkehusplate, skumblokker og støpegods av armert betong oftest. For etterbehandling av sommeren verandaen, kan en løvtråd og ondulin brukes.

Hvor lett er det å bygge en veranda

For den første konstruksjonsopplevelsen kan du velge strukturen til en rammeveranda, helt laget av tømmer og brett. I dette tilfellet er konstruksjonen kan like godt gjøres bare om sommeren, med et åpent rom under taket, eller rekonstruert inn i et oppvarmet vinter utførelse med glaserte rammer, isolert gulv og tak.

Bygging av sommerversjonen av verandaen

For en lett konstruksjon er det ikke nødvendig med et solidt hardt fundament, men i dette tilfellet må valget av grunnlaget for verandaens konstruksjon gjøres ved hjelp av jordens kvalitet. På en steinete grunn som grunnlag er det tilstrekkelig å etablere kolonnestøtter eller å arbeide med bygging av et grunt bånd. På grunn av den lave vekten av konstruksjonen truer ikke utkastet det.

Det er mye verre om konstruksjonen skal utføres på tungt utsatte jordområder. I dette tilfellet er den eneste løsningen å installere strukturen på skruenstålpeler eller TISE-peler. Enhver mellomliggende boret haug installert over frysepunktet på bakken kan klemmes på overflaten.

Vi utfører byggingen av en lys veranda steg for steg:

 1. Klargjør stedet, kutt grøften og merk konturen, bryt gjennom gropene til en dybde på 70-80 cm under installasjon av poler. På bunnen er et lag av grus og sand hellet, forsiktig rammet, hvorpå søylene kan legges ut av murstein, som på bildet, eller bruk av asbestsementrør i byggingen av kjellerfundamentet;
 2. På de etablerte støttene limer vi mastikken med dobbeltlags deler av vanntettingen, hvoretter vi knytter en stråle, en del av 100x100 mm. På kontur av sele er tverrbjelker og tømmerlag lagt med et snitt på 50x100 mm for gulv på det harde gulvet. Stramming av verandaens base må festes på baksiden av huset;
 3. Vi fikser vertikale støtter på bindestangen, vi retter innleggene og fest dem til boltbolten med monteringen av stiverne. Hodestøttene må kuttes i høyden og bundet med den øvre kryssstangen. Mellom støttene er det en stang av midtstropp, som spiller rollespekteret;
 4. Etter å ha trukket gulvplankene og installert trinn på veggen av huset, blir en horisontal stang sydd, noe som vil tjene som støtte for de øvre endene av sperrene i konstruksjonen av takstativet. På spærrene sys OSB eller fuktsikker kryssfiner og fyller arkene av ondulin.
Viktig! Hvis byggingen av verandaen blir utført til et nyvalgte tømmerhus eller tømmerhus, vil det være nødvendig å sørge for montering av skruekompensatorer, slik at du kan justere posisjonen til bjelkene syet på veggene i bygningen.

Byggingen av grunnlaget for en lys veranda fra en logg eller logg for et friskt trehus må utføres i henhold til en svingende ordning. I dette tilfellet hviler det horisontale verandaområdet på to linjer. Den første linjen er dannet av en serie poler eller skruehuller, innebygd i bakken parallelt med husets yttervegg i en avstand på 1,5-2 m, som en andre støtteflate brukes en bar syet på veggen av huset.

Dersom underlaget som det er planlagt konstruksjon Obvodny mye, og det er en fare for oversvømmelse av regnvann, bærerne må sette et system for drenering og drenazha.Takaya systemet tillater verandaen for å opprettholde strukturell integritet i en hvilken som helst forskyvning av jord og sedimenter bygning. Enklere veranda motivet kan løftes til en større høyde enn grunn av huset, men ved virkningen av "pumpe" konstruksjonen av våpenhuset forblir intakt.

Hvordan bygge en varm veranda

Ved bygging av hovedbygninger på et betongfundament, er det vanlig å bruke en universell regel - grunnlaget for en forlengelse utføres i henhold til samme ordning som hovedbygningens grunnsystem.

For eksempel, for en dacha på et dypt båndfundament, kan en tung varm veranda installeres på et lignende dybdebetongbelte, eller på en billigere måte på poler eller stengler med en kraftig grill.

Ofte dikteres byggingen av en veranda på en hovedbase av et teknologisk behov. For eksempel, ikke-standard i boksens utforming og utforming, som har et stort seil, skal være fast festet til overflaten av bakken, og derved redusere svingende effekt under vindens trykk. Men oftere er betonggrunnlaget brukt i oppbyggingen av verandaen som et reserve for den fremtidige varme forlengelsen til huset.

Konstruksjonen av en lukket, varm veranda på en steinbase kan gjøres ved to ordninger - på en plattform og på en betongstrimmel. Fyllt med betong super hard plate gjør det mulig å bygge en veldig fin design av veranda-akvariet med en maksimal grad av glass.

Det ville være billigere og mer praktisk å bygge en veranda på et vanlig båndfundament. I dette tilfellet vil de første fasene av å bygge verandaen se nøyaktig ut som ved bygging av en vanlig bygning. Et klart eksempel på bygging av fundamentets kjellerfundament med egne hender i videoen:

På det området som er merket opp og klargjort for bygging av fundament grøft bredde på 30 cm og en dybde på ikke mindre enn 50 cm, hvor bunnen er plassert i serie grus, sand, tettesjikt, og beslag montert forskaling. Etter helling med betong er det nødvendig å isolere gulvet og lage vanntett og betongrør. I dette tilfellet kan du kvitte seg med fuktighet, gnagere og andre problemer forbundet med underjordiske underfelter.

Forsterkningen av bygningens grunnfundament må være bundet til forsterkningsburet på basen av huset. Begge fundamentene vil bli skilt av en kompenserende søm, 2-3 cm bred, og vil eksistere separat, noe som sikrer god stabilitet og mangel på sprekker i veggene.

Konstruksjonen av grunnboksen kan gjøres i form av bokstaven P, dette alternativet er egnet for rammekonstruksjon. For bygging av tyngre murvegger eller murverk fra "myke" arbolitt anbefaler betongeksperter å lage en lukket sløyfe eller en ringbase.

For nye bygninger, alder ikke mer enn 3-4 år, eierne foretrekker å bygge en tidsramme struktur, fordi som krymping av fundamenter Verandah også "skuespill" og bosette seg med huset. For bygninger eldre enn 5-7 år kan du trygt sette en murstein eller luftbetong.

For å montere tre veranda ramme må trekke kjelleren av verandaer bygget til en høyde på 40-50 cm. Det er sjelden mulig å foreta en konkret stripe fundament helt flat i horisonten. Derfor vil de mest alvorlige fasen av byggingen av veggene skal legge ut den første raden av murstein eller slagg blokk, begynner nyansene legge sine hender på videoen:

På toppen av sokkelen legges rulle vanntett og nettmasker, som brukes til beskyttelse mot rotter og mus. Hvis veggene er laget av en trebjelke, må nettet løftes langs veggen 40-50 cm over sokkelen.

På den nedre strålen på basen settes vertikale rack, oppfanget av horisontale tverrstenger og forsterket med stivere. Etter å ha lagt termisk isolasjon og dampbarrierefilm, er de ytre veggene av bygningen dekket med sidespor.

Rafters på taket av huset og verandaer er samlet i henhold til skjemaet nedenfor.

konklusjon

Til tross for at verandaen, faktisk, er ikke en fullverdig eget sted, i byggeprosessen vil kreve betydelig utholdenhet og tålmodighet, og aller viktigst - overholdelse av alle råd og veiledning om tilrettelegging av fundament og et par bokser - hage og veranda. Ellers er det ikke utelukket at konstruksjonen kan prosest og bevege seg bort fra den overordnede strukturer.

 • Veranda arrangement

 • Wooden swing med egne hender

 • Hvordan bygge en veranda i landet med egne hender

 • Prosjektet av et bad med en terrasse under ett tak

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 15 = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map