Design av vinduet i soverommet + foto

Design av vinduet i soverommet + foto

Ofte, å gjøre reparasjoner i soverommene deres, glemmer folk vinduene, behandler dem som en obligatorisk og unremarkable del av interiøret. Vinduet fyller imidlertid rommet med lys, som helt avhenger av oppfatningen av design, samt velvære og komfort hos personen som bor i den. På soverommet er det vanlig å slappe av, slappe av og bare sove om natten, så vinduets hovedoppgave er å regulere lysets intensitet, gi et dempet lys om kvelden og lyst solskinn fra morgenen.

Hva kan være utformingen av vinduet i soverommet, hvilke komponenter består det av, og hvordan du gjør vinduet et høydepunkt i interiøret - dette vil være en artikkel.

Hva du trenger å vurdere når du dekorerer soveromsvinduene

Det er flere hovedfaktorer som profesjonelle designere tar hensyn til først.

Så, å spille rundt med sovende vindu, må du vurdere:

 1. Nivået av naturlig lys i rommet. Hvis det er nødvendig, bør sollyset dimmeres med gardiner, persienner eller bruke andre metoder for dette. Når solen i soverommet ikke er nok, bruk luftgardiner, gjennomskinnelige stoffer, eller helt avslå gardiner og draperier.
 2. Plasseringen av rommet med respekt for sidene Så i utformingen av et varmt soverom, hvor vinduet går i sør eller sørøst, kan du bruke kalde nyanser, interessante teksturer, komplekse draperier, brygger og skjermbilder for sonering. Men i de kalde nordlige soverommene er det bedre å avstå fra noen avgrensning av rom, her og så liten sol. Gardiner skal være gjennomsiktige, og rammer - luft, for ikke å forstyrre solens stråler.
 3. Stil der soverommet er laget, er også veldig viktig. Tross alt, det må opprettholdes i alle detaljer av interiøret, inkludert i vinduene.
 4. Soveromarkitektur eller en del av huset spiller også en betydelig rolle. Det er takket være ikke-standardoppsett, vises takvinduer, soverom under skrånende tak, rom i tårn-karnappvinduer og andre interessante og uvanlige alternativer.
 5. Designere vet det dekorative elementer i stand til å forvandle enhver plass. I soverommene bør man ha spesiell oppmerksomhet til gardiner og gardiner på vinduene.
 6. Vindukonfigurasjon, materiale- og rammedesign, tilstedeværelse av vinduskarmen og dens dimensjoner ikke mindre viktig i utformingen av soverommet - alle disse elementene kan være svært vellykket slå.

Dette er de viktigste punktene, som skal stoppes, utføre neste reparasjon eller arrangere et nytt soverom.

Oppmerksomhet vær så snill! Artikkelen presenterer flere bilder, som hver viser en måte å utvise vinduer i interiøret. Hvis du planlegger soverommet selv, er det nyttig å vurdere ferdig interiør til de minste detaljene.

Stil på rommet

Det er klart at i soverom som er utført i helt forskjellige stiler, kan det ikke være identiske vinduer. Dette er upassende, fordi i interiøret bør alt være harmonisk: vinduene bør kombineres med alle detaljer i rommet.

I dag, på toppen av populariteten, har flere stiler av interiør, hver av dem en spesiell tilnærming til utformingen av vinduets åpning:

 • moderne interiør fast etablert i hjemmene og soverommene til townsfolkene. Disse områdene inkluderer minimalisme, høyteknologi og loft - de er alle forskjellige, men disse stilene forener den generelle tendensen til enkelhet. I et moderne soverom bør være komfortabel, romslig, lys. Detaljer her er minimal, hovedrollen spilles av bakgrunnen - rolig, monofonisk, ofte, strukturert. Vinduene i det moderne soverommet blir ofte laget store, frigjør glasset fra flere broer og skillevegger, i prioritet - panoramabilder i gulvet eller åpninger av ikke-standardform og -størrelser. Dette vinduet selv er interessant nok, det trenger ikke å bli spilt eller dekorert, og moderne stilistikk godtar ikke overflødig innredning. Det eneste som eieren av et moderne soverom trenger å tenke på er justeringen av dagslysets intensitet. Åpningene på nordsiden kan ikke lukkes i det hele tatt, men for de sørlige rammene er det nødvendig å tenke over gardiner, persienner eller gardiner som kan beskytte mot for lyse stråler.
 • Mister ikke relevans og klassiker, i soverommene er ofte møtt design retninger som barokk, rokoko, imperium, mer modig avant-garde eller moderne. Vinduene i slike soverom bør ikke gå ubemerket, de spilles nøye og smakfullt. En spesiell rolle i utformingen av åpningene spilles av tekstiler: lambrequins, cornices, komplekse komposisjoner fra forskjellige stoffer, pickup og børster er passende. Svært ofte i et romslig klassisk interiør ble det laget 2 eller flere vindusåpninger. I dette tilfellet er de spesielt egnet for deres design: De bør utføres i samme stil uten å distrahere oppmerksomhet fra hele soverommet. Rammer og vinduskarmer i klassisk interiør skal være rike, kraftige og vakre. Her kan du ofte finne naturlig tre, utskårne fragmenter, mosaikk eller glassmalerier.
 • Middelhavet og Skandinavisk Interiøret er kardinalt motsatt, men de har mange likheter: Kjærlighet til hvit farge og kulde nyanser, Kraftig plass og lys, vedvarende i en enkelt detaljert detalj. I slike soverom blir vinduer ofte laget store og høye. Gardinene her skal være vektløse, flyr, ofte er de helt fraværende. En liten nyanse: Fra det åpne vinduet til Middelhavet eller skandinaviske soverommene skal det åpnes en vakker utsikt.
 • land interiør er flott for små soverom, som hersker i leilighetene i moderne byer. Standard standardvinduer i et slikt interiør kan være svært vellykket slå. Det er nok bare å male rammene i en uvanlig nyanse, henge et fargerikt gardin eller utstyre en liten sofa på vinduskarmen. De mest populære landstilene er fortsatt Provence: soverom med blomstertrykk på tekstiler, pastell nyanser av vegger og møbler, gamle elementer i interiøret ser søte og veldig koselige.
Tips! Ikke utform et lite soverom for å utføre i skandinaviske eller middelhavsstiler. I dette tilfellet er klassikken mer hensiktsmessig, og moderne retninger kan gjøre underverk med små og intime rom (som i dette bildet under).

Arkitektoniske trekk ved soverommet

Kanskje er det fra arkitekturen, og det er verdt å starte, velge en stil for soverommet ditt. Tross alt er konfigurasjonen av rommet, dens dimensjoner, takhøyde, antall og plassering av vinduer ekstremt viktig, disse detaljene kan be om riktig tanke når du velger et design.

Vinduåpninger er sterkt avhengig av hvilken type bygning soverommet ligger i. I standardleiligheter er disse standardrammer av samme størrelse og vanlig form. I nye bygninger kan du ofte se panoramavinduer. Private hus og er helt uforutsigbare, det kan være slike detaljer som et loft, loftsrom, karnappvinduer og ulike tårn med innvendige rom.

De mest populære tilfellene er:

 • lite rom. Det vanligste problemet er utformingen av et lite soverom. Dette rommet skal frigjøres så mye som mulig fra overflødige møbler, overdreven innredning og unødvendig søppel. Vinduåpninger prøver å forlate, gardiner, hvis de henger, og deretter velge forkortede versjoner av et enkelt kutt, uten draperier og lambrequins. Utformingen av et lite rom vil bli jo bedre, jo mer lys vil det la gjennom vinduene. Bildet viser et perfekt eksempel på riktig utforming av et trangt soverom.
 • Soverom design med to vinduer er mye mer komplisert enn standardversjonen med bare ett vindu åpning. I dette tilfellet er oppgaven å slå sammen vinduene, bruke posisjonen deres klokt og kontrollere belysningsnivået. Hvis rammene er på samme vegg, er de dekorert med de samme gardinene, prøv å kombinere et speil, et bilde eller en peis, som ligger mellom åpningene. Ved to vinduer som ligger på tilstøtende vegger, er det mulig å sette en vinkelsofa. En ramme på de motsatte veggene i soverommet vil bidra til å zonere plass: ett vindu kan plasseres på skrivebordet, ved siden av et annet sted oppholdsrom med en sofa eller lenestoler.
 • Panoramavinduer legger frem sine krav: glasset skal være så åpent som mulig, fordi hovedoppgaven til et slikt vindu er å gi muligheten til å nyte utsikten fra den. For å gjemme seg fra den brennende solen eller nysgjerrige blikk kan du bruke mobile skjermer, persienner, romerske eller japanske gardiner.
 • Form og konstruksjon loftet Vinduer kan være helt noen: komplekse, inn i taket, rundt eller halvcirkelformet. Å utstede et slikt vindu er ganske vanskelig, sannsynligvis det beste alternativet er ikke å røre det i det hele tatt. La rammen forbli enkel og åpen, uten gardiner og tyll. Du kan leke med et snev av tre, det er interessant å lage en vinduskarpe, bruk den som en fortsettelse av en seng eller en bokhylle. En vellykket versjon av designet er vist på bildet nedenfor.
 • Vinduer ikke mindre komplisert og interessant. Som regel er dette ikke en ramme, men tre eller fem, som ligger ved siden av hverandre vinduåpninger. Slike rammer er lukket med en felles krokodille med de samme gardinene. Inne i soverommet kan du sette et tebord og et par lenestoler, en liten sofa eller la et sted ved vinduene fritt for å beundre landskapet som åpner ut av dem.
Tips! Ikke oppfatte arkitekturfunksjoner som vanskeligheter med å velge design. Tvert imot gjør ikke-standardvinduer soverommet interessant, i motsetning til andre, tvinger til å se etter uvanlige løsninger i utformingen av rommet.

Dekorasjon av vinduer i soverommet

Det virker, med så detaljert som et vindu, er det vanskelig å lage noe originalt. Men eksemplene som vises på bildet i denne artikkelen, viser det motsatte. I de dyktige hendene blir selv primitive konstruksjoner et høydepunkt i interiøret.

Selv når det ikke er en profesjonell designer som tar over, er det noe å jobbe med:

 • ramme kan være annerledes. Effektivt se massive brede partisjoner mellom vinduene, de er flotte for klassisk soveromdesign. Lett plast eller aluminiumskonstruksjoner ser lønnsomt ut i panoramavinduer. Det er mange muligheter for å åpne dørene - de kan også bli en dekorasjon for soverommet.
 • Glass. Det er ikke nødvendig å sette inn et standard glass inn i rammen. I dag er det mange flere interessante alternativer, for eksempel mørket, farget, matt, glass med et mønster påført eller laget i form av glassmaleri. Ethvert alternativ vil være en dekorasjon for soverommet og vil ikke gå ubemerket.
 • karmer og kan brukes som møbler i det hele tatt. På den brede vinduskarmen kan du ordne en madrass og puter, bruk den som en sofa eller sofa, sette blomster eller bøker. Like imponerende er rammene uten vinduskarmer, det er disse vinduene som ofte er dekorert med skandinavisk og moderne interiør.

Viktig! Selvfølgelig, ikke glem de vanlige detaljer, som gardiner. Riktig valgte gardiner kan umiddelbart forvandle et soverom.

Foto soverom med opprinnelig dekorert vinduer viser igjen at eventuelle vanskeligheter gir ikke-standardiserte løsninger. Selv det mest uvanlige og tilsynelatende unødvendige vinduet kan bli sentrum for hele interiøret, hvis det er riktig slått.

 • Innebygd garderobe i soverommet med svingdører

 • Soveromøbler med hjørne skap

 • Bakgrunnsideer for hallen og stuen

 • Soverom interiør med tapet av to typer

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − = 96

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map