Et eksempel på et estimat for takreparasjoner

Et eksempel på et estimat for takreparasjoner

Ethvert tak, enten det er i en privat eller flerleilighet, må regelmessig repareres. Enhver, selv den minste brudd på takets integritet, kan føre til en lekkasje som vil bli observert i toppetasjen. For å kunne reparere riktig uten mangel og overspenning av materialer, er det nødvendig å utarbeide et estimat der alle restaureringsforanstaltninger skal klart beregnes og kostnadene for dem vil bli reflektert.

Før du tar opp dokumentet, vurderes taktilstanden og en handling utføres der resultatene av undersøkelsen reflekteres. Disse dataene overføres til et defekt ark og er basert på estimatet. I denne artikkelen er gjenstanden for estimater avslørt og prøven presenteres.

Obligatoriske elementer i estimatet

Først av alt angir estimatdokumentet alltid tiltak for å fjerne det gamle dekselet, som utføres i flere mottakelser. Dette inkluderer demontering av betongrøret, demontering av isolasjon og dampbarriere, demontering av parapetene, om nødvendig fjerning av renner og vanninntakstanker, demontering av den øvre takbekledning.

Det neste punktet er gjenoppretting av overflaten, hvis liste kan øke eller redusere avhengig av tilstanden der taket ligger:

 • Installasjon av nye parapeter
 • Påføring på grunnbunnen
 • Leveling screed
 • Legge på damp- og varmeisolasjonslag
 • Montering av takmateriale på sidene
 • Installasjon av nye takrenner og vanninntakstanker
 • Restaurering eller installasjon av ny ventilasjon og skorsteiner
 • Montering av takmateriale

Estimert beregning av kapitalutskiftingen vil avvike fra oppgjørsdokumentet for den nåværende, siden den første krever mye arbeid, ofte ikke bare en gjenoppretting, men en fullstendig erstatning av enkelte tomter.

Utarbeide et estimat

Først av alt er det nødvendig å avgjøre nøyaktig hvilken type takgjenoppretting som er nødvendig: myk, metall, fra bølgepapp eller noe annet. Dette er nødvendig for å lage et dokument i rekkefølgen som avhenger av materialer og teknologier som brukes i taktekking. For eksempel, for å reparere metalltak fra bølgepapp, vil estimatet indikere utskifting av metallplater og de medfølgende tiltakene. Det vil ikke være en artikkel som dekker det bituminøse laget, siden det ganske enkelt ikke eksisterer på et slikt tak.

Viktig! I tillegg til restaureringen inkluderer dokumentet også kostnadene for levering av varene og løftingen til taket.

Også, du må bestemme hva slags gjenoppretting skal gjøres: kapital eller nåværende:

 1. Beregnet ark for overhaling. Dersom større reparasjoner av taket kreves, må prosjektdokumentasjonen utarbeides på forhånd av organisasjonen som har tillatelse til dette, det vil si opptak av SRO til slik byggearbeid. Det opprettede prosjektet vil bli et utgangspunkt for å skape et estimat av takoverhaling.
 2. Estimatark for gjeldende reparasjoner. Estimater er utarbeidet på grunnlag av et defekt ark, som er utarbeidet av en teknisk ekspert etter vurdering av takets tilstand. Slike estimater utarbeides også av selskapet som er involvert i restaurering av taket av forvaltningsselskapet. I dette tilfellet er det ikke nødvendig for selskapet å innrømme SRO, siden arbeid på teknisk ikke komplekse og ikke farlige gjenstander kan gjøres uten det.

Et estimatark er et offisielt dokument og må nødvendigvis ha signaturen til personen som samlet det, samt personen som bekreftet den. Etter at den er sammensatt, må det avtales mellom kunden og entreprenøren og forsikre seg om.

Et eksempel på et estimat for reparasjon av mykt tak kan ses nedenfor:

Faktorer som påvirker kostnadene

Oppretting av dette dokumentet er ikke vanskelig, men noen nyanser kan vesentlig endre kostnaden for arbeid. Disse inkluderer:

 • Området hvor arbeid skal utføres. Følgelig, jo mer skadet område, jo flere materialer du trenger å bruke og arbeidet som skal gjøres.
 • Kostnaden for materialer sendt til markedet, som kan variere avhengig av leverandør.
 • Type arbeid: større eller nåværende reparasjon.
 • Avfallet av materialet som brukes til å gjenopprette taket.
 • Behovet for å bruke ekstra utstyr, for eksempel for løft eller transport.

konklusjon

Anslaget for reparasjon av taket må gjøres slik at kunden og eksekutoren kan holde oversikt over nødvendige materialer og arbeider og kjenne deres endelige pris. Det forenkler samspillet mellom kunden og utøveren sterkt, siden det ikke er nødvendig å konstant spesifisere hvilke materialer som trengs, dokumentet regulerer alt og er garantisten for ytelsen til det tilsvarende arbeidet i sin helhet.

 • Eksempel på defekt ark for takreparasjon

 • Kontrakt for takreparasjoner

 • Søknad om reparasjon av taket i boliger og kommunale tjenester

 • Midler mot sopp i garasjen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map