Hvordan velge en varmebestandig lakk

Hvordan velge en varmebestandig lakk

Borte er de dagene da ovnen ble ansett som en nødvendighet, den ble bygget i hvert hus for å varme opp og lage mat. I moderne interiør fungerer ovner og peiser som dekorative elementer, understreker stilen valgt av designeren og gir rommet en koselig og hjemmevarme. Det er derfor ovnen blir mer oppmerksomt i dag: De får en interessant form, de bruker til kunstig stein eller dekorativ murstein, gips overflaten eller maling med spesielle maling.

En av disse spesielle fasilitetene, som brukes til å behandle ovner og peiser, er en varmebestandig lakk. Hvilke oppgaver er løst av varmebestandig lakk til ovner, hvorfor i dette tilfellet er det umulig å bruke vanlig lakk til et tre og hvordan velge produksjon - om denne artikkelen.

Egenskaper av varmebestandig lakk

Resistente malinger (herunder malinger og) lages vanligvis på basis av organiske silisiumpartikler som er oppløst i oppløsningsmidlet eller andre oppløsningsmidler neftsoderzhaschih.

Varmebestandig lakk er nødvendig for beskyttelse av ovner av murstein, metalldeler, slik som dører, klaffer, koke griller, dekorative smiing, samt produkter laget av tre, i umiddelbar nærhet av den åpne ild.

Den primære oppgaven for varmebestandig belegg - beskytte huset mot brann, for å forhindre antenning ovn deler eller peis. Typisk, varmebestandig lakk lagt instruksjoner for anvendelse, ved å gi et første nivå av brannvern: en film av størknet lakk er ikke brennbart og genererer gasser som ikke gir oksygen for å komme inn i de indre lag av produktet. Som et resultat, selv tre overflaten gjennomtrenges av et varmebestandig sammensetning, simpelthen ikke kan brenne på grunn av mangel på oksygen.

Varmebestandig lakk anbefales å dekke alle flater av peiser, ovner, utendørs griller, samt nærliggende tre- og metallelementer, møbler. Fungerer godt med lakk med materialer som:

 • murstein (fireclay, vanlig, dekorative);
 • stein (naturlig og kunstig);
 • keramiske fliser;
 • pusset overflate;
 • metall (stål, støpejern);
 • treet.

De ser ut som varmebestandige forbindelser som en gjennomsiktig væske, deres konsistens er litt mer enn for konvensjonelle maling og emaljer. Ved påføring på overflaten danner det frosne lakk en gjennomskinnelig film, den naturlige skyggen av materialet og dens struktur er understreket - komfyren eller peisen ser mer dekorative ut.

Egenskaper av varmebestandig lakk

Silikon-organisk varmebestandig lakk har så mange egenskaper:

 1. Temperaturbestandighet i området fra -40 til + 300 grader. Det er enda mer varmebestandige komposisjoner som tåler direkte varme opp til +600 grader. Slike stoffer brukes i industrien, deres sammensetning er forskjellig fra innenlandske varmebestandige belegg.
 2. Evne til å beskytte overflaten mot økt fuktighet. På steke av murstein er det ingen spor av salt, stein og tre er beskyttet mot sopp og mugg, det lakkede metallet er ikke korrodert.
 3. Lakkfilm beskytter ovnen mot aggressive forbindelser, som harpiks, fett, olje. Utenlandske materialer kan ikke trenge inn i lakfilmen, så det er lett å skylle fra peisoverflaten, og ikke ødelegge utseendet.
 4. De varmebestandige lakkene fryser veldig raskt, i motsetning til vanlige alkyd og olje emaljer. Ett lag tørker om en time hvis romtemperaturen opprettholdes på +18 - +25 grader. En annen tilstand er tilstrekkelig lufting.
 5. For et høyverdig varmebestandig lag må minst tre lakker påføres. Hvis målet - bare et dekorativt belegg og beskyttelse mot fuktighet og eksterne faktorer, er det mulig å begrense ett til to lag LCP.
 6. I den varmebestandige lakken kan fargefarger legges til, så vil det beskyttende belegget skaffe den ønskede skyggen. Det anbefales å velge produkter fra samme produsent, fra samme serie.
 7. Adhesjon i varmebestandige komposisjoner er svært høy, de holder seg lett til dype porene av materialer og er sikkert festet til overflaten. Som et resultat, belegget ikke sprukker, ikke eksfolierer, endrer ikke utseende i ti år.
 8. Varmebestandige lakker er også gode fordi de kan brukes utendørs. De kan behandle ovnen i en uoppvarmet badstue, grill eller brazier, som ligger i sommerhuset og til og med en dekorativ herd under åpen himmel.

Oppmerksomhet vær så snill! Du kan ikke male ovner og ildsteder med vanlige malingsmaterialer, dette vil ikke bare føre til deformering av belegget, men kan også forårsake brann.

Varianter av varmebestandig lakk

Vanskeligheter ved å velge et varmebestandig belegg for ovnutstyr bør ikke oppstå - det er ikke mange husholdningslakker på salg. De mest motstandsdyktige beleggene er laget på basis av aluminium og silikon, de tåler direkte brann og er i stand til å opprettholde sine egenskaper ved temperaturer opp til +600 grader. I hverdagen er ganske enkle midler tilstrekkelig, ettersom konvensjonell vedbrann gir maksimalt 250 grader varme. Egnede organosilikonlakker.

Forbrukerne skiller slike kategorier av varmebestandige produkter:

 • varmebestandig lakk "KO 85". Disse forbindelser er i stand til å operere i området fra -40 til +300 grader, som ofte brukes ikke bare i hjemmet, men også for industrielle formål (for farging av rørledninger, olje- og gassrørledninger, varme stykker av utstyr, slik som motorer, etc.). Sammensetningen har en homogen struktur, passer godt på hvilket som helst underlag, flasser ikke, det er omtrent ti år. Etter tørking av lakklaget blir til en lys brun film, som gir glans materiale og forbedre utseendet av ovnen eller annen gjenstand.
 • Lakkgruppen "KO 815" brukes oftere til farging av ovner inni, da filmen tåler de høyeste temperaturene. I tillegg tåler beleggene alvorlige frost (opp til -60 grader), noe som gjør det mulig å bruke det under noen klimatiske forhold. Egenskapen til dette varmebestandige midlet er at lakering kun er mulig ved bruk av infrarøde lamper - lakken stivner ikke ved normal temperatur.
 • Siltek-1-maling er god, fordi du ikke må overflate på overflaten før du påfører det. Maling av stoffer og så perfekt tilslutter strukturen til noe materiale. Sammensetningen gir en interessant nyanse til overflaten, beskytter pålitelig mot tenning, men malekonsumet er flere ganger høyere enn KO-gruppens varmebestandige lakk. Påfør "Siltek-1" er nødvendig i tre lag, tilbringer omtrent 300 gram per kvadratmeter av ovnen.
Viktig! Før du bruker den vanlige varmebestandige lakken, skal overflaten primer med spesielle dype penetreringsformuleringer. Hvis dette ikke er gjort, vil adhesjonen være utilstrekkelig, belegget vil skrelle og miste beskyttende egenskaper.

Hvordan lakk ovner

Varmebestandig lakk for metall eller stein har selvsagt større adhesjon enn konvensjonelle maling og emaljer. Men før du påfører det, bør overflaten fortsatt være nøye forberedt, og lakkering selv skal utføres i samsvar med teknologien:

 1. Vær oppmerksom på romtemperaturen i området 18-25 grader. Hvis arbeidet utføres på gaten, bør du velge en varm og tørr dag.
 2. Ordne for ventilasjon eller frisk luft.
 3. Åpne forsiktig glasset med varmebestandig lakk og bland ingrediensene, sakte omrøring.
 4. Legg til maling eller pigment om nødvendig.
 5. Rengjør komfyren eller peisen, bevæpnet med en metallbørste. Fjern alt støv og små partikler. Vask av fettete flekker med såpevann eller aggressive kjemikalier, skyll deretter med rent vann.
 6. Når ovnen tørker, er den primet.
 7. Etter at primeren har tørket, kan du fortsette med lakkering. Varmebestandig lakk påføres med en pensel, svamp, rulle eller sprøytepistol, og prøver å ikke tillate streker og luftbobler.
 8. Det første laget tørker i omtrent en time. Deretter kan du påføre lakken igjen.
Tips! Den varmebestandige lakken er ganske giftig, du må ikke la produktet komme på huden og slimhinnene. På arbeidsplassen må verneutstyr brukes (hansker, maske, briller).

Ved åpning av ovnen vil varmebestandig lakk se mye mer imponerende, i tillegg murverket trenger ikke å gips, murstein og rydder - lakkert overflate er tilstrekkelig dekorative.

I tillegg til den eksterne effekten, vil belegget beskytte ovnmaterialene mot varme, frost og fuktighet. Fordelene er åpenbare: det gjenstår å velge den aktive forbindelsen og bruke den på peisen din i samsvar med de angitte instruksjonene.

 • Bord av varme og kalde farger

 • Gulvmaling for betong, slitesterk

 • Maling for tre til gulv

 • Maling av ovnen med vannbasert maling

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

80 + = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map