Khvoyniki i landskapsdesign

Khvoyniki i landskapsdesign

Modern landskapsdesign är rik på olika arter av barrträd. Arom av landsluft mättat med tallnålar, en trevlig och användbar ram för vila vid stugan och trädgården. Växter används i landskapet när man skapar vackra kompositioner, blomsterbäddar, rockeries och topiaryträd, och även i form av staket. Barrträd i landskapsdesignen är perfekt samexistenta med lövträd, ser på gräsmattor inramade med stenar och blommor. Växter skiljer sig i olika sorters olika nyanser, form och storlek, plus - en unik inredning året runt.

Varianter av applicering av barrträd i landskapet.

Dekorativa arter av barrträd är populära i landskapsdesignlösningar på grund av deras unika egenskaper:

 • Barrträd och buskar är frostbeständiga, överlever lätt svåra förkylningar, vilket ger inredningen ett vinterlandskap;
 • tack vare de kraftiga rötterna av barrväxter ger sig fukt även i torr sommar, så det krävs inte ofta vattning.
 • barrträd utvecklas bra i avsaknad av ljus, växa i skuggan och penumbra;
 • Träd är attraktiva när som helst i sina liv. Under tillväxtens gång ökar skönheten och densiteten av sina kronor bara;
 • Mångfalden av barrträd betyder kompakta former som inte kräver särskild vård.

Barrträdskulturer kan användas vid planering av landskapskompositioner i vilken stil som helst. Träd av miniatyr former är lämpliga i gröna staket, på en blomsterbädd och rockeries.

Design av rockeries från barrträd

En prydnadsgardin på en mild sluttning med spridda stenar, en mängd opretentiösa blommor, buskar och miniatyrbalkar är en rockery. När du skapar ett halvvilt barrlandskap måste du följa några principer:

 • Basen för sammansatt vegetation är vald av dvärgarter av barrträd;
 • Om man väljer arter av barrträd, beaktas deras anspråkslöshet.
 • i bildandet av rockaria borde det inte finnas uttalade skillnader i terrängen;
 • Plotmönstret är skapat av en kombination av en stor sten och grusbeläggning.

Innan du köper plantor för rockeries, måste du tänka över landskapsdesignens sammansättning, miniatyrer av barrträd i priset är inte billiga. För att uppnå den bästa effekten i landskapets sammansättningslösning kan du för den dominerande växten välja en vertikal barrträd med en krona i form av en kon eller oval. Den dominerande växten i början eller mitten av kompositionen har runt små plantor med en sfärisk krona. Landningen av de krypande markdockorna kommer att vara bakgrunden.

Alperna skiljer sig från rockaria genom att kräva mer solljus. En mild trädgård av barrträd i detta avseende är opretentiös och ser underbart ut i en landskapslösning under gårdens fönster, i skuggan av ett lusthus, vid stranden av en konstgjord damm.

Skapa en rockery, du borde inte ladda den med en mängd olika barrträd, du kan förlora skönheten och unikheten hos varje. När man grupperar grupper är det bättre att använda kontraster i trädens form och färg eller tillämpa estetiken för en smidig övergång.

Vilda stenar, som element i landskapsdesign, bör organiskt gå in i kompositionen och inte gömma sig i barrträd, men harmoniskt placeras bland dvärgar av granar, tallar, tuja och junipers. Som ett resultat bör en fullständig illusion av det naturliga landskapet i miniatyr visas. Långsam tillväxt av barrträd (upp till 3 cm per år) sparar kompositionen under lång tid.

Design av blombäddar

I landskapsplaneringen av landritningen ser barrträdsprodukterna perfekt ut på blomstrar. Deras storlek och design beror på storleken på infielden och trädgårdsmästarens talang.

Det finns flera grundläggande typer:

 • blomsterbädden är stor, placerad nära väggen, höga backwoods behöver inte störa landskapet. Vanligtvis väljer tall, enbär, europeisk lärk. Den andra planen består av olika typer av tuja och lövträd, den första raden är fodrad med enbär horisontell eller tangent;
 • blomsterbed kompakt, passar i ett litet område. För plantering väljer raserna av långsamt växande, stunted barrträd. Kombinationen av grön, blå och blå i nyanser av nålar är harmonisk. För färgning kan du använda blommiga stauder;

 • blommarlandskap, liten storlek, ska se ut som en bit vild barrskog. Det är inte på plats att det kommer att finnas en stor obehandlad sten;
 • Blomman är symmetrisk, rund eller kvadratisk. Storleken beror på platsens storlek. I mitten finns en hög barrträd (gran, bergs furu) följt av likformiga rader av medelhög arter (thuja, junipers). På kanten - nålkrypning. Det är trevligt att lägga till ett träfartyg för att plantera.

OBS! Vid dekoration av en blomsterbädd beaktas en reserverad ledig plats för tillväxt och utveckling av gröna stauder.

Arrangemang av en barrträdsbädd är inte särskilt svår. Med det rätta urvalet av sortimentet av vintergröna och kompetenta placeringar kommer en vacker utsikt över det lokala området att erhållas med minimal slöseri med tid och ansträngning.

Gräsmatta grindar

Koniferer i landskapsplaneringen av landritningen ger en viss majestät av landskapskompositionen, speciellt vintergröna planteringar i en häck. Staketet av barrträd kan vara av olika höjder och har en strikt skönhet och harmoni. Förutom inredning har grönsaksstaket också användbar funktion:

 • skydd mot nyfikna ögon. Vid plantering ligger växter på ett minsta avstånd från varandra, eftersom de växer är kronorna tätt sammanflätade och skapar ett tillförlitligt hinder för nyfikna grannar.
 • zonplanering gårdsställe. En låg barrstängsel hjälper till att dela upp platsen i zoner och spara andra växter från starka vindar.
 • förseningen av vårens snö. På grund av en jämn fördelning av snö på vintern tar fjädersmältningen längre, och jorden är väl mättad med fukt.
 • är platsen för nestning av fåglar, hjälpa till i förstörelsen av skadedjur av trädplanteringar.

Typer av träd och buskar för levande fäktning är bättre att köpa i en särskild plantskola, men finns i en vanlig blomstermarknad. Individuella barrträd är lämpliga för utbredning av sticklingar eller frön.

Behärskning av komplex design

Khvoyniki i landskapsdesign öppnar utrymme för fantasi. Att ge växten någon fantasifull form under topiaryens konst. Den huvudsakliga metoden för att erhålla en mängd olika växter är en hårklippning, använder arter av yew, gran och enbär. Skapa enkla former - cylindrisk, sfärisk, konformad, det är bättre att välja de arter av nålar, vars krona kommer att skadas till ett minimum.

Trädgårdsmästare med erfarenhet skjuka träd "med ögat", för nybörjare finns stenciler och olika anpassningar i form av hammare och sträckta rep. Att ge en vacker spiralform av kronan av en efedra under kraften hos en nybörjare trädgårdsmästare. Med ett brett band måste du vrida ett ungt träd med en konisk krona och klippa av alla grenar från de fria områdena. På ett år är de sannade platserna redan tydligt synliga, du kan lätt justera och i slutändan - ett vackert havsskal.

Valet av infieldens design

Den höga prydnaden av barrträd öppnar ett brett utbud av applikationer i landskapsdesign. Det är nödvändigt att bevara skönheten och unikaheten hos varje barrträd, så att du inte behöver plantera en hel skog.

Innan planteringsanläggningar måste beaktas:

 • klimatförhållandena;
 • terränghjälp
 • storleken på tomten och gårdens strukturer;
 • Närvaron av reservoarer, broar.

Allt detta måste vara kopplat till varandra och barrträd. Det är nödvändigt att noggrant överväga designlösningen i trädgårdsgården, när man planterar odlade träd kan man skada rotsystemet.

Kombinationen av växter i en barrträdgård

Vid utveckling av landskapslandskapsdesign beaktas särskild uppmärksamhet på växtodlingarnas kompatibilitet:

 • nära cederträ och furu planteras inte gran och gran;
 • åt och tui - oönskade grannar;
 • Larken måste planteras separat, för att närvaron av några barrträd är oacceptabel;
 • Placeringen av björk och fågel körsbär nära barrträd växter negativt på den senare på grund av brist på näringsämnen i jorden, absorberad av lövverk;
 • buskar av blommande rosor är spektakulära med bakgrund av gran och gran, men det här området är farligt för känsliga blommor på grund av försurning av marken med barrträd.

Barrväxter är bra grannar till lövträd, spannmål, blommans stauder (särskilt liljor). Buskiga arter av barrträd ser färgglada ut i samband med gråtande willows nära dammen. Tui med ljust grönska och blåaktig nyansering av nålar kommer att vara en utmärkt bakgrund för junipers.

För en effektiv och harmonisk typ av barrskomposition i landskapet är det nödvändigt att följa vissa regler:

 • barrträd ser sig säkra ut mot en bakgrund av en platt och välplejd gräsmatta;
 • För den mest fördelaktiga utsikten bör sammansättningen av barrträd planteras bort från huvudytan för en längd av 2 till 3 gånger dess höjd;
 • Kompositionslösningen ska vara orienterad i öst- eller västriktningen;
 • en kontrasterande kombination av barrträdets höjd och färg väljs, till exempel, låga sfäriska arter av tui mot bakgrunden av pyramidala barrträd. Genom att leka med höjden på träden kan du uppnå en visuell effekt - en medelstor tuya eller gran bredvid ett låg bergigt tall kommer att se väldigt betydande ut.

Viktigt! Lös kompositionen problem med barrträd, glöm inte deras intensiva tillväxt i bredd.

Resultatet

Någon som önskar upprätthålla ett stycke mark intill hans hus. En liten fantasi, djärva designprover med barrträd och resultaten kommer att ge glädje, med tanke på de få regler som beskrivs ovan.

 • Hur man dekorerar en terrass med blommor

 • Sängar varma med egna händer

 • Uppförande av en byggnaders territorium

 • Fleråriga trädgårdsblommor

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

57 − = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map