Sandblåsemaskin med egne hender

Sandblåsemaskin med egne hender

Ved åpning av verksteder eller store industrielle bedrifter krever effektivt utstyr for rengjøring av metalloverflater. Markedet for slikt utstyr er svært omfattende, men prisene for det er ikke alltid tilgjengelig for en nybegynner i en entreprenør eller en mester. For å spare penger kan du samle sandblås med egne hender. Enheten har en beskjeden størrelse, men den kan klare selv med gammel rust og smuss.

Egenskaper av sandblåsemaskin

Sandblåsingsanlegg er virkelig universelle - de brukes både i store bedrifter og i hjemlige forhold. Dette er mulig på grunn av enhetens multifunksjonalitet og kompaktitet.

For arbeid er det mulig å kjøpe et ferdig produkt, men denne løsningen har sine ulemper:

 • Den høye prisen. Sandblåsemaskiner produseres på automatisert utstyr, noe som påvirker prisen ikke til fordel for kjøperen.
 • Garantiperiode. Rengjøringsmidler er konstant i kontakt med forurensning og andre ugunstige forhold, dette skaper store belastninger. Men sandblåsingsutstyr har sjelden en lang garantiperiode.
 • Funksjonalitet av enheten. Det er ikke alltid mulig å kjøpe enheten, med indikatorer som passer til dine behov. Dette gjelder kraft, dimensjoner og tilleggsfunksjoner.

I dag er det mange kontorer som leier sandblåsemaskiner. Hvis arbeidet ditt krever regelmessig deltakelse av slikt utstyr, vil leien være for dyrt.

Oppgaven med å montere en sandblåsingsmaskin med egne hender synes derfor å være den mest lønnsomme løsningen for både private og store bedrifter. I tillegg ved å lage enheten selv - vil du vite detaljene i hans arbeid, noe som vil lette videre drift og reparasjon.

Enheten av sandblaster

Før du begynner å lage sandblåsingsutstyr, må du gjøre deg kjent med ordningen på enheten. For å montere enheten, vil du trenge mye utstyr og verktøy, leasing eller kjøp av dette må tas i betraktning selv før arbeidet påbegynnes.

I mange henseender ligner skjemaet til apparatets sandblås en sprøytepistol. Men å erstatte en enhet med en annen i arbeid er umulig på grunn av en rekke forskjeller mellom dem.

Kompressoren er en luftstrømgenerator av ønsket trykk. Han strømmer strømmen i sandblåsingslinjen. Derfra går strømmen til hovedslangen, ved siden av muffen til slibemiddelinntaket, der, takket være vakuumet fra luftstrømmen, går slitasjen inn i rørledningen og blandes med luftstrømmen. Herfra suges slitasje og luft inn i dysen og føres gjennom skede til arbeidsflaten. For små jobber, for eksempel glassmatte, anbefales det å kjøpe en sandblåsingspistol.

Viktig! For normal drift av enheten trenger du en mottaker, det lindrer luftstrømmen fra overflødig fuktighet.

Blant annet inkluderer enheten slanger, "elektronachinku", et system av kraner. Konfigurasjonen av enheten er avhengig av størrelse og formål.

Detaljer for sandblåsemaskin

For selvmontering av enheten må du kjøpe et sett ferdige deler. Nedenfor finner du en rekke tilgjengelige tilbehør, som du kan kjøpe i en spesiell avdeling av butikken:

 • en tank under en slipemiddel (sand), en ballong fra en gass, den er konstruert for å arbeide med et høytrykksstoff;
 • kutt av et vannrør (2 tommer) med en plugg for fôring av sand og tråd.
 • en gassforsyningsslang med en lengde på 5 m og en diameter på 1 cm;
 • kuleventiler for hydraulikk s 111;
 • Gummiforsterket slange fra 2 m lang og 1,4 cm i diameter;
 • slanger for festeslanger;
 • tetningsmiddel for carving (filtbånd eller annet);
 • spennhylse;
 • stålmontering DM 15 og 3 adapter type Bochata.

Prisen på komponentene avhenger av regionen og firmaet til produktet. I gjennomsnitt varierer den totale kostnaden for alle deler fra 35 til 40 dollar. Prisen for fabrikk sandblasters vil være mange ganger større. Etter å ha kjøpt alle komponentene, kan du starte forsamlingen.

Faset montering

Hvis tanken til slipemiddelet er en sylinder av propan, må den være forberedt. For det første hentes gass ut av det, hvoretter en messingkant blir avskåret av en bulgarsk eller en hacksav. For å sikre kompressoren blir gassen fjernet fra sylinderen. Fartøyet fra freon som en ballong for slipemiddel krever ikke forberedende arbeid.

Stadier av sandblåsesammenstilling ser slik ut:

 • På ballongens side er han en åpning for inngang, tilsvarende diameteren av trimmingen av vannrøret (2 tommer). Motsatt til dette hullet er det laget en lag - i midten av bunnen av fartøyet, med en diameter på 1,2 cm. Deretter er vannrøret sveiset.
 • På bunnen av sylinderen sveises stålmonteringen DM 15 til det andre hullet. Sømene må være tette. Det anbefales også å sveise stativet eller hjulsystemet til bunnen for å lette apparatets bæreevne.
 • På rørene nedenfra og fra er kranene og "Bochata" skrudd. Trekk den gjengede tetningen.
 • Ved teens ender er beslagene festet, den ene som den forsterkede slangen er festet på, fest den med et åk. Et kobberrør er festet til den andre, og en slange er festet ovenfra.
 • En kollett og en dyse er montert på baksiden av beholderen. For å gjøre dette, er det bedre å bruke en ferdig laget av wolfram.
 • En tee og en kran med et fartøy under slipemiddelet er festet til luftforsyningsporten.
 • Teens hull er koblet til en sylinder og en kompressor.

Hvis instruksjonene følges nøyaktig, vil en sandblast bli produsert, ikke dårligere enn de kjøpte analogene. På slutten av forsamlingen kan en sandblås kobles til maskinen.

Vær oppmerksom! For nøyaktig betjening av enheten, bruk kun deler av høy kvalitet.

Hvis du har problemer med forsamlingen, eller hvis du finner noen problemer med driften av enheten, se detaljert videoforklaring av bruken av sandblåseren som er laget av deg selv:

Nyttige tips

Hvis apparatet på grunnlag av en gassflaske virker tungvint, er det mulig å produsere en enklere enhet. Typiske slike produkter brukes til å påføre sandblåsingsmønstre på skyvedører (bildene er vist nedenfor).

For å lage en lett konstruksjon trenger du et lite fartøy - en plastflaske vil gjøre. For å koble distributøren til ballongen trenger du en kulventil og en tee. Enheten er montert i henhold til prinsippet beskrevet ovenfor. Prosessen tar ikke mer enn en time, men detaljene må endres ofte på grunn av rask slitasje.

Utad, ligner en slik samling en sandblastpistol eller en airbrush. For enkel bruk er en dyse festet til dysen. Hvis dysen brukes ofte, vil det ofte være nødvendig å bytte eller rengjøre dysen.

Når du arbeider med en sandblåsingsenhet, er det viktig å observere sikkerhetsregler. Til tross for at strømmen av slipemiddel leveres under trykk, kommer et stort antall partikler inn i luften. Derfor, når du arbeider, beskytt øynene og luftveiene fra sand. Arbeid utføres kun i en lukket celle. På personen som legger på åndedrettsvern og briller, på hender - gummihansker. Når du arbeider på kroppen, bør det ikke være åpne områder i huden. Også, bør du ta vare på muligheten for en nødstop av enheten.

 • Hvordan velge en fugemasse

 • Hvordan lage en verktøykasse med egne hender

 • Pumpe for fat for vanning

 • Håndpumper for vann

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map