Двострука унутрашња врата

Двострука унутрашња врата

За модерне станове и приватне куће, унутрашња двокрилна врата већ дуго постају непрепознат стандард дизајна стамбеног простора. Поред повећаног удобности употребе, врата са повећаном величином отвора дају унутрашњости потпун изглед и стил. Поред тога, већина двоструких врата смањује величину простора који омогућава нормално отварање платна.

Модели и дизајн двокрилних врата

Димензије унутрашњих врата са два врата су увек већа од уобичајених врата за врата. Али по захтеву купца, димензије се могу повећати на 150-160 цм. Стандардне димензије отварања за кружни ток су 130 цм ширине и 230 цм високе. Димензије клизних система због присуства бочних оловака за клапне могу доћи до три или више метара.

Системи врата са двоструким вратима се производе према следећим шемама:

  • Клизне конструкције типа коморе. Два идентична крила се синхроно крећу дуж водица паралелног са унутрашњим зидом;
  • Класични замах са симетричним леци. Побољшана верзија може да се отвори помоћу клатна.
  • Двоструко са неједнаком ширином летака. Према дизајну суспензије, оне су идентичне са замахом, уз разлику да се већи крст користи као врата са једним листом. Друга, мања величина, отвара се, ако је потребно увећати врата.
За информације! Најједноставнији дизајн варијанте може бити релативно једноставан за ручно израђивање од два стандардна лима врата и произведених за двоструку кутију.

Материјали се бирају у зависности од њихове намјене. Клизни системи се израђују у облику структура рама са великом површином за застакљивање. У двоструким ентеријерским системима може се користити МДФ, храст, орах, па чак и вриједна врста дрвета, као што је палисандер или сандаловина.

Прави избор двоструких унутрашњих врата

Унутрашња врата са два врата могу бити фабричка или појединачна производња. Творнички интерроом системи врата обично се заснивају на дизајну најпопуларнијих и продатих решења за дизајн. Индивидуални трошкови производње много више, иу том случају, наручују одређени ентеријер соба или апартмана.

Модели двоструких унутрашњих врата су веома многи, већина квалитетних производа за предвиђену сврху може се подијелити на неколико група:

  1. Модели извршне класе;
  2. Двокрилна врата и преграда типа услуге;
  3. Дизајн ентеријера поможног правца.
За информације! Већина скупих фабричких вратних производа и двоструких система индивидуалне производње припадају посебно репрезентативним моделима.

Трошкови јединице са једним вратима могу да досегну неколико десетина хиљада рубаља, а производња траје најмање 4-5 дана са завршном обрадом и полирањем платна. Обични двоструки дизајн може коштати у 3-5 хиљада. рубле без инсталације.

Извршна двокрилна врата

Као правило, ово су скупи и врло поуздани класични системи са двокрилним вратима од чврстог дрвета и стакла. У већини случајева, дизајн и облик су изабрани за унутрашњост собе. Раније су представљени репрезентативни модели у државним институцијама, пријем високих званичника и управа великих банака. Ова врата су постављена тамо где је важно импресионирати посетиоце или посетиоце.

Данас, двострука класична врата ораха или кестена могу се наћи на улазу у сали или у канцеларију власника куће. Ова опција се увек прави у класичном стилу са традиционалним обрасцем тканине и имитацијом племенитих метала. Да уђете из ходника у сали стана не постављајте клизне или клатне системе, ово је место за најскупља и лијепа класична врата у кући. Ово је суштина ходника. Гости или посетиоци су увек присиљени да се зауставе у ходнику испред скупих врата да се психички припремају за комуникацију са власницима.

Поред тога, модеран изглед указује на то да хала од собне, канцеларији или дневној соби је одвојен од релативно једноставних не-капиталне зидова, тако да је величина и облика шема унутрашњих врата је ограничен само маштом и могућностима власника, као на слици.

Сервисна и помоћна унутрашња врата

Друга категорија унутрашњих двоструких кола има чисто утилитарну сврху. На примјер, врло практични и практични системи клизних врата могу се успјешно инсталирати на пролазу од кухиње до трпезарије или до ходника. клизни тип дизајна лако фиксне у затвореном или отвореном положају, је отпоран на дејство нацрта, а главна ствар - "не једе" корисну површину испред врата, као у случају хингед структуре.

Ове опције су погодне за сваку просторију у кући. Често се клизни блок користи за одвајање једне велике собе студијског стана у двије одвојене просторије. Двоструке конструкције се лако могу инсталирати у уском ходнику, па чак и на улазу у стаклену веранду.

Трећа категорија модела помоћног типа са неједнаком величином летака је у ствари врста класичних двоструких шема. Стога, ако желите, можете купити или наручити двокрилна врата ове врсте за ходник, спаваћу собу или студиј.

Асиметричне клапне омогућавају да користите спојни врата, као и уобичајени једног листа замах у местима где је потребна велика количина улаза ретко. То може бити приступ на балкон или лођу, у помоћне просторије. За приватну кућу, то може бити приступ коридору или котловници.

Закључак

Дизајн и облик двоструких унутрашњих врата у великој мери позајмљује дизајнерска решења конвенционалних замахних конструкција. Али то не спречава произвођаче и пројекторе да пронађу све интересантније облике. Ако је дуго исцрпљена класичан стил, унутрашњи модели дизајна коришћењем нових материјала - стакло, поликарбонат, имитација ковани и ливени делови, витражи и дрво мозаици, нове стилове и облике тек почињу.

  • Метална улазна врата

  • Затвара за дрвена врата

  • Унутрашња врата за сликарство

  • Улазна челична врата

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map