Како исправно поставити плочу у горњу површину

Како исправно поставити плочу у горњу површину

Инсталирање плоче за кување је практична и практична опција за вашу кухињу. Тако можете уштедети пуно простора, што је веома важно за стандардне мале кухиње домаћег Хрушчова. Поред тога, рампери раде на исти начин као и масивне плоче - па зашто их не замените бољом опцијом. Важно је напоменути да је уградња плоче за кухање у таваници врло једноставан процес, а свако ко има одређени скуп алата ће моћи да се носи са њим.

уградња плоче за кување

Да бисмо разумели процес инсталације и правилно имплементирали, вредно је детаљно размотрити сваку од фаза поправке.

Правите рупу

Они који су се некада суочили са таквим радовима требало би да знају да нема ничег тешке у постављању плоче у гаражи. Видео о овом раду, који је на крају чланка - права потврда тога. Да би се нагласиле све нијансе инсталације, вреди пажљиво размотрити тај процес.

 • Прва ствар коју треба да знате пре уградње бројача је његова димензија, која ће избегавати могуће грешке приликом мерења. Да бисте то учинили сами, потребно је да га ротирате и одредите ширину и дужину користећи траку;
 • Обележавамо на столу. Мора се подударати са параметрима плоче;
 • Користећи електричну слагалицу, бушимо рупу из које ћемо почети да сечемо. Да би се осигурало да се рез не сруши - боље је користити слагалица са малим зубима.

Процес заптивања

Секције које се формирају након реза, вреди третирати са заптивачем. Неопходно је да се горња столица не ојача, а такође и нечистоћа не улази у њу.

процесирамо херметичким

Важно! За заптивање ивице увек можете користити алуминијумску траку. Осим основних заштитних својстава, може штитити цоунтертоп са оштрим падом температуре. Посебно обратите пажњу на избор масе заптивача, јер то утиче на сигурност изгледа табле и његове функционалности.

повежите електричну плочу

Начин инсталације зависиће од врсте куване куване - електричне или гасне. Да размотримо одвојено обе варијанте.

Како спојити електричну плочу?

Потражња за електричним панелима је увек висока. Ова чињеница се лако објашњава чињеницом да су такви уређаји веома поуздани, квалитетни и издржљиви. Без обзира на то, уколико се таква плоча поправи, може се одвојити и пренети на радионицу без проблема.

Пре него што почнете да градите у електричној плочи, окрените га и ставите на гаражу. На унутрашњој страни плоче ће се нацртати дијаграм обрнуте везе. Будите посебно пажљиви ако морате сами да радите са везом плоче. Важно је правилно повезати жице.

повежите електричну плочу

У случају да постоји посебна жица за оклоп за повезивање електричног панела, нема потребе за утикачем и утичницом. Једноставно повежите жицу и поставите панел у горњу страну. Након тога ће бити потпуно спремна за рад.

Како спојити плински панел?

У почетку је вредно обратити пажњу на то како је панел фиксиран. Инсталирајте га у таваницу, а затим поравнајте и осигурате. У ту сврху, на дну модела налазе се посебни носачи и прикључак електричне жице у утичницу.

Важно! Прије прикључка на само-гас, сигурно се морате упознати са основним правилима сигурности. Гас мора бити искључен. Проверите ово и тек након тога спојите плочу на цев користећи флексибилно црево.

Ставите матице у ораси. Затим отворите гас и укључите горионике како бисте проверили чврстоћу прикључка и елиминисали могуће цурење плина. За практичност тестирања користите анализатор гаса.

Правила за уградњу плоче изнад пећнице

Индукциона плоча има пуно позитивних карактеристика. Међу њима:

 • Брзо загријати површину до одређене температуре;
 • Идеално глатка површина, која омогућава оптимално одржавање плоче;
 • Значајна уштеда електричне енергије;
 • Безбедност деце (изузев високих температура, гаса и отворене ватре).
  индукциона плоча

Као што можете видети, има много предности за ову опцију. Дакле, није ни чудо што сте такође желели да инсталирате ову врсту штедња код куће. Како то исправно урадити? Постављање плоче изнад пећнице има одређени ред и правила. Да би боље разумели ово питање, вреди размислити о свим могућностима инсталације панела.

 • Ако сте започели процес као што је уградња индукционе плоче изнад пећнице, требали бисте знати да мора бити опремљен присилном вентилацијом и системом за хлађење;
 • Запамтите да се носач мора направити на савршено равни површини. У противном може доћи до деформација које ће ометати правилан рад плоче за кување.

Ордер ордер

 1. Скините кратке вијке и увијте 4 опруге у рупе које се налазе на бочним странама уређаја;
 2. Поставили смо плочу у модул кухиње, изравнавали га и лагано притиснули на центар - то ће обезбедити инсталацију највише нивоа;
 3. Ако има бочне профиле, онда када га убаците у модул кухиње, морате ставити 4 кукице за причвршћивање. Имајте на уму да су вијци за центрирање вретена и даље доступни.
Важно! Приликом уградње плоче изнад пећнице, електрично повезивање и интеграција самог кабла треба извршити засебно. Ово се мора поштовати на основу правила сигурности када радите са електричном енергијом.

кухиња

Пре повезивања електричара потребно је провјерити:

 • стање излаза: он мора бити заснован и усклађен са свим техничким стандардима и стандардима;
 • одговара потребном напону лирезета када је повезан;
 • да ли се утичница уклапа у утикач.

Запамтите да инсталирање плоче за кухање у столу с властитим рукама или постављање панела изнад пећнице захтева екстремну пажњу од вас. Сигурно морате узети у обзир велики број захтева који ће вам помоћи компетентно, брзо и ефикасно га инсталирајте. Вођени горе наведеним упутствима, нећете морати запослити стручњаке за обављање ове операције.

постављање панела изнад пећнице

Пре него што се повеже, вреди пажљиво провјерити напон и фреквенцију струје у утичници и придржавати се свих утврђених норми за сигурну самонаводу панела.

 • Како одабрати електрични камин

 • Соларни панели за кућу

 • Врсте соларних ћелија

 • Грејање гипсаних плоча Вратити

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map