Како нанети гипс на зид

Како нанети гипс на зид

У технику наношења малтера на зид нема посебних трикова или мудрости, али за извођача ће бити потребна прецизност, чак и педантија. Ако сте икада уђе у стан свеже изграђену кућу без завршне радове, вероватно прва ствар која хвата вашу пажњу - Роугх гипсаних зидова са бројним сиве мрље и мало поравнати угловима собе. Ако је стан опремљен грађевинским кућама без завршних радова, у ствари, сви припремни радови за завршетак морали су бити обновљени и ремонтовани својим рукама.

Како наносити гипс у нове станове

Најчешће, градитељи ометају простор са једним основним слојем малтера са прелиминарним нивелацијом зида. За грађевинске организације ово је најприхватљивија опција. Један ударац пуца две птице са једним каменом:

 • Прво, према условима стамбеног смјештаја, зидови просторија морају бити малтерисани за завршне радове. Нема трагова завршне обраде гипса. О тачно што би требала бити површина, са завршним или прелиминарним завршним обрадом, обично су услови пригушени. Постоји малтерисање - то значи да су испуњени услови за прихватање стана од стране комисије;
 • Друго, наношење слоја "грубу" гипса лако скрива све недостатке и кривина цигле интерне партиције, употреба неисправне цигле, камена и половине другу димензију.
Савет! Визуелно на претходно малтерисани зидови је тешко видети све проблеме применом гипс, не превише лењ да повуче конвенционалне милиметара најлон струне дуж зида - на дну, у средини и на врху.

Чак и таква примитивна метода верификације ће открити места пропуста или несавршености помоћу алата, закривљених углова и неравних слојева гипсног слоја на зиду. Даље, питање технологије је или скандал и захтева измену зидова, или неумитно узима инструмент и поново изгради зидове сама.

Како нанети гипс на зид

Главни проблем малтерисања зидова у вишестамбеној градњи јесте дисконтинуитет технолошког процеса. Мајстори узимају у рад неколико станова истовремено и доследно врше наношење тла или гипса на зид, јер је површина зидова зидова спремна. Током времена потребног за припремања свим собама, прелиминарни слој малтера осуши, и завршетка првог слоја, могуће је да се врати у горњем делу за примену највећи део малтера.

Најчешће, није довољно времена, а ближе рад обавља у просторијама или на зидовима који су најизраженије у таквим срединама чак могу користити гипс гипс за завршне радове. Преостала места зидова, нарочито у угловима, у најбољем случају, могу се гомилати помоћу алата за уклањање неравнине и површинске храпавости.

Технологија гипсане облоге на зиду свежег опека обезбеђује:

 • Припрема зида - мерење помоћу нивоа зграде, линија и водоводних линија геометрије, одређивање зида и укривљености, разјашњавање места за наношење нивелационог слоја малтера;
 • Раздвојите зглобове зидова, ако је потребно, продубите шавове и уклоните вишак раствора, наношењем малог чекића на површину зида мреже;
 • Уградња оријентирних светиљки и вертикалних носача за поравнавање зида за изједначавање дебљине и геометрије слоја гипса;
 • Влажење зида водом или врло течним раствором за побољшање адхезије посебно је важно за бетонске зидове;
 • Примена земљишта од гипса, изравнавање слоја на зиду на бочним носачима или растегнутим лескама;
 • Након сушења земљишта, главна маса раствора се примењује нивелацијом слоја дуж ознака и нивоа зграде;
 • Завршна завршна обрада с гипсом или специјалним завршним једињењима.

Често градитељи приликом наношења малтера избацују неколико предмета са горње листе како би убрзали рад, решење за масу малтера користи исту композицију за све опције малтерисања.

Савет! Ако имате разлога да верујете да ће у будућности повријеђивати стан гипс, боље је напустити радове за гипсање и то одредити у условима стамбеног смјештаја.

У сваком случају, биће јефтиније него што ће снизити примењено решење из зида и елиминисати проблематичне области применом новог слоја.

Ми доносимо зидове у ред

Ако су због разлога у вашем стану градитељи већ наносили слој гипса, а потребно је подићи зидове по редоследу, можете покушати нанијети нивелацијски слој гипса својим рукама.

Алати за рад са гипсом

За посао нам је потребно:

 • Отворени резервоар или контејнер, са запремином од најмање 20 литара;
 • Широка лопатица (20-30 цм), глетерица, правило и пар дрвних чарапа разних дужина за мокро фугирање површинског малтера;
 • ниво зграде и пливајућа линија, са десетак врхова, дебљине 50-70 метара милиметра;
 • Електрична бушилица са млазницом за мешање раствора.

Ако постоје подручја на зиду са склонио или измрвљени малтера, може бити корисно, па чак и соко - мала плоча са дршком, који добије неколико килограма малтера тежине и уживати у њој са лопатица замућење, пукотине и чипс, о томе како палете уметника. Приликом наношења завршних облога, погодније и брже је узимање гипсаних гипса од сокола са мањим порцијама него да се стотинак пута премјестите у велики контејнер.

Материјали

У зависности од степена спремности малтерисаних зидова, неопходно је набавити прелиминарне и завршне суве мешавине. Као завршна маса можете користити гипс завршну киту.

Пре него што разблажите раствор за претходно дораду, прочитајте упутства и користите препоручене пропорције да бисте направили мешавину засновану на чаши суве мешавине. Након додавања воде и интензивног мешања, добићете масу од 70-100мл. Вјежбати наношење гипса на неупадљиво мјесто. Дакле, добијате идеју колико се може добити од јединичне запремине суве смеше и колико брзо раствара суши. Ово је важно за рад са гипсаним спојевима.

Смеша гипса мијешати само посебним алатом. Ручно мијешање смеше која садржи гипс са потребним степеном хомогености је изузетно тешка и дуготрајна.

Технологија рестаурација зидова са "цурве" малтером

Пре него што започнете употребу гипса, неопходно је направити отвор на површини где је гипсани раствор намењен за наношење оштрим шипком или шрафцигером. На ивицама зида нацртајте вертикални и хоризонтални навој из линије. Вертикално је око два пута већа од хоризонталних, а последњи су израчунати за једну жицу за сваких 40-50 цм висине.

Најтежа фаза у оваквим радовима је исправно исправити линију. Оплетане нити представљају имагинарну равнину, на којој ћете морати да се оријентишете приликом наношења малтера. Професионалне методе примене малтера на видео су разумљивије, али на крају, свако функционише на начин на који је погоднији.

За примену цементних композиција малтера, најчешће коришћених за нивелацију и компензацију за затезање зидова, нужно се користе ојачавање мрежних материјала или перфорираних уметака. После примене одређене количине раствора, мешавина песка-цемента ће одржавати силе површинске напетости.

Након скицирања са малом маргином за место на зиду, неопходно је глатко гладити алатом, јер је погодније за то, јасно је из видео записа. Формирани слој се изравнава по нивоу скеле и слој гипса се шири са глетером или правилом.

Неопходно је радити са алатом без брзине, али без одлагања процеса, препоручује се изради све серије у року од сат и по времена. Након што је зид изравнан, препуштени плочици су дозвољени да се осуше и одлазе до завршних радова.

Пре наношења зрна површина зида треба да се осуши и добије малу снагу. Ако је спољни слој сув, наноси се прскањем, површина дрвеног пловка је оборена у глутенском раствору. Танак акрилатни или полимерни филм јача површину гипса и не дозвољава да се деформише под сопственом тежином.

Задатак завршетка - да бисте добили најједноставнији и глатки слој. Најбоље је користити мешавине гипса додавањем ПВА лепка или сличног водотопног материјала. Максимални слој завршних обрада не прелази три милиметра.

Закључак

Након уклањања површине дуж утврђених оријентира, исправност и усаглашеност зида треба проверити нивоом зграде дуж хоризона и вертикале. Ако се у поступку идентификују вишак милиметара одложеног материјала - лако се могу уклонити шпатулом, а опет помоћу вишка.

 • Декоративни малтер за циглу властитим рукама

 • Стуццо зидови светионима

 • Техника зида за зидове

 • Висококвалитетни малтер зидова

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 − 58 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map