Како одабрати најбољи антисептик за купање

Како одабрати најбољи антисептик за купање

Сви знају да под утицајем високе влажности на дрвеним структурама временом постоје колоније микроорганизама (плесни, гљивице, итд.), Које негативно утјечу на сам дрво, а поре на људском тијелу. У древним временима, овај фактор се водио на једноставан начин, углавном обложен дизајном уљарица. Не најефикаснији начин, осим повећања вероватноће пожара. Савремени приступ решавању овог проблема је употреба антисептичких решења.

Када су у питању купке, стручњаци једногласно препоручују коришћење антисептичких средстава за обраду дрвених производа и структура у овој просторији. Ствар је у томе што су антисептици хемијски материјали који ће на високим температурама ослобађати штетне супстанце за људе. То јест, испоставља се да се у купкама ова заштитна решења не могу користити. Све ово је до недавно. Данас на тржишту можете наћи тачно антисептик за купатило (рецензије, иначе, стручњаци дају их позитивним). Хајде да их ближе погледамо и да изаберемо најбољу.

Пажљиво молим! Може се рећи позитиван, чак 100% ефекат антисептика, ако се баве дрветом која није заразана микроорганизмима. Ако се инфекција већ десила, онда течност више не може помоћи. Можда ће се процес инфекције зауставити, али не више.

Сорте антисептичара

Данас произвођачи нуде неколико врста, од којих ће бити могуће одредити најбољи антисептик за купатило.

 • Растворљив у води. Њихова сврха је обрада дрвета која се не користи у влажним просторијама и не долази у додир са водом. То јест, за купатила се не користи.
 • Масно. Ово је најтрајнији антисептик који обликује заштитни филм на површинама које се третирају. Она, пак, не дозвољава влагу у тело дрвета. Састав материјала садржи неколико врста уља, који имају непријатан оштар мирис. За овај индикатор се користе антисептици на уље за екстерну прераду. На пример, они могу да раде на спољашњој површини зидова дрвеног купатила или основа дрвених стубова.
 • Органски растворљив. Такође се користи за спољну употребу, јер материјал садржи елемент као што је пентаклорофенолни бакарни нафтенат. Ова супстанца се практично сматра отровом.
 • Комбиновано. Ово, како кажу, два у једном. То значи да овај материјал има и антисептичка својства и ватроотпорна својства.

Правила избора

Приликом избора антисептика за прераду дрвета, потребно је узети у обзир довољно велики списак критеријума.

 • Трошкови антисептике. Није препоручљиво је јефтино куповати, јер заштитни материјал мора извршити неколико задатака одједном, а то је на основу добре опције, скупо.
 • Где се спроводе заштитне мјере. То је, напољу или унутар купатила. Због тога пажљиво проучите шта је написано на етикети.
 • Састав. Најбоља опција је комбинована опција, јер је уз помоћ могуће извести заштиту од штеточина и повећати ватросталност дрвета.
 • Произвођач. Хајде да се суочимо са тим, важним фактором. Као и увек, боље је дати предност познатим брендовима. На пример, фински произвођач боја и лакова Тиккурила или домаћи бренд "Сенезх" или "Неомид".
 • Сигурност. Све је јасно. Многи експерти препоручују употребу антисептичних купатила на бази воде за интерни третман. Обавезно потражите сертификат о квалитету и закључак Санепидекспертиза приликом куповине.

Приликом одлучивања који антисептик треба изабрати за купатило, потребно је узети у обзир количину коришћеног материјала. То зависи од упијања материјала у дрвету. Ствар је у томе да се антисептично решење може апсорбовати у малим количинама, а потрошња може да се повећа до максимума. Ово првенствено зависи од обраде дрвета. На пример:

 • Пине - лако апсорбује антисептик, тако да њен третман захтева више заштитног материјала.
 • Кром, креч, алдер, аспен - имају просјечну вриједност упија.
 • Храст, Бор, бреза, јела, пепела имају велику густину, па апсорбује у њему антисептик уз велике тешкоће.

Дакле, узимајући у обзир све горенаведене критеријуме, можете направити прави избор антисептика за купатило. Сада да анализирамо главне произвођаче.

Антисептик за купатило Тиккурила

За почетак, Тиккурила је препознатљив лидер у производњи боја и лакова. Данас производи високо квалитетно заштитно решење за дрво. У моделу линији и имају антисептичко решења за купке, под називом Тиккурила СУПИ САУНАСУОЈА.

Ево његових карактеристика:

 • Водорастворни изглед на основи акрилата. Може бити безбојан или са бојом.
 • Користи се и за заштиту дрвених конструкција и бетона. На третираној површини се формира заштитна фолија са високом снагом.
 • Може се користити за третирање зидова и плафона у купатилу, подних решеткама.
Пажљиво молим! Антисептик за купатило Тиккурила се не може користити за руковање регијама.

 • Можете нанијети антисептичну четку. У том случају један слој се наноси у просторију за пару, ако течност није разблажена водом. Или у два слоја, ако се материјалу додају 50% воде. У ормару и прању се јасно наноси два слоја. Услови примене: температура + 5Ц, влажност није нижа од 80%. Нанети материјал само на суву, полирану површину.
 • Потрошња материјала је један литар за 8-12 м².
 • Третман се суши 3-4 сата. Сауну можете користити два дана након наношења свих слојева антисептика.
 • Обратите пажњу, под којим условима се складишти антисептик за купатило Тиккурила. Ово треба да буде затворена соба са температуром која се креће од + 5Ц до + 30Ц. Ниске температуре покварују материјал.
 • Што се тиче усклађивања боја, у разблаженом облику антисептик даје површини нижу сјенку. Начин примене - континуирано са периодичним мешањем састава у посуди. Иначе, резултат обраде у плану боје зависиће и од врсте дрвета. Постоје врсте дрвећа које су тамније под дејством депонованих материјала.

Антисептик за сауна Сенезх

Антисептик за купање Сенезх - вредан конкурент финског Тиккурила. Ево његових карактеристика.

 • То је водотопна врста на основи акрилата. Доступан је само безбојан тип. Течност дубоко продире у дрво, али на површини остаје јак филм.
 • Није само антисептик (против микроорганизама и малих буба), већ и одличан антибактеријски агенс.
 • Може се користити за третирање зидова, плафона, пода и намештаја, осим за полице. Стручњаци препоручују најбрж абразивна места у купатилу (под и ограде) након примјене антисептика за лијечење лаком.
 • Антисептично средство можете наносити на суве и влажне површине. За то се обично користи уобичајена четка. У соби за пару препоручује се наношење композиције у два слоја, у ормарићу и прање - у три. Сваки слој се посуши након сат времена. Желим да додам да се антисептик Сенезх може наносити на претходно обојене површине.
 • Потрошња материјала - један килограм за 7-15 м². Такав велики распон зависи од броја примењених слојева.
 • Држите антисептик Сенезх потпуно исти као Тиккурилу, на плус температури.

Коментари оба материјала и професионалаца и потрошача су само позитивни. Главна ствар је да правилно извршите све радње у поступку њиховог примјене на дрвене структуре.

Закључак о овој теми

Као што видите, научни и технолошки напредак не стоји мирно. А ово је доказ антисептичких раствора који се могу користити за третирање површина унутар и ван дрвеног купатила. Као што је већ поменуто, најважније је приступити питању избора праве композиције. Одредили смо критеријуме за избор, стриктно пратећи их, можемо направити прави избор. Обавезно проверите видео антисептик за купатило: што је боље изабрати.

 • Како исправно попити метлу за купатило

 • Како сушити брушене метле

 • Електрична пећ за купатило

 • Како правилно сушити метле за купатило

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map