Како сипати трем с бетоном

Ако је подрум куће висок, близу улаза потребно је опремити пун трем. Ако желите да направите трајну конструкцију, најбоље је користити бетон као главни материјал. Али прије него што попуните трем, вреди детаљно сазнати све фазе рада.

Карактеристике трема израђене од бетона

Да би се избегли многи проблеми у изградњи трема, боље је створити током изградње куће. У овом случају, објекат ће имати заједничку подлогу и хидроизолацију с кућом. Стварање изолационог слоја је једна од важних фаза рада, након свега, након што су изведене, трем може трајати десетине година и не може бити деформисано. Ако је истовремена изградња са објектом немогућа, вриједно је уградити конструкцију испод нивоа врата за око 5 цм.

Да бисте направили веранду, потребно је да узмете цемент М400. Ако је бренд нижи, материјал не може задржати константно оптерећење. Стварање трема се одвија у неколико фаза:

 1. Припрема. У овој фази, локација је припремљена за трем, као и израчунавање димензија.
 2. Главна сцена. У овој фази, постављање дрвене оплате и бетонирање бетона.
 3. Завршна фаза. Након бетона се стврдне, материјал је завршен.

Након гледања видео записа о процесу изградње, моћи ћете да сазнате не само оно што треба урадити, већ и неке битне нијансе такве активности.

Припрема територије

Ако се испред куће налазило старо тријем, потребно је потпуно уклонити, остављајући слободан простор. Након што се површина земље очисти од грађевинских остатака, под темељом се ствара јама. Његова дубина би требала бити око 30 цм. Ширина јаме требала би бити 3 цм већа од површине трема.

Током припреме територије потребно је потпуно уклонити биљке на локацији. И такође искоријенити посмртне остатке корења дрвећа, ако се налазе близу тријема. Након чишћења територије и ископавања јаме за базу, рушевина падне, а затим песак. Током овог процеса, мора се водити рачуна да се сви празци у шљунку попуњавају песком.

Креирање оплате

После израчуна, оплата се ствара. Његова висина би требала премашити висину трема за 30 цм, с обзиром да ће плоче тек тако ићи на земљу на овој удаљености.

Бочни делови оплате ојачају учвршћивачи тако да се не делују под притиском бетона. Резултат је дрвена структура. Који су стубови и стране. Да не би потрошили велику количину бетона на трему, многи попуњавају простор унутар затварања са блоковима од газираних бетона и другим сличним материјалима. Ово се ради на начин да постоји простор између блокова који ће бити попуњени решењем.

Ако веранда већ има бочне ограде од камена или цигле. Оплата је само рисер. Вриједно је запамтити да је прије причвршћивања оплате инсталиран арматурни метални оквир који је неопходан да се очува облик степена након заливања.

Процес стварања трема израђен од бетона

За правилно попуњавање трема бетоном, детаљно се разматра свака фаза рада:

 1. Одређивање врсте корака. У овој фази одређује се величина и конфигурација корака. То је оно што зависи од погодности терасе. Кораци би требали бити довољно широки да ставе ногу на њих. Али ако их учините превише широким, не би било пријатно да се попнете на трем. Цела структура може имати правоугаоне, квадратне или трапезне облике. Ако је број корака већи од три, морате поставити рукохват.
 2. Ојачање. Унутар кућишта ствара оквир од металних шипки које се понављају контуре степенице и прожима све простора, испуњене бетоном.
 3. Попуните. Пошто бетон за трем потребан много, за мешање боље је користити електрични миксер бетона. Раствор се припрема у следећем пропорцију: 1 део цемента и 2 дела шљунка и песка. Вода се додаје све док решење не утроши доследност.
 4. Сазревање бетона. Оплата се уклања након 5 дана. Али пре него што почнете да користите конструкцију, вреди запамтити да се бетон добија снаге око мјесец дана.
 5. Завршна фаза. У овој фази, трема се суочава са бетоном. Обично је бетонска конструкција завршена вештачким или природним каменом. Ако је кућа од дрвета, боље је користити дрвене или композитне материјале за облагање.

Да би трема била поуздана, свака акција би требала бити исправна, без занемаривања правила. Ако нисте сигурни да ћете све учинити исправно, пажљиво треба да проучите видео који показује процес остваривања посла.

Како одабрати плочицу и украсити трем

Један од најбољих материјала постављен на бетонском трему је плочица са грубом површином. Није подложна гљивицама и може да издржи промене температуре.

Ако желите направити трем верзија, можете одабрати плочицу различитих боја, стварајући оригиналан дизајн. Такође, приликом избора плочица можете купити материјал за ступњеве исте боје, а за рисере, изаберите другу боју.

Завршна обрада плочица је следећа:

 1. Прво, прашина се експлодира са површине бетонске тере, а остаци се уклањају.
 2. После тога лепити бетон и плочицу. Вриједно је запамтити да слој не би требао бити дебео.
 3. Затим се плочица притисне на бетон.
 4. Између свих материјала постављени су пластични дистекери који не дозвољавају да се плочица креће.
 5. Следећег дана након извођења ових радова, спојеви се бришу посебним спојем, који мора бити упарен са бојом завршног материјала.

Суочавање са каменом

Камен као завршна обрада може се користити за креирање опеке и дрвене куће. Обично изаберите следеће материјале:

 • мрамор;
 • кварц;
 • гранит.

Такви материјали не само да имају атрактиван изглед, већ и издржавају велика оптерећења и могу трајати деценијама. Најпопуларнији камен је гранит, јер вам омогућава креирање екстеријера у класичном и модерном стилу. За завршетак трема, можете одабрати већ завршене плоче или купити сировину и сачекајте док се не сије.

Многи власници сеоских кућа бирају камен у рушевинама. Ова облога споља се веома разликује од гранита, али је одлична за дизајн кућа за одмор. Такав материјал бирају они који желе да добију квалитетне материјале по нижим ценама од гранита.

Употреба бетонских и плочастих плоча

Бетонска плочица је јефтин материјал који се може користити за креирање корака. Разна пунила вам омогућавају да креирате завршне материјале различитих боја и текстура. Најпопуларнија је тлоцртна плоха која имитира камен.

Недостатак овог материјала је клизна површина, па је након завршетка радова потребно поставити подлогу. Ова плочица вам омогућава да избришете границу између стазе у башти и трему.

Керамичке и клинкер плочице

Посебна карактеристика керамичких плочица је доступност разних боја и текстура. Може бити:

 • сјајни;
 • мат;
 • рељеф.

Али за разлику од других сличних материјала, такав плочица је крхка и није дизајнирана за тешке физичке напоре.

Клинкер плочице су израђене од глине од шкриљаца и могу имати различите облике. Такав окренут материјал је отпоран на мраз и не покварјен излагањем агресивним хемикалијама. Површина плочице је груба, тако да је идеална за подне облоге.

Порцелан плочице

У производњи овог материјала користе се следеће компоненте:

 • глине;
 • минерали;
 • кварц;
 • фелдспар.

Упркос чињеници да се ови исти материјали користе и за креирање керамичких плочица, керамичка керамика је много поузданија, јер се производи уз помоћ различите технологије. Плочица је отпорна на влагу и може се користити као завршни материјал за бетонску терасу или трем. Али вреди размислити да овај материјал има високу цијену.

Уколико се све описане радње изврше коректно, трем мора постати не само поуздана и издржљива конструкција, већ и прелијепи елемент куће. За више информација, вреди гледати видео.

 • Опције за дизајн трема дрвене куће
 • Дрвена веранда
 • Уређај тријема у дрвеној кући
 • Трем израђен од дрвета