Како увећати балкон својим рукама

Како увећати балкон својим рукама

Често, балкон у типичном високом објекту поставља питање сврхе њеног стварања. Осмишљен од стране дизајнера као део спољашњег и унутрашњег удобности зграде, овај елемент и даље захтева даљег развоја. Да би то учинили, могуће је повећати површину балкона и тиме проширити његову функционалност. Стога, власник стана може створити додатну собу: канцеларију, просторију за одмор, стакленик и тако даље.

балкон

Пажљиво молим! Проширење балкона са фасаде и крајева више од 0,3 м захтева одобрење у надлежним органима.

Идеја да се балкон подигне властитим рукама је изводљиво, посебно ако постоји искуство заваривања и паметног асистента. Материјали су изабрани у зависности од тачке уклањања, раније стварајући нацрт (цртање) будућег дизајна. Широко је распоређена два структурална начина проширења површине: од подлоге (подлоге) и од парапета (горњи ниво рукохвата). Прва метода је радно интензивнија, али вам омогућава да добијете додатних 2 м2. м подручје.

Савет! Пре него што почнете да повећате површину, вреди упознати са сигурносном технологијом заваривања и радова на високим надморским висинама.

Корак по корак уклањање са носне плоче

Метод дозвољава не само увећавање балкона у Хрушчову већ и да изврши велики ремонт лежајне плоче, чија држава, по правилу, оставља много жеља.

 1. Уз помоћ брусилице и пунцхера, старе шине се растављају, раније везане конопцем (како би се избегло падање).
 2. Са обе стране носне плоче, канал је монтиран у зид на нивоу дужине и ширине оквира. Да би се ојачали само метални профили, такође се надувају.
 3. Спојите крајеве елемената помоћу челичног угла дуж основне плочице и на крајевима удубљених греда.

балкон

Савет. Ако постоје било какве сумње у поузданост ђона, потребно је инсталирати додатну подршку. Када повећавају површину балкона на другом спрату, они се монтирају у земљу, под условом да не мешају никога. Ако је балкон на првом спрату, онда је, по договору са администрацијом, могуће опремити подрум, чији зидови од цигле ће бити поуздана подршка. На преосталим подовима под основном плочом додатно се причвршћују штиклови.
 1. Нови парапет је заварен са челичних трака.
 2. Подигните под - заварите до рамове металних трака, које су причвршћене за лимове поцинкованог лима. По жељи, положите полистиренску пену, минват (било какву изолацију), а затим затворите плоче.
 3. Заварите оквир под застакљивање, визир.
 4. Монтира се визир, који би требао проширити изнад парапета за 0,3 м.
 5. Застакљени балкон, изолује кров, зидове, парапет. Они производе спољашњу и унутрашњу завршну обраду.

Корак по корак уклањање из прозора

Почевши од прозора, проширење балкона врши се на два начина - помоћу оквира или заграда. Оквир се кува у случају да се метални рад користи као парапет. У овом случају, такође је неопходно претходно израчунати јачину и тежину конструкције у односу на застакљивање како би се избјегло непотребно оптерећење.

Проширење са парапета помоћу оквира

 1. Подна плоча је ојачана металним профилом - оштрина је једним. Стара олуја се исече, а палетне шипке су ојачане дистанцима.
 2. На огради сваки 0,4 м (приближно) мостова заваривања дужине, која је планирана за повећање површине.
 3. Заваривањем челичне траке до крајева мостова, они се комбинују у контуру.
 4. Монтирајте спољне дистанчнике који спајају основну плочу и контуру насупрот прозорског полица.
 5. Заварите оквир испод застакљивања и визира, извршите његову инсталацију.
 6. Они врше застакљивање, изолацију, спољашњу и унутрашњу завршну обраду.

балкон

балкон

Проширење са парапета помоћу заграда

Метода се користи ако је парапет направљен од бетонске плоче или зидова.

 1. Челични држачи који се заварују независно од угла или челичне траке, причвршћени су за сидрење или сидрење под углом од 90 °. Ако се планира летње застакљивање користећи алуминијумски профил лаког слоја, дозволићемо уградњу углова умјесто заграда.
 2. Носачи су спојени челичним профилом, стварајући спољну контуру.
 3. Производимо застакљивање, завршне радове.
Савет. Да би се утврдила гладак површине, препоручљиво је користити дугачак 2-метарски ниво - то ће смањити вероватноћу проблема у даљем раду (застакљивање).

Безбрачни начин повећања балкона са носне плоче

Овај метод је мање потребан за рад од скелета и не може се користити за самостално повећање балкона у Хрушчову.

 1. Ограда, парапет, стари кошуљица за ојачање у горњем и доњем дијелу плоче су демонтирани.
 2. Подлога је припремљена. Коришћењем млазнице за уклањање рђе на бушилици или одвијачу, вентил се очисти. Након поновног пуњења, вентил се размашћује растварачем.
 3. На основној плочи се формира оплата за обичну или самонивелирну (само-нивелациону) кошуљицу. Урези на дну плоче су заптивни завршном лепком (такође је могуће запечати плочу са горње стране, суседни балкон).
 4. Затамњена база потребне дужине и ширине сече се од ОСБ плоча дебљине 2,5 цм, као и кров, који су монтирани на плоче са међуслојевима филма хидробрира уз помоћ сидрених вијака. По жељи, са ОСБ плоча, можете направити бочне стране балкона.
 5. Израђени су радови на застакљењу, спољашњем и унутрашњем одјећу.
Савет. Листови оријентисане иверице пре сликања треба да буду обојени бојом на бази воде како би се заштитили од влаге. За завршну обраду фасаде можете користити ободну, валовиту плочу и друге материјале за завршну обраду.

Користите додатне мјераче за организовање стакленика, одморишта и слично не свиђају - неки ће радије повећати простор на рачун балкона. У овом случају је потребно делимично или потпуно демонтирање преградног зида, инсталирање система грејања.

Пажња молим. Било који поновни развој захтијева стварање и одобрење пројекта, добивање дозвола. Ако су само прозор и врата балкона демонтирани, а прозора је остала, решење би и даље било потребно за ношење грејне батерије. Због тога се не може избећи легализација измена, чак и ако је "реткост".

Такође је добро повећати кухињу на рачун балкона - узимајући у обзир да је кухињски простор у Хрушчовима у просеку 6 квадратних метара. м. Без обзира на просторију са којом се прикључује балкон, вреди размислити о неколицини правила:

 • Пре рушења прозора, балкон мора бити застакљен и изолиран;
 • нокте између балкона и дневне собе је забрањено демонтирати ако држи основну плочу;
 • ако је зид између просторије и балкона носач, онда се горњи краткоспојник и бочне преграде не могу демонтирати;
 • Немојте стајати на причвршћеном балкону подној за топлу воду - боље је замијенити електричним.
 • Алуминијумске логије и балкони

 • Балконски оквири

 • Кухиња на ложи: дизајн, фотографија

 • Дизајн спаваће собе са лођом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 76 = 85

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map