Пуњење плоче за гаражу

Са повећањем броја приватних аутомобила аматерски гаразхестроение стичу огромну замах, а већина возача покушавају да изграде јефтин и истовремено веома издржљив кутија за чување возила. Имајући у виду жељу да задржи машину и структуру могућих проблема са слегања, и узимајући у обзир потпуни недостатак информација о природи земљишта на локацији, у већини случајева прихватио Солутион- најбољи темељ је монолитна плоча испод гараже.

Припрема ископа за сипање плоче испод гараже

Технолошка припрема и израда бетонске плоче темељ за изградњу гараже се не разликује од свега мелкозаглубленного темеља, једина разлика је количина рада:

 • Тачан положај будуће плоче означен је на локацији, извршавају се плански радови, земљиште и тло се уклањају до дубине од 40-50 цм;
 • Јастук од неколико слојева пескарско-шљунчане смеше је положен и пао, постављен је филм, изолација и хидроизолација;
 • Инсталирана оплата, постављена два слоја арматура, доњи слој на удаљености од 3-4 цм од хидроизолације, врх - 3 5 цм од завршне горње површине плоче.
Савет! Без обзира на то како и од чега ће материјал бити приказан зидове гаражи, има смисла да се ослободи вентил од основне плоче у облику вертикалне брковима за даље везивање са шипке у зидовима зидовима или ливење.

Стога је могуће ефикасно искористити вишак чврстоће плоче за ојачање гаражне кутије. Спајање фитинга у гаражним зидовима ће учинити цјелокупну структуру много јачом и чвршћу. Ако се плафон планира у облику ливења плоча, ојачање ће ојачати само зидове гараже и, можда, у производњи арматурне траке неће бити потребе.

Прво залепите и завојите доњи слој арматуре. Након постављања "жаба" или стандардних шољица причврстите ојачање другог слоја. Потребно је плетати шипке, а не да их заварите. Већина стручњака препоручује плетење меком жицом, мотивишући препоруке тако да се не крши заштитни слој на арматури. У стварности, плетење са жицом омогућава да се добије снажан и истовремено покретни арматурни скелет. У процесу изливања оплате, фитинги се неће померати, а када је темељ гараже очврснут, лигација шипки ће омогућити нивелисање и компензацију напона у бетону.

Како напунити шпорет испод гараже својим рукама

Израчунавање стандардне јачине помоћу софтверских пакета даје оптималну вредност дебљине чврсте плоче за постављање једноспратне гараже од 120 мм. За дно гаражне кутије величине 6к4 м биће око три кубна метра бетонског раствора.

У стварности, дебљина основе плоче изабрана је нешто виша од израчунате вредности:

 • Пре свега, постоји жеља да подигните под гараже изнад нивоа тла, најмање 10 цм. Најчешће у приватној гаражи користите гаражна врата која се љуљају. Стога је потребан јаз да би се обезбедило нормално отварање капије чак и зими, са пуно леда и снега испред улаза;
 • Друго, топи и кишне воде не би требало да стигну у гаражу, чак и са косим тушевима;
 • Треће, Висок плоча осигурава нормално коришћење гараже и упркос непредвиђеним ситуацијама, као што слегања темељног или замрзавања пре уласка у просторију.
Важно! Последња тачка је од посебног значаја и захтева већу пажњу приликом дизајнирања гаражног дизајна, иако се многи возачи занемарују због опасности и добијају гомилу проблема приликом отварања врата.

Наливање бетонска плоча темељ испод темеља гараже се препоручује да обавља у једном кораку, ако је обим конкретне малтера у миксеру није довољно, пуњење мора извршити са разликом не више од 3 сата времена.

Након заливања потребно је нивелирати површину бетонског раствора помоћу уређаја за пеглање. Дакле, добија се веома глатка и чврста основа.

Методе оптимизације облика подрума под гаражом

Дебљина плоче у 120 мм је довољна за чврстоћу, али не довољно за изградњу високог темеља. Пуњење основе дебљине пола метра како би се подигао ниво пода је скуп и бесмислен. За плочу од 0,5 м ће бити потребно најмање 12 кубика бетона или 26-30 хиљада рубаља додатних трошкова. Због тога, често се прибегава необичној теми фондације - сектору.

Изградња такве плоче може да се упореди са неколико паралелних тракама мелкозаглубленного темељ, преко којих се обликовала Фулл цаст танку плочу. Распоред арматура се не разликује од стандардне верзије.

Технологија склапања такве подлоге врши се у следећем низу. Дуж периметра гараже и унутар петље паузе ров дубине од 50 цм. Унутар петље је један, најмање два уздужни и један попречне траке мелкозаглубленного темељ. Постоји шљунчана песка, хидроизолација, ЕПС. Простор између трака пажљиво се споји и бруси, а затим се полаже хидроизолација и изолација. Траке су ојачане у доњем и горњем делу трака од две шипке. Монолитна плоча има свој арматурни оквир у једном слоју.

Након инсталирања оплате и укупне тањир МЗЛФ ће порасти изнад земље на висини од око 20 цм. На овом веома танком ливеног плоче добијене док висок, уздигнута изнад земље због постављен слој Еппс. Резултат је танка монолитна гаражна подлога, ојачана ребрастима.

Изливити било коју варијанту плоче темељног слоја само у једном сједишту са једним волуменом миксера. За процењену верзију бетонског решења потребан је око 5 коцкица, што одговара стандардном пуњењу бетонског миксера на бази КАМАЗ-а.

Карактеристике монолитног подрума под гаражом

Главни и основни позитивна карактеристика плоче је да, у случају правилног формирања темеља колача, чак и за слабе и влажним земљиштима монолитх цемента и јача цео кутију гараже, чак и ако је изграђен од бетонских блокова. Осим тога, гаража није стамбена зграда, већ чешће, само место за складиштење возила, алате, резервне делове и непотребне отпатке.

Колико је пећ испод гараже другачији од подрума стамбене зграде

Пећ под гаражом ради под тежим условима од основе стамбене зграде, ретко се загрева. Због специфичне употребе, појављују се бројни додатни захтјеви:

 1. Често се гаражни простор не загрева, па се чврста плоча углавном загрева унутрашњим загревањем. Стога, ако је пројекат не вреди изградњу кутија зид до зида да затвори већи број објеката гараже задруге, темељ плоча треба да буде потпуно изоловати;
 2. Монолитна плоча често се назива плутајућа плоча, али то не значи да је основа плоче способна стајати непроблематично у свим условима. Савршено функционише под условима тешке кутије од цигле, али може да пада под тежину лаке гараже због моћног ударања тла и високих подземних вода;
 3. Чудно је да звучи, али са уређењем плоче не можете само да попуните оплату армирањем бетонским малтером и добијете најбољу основу на свету. Оптерећење на делу темељне плоче испод предњег зида гараже са капијама и другим деловима је другачије, првенствено због неједнака услова рада.
За информације! Један од најнеизвеснијих фактора притиска на темељ фондације је транспорт који се чува у гаражи. У тренутку доласка аутомобила, притисак на предњем делу зида повећава се готово и двапут истовремено.

Зашто је потребно ојачати предњу ивицу плоче испод гараже

Уколико је гаражна плоча основана у стандардној верзији, без ојачања појасева и ојачања, оптерећење из аутомобила може проузроковати малу, понекад чак и део милиметра, деформацију базе. Чврстоћа правилно ојачане плоче дебљине 100-120 мм биће довољна да издржи деформацију без прекида.

Главна опасност није ово. Ако је ваздушни јастук је уређен по плоче темеља правилно користе прљаве глиновитих песак, сломљена или набијање технологију, периодичне угиба на предње ивице базе изазива појачану сабијање и јастуке, и на крају мала шупљина се формира под плочом. Током времена, током кишне сезоне шупљина је испуњена водом, а након мразева формираних леда ће почети да се подигне предњи крај темељне плоче.

За информације! Први знак таквог проблема биће изглед пукотина на малтеру и лоше затварање гаражних врата.

Ако не предузмете мере, танка и флексибилна плоча ће наставити да "преломи" зидове гараже све док се не појаве пукотине. У овом случају, арматура ослобађена из основе плоче приликом заливања темељне гараже је веома корисна.

Основни услов очувања плоча је ефикасна дренажа и слијепа област

Ретко када је тако срећан што је на месту за изградњу гараже под слојем тла камен, а плоча се може једноставно одлити у ископану јамо након постављања хидроизолације. Често се нађе супротно - морате уклонити велику количину глине, сипати шљунак, положити геотекстил, слој песка, а тек након тога сипати бетон. У том случају, пре постављања јастука за песак, неопходно је направити разгранати дренажни систем од перфорираних цеви.

Најмање двије цеви морају бити постављене испод предњег дела основе плоче и испод бетонске површине на улазу у гаражу. У овом случају, обично је могуће ефикасно уклонити подземне и површинске воде и потпуно избјећи ризик отицања.

Закључак

Ефикасан систем одводње избјегава 99% проблема везаних за деформације и уништавање земљишних тла способних да рашчлањују ојачане темељне плоче до дебљине 25 цм. Сакупљена вода у резервоару може бити веома корисна за потребе домаћинства, на пример, за прање аутомобила.

 • Децкинг за тракаст темељ
 • Основа траке за кућу од пјенастих блокова
 • Лепо одлепљена основа траке на растојању + видео
 • Лепо одлепљене траке испод куће