Стил камина

Стил камина

Велики број људи у креирању удобности куће нужно инсталира камин. Камин вам омогућава да креирате посебно окружење у просторији која ће вам омогућити да се опустите, опустите и размислите о озбиљним проблемима. Модерни дизајнери данас вам помажу да уђете у камин у ентеријер који сте створили.

На пример, данас постоје различити стилови камина који се могу инсталирати код куће. Захваљујући томе, ваш камин ће изгледати оригинално у целој слици. Заправо, има много стилова. У овом чланку ћемо вам рећи само неколико праваца који ће вас занимати. Уверени смо да ћете дефинитивно пронаћи опцију која ће бити хармонична.

Стиле Провенце

Камин у стилу Провансе, пре свега, представља једноставност и недостатак бомбардовања и задовољства. Да би се направила таква пећ, изузетно је важно обратити пажњу на сваки детаљ. На пример, боја камина игра важну улогу. Требало би да буде мирна боја, на пример, плава, зелена, жута и слично. Мора бити комбинација беле боје. Такође, ефекат избледелих боја је дозвољен.

За окове камина у овом стилу користе се углавном природни материјали. На пример, облога пећи може се направити од природног камена или керамике. Ако желите да допуните декорацију, онда ће ова декорација пећи изгледати одлично ковање. Многи који више воле камин у стилу Провансе дају им вештачки старомодан. Као резултат тога ствара се оригинални ефекат шарма и удобности.

Прованса такође значи отворену пећ. Ово даје још већи ефекат. За затварање ватре инсталиране су решетке. Они те не штите од ватре и варница, већ стварају потпун изглед дизајна.

Стиле цхалет

Ако желите да створите удобност и топлину у вашем дому, обратите пажњу на камин у стилу шале. Заправо, такав камин је веома оригиналан, романтичан и једноставан. Започео је живот из живота алпских пастира. Ови пастирци проводе доста времена у планинама и живе у малим и удобним кућама. Главна карактеристика овог правца је да је то врло једноставно, и због тога је везан романтизам.

За производњу користе се природни материјали. На пример, камен, дрво и слично. Ако је ентеријер у простору направљен у стилу планинарског дома, онда ће се нужно ставити у камин који ће личити на камени штедњак. Његов изглед ће пружити велику удобност читавој соби.

Скандинавски стил

Камин у скандинавском стилу, ово је посебна прича. Све је једноставно и лаконично у њему. Као и стил унутрашњости. Ако сте икада били у Скандинавији, приметили сте да становници више воле природу. И ова жеља се врло снажно одражава у дизајну који су их створили.

Главна разлика између Скандинавије је умереност. У њему, ништа не би требало бити сувишно. За производњу пећи се претежно користе дрво, камен и метал. Има хладне нијансе. Што се тиче камина, то су једноставне и концизне конструкције. На пример, може имати квадратни облик. Облога се може направити од метала или глатког камена.

Енглески стил

Приликом стварања енглеског правца у унутрашњости, не заборавите да инсталирате камин. Камин у енглеском стилу ће постати трешња на торти. Штавише, у таквој енглеској унутрашњости камин је саставни део. Углавном се налази у центру собе. У његовом кругу треба бити довољно простора за одржавање пријатељских састанака и породичних скупова. Изгледа да ће се сви намјештај упућивати у камин.

Ако говоримо о дизајну, онда ватроотпорно поље у енглеском стилу има нијансе класика. У већини случајева ово је У-облик. Али, за разлику од класичног правца, овдје постоје превладане линије и углови. А ово је наглашено апсолутно сваким елементом тога.

Важно! Енглески камин не толерише претенциозне декоративне елементе.

У овом уређају мора нужно бити масивни портал, који се суочава са декоративним плочицама, ковањем и слично. Иако ће сама пећ бити мала по величини.

Цоунтри Стиле

Камини у стилу земље - ово је отелотворење домаће удобности и огњишта. Комбинира једноставност природе и руралних непристојности. Ово је супротно од класика. По осећају, такав камин се разликује од тежине. Димензије су велике. Портал ће бити Д облик. Доље испод портала биће огревно дрво. Изнад пећи је моћна греда од дрвета или камена. За сакривање димњака изграђено је трапезоидно кућиште.

Важно! Камин у земљи биће идеално решење за велике и простране собе. За пећ се користи гас и дрво. Из тог разлога, димњак мора бити уграђен.

Што се тиче декоративног дела, овдје су коришћене цигле, вештачки стари, необрађени пешчар, шкољке.

Руски стил

Ово је најближи и најприхватљивији правац за нас. Пун је пуно традиција. Камини у руском стилу подразумевају употребу свих врста декоративних елемената који стварају собу прави музеј. На пример, у просторији могу стајати самовари, лежати канџе, стајати угнежене лутке и слично. Вреди напоменути да је у савременом свету подијељен у три категорије. На пример, а ла Руссе. Овде се даје предност античком ентеријеру. Велика популарност међу странцима. Они који желе да додирну руску културу.

Још један правац је познат - под старим данима. Познат је као руска колиба. Овај ентеријер карактерише минимализам. Али велику пажњу посвећује детаљима. Међу декоративним елементима користе се и чипкарске салвете, предмети античке уметности, скупе слике. Украшени ентеријер и камин у овом стилу су близу модерног. Идеално рјешење за викендице.

Што се тиче модерног становања, вреди размислити о смеру - терем или руском урбаном стилу. Ово је идеално решење за градске станове. Без обзира на смер који изаберете, камин ће се савршено хармонизирати и дати унутрашњости посебним нагласком.

Викторијански стил

Ако сте љубитељ шарма и високих цена, онда је све ово присутно у викторијанском стилу. Карактерише га краљевска лепота. Ово је заиста луксуз, што је наглашено изузетним детаљима и елементима. За завршетак скупих и квалитетних материјала користе се. Од времена краљице Викторије, камини су уживали огромну популарност. Имали су велике и масивне димензије. Истовремено, акценат је био на луксузу. Такав камин би могао да заузме половину цијелог зида.

Оријентални стил

Последњих година, можете наћи значајно интересовање за земље Источне Европе. Као резултат тога, дизајнери су развили ентеријер у овом стилу. Уједињује Индију, Јапан, Кину и Египат. Из сваке културе створен је свој јединствени источни начин. Камини у оријенталном стилу су веома популарни међу становницима Исток. Мора да има оријенталне елементе, инлее, оригиналне обрасце и тако даље. Сви ови детаљи имају посебну пажњу.

Барокни стил

Камини у барокном стилу, ово је древна уметност. Карактерише га разноврсност луксуза, луксуза и љубави. Интересантно је да се реч Барок преводи као бисер неправилног облика. Као последица, камин у овом дизајну има неправилан облик. Може бити чак и асиметрична.

Важно! Барокни поздравља велики број помпезних и скупих украсних украса.

За њихов дизајн често се користи ковање. Једном речју, све што ће дати помпе целој структури.

Закључак

Дакле, размотрили смо са вама само неколико заједничких стилова у којима можете направити камин. Сетите се да је важно држати сваке мале ствари. Нарочито када желите да поново дизајнирате овај или онај дизајн у тачности. На овој фотографији ће вам помоћи, налази се у овом чланку. Уверите се, сви ваши напори неће бити узалудни. Можете направити прекрасан ентеријер просторије у којем ће камин играти важну улогу.

Надамо се да су горе описана упутства помагала да поставите правац за остварење вашег сна. Поред свега, погледајте припремљени видео.

  • Био Камин под

  • Смоква из гасне бочице

  • Смоква из цеви

  • Дјечје игралиште са базеном

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 17 = 22

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map