Трем у селу са властитим рукама

При изградњи трема, вреди запамтити да то не би требало бити само лепа, већ и поуздана структура. Такође је важно узети у обзир удобност кретања дуж степеница и платформе испред врата. Да бисте изградили такву конструкцију сопственим рукама, морате знати фазе изградње и карактеристике таквог рада. Али, пре свега, потребно је изабрати основни грађевински материјал за трем.

Предности трема од метала

Предности конструкције метала су:

 1. Поузданост и дуг век трајања.
 2. Метална конструкција се не сагради са временом и не деформише. Такође, када се правилно обрађује, материјал не рђе и задржава свој изглед, што је украс куће.
 3. Релативно мала тежина, ако упоредите трем овог материјала са масивним структурама дрвета.
 4. Нема потребе за постављањем основе
 5. Естетика трема.

Могућност брзе монтаже трема. У присуству шеме будућег трема, могуће је саставити целу структуру у кратком временском периоду. Обично траје око 3 дана.

Али такви дизајни имају недостатке. На пример, високи трошкови веранде, уколико су елементи направљени по наруџби. Важно је напоменути да за стварање трема са властитим рукама потребно је имати апарат за заваривање и имати искуство у обављању посла на спајању металних елемената. Да бисте изабрали погоднији тип трема, довољно је видети неколико фотографија које приказују такве конструкције.

Како изградити металну веранду

Обично се користи метални угао 40к40 мм како би се направила метална веранда на селу. Користе се и профилне цеви пречника 20к40 мм. Дебљина металних елемената треба да буде најмање 3 мм, иначе оквир не може издржати оптерећење које делује на њега.

Мала метална веранда се може направити поштујући одређени низ:

 1. Прво, подручје је означено и стринг се повлачи између постова. У овом тренутку, геометрија маркације се проверава тако да су сви углови једнаки 90 степени ако се креира стандардна конструкција.
 2. Након тога, металне шипке се постављају на угловима маркирања. Ако веранда има велику дужину и ширину, носачи се постављају у средини. У овој фази потребно је проверити вертикални положај сваке подлоге. Ако је метална мердевина дуже од 3 метра. Испод њега су инсталиране додатне подршке. Инсталација је следећа: тло је копање цијеви од 50к80 мм и бетонирано. Да би се одржао правилан положај главе носача, они су повезани металним угловима.
 3. Затим, дужина пиле је једнака дужини мердевине. Ови елементи ће се користити за инсталацију корака. Доњи део степеница постављен је на бетонски јастук.
 4. Затим, угао равног угла сече у различите дужине: димензије по висини, корацима, дужини и ширини. Прво, углови мање дужине заварени су до основе љествице, а онда су најдужи елементи фиксирани између њих, који служе као основа за постављање корака. Приликом заваривања носача, ниво конструкције треба користити да би се осигурало да су кораци хоризонтални.
 5. У завршној фази се одвија инсталација корака из различитих материјала, као и фиксирање градилишта. Такође постоји инсталација надстрешнице, ако је потребно. Избор стила декорације пажљиво је да не покварите изглед структуре. Због тога довољно је размотрити предложене фотографије.

Дакле, да направите метални тријем са својим рукама и припнете га на дацху, можете у кратком временском периоду, с минималним знањем о процесу рада. Да би се избегле грешке током изградње, вредно је пажљиво размотрити предложене фотографије.

Важно! Квалитет рада зависи од поузданости дизајна, припојена куће, тако да је повезивање металних елемената се не препоручује без искуства.

Предности дрвеног трема

Дрво је најчешћи материјал, јер има неколико предности у односу на метал и бетон. За њих је могуће носити једноставност постављања дизајна сопственим рукама. Чак иу одсуству професионалних вјештина, особа може створити поуздану и лијепу дрвену веранду и причврстити је на дацху.

Још једна предност је ниска цена материјала. Најједноставнија дрвена веранда са надстрешницом може се створити од елемената који су остали након изградње куће. Обично ово захтијева само шипку са дијелом од 100к200 мм и ивичним плочама.

Такође на плусе трем мора укључити и леп изглед, што се види из предложених фотографија. Са правилним избором завршне обраде, дизајн постаје орнамент куће. За декорацију дрвене веранде можете користити боје разних нијанси, што омогућава да изаберете готово било који стил.

Израдјујемо дрвену веранду са сопственим рукама

Главни проблем неискусних градитеља је недостатак знања о томе како да монтирате дрвене носаче под дрвеним тремом. Да бисте избегли грешке, бирајте једну од опција које користе градитељи:

 1. Бетонирање дрвене подлоге. Овом методом, рупа испод основе копа се до дубине од око 1,2 метра. После тога, дрвени носач се третира заштитним спојем и инсталира се на шљунку или дробљеном камену јастука дебљине 15 цм, након чега се инсталира носач и рупа се сипа бетоном. Да би се дрво држало у једној позицији током процеса сипања, креирају се одстојници.
 2. Употреба спајалице за дрвену подлогу. То је пин, на горњем делу који је причвршћен металски уложак у облику слова У са отворима за причвршћивање дрвене основе. Пин је бетониран, а на површини основе налази се метални носач за дрвени елемент. Овај метод је згоднији и поузданији од претходног.
 3. Коришћење кутије за подршку. Ако је бетонска основа за веранду већ учвршћена, користи се посебна кутија која има металну основу за причвршћивање на бетон.

Постављање платформе и мердевине је мање тежак задатак, јер у овој фази остаје само да се фиксира дрвени оквир на подлоге. Да бисте креирали подручје тријема сопственим рукама, потребно је само уградити греде и поправити их на њих. За инсталацију најсложенијих степеница, користе се 2 плоче дебљине од најмање 5 метара и плоче за кораке. После креирања цртежа и израчунавања броја корака, метални углови су причвршћени за базе на којима ће остали елементи бити фиксирани. Вриједно је напоменути да је дрвена веранда погодна за скоро сваки дом, без обзира на материјал из којег је изграђен.

Трем бетона

Ако желите да додате поуздану конструкцију на вашу дацху на коју не утичу неповољни фактори, вреди га и извући из бетона. Да бисте променили дизајн овог дизајна, само треба да изаберете материјал за завршну обраду који желите и замените га са претходним.

Такође, предност бетонског трема је једноставност процеса изградње, довољно је створити дрвени оквир за ливење и уградити арматуру унутар ње. Након тога, смеша се ствара и улије у оплату.

Пре него што спојите трем у кућу, треба размислити о повезивању с темељима куће. Ако је скупљање већ завршено, можете пробити рупе у подруму и уградити металне игле у њих, што ће повезати структуру са тремом.

Ако је скупљање куће тек почело, постављена је дихтунг између темељне конструкције и нове бетонске конструкције. Пре почетка рада, врши се постављање плоча, омотаних рубероидом. Након њиховог завршетка, материјал се уклања, а празнина се попуњава монтажном пеном. Дакле, да бисте направили тријем бетона сопственим рукама, ако желите, можете и без икаквог искуства у изградњи. Али да не бисте правили грешке, морате пажљиво приступити имплементацији сваке операције и погледати слику читавог процеса.

Украсно одело

Када дизајнирате веранду, потребно је да одаберете одређени стил. Ако то није учињено, можете претворити лијепу зграду у апсурдно проширење дацха, што ће узроковати, умјесто дивљења, само збуњеност. Често су изабрани слиједећи стилови:

 1. Цлассицс. Приликом избора ове опције креира се двослојна надстрешница и уграђени ограђени рукохвати. Такође треба инсталирати и декоративне балустере. Да бисте завршили кораке и подручје трема, користи се камен или плочица. За декорацију такве структуре користе се лонци са цвећем. На слици можете видети све карактеристике овог стила.
 2. Земља. Овај стил је погодан само ако је кућа изграђена од дрвета. Главна карактеристика веранде је груба обрада дрвета. Када се гради у стилу земље, кућа би требало да личи на амерички ранч или мексичку хациенду.
 3. Европски стил. Овај дизајн подразумијева обиље јасних линија и стандардних облика. Као основни завршни материјал користи се камен или плочица. На трему у европском стилу је поставити врбову столицу.
 4. Француски стил. Главна разлика од претходне верзије дизајна је само присуство стаклених врата заштићених металном решетком.

Да бисте утврдили тачно који стил желите више, вреди размислити о фотографији и представити такву конструкцију у вашој кући. Стварање трем с властитим рукама није лак задатак, али уз пажљив приступ раду нећете имати озбиљне потешкоће.

 • Трем с профилне цеви сопственим рукама
 • Трем за купатило
 • Како направити веранду на веранди
 • Трем бетона