Kako izbrati palice za lepilno pištolo

Kako izbrati palice za lepilno pištolo

Pištole za lepilo se zdaj uporabljajo povsod. To je posledica njihove vsestranskosti in odličnih tehničnih lastnosti nastale adhezije površin, ki jih je treba povezati. Toda za takšno napravo je potrebno izbrati pravi potrošni material, saj je odvisen od kakovosti lepilnih palic.

Značilnosti talilnega topila in še posebej z uporabo

Najprej želim povedati o napravi, za katero so namenjeni lepilni palici. To je lepilna pištola, ki močno poenostavi nalogo lepljenja površin. Gre za aparat, ki je odvisen od električnega omrežja, v katerega se vstavijo zelo palice. Konec palice vstopi v gumijast sprejemnik in nato v grelno komoro. Ko pritisnete sprožilec, lepilo pride iz konice pištole in se enakomerno nanese na površino.

Pomembno! Preden začnete, morate omogočiti čas, da se lepilo spremeni v maso, ki je pripravljena za uporabo. Običajno traja 3 do 5 minut.

Po nanosu mase morajo biti površine, ki jih je treba zlepiti, medsebojno pritrjene, dokler se lepilo ne strdi.

Včasih lahko najdete ime "hotmelt", kar pomeni isto kot lepilo. Ampak ne v vseh trgovinah in katalogih najdete toplo talino, saj gre pod drugim imenom. Uporabljajo se tudi imena, kot so "strelivo za termo-pištolo", "vroče lepilo" ali "nalepka".

Kot že omenjeno, lepilna pištola lahko lepi skoraj vse materiale v drugačni kombinaciji. Če ste začeli na seznam, lahko seznam dobili neskončno, pa tudi plastike, ploščice, les, kovino, karton, blago, papir in druge materiale. Bolje je navesti tiste materiale, ki jih ne more povezati skupaj. To je beton, omet, nekatere vrste tkanin in PVC.

Če za delo ni dodatnih zahtev, se lepljenje izvaja s standardnimi pištolami velikosti. Ponavadi uporabljajo palice s premerom 7 in 11 mm, ki so razmeroma poceni. Razlikujejo se po naslednjih značilnostih:

 • Preglednost materiala med vizualnim pregledom.
 • Razlika v dolžini, katere največja vrednost je 30 cm.
 • Zaradi krhčne trdnosti ni krhkega materiala.
 • Enostavni pogoji shranjevanja - pri sobni temperaturi.
 • Neomejen rok uporabnosti, če je shranjen.
 • Takšne palice so popolnoma univerzalne in primerne za večino materialov. V nekaterih primerih se lahko črne palice uporabijo za to, da bo šiv neviden.
Pomembno! Izjema za lepljenje so polimerni materiali in tisti, ki zahtevajo visoko oprijemljivost.

Merila za izbiro lepilne palice

Torej, pojdimo na seznam meril, po katerih se izberejo lepilne palice:

 • Premer. Predhodno je bilo navedeno, da je standardni premer palic 7 in 11 mm. Vendar so tiste, ki so tanjše ali debelejše od imenovanih. Izbira je odvisna od velikosti, ki bo ustrezala temu ali v tistem modelu pištole za lepilo. Zato je naprava najprej kupljena, nato pa potrošni material za to. Običajno izberite univerzalno velikost 11 mm.
  Pomembno! Če se uporablja pištola za lepljenje redko, bo zadostna palica 7 mm.

 • Dolžina palice. Po določitvi s premerom je smiselno razmišljati o dolžini palice. To lahko segajo od bodo od 4 do 20 cm, v zvezi s tem pomagajo tudi pridobili vzorec lepilne pištole -. To je bila ona, ki bi razumeli, kaj dolžina palic bo naredil.
 • Barva lepila nalepke. To bi lahko rekli eden od glavnih meril, na katerih je odvisna izbira. Za boljše razumevanje je potrebno razmisliti o vseh barvah lepilnih palic, predstavljenih v tem trenutku. O tem bomo govorili malo kasneje.
 • Način delovanja temperature. Za eno nalepko je dovolj, da pride 100 stopinj v tekoče stanje, drugi potrebujejo 150. Jasno je, da pri lepljenju površin, ki jih je mogoče med obratovanjem ogreti, potrebujete lepilo, ki lahko prepreči takšno obremenitev. Glavna stvar ni kupiti takšno nalepko, katere tališče bo višje od tiste, za katero je izdelana termo pištola.

Intuitivno, lahko razumemo, da je višje tališče, večja je uspešnost modela Thermo. Pri gospodinjskih napravah z velikostjo palic 11 mm je temperatura ogrevanja običajno nastavljena od 105 do 120 stopinj, kar je posledica dejstva, da so številni materiali dovolj občutljivi na učinke previsoke temperature. Ponavadi vsi pištole imajo nadzor temperature, tako da lahko izberete indeks, ki je primerna za določeno nalepko.

Pri obdelavi veliko območje, ki ga je potrebno izbrati najboljšo izvedbo lepilne palice, ki bo taline in hitro uporablja za ni strdi v plast, ki je že nakazali. To je potrebno, ker navadno material strdi v 1 - 2 minuti in popolno zavrnitev poteče v manj kot 10 minutah.

Adhezivno jedro glede na barvo

Gradbeni trg sedaj ponuja tono palic za lepilne pištole. Vsaka vrsta se razlikuje od prejšnje sestave in tehničnih značilnosti. Torej, upoštevajte palice za lepilo pištolo, odvisno od barve.

Prozorne nalepke univerzalnega tipa, ki so primerne za lepljenje vseh površin. Za izvedbo obrti ali nekaterih gospodinjskih potreb je takšna palica dovolj. Proizvajajo jih najpogosteje v premeru 11 mm.

Barve, razen črne, so tudi univerzalne. Njihova glavna prednost je možnost, da se barva šiva pod površino prilagodi. Na primer, ko popravljate rdeč plastični del, se vzame iste palice in šiv postane neviden. Zelo bodo uporabni za tiste, ki se poklicno ukvarjajo z iglo.

Pomembno! Pri izbiri je treba upoštevati dejstvo, da so takšne palice neprozorne, če je potrebno skriti šiv.

Poleg barve so na voljo tudi neprozorni beli potrošni materiali. Lahko so univerzalni ali namenjeni za steklo in kovine. Pri nakupu se prepričajte, da si ogledate oznake. Barva v tem primeru bo igrala vlogo označevalca. Takšno lepilo lahko pritrdimo in plastično, vendar je še bolj namenjeno za steklo in kovine.

Rumene prosojne nalepke. Za opravljanje dela na lesu, kartonu ali papirju kupi rumeno prozorno palico, ki je namenjena tem materialom. Ne zamenjajte ga z rumeno neprosojno, ki se uporablja kot univerzalna za prikrivanje šiva.

Črno ali sivo lepilo lahko deluje v dveh smereh: kot tesnilo ali izolacijski material. Te palice lahko zlahka vodijo izolacijo prevodnikov ali kompaktne majhne šive.

Dali smo glavne vrste lepila za termo-pištolo v barvi. Pri izbiri najboljšega prostora za pozornost na embalaži, ki prikazuje vse informacije o obsegu palice in njenih tehničnih lastnosti, vključno s premerom.

Materiali za izdelavo lepilnih palic

Kljub temu imenu nalepke za termo-pištolo ne vsebujejo lepila v njihovi sestavi. Sestavljen je iz posebnega termoplastičnega polimera, ki se po ohladitvi strdi. Zdaj lahko takšni lepilni pištoli delajo z dvema vrstama palic.

 1. Etilen vinilacetat Palice se topijo pri temperaturi več kot 80 stopinj. Tak polimer spada v kategorijo svetlobe in duktilne, z majhno trdnostjo. Pri segrevanju material postane viskozen in lepljiv. Šiv, izdelan s pomočjo te snovi, je odporen proti vlagi in kemičnim vplivom.
 2. Poliamid Palice so bolj toga in močnejše. Zaradi tega se talijo pri temperaturi več kot 150 stopinj, zato morate izbrati pištolo, ki lahko zagotovi takšno temperaturo.
  Pomembno! Z nenehnim stikom z vlago se lahko moč takšnega šiva zmanjša.

Pri nakupu palic za lepilno pištolo morate upoštevati značilnosti, kot je bilo že omenjeno. Prav tako morate kupiti material z vsaj nekaj kosi, da se izognete položaju, ko se lepilo konča v najbolj neprimernem trenutku.

Zaključek

Pištola za lepilo je sodobna naprava za lepljenje različnih materialov med seboj. Za pravilno delovanje je potrebno dopolniti z lepilnimi palicami, ki so na sodobnem trgu predstavljeni v širokem razponu. Informacije v tem članku odgovarjajo na vprašanje, kako izbrati material lepila, da bi dosegli najboljše lepljenje in zagotovili, da šiv ne bo ločen med delovanjem popravljenega predmeta.

 • Kovinski kabelski vitel

 • Kako delati s pištolo za lepilo

 • Samonivelirna raven laserskega nivoja

 • Ocena ravni laserja

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

18 − 15 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map