Kako vliti verande z betonom

Kako vliti verande z betonom

Če je klet hiše visoka, v bližini vhoda morate opremiti polno verando. Če želite narediti trajno konstrukcijo, je najbolje, da uporabite beton kot glavni material. Toda preden napolnite verando, je treba podrobno spoznati vse faze dela.

Značilnosti verande iz betona

Da bi se izognili številnim težavam pri izgradnji verande, je bolje ustvariti med postavitvijo hiše. V tem primeru bo struktura imela skupno podlago in hidroizolacijo hiše. Ustvarjanje izolacijske plasti je ena od pomembnih faz dela, konec koncev, potem ko je bila izvedena, veranda lahko traja več deset let in se ne deformira. Če hkratna gradnja hiše ni možna, je smiselno, da se gradnja pod vratom vgradi za približno 5 cm.

Če želite ustvariti verando, morate vzeti cement M400. Če je blagovna znamka nižja, material ne more vzdrževati stalne obremenitve. Ustvarjanje verande se pojavlja v več fazah:

 1. Priprava. Na tej stopnji je mesto pripravljeno za verando, kot tudi izračun dimenzij.
 2. Glavna faza. Na tej stopnji je postavitev lesenega oplaščenja in vlivanje betona.
 3. Končna faza. Po betonu se strdi, material je končan.

Po ogledu videoposnetka o gradbenem procesu boste lahko ugotovili ne samo, kaj je treba storiti, temveč tudi nekatere pomembne nianse takšne dejavnosti.

Priprava ozemlja

Če je pred hišo stara veranda, jo je treba popolnoma odstraniti in pustiti prosti prostor. Ko je površina zemlje očiščena iz gradbenih odpadkov, se pod temeljom ustvari jama. Globina mora biti približno 30 cm. Širina jame mora biti 3 cm večja od površine verande.

Med pripravo območja je potrebno popolnoma odstraniti rastline na mestu. In tudi izkoreniniti ostanke korenin dreves, če se nahajajo blizu verande. Po čiščenju ozemlja in izkopu jamo za podlago se ruševina pade, sledi pesek. Med tem postopkom je treba paziti, da so vse votline v gramozu napolnjene s peskom.

Izdelava opažev

Po izračunu se oblikuje opaž. Njegova višina bi morala presegati višino tereza za 30 cm, saj bodo deske na tej razdalji šele na tleh.

Bočne dele oplaščenja so okrepljeni z ojačitvami, tako da se ne delujejo pod pritiskom betona. Rezultat je lesena struktura. Kateri ima risere in stranice. Da ne bi porabili velike količine betona na lončenju porcelana, mnogi napolnijo prostor v notranjosti zaklopa z gaziranimi betonskimi bloki in drugimi podobnimi materiali. To se naredi tako, da med bloki obstaja prostor, ki bo napolnjen z rešitvijo.

Če veranda že ima stranske ograje iz kamna ali opeke. Opaž je samo riser. Upoštevati je treba, da je pred pritrditvijo opažev nameščen ojačitveni kovinski okvir, kar je potrebno za ohranitev oblike stopenj po ulivanju.

Proces ustvarjanja verande iz betona

Za pravilno napolnitev verande s betonom je treba podrobno preučiti vsako fazo dela:

 1. Določitev vrste korakov. Na tej stopnji se določi velikost in konfiguracija korakov. To je odvisno od udobnosti verande. Korake je treba narediti dovolj široko, da bi jih postavili na nogo. Ampak, če jih naredite preveč široko, se bo neudobno vzpenjati po verandi. Celotna zgradba ima pravokotno, kvadratno ali trapezoidno obliko. Če je število korakov več kot tri, morate namestiti ograjo.
 2. Okrepitev. Znotraj oplaščenja nastane okvir kovinskih palic, ki ponavlja konture lestve in prežema ves prostor, napolnjen z betonom.
 3. Izpolnite. Ker beton za trem potrebuje veliko, je za mešanje bolje uporabiti električni betonski mešalnik. Raztopino pripravimo v naslednjem razmerju: 1 del cementa in 2 deli ruševin in peska. Voda se doda, dokler raztopina ne vsebuje trdne konsistence.
 4. Zorenje betona. Opaž je odstranjen po približno 5 dneh. Toda preden začnete uporabljati gradnjo, je treba spomniti, da se beton približa mesec dni.
 5. Končna faza. Na tej stopnji je veranda pred betonom. Običajno je betonska konstrukcija končana z umetnim ali naravnim kamnom. Če je hiša izdelana iz lesa, je bolje uporabiti les ali sestavljene materiale za obloge.

Da je veranda izkazalo za zanesljivo, je treba vsako dejanje izvajati pravilno, ne da bi zanemarjali pravila. Če niste prepričani, da boste storili vse v redu, morate pozorno preučiti videoposnetek, ki prikazuje postopek izvedbe dela.

Kako izbrati ploščice in okrasiti verandi

Eden najboljših materialov, nameščenih na betonsko verando je ploščica z grobo površino. Ni dovzeten za glivico in lahko vzdrži temperaturne spremembe.

Če želite tloris natisniti, lahko izberete ploščico različnih barv in ustvarite izviren videz. Tudi pri izbiri ploščic lahko kupite material za stopnje iste barve in za riserje izberite drugačen odtenek.

Talna zaključna obdelava je naslednja:

 1. Najprej se prah piha s površine betonskega verande in umazanija se odstrani.
 2. Po tem uporabite lepilo za beton in ploščico. Treba je spomniti, da plast ne sme biti debela.
 3. Nato ploščico pritisnemo proti betonu.
 4. Med vsemi materiali so nameščeni plastični distančniki, ki ne omogočajo premikanja ploščic.
 5. Naslednji dan po izvedbi teh del se spojnice vtaknejo s posebno spojino, ki mora ustrezati barvi končnega materiala.

Soočanje s kamnom

Kamen kot trem konča se lahko uporabi za izdelavo opeke in lesene hiše. Običajno izberite naslednje materiale:

 • marmor;
 • kremen;
 • granit.

Taki materiali nimajo le privlačnega videza, ampak tudi prenesejo težke obremenitve in lahko trajajo desetletja. Najbolj priljubljen kamen je granit, saj vam omogoča, da ustvarite zunanjost v klasičnih in sodobnih slogih. Za dokončanje verande lahko izberete že dokončane plošče ali kupite surovine in počakajte, da se žagajo.

Mnogi lastniki hiš v Sloveniji izberejo rušilni kamen. Ta obloga zunaj je zelo drugačna od granita, vendar je odlična za oblikovanje počitniških domov. Takšno gradivo izberejo tisti, ki želijo prejemati kakovostne materiale po nižji ceni od granita.

Uporaba betonskih in tlakovcev

Betonska ploščica je poceni material, ki ga lahko uporabite za izdelavo korakov. Različna polnila vam omogočajo izdelavo zaključnih materialov različnih barv in tekstur. Najbolj priljubljena je tlakovana plošča, ki posnema kamen.

Pomanjkljivost tega materiala je spolzka površina, zato je po končnih delih potrebno namestiti podlogo. Ta ploščica vam omogoča, da izbrišete mejo med potmi na vrtu in verandi.

Keramične in klinker ploščice

Posebnost keramičnih ploščic je razpoložljivost različnih barv in tekstur. Lahko je:

 • sijajni;
 • mat;
 • relief.

Toda v nasprotju z drugimi podobnimi materiali je takšna ploščica krhka in ni namenjena za težke fizične napore.

Klinker ploščice so izdelane iz gline iz skrilavca in imajo različne oblike. Tako obrnjeni material je odporen proti zmrzali in ni razvajen zaradi izpostavljenosti agresivnim kemikalijam. Površina ploščice je groba, zato je idealna za oblogo na vratih.

Porcelan ploščice

Pri izdelavi tega materiala se uporabljajo naslednje komponente:

 • glina;
 • minerali;
 • kremen;
 • feldspar.

Kljub dejstvu, da se ti materiali uporabljajo tudi pri izdelavi keramičnih ploščic, je porcelanska lončarija veliko bolj zanesljiva, ker se proizvaja z uporabo druge tehnologije. Ploščica je odporna proti vlagi in se lahko uporablja kot končna obdelava za betonsko teraso ali verando. Vendar je vredno razmisliti, da ima ta material visoke stroške.

Če se vse opisane akcije izvajajo pravilno, bo veranda postala ne samo zanesljiva in trajna gradnja, temveč tudi lep element hiše. Za več informacij je vredno gledati video.

 • Možnosti za oblikovanje verande lesene hiše

 • Lesena veranda

 • Naprava na verandi v leseni hiši

 • Trem iz lesa

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

22 + = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map