Modularne slike v notranjosti hodnika

Modularne slike v notranjosti hodnika

Najprej določimo, katere modularne slike so, in zakaj jih tako pogosto uporabljajo v notranjosti sodobnih vestibul. Tukaj je vse precej preprosto. Predstavljajte si, da želite na steni postaviti ogromno podobe na hodniku. Lahko je nekakšna pokrajina ali vejica češnjevega cveta. Zdaj delite sliko na več delov, natančneje modulov.

Modularne slike so slike, razdeljene na več delov. Njihov videz preoblikuje notranjost hodnika, s tem pa poudarja celoten koncept stanovanja.

Seveda gostje, ki vstopajo v vašo hišo, takoj pozorni na modularno sliko. Lahko se sprehajajo po njej s hitrim zagledanjem ali se nekaj sekund zadržijo, da zadovolijo njihovo radovednost. V vsakem primeru to umetniško delo ne bo ostalo neopaženo.

Vloga slike v notranjosti hodnika

Gole stene sploh ne barvejo notranjosti. Ampak, če je precej enostavno najti sliko za spalnico ali dnevno sobo, potem se stvari malo razlikujejo od hodnika. Dejstvo je, da mora podoba postaviti določen ton in razpoloženje, ne da bi posvečala preveliko pozornost sebi.

Pozor! To je glavna težava - izbrati modularno platno, ki hkrati popolnoma prilega notranjosti hodnika, opravlja dodeljeno funkcijo in hkrati ni posebej opazno.

Če lahko izpolni vse te pogoje, bo notranjost vašega hodnika postala resnično popolna. Poleg tega poudarja občutljiv okus lastnika hiše, ker je izbrano platno odraz vaše osebnosti, na papirju.

Pravilno izbrani za skupno notranjo modularno platno bodo gostom takoj povedali, da ima lastnik hiše ne le dober okus, temveč tudi priložnost za uresničitev svojih sanj. Navsezadnje prilagojeno slikanje ni poceni, ampak odstrani vse omejitve domišljije stranke.

Kakšne so modularne slike za hodnike

Če želite videti sliko v notranjosti vašega hodnika, je treba trdo delati. Za začetek morate izbrati, kaj natančno bo prikazano na platnu. Obstajata le dve možnosti - pripravljena predloga ali prilagojena slika. V slednjem primeru lahko naročite karkoli za določeno doplačilo.

Prednosti prilagojene modularne slike se lahko štejejo za edinstvenost. Preprosto povedano, ta slika bo samo za vas. Poleg tega, če izberete pravo temo, boste v idealnem primeru poudarili splošni slog hodnika in naredili notranjost bolj popolno.

Pogojno je, da se vse modularne slike lahko razdelijo na pet vrst, odvisno od števila delov:

 • diptih - dva segmenta;
 • triptih - trije segmenti;
 • penuptih - pet segmentov
 • poliptih - več kot pet segmentov.

Izbira vrste modularne slike je odvisna samo od vaših finančnih zmožnosti in preference. Seveda, večje število delov, višja je cena. Vendar se ne zanašajte samo na to.

Dejstvo je, da modularna poliptihska slika od stropa do tal v majhnem koridorju ne bo videti zelo dobro, da bo požrl ves prostor. Diptych je trenutno zelo priljubljen. Njena ločitev se lahko uporabi za poudarjanje območja v notranjosti hodnika.

Prav tako morate zapomniti, da modularne slike s pomočjo sestavljenih elementov tvorijo videz notranjosti hodnika. Ni presenetljivo, da so oblikovalci identificirali šest najpopularnejših konceptov med strankami:

 1. Kvadrat - podobna modularna slika je sestavljena iz štirih enakih elementov, ki tvorijo dobro znano sliko.
 2. Malo oder - si predstavljajte pet pravokotnikov, ki so razporejeni navpično drug na drugega.
 3. Up-down - vsak element sestavljene slike je višji ali nižji od prejšnjega.
 4. Popularen je na sredini dolg pravokotnik. Iz njega se v različnih smereh razkrijejo manjši pravokotniki. Dva v vsaki smeri.
 5. Standardni - pet pravokotnikov raztegne v višino, ki se nahajajo na eni ravni.
 6. Diagonal - slike so urejene z lestev od spodaj navzgor. Gradacija je možna tako na desno kot na levo. Oblika vsake slike je pravokotnik, ki se razteza navpično.

Nedvomno so to najbolj priljubljeni koncepti modularnih slik. Ampak oni so daleč od edinih. Poskusi, da bi notranjost hodnika resnično edinstvena, oblikovalci gredo do vseh trikov, ki združujejo različne oblike in velikosti segmentov.

Kot primer, samo pogled na fotografijo modularne slike v notranjosti hodnika, predstavljena spodaj. Treba je priznati, da je to zelo nenavaden koncept, ki pa bo na vhodu vseeno videti harmonično.

Mirne pastelne barve bodo gostom omogočile, da se počutijo najbolj udobno in se boste, ko se boste vrnili domov, počutili udobno in udobno. Seveda obstajajo tudi drugi koncepti oblikovanja. Zelo je odvisno od celotnega stila notranjosti hodnika.

Izberemo modularno sliko na hodniku

Splošna izbirna pravila

Kot smo že omenili, obstaja veliko uspešnih konceptov modularnih slik za notranjost hodnika. Poleg tega se lahko priporočila nekaterih oblikovalcev radikalno razlikujejo od nasvetov drugih.

Tu ni nič presenetljivega. Oblikovalci so najprej in predvsem ustvarjalni ljudje, in vsak ima lahko svojo vizijo notranjosti svojega hodnika. Kljub temu obstajajo splošna pravila, na katerih se sklicuje vsak oblikovalec, ki ustvarja svoj projekt, vključujejo:

 1. Bodite pozorni na barvno shemo prostora. Ko prevladajo svetloba ali nevtralni ton, mora modularna slika postati svetel poudarek v svetu pastelnih barv. Če je v notranjosti vašega hodnika poln različnih oblikovalskih izboljšav, izberite bolj sproščeno podobo.
 2. Če želite obiskovalcu opozoriti na sliko, uporabite žaromete ali posebno osvetlitev. V tem primeru je tudi v temnem hodniku modularna slika odlična in dopolnjuje premišljeno notranjost.
 3. Povprečna linija modularnega vzorca mora biti vodoravno na ravni oči.
 4. Velikost slike se mora ujemati z dimenzijami prostora.

Samo štiri enostavna pravila vam omogočajo, da izberete modularno sliko, ki se popolnoma prilega vašem notranjosti.

Izberite temo

Da bi platno v notranjosti izgledalo primerno in dopolnjevalo splošni koncept, morate upoštevati vse lastnosti prostora. Začeti morate s svojo velikostjo. Vzemimo kot primer navaden Hruščov.

Seveda so posnetki tukaj minimalni. Ampak s pomočjo sestavljenega platna na hodniku lahko vizualno povečate. Poleg tega obstaja celoten seznam parcel, ki pomagajo, da je prostor blizu vrat veliko večji, najbolj priljubljene pa lahko navedemo kot:

 • planet,
 • prostor,
 • galaksija,
 • abstrakcija,
 • vesolje.

Zdi se, da vsaka od teh platen dodaja zrak in razširi stene. Posledično se prostor povečuje vizualno in celo pri majhnih posnetkih se počutite udobno.

Potrebno je prepoznati, da so pokrajine priljubljene v sobah s posnetki. Lahko jih imenujemo univerzalno orodje za ustvarjanje udobnega prostora v bližini vhodnih vrat.

Pozor! Zdaj so linoleukers še posebej pomembni.

Ta metoda risanja se je v začetku XX. Stoletja pogosto uporabljala za ustvarjanje oglasov. Črno-bela stilistika je odlično pritegnila pozornost potencialnih kupcev, med drugim pa je poudarila proizvodnjo lastnika linokutov.

Zdaj se lahko vsakdo odloči za namestitev linokutov v svoji hiši. Dovolj je, da naročite ustrezno kompozitno platno. Ampak ne smete pozabiti, da črna barva vizualno zmanjša prostor. Zato je takšna možnost za majhne posnetke nezaželena.

Glavna stvar pri izbiri predmetov je poskusiti izbrati najbolj preproste in razumljive predmete. Oseba, ki vstopa v notranjost, ne sme posvečati več pozornosti slikam, kot bi morala. Vloga tega kompozitnega platna za ustvarjanje pravega razpoloženja in ne prikazati sestavljene plošče stotin drobcev.

Pozor! Ljudje nikoli več ne ostanejo v dvorani. Zato izberejo najbolj preproste slike tukaj, da ustvarijo pravo razpoloženje.

Rezultati

Modularne slike v notranjosti hodnika vam omogočajo razširitev prostora, dodate poudarek na pravem mestu ali ustvarite določeno vzdušje. Toda če želite najti pravo podobo, ki dobro ustreza notranjosti, morate upoštevati splošne slogovne značilnosti prostora in izbrati pravo temo.

 • Kako izbrati pravo pohištvo za majhen hodnik

 • Closet v notranjosti hodnika

 • Katero ozadje lahko izberete za manjši hodnik

 • Katere tapete za hodnik in hodnik

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

30 − = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map