Polnjenje plošče za garažo

Polnjenje plošče za garažo

S povečanjem števila osebnih avtomobilov amaterski garazhestroenie pridobivajo velik zagon, in večina voznikov se trudijo zgraditi poceni in hkrati zelo vzdržljiv škatla za shranjevanje vozil. Glede na željo za ohranitev stroj in strukturo možnih težav z pogrezanja, in ob upoštevanju, da popolno pomanjkanje informacij o naravi tal na mestu, v večini primerov sprejela solution- najboljši temelj je monolitna plošča pod garažo.

Priprava izkopa za vlivanje plošče pod garažo

Tehnološko se pri pripravi in ​​izdelavi betonske plošče za gradnjo garaže ne razlikuje od postavitve plitke podlage, razlika je le v obsegu dela:

 • Točen položaj bodoče plošče je označen na mestu, opravljajo se načrtovalska dela, tla in tla se odstranijo do globine 40-50 cm;
 • Vzglavnik več plasti peska-gramozne mešanice je položen in padel, film, izolacija in hidroizolacija so položeni;
 • Vgrajeni opaž, postavili dve plasti ojačitve bar, spodnji sloj na razdalji 3-4 cm od hidroizolacije, vrh - 3 5 cm od zadnje zgornje površine plošče.
Nasvet! Ne glede na to, kako in iz česa se gradivo prikaže stene garaži, je smiselno, da se sprosti ventil z osnovno ploščo v obliki navpične brkov za nadaljnjo ligacijo s palicami v zidane stene ali litjem.

Tako je mogoče učinkovito uporabiti prekomerno togost plošče za okrepitev garažne škatle. Zlaganje fitingov v garažne stene bo naredilo celotno strukturo veliko močnejšo in trdnejšo. Če je strop načrtovan v obliki plošče litje, ojačitev bo samo okrepila stene garaže in, morda, pri izdelavi ojačevalni pas ne bo treba.

Najprej položite in povlecite spodnji sloj ojačitve. Po polaganju "žabic" ali standardnih skodelic pritrdite ojačitev drugega sloja. Potrebno je pletenje palic in ne, da jih varimo. Večina strokovnjakov priporoča pletenje z mehko žico, ki spodbuja priporočila, tako da zaščitni sloj na armaturi ni kršen. V resnici pletenje z žico omogoča pridobitev močnega in istočasno premičnega armaturnega okostja. V procesu izlivanja oplaščenja se okovja ne premikajo, in ko je temelj garaže utrjen, se z žico palic omogoči niveliranje in kompenziranje napetosti v betonu.

Kako napolniti peč pod garažo z lastnimi rokami

Standardni izračun moči z uporabo programskih paketov daje optimalno vrednost debeline trdne plošče za postavitev enostranske garaže 120 mm. Za spodnji del garažne škatle velikosti 6x4 m bo približno tri kubične metre betonske raztopine.

V resnici je debelina plošče izbrana nekoliko višja od izračunane vrednosti:

 • Najprej, obstaja želja po dvigu tla garaže nad nivojem tal, najmanj 10 cm. Najpogosteje v zasebni garaži uporabite vrtljiva garažna vrata. Zato je potrebna odprtina, da se zagotovi normalno odpiranje vrat tudi pozimi, pred vhodom pa je veliko ledu in snegom;
 • Drugič, taline in deževnice ne smejo priti v garažo, tudi s poševnimi tuši;
 • Tretjič, visok peč zagotavlja normalno uporabo garaže tudi v nepredvidenih okoliščinah, na primer v sesanju dela temeljev ali prebijanju tal pred vstopom v prostor.
Pomembno! Zadnja točka je še posebej pomembna in zahteva večjo pozornost pri načrtovanju garažne konstrukcije, čeprav je veliko avtomobilov zanemarjeno zaradi nevarnosti in prejmejo veliko težav z odpiranjem vrat.

Priporočljivo je, da v enem koraku napolnite beton s ploščicami pod garažnim temeljem, če količina betonske raztopine v mešalniku ni zadostna, izlivanje je treba opraviti s časovno razliko, ki ne presega 3 ur.

Po vlivanju je potrebno površino betonske raztopine poravnati z likalno napravo. Tako dobimo zelo gladko in trdno podlago.

Metode za optimizacijo oblike kleti pod garažo

Debelina plošče v 120 mm zadostuje za trdnost, vendar ni dovolj, da bi zgradili visoko podlago. Polnjenje osnove debelega pola metra, da bi dvignili nivo tal, je drago in nesmiselno. Za ploščo 0,5 m, bo potrebnih najmanj 12 kock betonov ali 26-30 tisoč rubljev dodatnih stroškov. Zato se pogosto sklicujejo na nenavadne temelje fundacije - sektorske.

Konstrukcijo takšne plošče lahko primerjamo z več vzporednimi trakovi plitke podlage, na vrhu katere se polni tankoslojna monolitna plošča. Postavitev armature se ne razlikuje od standardne izvedbe.

Tehnologija sestavljanja takšne podlage se izvaja v naslednjem zaporedju. Na obodu garaže in v notranjosti obrisa se izvleče jarko, globine 50 cm. V konturi je izdelan bolj redko dva vzdolžna in ena prečna traka iz plitke podlage. Obstaja pesek pesek peska, hidroizolacija, EPS. Prostor med trakovi je previdno stisnjen in brušen, nato pa polaganje hidroizolacije in izolacije. Trakovi so ojačeni na spodnjem in zgornjem delu trakov dveh palic. Monolitna plošča ima svoj armaturni okvir v eni plasti.

Po namestitvi opažev in splošno pito ploščo MZLF naraste nad tlemi do višine približno 20 cm. V tem zelo tanko lito ploščo dobljenega medtem ko visoka, dvignjena nad tlemi ob tem iz plasti Epps. Rezultat je tanka monolitna garažna podlage, okrepljena z ojačitvami rebrov.

Vse različice temeljne plošče nalijte le v eni sedelki z enim volumnom mešalnika. Ocenjena različica betonske rešitve bo zahtevala približno 5 kock, kar ustreza standardnemu polnjenju betonskega mešalnika na osnovi KAMAZ-a.

Značilnosti monolitnega kleti pod garažo

Glavni in glavna pozitivna lastnost plošče je, da v primeru pravilnega oblikovanja temeljnega torto, tudi za šibke in mokrih tleh monolit s cementom in krepi celotno polje v garaži, tudi če je zgrajena iz betonskih zidakov. Poleg tega garaža ni stanovanjska stavba, temveč pogosteje le prostor za shranjevanje vozila, orodja, rezervne dele in nepotrebne smeti.

Kakšen je peč pod garažo, se razlikuje od kleti v apartmajski hiši

Štedilnik pod garažo deluje v bolj strogem položaju kot temelj stanovanjske zgradbe, le redko se segreva. Zaradi posebne uporabe se pojavijo številne dodatne zahteve:

 1. Pogosto se garažni prostor ne ogreva, zato je trdna plošča temeljito ogrevana z notranjo toploto. Zato, če škatla stavbe ne stane stene do stene v zaprti vrsti garažnih zadružnih stavb, mora biti temelj temeljno izoliran;
 2. Monolitna plošča se pogosto imenuje plavajoča plošča, to pa ne pomeni, da je podlaga plošč v vseh pogojih neproblematično stati. Deluje popolnoma v pogojih težke opečne hiše, vendar lahko zaradi močnega prebijanja tal in visoke podtalnice pade pod težo lahke garaže;
 3. Čudno je, toda s postavitvijo plošče ne morete samo napolniti opažev z ojačitvijo z betonsko malto in dobiti najboljšo podlago na svetu. Obremenitev na delu temeljne plošče pod sprednjo steno garaže z vrati in na drugih odsekih je drugačna, predvsem zaradi neenakih delovnih pogojev.
Za informacije! Eden od najbolj negotovih dejavnikov pritiska na temelj fundacije je prevoz, shranjen v garaži. Ob prihodu avtomobila se tlak na sprednji strani stene poveča skoraj in dvakrat naenkrat in hkrati.

Zakaj je potrebno okrepiti sprednji rob plošče pod garažo

Če je garažna temeljna plošča izdelana v standardni izvedbi, brez ojačevalnih pasov in ojačitev, lahko tovor iz avtomobila povzroči majhno, včasih celo del milimetra, odklon baze. Trdnost pravilno ojačane plošče debeline 100-120 mm bo dovolj, da prenese deformacijo brez zloma.

Glavna nevarnost ni to. Če se zračna blazina nameščena pod Temeljna plošča pravilno uporabo umazano glinasti pesek, zdrobljen ali nabijanje tehnologijo, periodične odklone od prednjega roba osnove povzroča povečano zbijanje in blazine, in na koncu je majhna vdolbina tvorjena pod ploščo. V času deževnega obdobja se bo votlina napolnila z vodo, po nastanku zmrzali pa zaradi nastalega ledu začela dvigovati osnovno ploščo.

Za informacije! Prvi znak takega problema bo izgled razpoke na ometu in slabo zapiranje garažnih vrat.

Če ne ukrepate, bo tanka in fleksibilna plošča še naprej "zlomila" stene garaže do videza polnih razpok. V tem primeru je zelo dobro uporabljena armatura, ki se sprosti iz baze plošč pri nalivanju temeljev garaže.

Glavni pogoj ohranjanja plošče je učinkovita drenaža in ustrezno slepo območje

Redko, ko je tako srečen, da je na mestu za izgradnjo garaže pod plastjo tal stena, in ploščo lahko odložimo preprosto v izkopano jamo po polaganju hidroizolacije. Pogosto najdemo nasproti - moramo odstraniti veliko količino gline, preliti gramoz, položiti geotekstil, plast peska in šele potem vliti beton. V tem primeru je pred polaganjem blazine za pesek potrebno izdelati razvejani drenažni sistem iz perforiranih cevi.

Na sprednjem delu plošče je treba postaviti najmanj dve cevi in ​​pod betonskim prostorom ob vhodu v garažo. V tem primeru je običajno mogoče učinkovito odstraniti podtalnico in površinsko vodo ter se popolnoma izogniti tveganju otekanja.

Zaključek

Učinkovit drenažni sistem preprečuje 99% težav, povezanih z deformacijami in uničevanjem talnih tal, ki lahko razbijejo ojačane plošče osnovnih plošč do debeline 25 cm. Voda, zbrana v rezervoarju, je lahko zelo uporabna za potrebe gospodinjstev, na primer za pranje avtomobila.

 • Deckanje za trakovo podlago

 • Temelji traku za hišo iz pene blokov

 • Lepo odloženo trakove osnove na izhodiščni površini + video

 • Lepo odrezan trak temelj pod hišo okvirja

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map