Trem za kopel

Bath ni le kraj, kjer si lahko opereš, temveč tudi pravo sprostitveno cono, zato ga morate opremiti tako, da je bilo lepo in prijetno. Trem je funkcionalna zgradba, ki ne samo ščiti kopel pred atmosferskim padavinam, temveč daje tudi dodaten prostor za počitek in naredi stavbo individualno in edinstveno.

Vrste bokov za kopel

Ker je kopalnica lesena struktura, je veranda k njej zgrajena tudi iz lesa, vendar je kombinacija različnih materialov med gradnjo tudi precej donosna in hkrati doda praktičnost. Lahko zgradite verando za kopel iz ene komponente:

 • Drevo. Ta zasnova je izdelana iz hlodov, blokov ali plošč in je pritrjena na kopel. V idealnem primeru bo dopolnjena z verando, ki bo dala bolj ugleden videz, kot tudi dodatno površino za sedenje pohištva ali cvetov, a pogosto preprosto majhno verando s streho.
 • Beton. Zasnova te verande se odlikuje po trajnosti in trajnosti ter je popolnoma združena s kopalnico pene. Treba je spomniti, da lesena kopel z betonsko verando ne izgleda dobro, zato je bolje narediti konkretne korake, ki jih je mogoče premagati z lesenimi tirnicami. Betonski verandi niso lahko ena, temveč popolnoma različna oblika z različnim številom korakov.
 • Brick. Zelo lepi videz opeke okrašeni stranski nosilci stopnic, ki so položeni žagani vzdolž hloda v obliki korakov.

Montaža verande z lastnimi rokami

Ko je želena oblika izbrana za fotografijo ali je zasnovana neodvisno, je treba ustvariti risbo prihodnje stavbe in jo ohranjati v očeh ves čas trajanja dela. Risba mora vsebovati natančne dimenzije, višino in širino stopnic ter njihovo število, višino ograje, kot naklona nagiba, višino celotne konstrukcije.

Pomembno! Veranda je nameščena šele potem, ko se je kopel načrtoval, in to je približno eno leto po izgradnji.

Po tem se pripravijo potrebni materiali. Za konstrukcijo lesene konstrukcije je:

 1. Beton
 2. Beam
 3. Načrtovane deske
 4. Ondulin za strešne kritine
 5. Antiseptik za zaščito lesa
 6. Lak ali drug premaz za končno obdelavo
 7. Orodje (lopato, žago, izvijač, nivo, kladivo, nohte in drugo potrebno, odvisno od situacije)

Prvi korak namestitve bo temelj. Najbolje je, da izberete stolpnico, ki ne zahteva veliko materiala in časa. Ne bo vzdržal težke gradnje, vendar pa se njegova erekcija lahko opravi samostojno. Podstavek je nastavljen na globino od 0,6 do 1 m. Na obodu bodoče porcije kopljejo jamice, v katere je nameščen predhodno obdelan z bitumen ali antiseptične opore, ki se vlijejo v beton.

Poleg tega je temelj pokrit s hidroizolacijo, okvir mesta je sestavljen in pritrjen na podpore sider. Nato je okvir pokrit s ploščatimi ploščami ali posebno teraso. Podstavek je nameščen tako, da je pod vratom od 20 do 30 cm. To zagotavlja, da po krčenju ni težav z zaklepanjem prednjih vrat.

Po ustvarjanju mesta se oblikuje lestev. Njena konstrukcija se začne s tvorbo klatke, katere rob je še vedno na betonskem temelju, drugi pa na nosilcu. Z uporabo predloge se koraki in dvižniki naredijo žlebovi. Kako to storiti je prikazano na fotografiji.

Obstaja lestev z vstavljanjem stopnic v pripravljene žlebove. Začnite delo z enega spodnjega koraka, najprej pritrdite dvižnike, nato korak.

Potem lahko nadaljujete z namestitvijo ograje. Montirane podlage in sami balusteri, ki so pritrjeni s kovinskimi čepi ali zatiči, so postavljeni ogrodji nad pritrjenimi balustirci in pritrjeni z vijaki, katerih klobuki so nujno vdrtani v les.

Pomembno! Veliki verandi potrebujejo dodatno ograjo v obliki ograje.

Namestitev strehe se opravi tako, da se pritrdi vizir na sidrnih in kovinskih vogalih.

Pomembno! Visor je treba namestiti s pobočjem in tako, da so koraki sami pod streho.

Betonski verand

Ureditev te verande je bolj zapletena kot gradnja lesenega, vendar kljub temu, če je opazen algoritem ukrepov in potreben material je na voljo, je mogoče samonastaviti.

Za gradnjo bo potrebno:

 • Armature
 • Betonska mešanica
 • Pesek
 • Klesan kamen
 • Hidroizolacijski material
 • Palica za vgradnjo ročajev

Tehnologija nameščanja betonske verande je naslednja:

 1. Izkoriščanje temeljne jame s globino 60 cm in ga napolnimo s plastjo zdrobljenega kamna debeline 15-20 cm. Nato napolnimo deset centimetrov plast peska in ramminga. Po končanem delu se voda prelije v jamo in vsa vsebina je prekrita s strešnim materialom.
 2. V jami je nameščen skelet podnožja, varjenega iz armature.
 3. Prvo plast betona se vlije. V tej fazi je potrebno nadzorovati idealno ravnost površine.
 4. V nekaj dneh po zamrznitvi betona je možno izdelati opaž za korake plošč.
 5. Raztopino vlijemo plast po sloju v oplato, ko jo posušimo, ga potresemo, da tvori idealno gladko površino. Po polnjenju enega koraka se v opaž se vlije plasti peska in peska.

Pomembno! Za zagotovitev, da se rešitev ne drži opažev, so nameščeni distančniki.

Po zaključku gradbenih del opaž ni odstranjen, a ostane še 7 dni.

Ni treba narediti popolnoma konkretnih korakov, lahko napolnite le bočne dele lestve iz tega materiala in od zgoraj, nastavite žagan vzdolž hloda.

Poleg tega lahko namestite tudi ograje, ki jih najpogosteje uporabljate ponarejeno. Njihova višina ne sme presegati 90 cm za udobno gibanje. Kovinske stojala so pritrjene na stopnice s prirobnicami ali drugimi pritrdilnimi elementi. Najlažji način je, da v delavnici naročite pripravljena držala, saj jih je težko narediti sami.

Ograje so lahko lesene, lažje so nameščene kot kovinske, lahko pa tudi s streho tremov.

Ko je delo končano, lahko tloris narišete na način, ki ga potrebuje domišljija, zato bo v ta namen naredil dekorativni kamen, granit, klinker in druge materiale.

Dokončanje bokov za kopel

Da bi dobili estetski videz, je veranda končana. Lahko je zelo raznolika in bizarna. Ni omejitev, lahko krasijo tremo iz katerega koli gradiva. Če v glavi ni idej, potem lahko to storite z dokončano fotografijo.

Lesena veranda dekoracijo

Najpomembnejša točka dekoracije je zaščita tere. Les je material, ki je nagnjen k gnilenju več kot drugi, zato je treba vse lesene dele impregnirati z antiseptičnim ali drugim materialom, ki bo preprečil nastanek gnilobe in gliv.

Pomembno! Tremo lahko obdelamo z negorljivim ognjem, da se izognemo ognju, saj je kopalnica območje povečane požarne nevarnosti.

Najpogostejša dekoracija verande iz lesa je rezbarjenje lesa. Ta metoda je bila uporabljena v starih časih, zdaj pa ne izgubi ustreznosti. Končano gradnjo lahko kladite s pripravljenimi izrezljani okraski, naredite bizarne balustre za oprijemalne roke, izrežete podpore za vizir, kot v pravljici, najprej namestite izklesane hlode.

Zelo uspešna zasnova lesene verande se šteje za pristanek v bližini hmeljnih ograj. Ta rastlina raste zelo hitro in se dvigne na stene, tako da bodo stebla krasile ograje in ograje, kar bo videti zelo zanimivo in ne bo zahtevalo posebnega oblikovanja.

Tremo lahko barvate v kateri koli izbrani barvi ali ga enostavno pokrijete s čistim lakom, da ohranite strukturo lesa. Odličen za barvanje tornjih alkidnih barv na vodni osnovi.

Pomembno! Bor je neprevlečen s prozorno prevleko, saj jo absorbira.

Konkretna dekoracija na verandi

Preprosto siva veranda ne izgleda zelo lepo. Zato obstaja veliko možnosti za zaključek betonske verande. Eden od njih je pokritost stopnic in platforme pred vrati s klinker ploščicami, keramični granit, umetni kamen ali drugi dekorativni materiali. Z dodajanjem barvnih pigmentov tem materialom lahko izberete senco, ki najbolj ustreza celotni zasnovi.

Pomembno! Uporabite material s protizdrsnim slojem ali namestite posebne protidrsne trakove.

Odličen način dekoriranja je namestitev izklesanih ročic. Lahko so popolnoma drugačne oblike in materiali. Podpora za to zasnovo bo pomagala in izrezljala vizir.

Pomembno! Streha je pokrita z istim materialom kot streho kopel, da bi se izognili neskladju.

Zaključek

Trem je vizit karta katere koli strukture, ne da bi gradnja izgledala dolgočasno in nezanimivo. To je veranda, ki se srečuje z gostom doma in oblikuje svoj odnos do lastnika. Ni tako težko, da bi tla v kopališče s svojimi rokami, morate založiti na materialu, potrpežljivost ter imeti fotografijo in risbo rezultata, ki ga morate doseči.

 • Kako narediti verando na verandi

 • Trem betona

 • Izdelava verande betona

 • Trem s hlodi