Vrata iz lesa

Vsaka zasebna lastnina, ne glede na to, ali gre za kočo ali kočo, potrebuje zaščito. Za te namene je dobra lesena ograja odlična. Toda kakšna ograja bo stala brez vrat? Najboljši vhod za takšno ograjo je lesena vrata. Izdelek, ki ga izdelate sami, okrasite celo najbolj preprosto ograjo.

Prednosti lesenih vrat

Za vrata se lahko uporablja skoraj vse vrste lesa. Toda življenjska doba različnih vrst lesa ni zelo različna. Mnoge poceni pasme so zelo trpežne in bodo služile kot vrata za več kot eno leto.

Optimalna izbira za podoben izdelek je macesna. Iglavodne kamnine so zelo močne, že več stoletij jih uporabljajo v gradbeništvu in le še krepijo svoje položaje na tem področju. Macesen les je odporen na gnilobe in vlage.

Kljub nizki ceni in estetskem izgledu ima les nekaj pomembnih pomanjkljivosti:

 • nizka trdnost;
 • kratka življenjska doba - od 5 let;
 • majhna odpornost proti požarom.
Pomembno! Za izboljšanje učinkovitosti lesa lahko uporabite različne tehnike, kot so: kombinacija lesa in kovine, obdelava z zaviralci gorenja in tako naprej.

Pogosto za povečanje moči vrat, njihov okvir je narejen iz kovine. To ne samo izboljša učinkovitost lesa, temveč tudi daje edinstven videz vrat.

Risba

Preden začnete označevati material za vrata, morate izmeriti prostor za njihovo namestitev. Celo majhne razlike v velikosti so morda napake pri delu z žogico. Zato je treba pred vgradnjo vrat odstraniti vse napake v ograji.

Bodite pozorni! Pri načrtovanju ograje ne pozabite zapustiti razdalje med vrati in tlemi. To je potrebno za udobno upravljanje vrat.

Po merjenju odprtine morate izračunati skupno širino vrat in širino posameznega lista. Najbolje je ustvariti risbo ali risbo. To vam bo omogočilo, da upoštevate vse lastnosti ograje in namestite lesene šarnirje brez napak.

Širina prihodnjih vrat je v veliki meri odvisna od naslednjih dejavnikov:

 • Razpoložljivost in znamka stroja. Večji je avto - širše so vrata. Če je garaža ali parkirišče za avtomobile znotraj območja, mora imeti vrata med prijavo in parkiranjem 50- do 100-milimetrski manevri.
 • Stavba in vrt. Če vaša parcela ima vrt in se aktivno uporablja, bo široka vrata zelo priročna. Za uvoz gnojil, sadik ali zemljišč se uporabljajo veliki avtomobili. Enako velja za uvoz gradbenih materialov in strojev.
 • Oddaljenost od vrat do ceste. Pri gradnji vrat morate upoštevati razdaljo do ceste - če je velika, potem je velikost vrat neomejena. V nasprotnem primeru lahko v prehodnem stanju vrtenje prepreči prehod vozila.

Če ne veste, kakšna velikost strukture je potrebna za vašo spletno stran, uporabite standardno velikost (3-4 metra).

Priprava in izračun materiala

Pri izračunavanju višine vrat je vredno odbiti od vrednosti 120 cm. Velikost velja za minimalno. Lahko se razlikuje glede na višino ograje in druge pogoje. Vrata potrebujejo podporo poleg vrat. Njihova višina mora biti večja od višine vrat za najmanj 1 meter. Ta razlika je potopljena v tla zaradi strukturne stabilnosti.

Za gradnjo bodo potrebovali kvadratne palice s presekom 4 cm, ki bodo služile kot okvir za prihodnje vrata. V ta namen lahko uporabite kovino, potem pa potrebujete vrtalnik za izdelavo lukenj. Najboljši material za podporo vrat je hrast - to je ena od najmočnejših in vlago odpornih kamnin.

Za lupino okvirja vrat se uporablja ograja s presekom od 3 do 5 cm. Poleg lesa potrebuje vrata:

 • Espagnolet ali ključavnica (za wicket, če je prisotna);
 • tečaji za ključavnico;
 • Canopies (število je odvisno od zasnove);
 • vijake ali nohte.

Zaklepanje vrat ni obvezno - to pa bo povečalo varnost spletnega mesta. Za žaganje materiala bo potrebna električna sestavljanka. Poleg tega bodo potrebna tudi naslednja orodja za konstrukcijo vrat:

 • vrtanje;
 • odpadki;
 • vrtalnik in izvijač;
 • letalo;
 • nivo in merilni trak.

Večina orodij najdete v hiši za skoraj vsakogar. Manjkajoče elemente je mogoče preprosto najeti, kar bo prihranilo veliko pri gradnji vrat.

Namestitev nosilcev

Pred namestitvijo nosilcev vrat je treba na tleh pripraviti zemljo. Za to uporabite lopato, rake in drugo vrtno orodje. Tla se kopajo do globine 20 cm, odvisno od tal. Med namestitvijo nosilcev vrat je treba odstraniti velike kamne in korenike rastlin. Nato je tla izravnana z grablje. Na polih so nameščeni klinčki - kljukice, med katerimi je niz stisnjen.

Če namestite nosilce za vrata iz lesa - jih je treba pred kopanjem impregnirati z antiseptičnimi sredstvi. Del, ki je potopljen v tla, se obdeluje z mastiko ali smolami. Tako bo les zaščiten pred gnitjem in vlago.

Pri kopih, ki kopajo jamice od 1 metra, se globina šteje kot najmanjša za dolgotrajno delovanje. Na dnu jarkov pour pesek, plast 10 cm, nato pa ga razlitja z vodo in nabijač. Ko se voda malo absorbira - potopite stebre. Morajo sovpadati med seboj v višini do 5 mm. Označevanje podpore preverja nivo vode in napeta nit. Navpični položaj polov se preveri s pomočjo plavajoče bobne.

Ko so polovi v notranjosti jame, se v njej pada zdrobljen kamen, debelina 25 cm. Betonska raztopina (1 del cementa na dva dela peska) se prelije skozi ruševine.

Neuporabno je namestiti podpore eni osebi. Če želite delati, vam ne prinese neprijetnosti - poiščite pomoč prijatelja ali zaposlite zaposlenega. Tudi za podporo podpore med prelivanjem cementa potrebuje pomoč druge osebe.

Pomembno! Če uporabljate zelo veliko vrati s kovinskimi deli konstrukcije, je bolje, da uporabite beton ali opeko za nosilce. Takšni drogovi so veliko daljši od lesenih.

Po posušitvi raztopine je mogoče nadaljevati z namestitvijo lopute. Če niste prepričani glede trdnosti betona - počakajte še nekaj dni. V nasprotnem primeru nosilci ne podpirajo teže vrat in beton bo razpokal.

Za postavitev vrat in podpore trdnjavi je z zgornje strani pritrjen nosilni nosilec. Služi kot rob strukturne togosti in zmanjša obremenitev od loput na nosilce.

Okvir vrat

Ustvariti. Okvir mora biti označen in rezan les glede na velikost odprtine. Nastale palice so postavljene na ravno površino v obliki pravokotnika. Glajenost obrazov se preverja glede na raven

Bodite pozorni! Okvir vrat je lahko izdelan iz kovinske ali jeklene cevi. Toda to zahteva varilni stroj.

Če ne veste, kakšne velikosti in materiali lahko uporabite za vrata in podpira - si oglejte videoposnetek izdelka, ki ste ga izdelali sami:

V kotih palic naredite luknje z vrtalnikom in jih pritrdite z nagibi, nohti ali samozapornimi vijaki. Za dodatno trdnost v kotih in v sredini okvirja so jekleni vogali in prečke. Na točki stika so na vogalih rezine rezane pri 45 stopinjah. Na vogalih so nameščene prečke in pritrjene z vijaki.

Trim trupa

Najbolj ustvarjalna faza ustvarjanja vrat je koža. Lahko se naredi trdna ali rešetkasta - vse je odvisno od vaše domišljije. Najbolj praktično velja za monolitno pritrjevanje. Toda, če želite poenostaviti oblikovanje in shraniti material, lahko naredite majhne reže med ograjo.

Bodite pozorni! Če pritrdite tirnice med seboj - uporabite predlogo. V ta namen je primerna druga plošča ali majhen bar.

Na ogrodje so letve pritrjene tako, da gledajo preko meja bodočih zavihkov 15-20 cm. Ko so vsi elementi pritrjeni, lahko vse nivoje izravnate na eno raven.

Montaža letakov

Zadnja stopnja je pritrditev zavihkov na nosilce. Če želite to narediti, uporabite končane zanke. Ena stran je pritrjena na podporni stolpec, druga na krilo. Podrobnosti so priviti z vijaki z navojnim navojem. Mesto pritrdilnih zank je vnaprej označeno, mora biti na obeh zloženkah enako. Če želite skrajšati čas potopitve vijaka za samoprezanje, v pritrdilnih točkah naredite majhne luknje s svedrom.

V skladu s temi podrobnimi navodili lahko enostavno izdelate in pritrdite nihajna vrata z lastnimi rokami. Po vgradnji se lahko končni izdelek pokrije s madežem, barvo ali lakom.

 • Betonske ograje + fotografija

 • Kaj in kako barvati vrata

 • Lesena ograja z lastnimi rokami

 • Ograja iz opeke in proflista